Δίας – Η ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχουμε στη ζωή!

ASTROTEAM GUEST
07/06/2024

Είναι ο πλανήτης της αισιοδοξίας, της γενναιοδωρίας και της πίστης!

Είναι μεγάλος ευεργέτης κι ότι αγγίζει το διευρύνει και του φέρνει τύχη. Ο Δίας σχετίζεται με τις ανώτερες σπουδές και με τα ταξίδια, ειδικά του εξωτερικού. Ψυχολογικά είναι το αρχέτυπο της πατρικής καλοσύνης οπού προέρχεται η αυτοπεποίθησή μας και η ικανότητα να επεκταθούν οι ορίζοντές μας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ήταν γνωστός από την αρχαιότητα και συνδέθηκε με τη μυθολογία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις πολλών πολιτισμών. Η θέση του στον αστρολογικό μας χάρτη δείχνει σε ποιο τομέα της ζωής μας έχουμε τύχη και με ποιο τρόπο θα ευεργετηθούμε. Επίσης δείχνει το βαθμό της πίστης, της ηθικής και της αισιοδοξίας μας. Καθώς και τις δυνατότητες της καλοσύνης και της προσφοράς που έχουμε προς τους άλλους. Η θέση ισχύος του είναι στο μεταβλητό ζώδιο του Τοξότη του προφήτη του ζωδιακού και του αναζητητή της σοφίας.

Στις 25/5/2024 ο Δίας θα περάσει από το ζώδιο του Ταύρου, ζώδιο της ασφάλειας, στο εγκεφαλικό και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων. Εδώ ο Δίας έχει θέση αδυναμίας γιατί οι Δίδυμοι εξετάζουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και αναλύουν χωρίς συναίσθημα μένοντας συχνά στην ρηχή γνώση, ενώ ο Δίας επιθυμεί να επεξεργάζεται σε βάθος τις ιδέες και να τις διαδώσει στον κόσμο. Παρόλο που το ζώδιο των Διδύμων περιορίζει κάπως τη δράση του, αυτός θα ευεργετήσει και από τη θέση αδυναμίας του. Θα ενισχύσει την ουσιαστική επικοινωνία, την καλή διάθεση και την αισιοδοξία μας. Θα ευνοήσει τα ταξίδια ειδικά αυτά που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, το εμπόριο και κάθε είδους σπουδές και μελέτες και θα δώσει επιτυχία σε εξετάσεις. Θα μας δώσει περισσότερη κατανόηση, ξεγνοιασιά και χαρά και θα μεταφέρεται πιο εύκολα η πληροφορία. Από τις πρώτες μοίρες των Διδύμων ο Δίας θα κάνει ένα υπέροχο τρίγωνο με το Πλούτωνα, το οποίο θα βοηθήσει και θα εμβαθύνει τη δράση του.

Πάμε να δούμε πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός

Οι Κριοί και ωροσκόποι Κριοί θα δεχθούν τον Δία στον 3Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την επικοινωνία, τη μάθηση και τα ταξίδια. Θα ευνοηθεί πολύ η επικοινωνία ειδικά με αδέλφια και γείτονες. Θα έχουν την ανάγκη να εξωτερικεύουν αυτά που σκέπτονται. Ευνοούνται νέες ιδέες, κοντινά ταξίδια και πάσης φύσεως μετακινήσεις, όπως επίσης και αποφάσεις για αλλαγή μεταφορικών μέσων και μέσων επικοινωνίας. Γενικά ο τρόπος σκέψης αυτή την περίοδο θα είναι επεκτατικός και θετικός.

Ταύρος

Οι Ταύροι και ωροσκόποι Ταύροι θα δεχθούν το Δία στον 2Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την συναισθηματική ασφάλεια, τα υλικά αποκτήματα και τις αξίες μας. Θα νιώσουν περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αυτό το διάστημα και ίσως έχουν την ευκαιρία αναπτύξουν κριμένα ταλέντα τους και να βγάλουν χρήματα από αυτά. Θα σημειωθεί σημαντική αύξηση του εισοδήματός τους και διάθεση για αγορές προς ικανοποίηση των επιθυμιών τους. Προσοχή όμως στις σπατάλες.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι και ωροσκόποι Δίδυμοι θα δεχθούν το Δία στον 1ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση, τον τρόπο που εκφράζουμε την προσωπικότητά μας και την αλληλεπίδραση στο άμεσο περιβάλλον μας. Είναι μία πολύ τυχερή διέλευση που θα τους δώσει την ικανότητα να εκφράσουν καλύτερα τον εαυτό τους με πολυποίκιλους τρόπους. Θα είναι πιο ανοιχτοί και κοινωνικοί. Θα τους δώσει έξτρα λάμψη στην εμφάνισή τους την οποία θα φροντίσουν και οι ίδιοι. Θα εισπράττουν χαρά από το άμεσο περιβάλλον τους και θα σημειωθεί βελτίωση και επέκταση στις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις. Γενικά όλο το διάστημα που θα παραμείνει ο Δίας στους Διδύμους θα έχουν μεγάλη τύχη και εύνοια σε όλα τα επίπεδα. Προσοχή στα περιττά κιλά, στην υπεραισιοδοξία και στη λάθος κρίση.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι και ωροσκόποι Καρκίνοι θα δεχθούν το Δία στον 12Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την πνευματικότητα, την ψυχή και την επαφή με το Θεό. Εδώ ο Δίας θα δώσει ευκαιρίες και ιδέες να δουλέψουν στο παρασκήνιο ώστε να εμφανίσουν τη δουλειά τους μόλις περάσει ο Δίας στον ωροσκόπο τους. Καλύτερος ύπνος και ψυχική ανάταση. Ευνοεί τη σύνδεση με κάτι ανώτερο και αυξάνει την πίστη. Ίσως είναι ένα καλό διάστημα για να ξεκινήσουν διαλογισμό. Χρειάζεται όμως προσοχή στις καταχρήσεις γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστούν τα όρια.

Λέων

Οι Λέοντες και ωροσκόποι Λέοντες θα δεχθούν το Δία στον 11Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την συλλογική δραστηριότητα, τη φιλία και τα μελλοντικά σχέδια. Εδώ θα δοθεί η ευκαιρία ν’ αναπτυχθούν φιλίες και η συμμετοχή στα κοινά. Εύνοια και στήριξη από φίλους και κοινωνικές ομάδες. Θα έχετε την ανάγκη να συζητάτε τα σχέδιά σας για το μέλλον. Νέα οράματα και όνειρα γεμάτα ελπίδα. Αισιοδοξία σε ότι αφορά κοινωνικά θέματα. Υπάρχει περίπτωση να ερωτευθείτε και ν’ αποκτήσετε και απογόνους.

Παρθένος

Οι Παρθένοι και ωροσκόποι Παρθένοι θα δεχθούν το Δία στον 10Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την καριέρα, τη φήμη και την κοινωνική εικόνα. Θα έχουν μεγάλη εύνοια στην εργασία τους και θα αναγνωρισθούν. Ο Δίας εδώ δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις για επιτυχία, αναγνώριση και φήμη. Είναι ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα παρακάτω στην καριέρα τους. Οι κόποι τους θα αμειφθούν. Νέες προτάσεις για εργασία με καλύτερες προοπτικές. Πιθανή μετακόμιση και αλλαγή καριέρας.

Ζυγός

Οι Ζυγοί και ωροσκόποι ζυγοί θα δεχθούν τον Δία στον 9Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με το νόμο, τις ανώτερες σπουδές και την πίστη. Εδώ είναι η ιδανική θέση του Δία για να εκφραστεί. Θα δοθούν ευκαιρίες για σπουδές που σας ενδιαφέρουν και δεν είχαν γίνει μέχρι σήμερα. Επίσης θα ευνοηθούν τα ταξίδια με σκοπό τη γνώση και την απόκτηση εμπειριών. Προστασία σε νομικά θέματα και εύνοια από συγγενείς και πνευματικούς δασκάλους.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί και ωροσκόποι Σκορπιοί θα δεχθούν το Δία στον 8ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με το σεξ, το θάνατο και την αναγέννηση. Είναι μια ευνοϊκή θέση για κληρονομιές και χρήματα από τρίτους. Εδώ ο Δίας θα εμβαθύνει την επικοινωνία και τη σκέψη. Θα διευκολύνει την ομαλή εξόφληση δανείων. Θα έχουν την ανάγκη να συζητούν ανοιχτά για τους φόβους τους και γενικά για θέματα που τα θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα. Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής και της ψυχικής υγείας. Είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθούν ψυχολόγο. Επίσης θα δώσει προστασία σε θέματα χειρουργείων, αν προκύψουν.

Τοξότης

Οι Τοξότες και ωροσκόποι Τοξότες θα δεχθούν το Δία στον 7ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με το γάμο και γενικότερα τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Θα ευνοηθούν οι νέες γνωριμίες και οι συνεργασίες. Θα δεχθούν στήριξη από αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα έχουν καλή διάθεση για επικοινωνία και για συζήτηση σε θέματα γάμου και σχέσεων, τα οποία ξεκαθαρίζουν αυτό το διάστημα. Εύνοια σε γάμο και συγκατοίκηση, ειδικά για τους αδέσμευτους. Επιτυχίες σε ελευθέρα επαγγέλματα και εύνοια από πελάτες.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι και ωροσκόποι Αιγόκεροι θα δεχθούν τον Δία στον 6ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την υγεία, την καθημερινότητα και την εργασία. Θα κάνει την καθημερινότητα τους πιο ευχάριστη. Πιθανές αυξήσεις και προαγωγές στην εργασία τους. Ευνοεί την καλή επικοινωνία με τους συναδέλφους και την αγορά μικρών ζώων. Θα βρουν νόημα στις μικρές καθημερινές στιγμές και θα διεκπεραιώνουν με καλή διάθεση και αισιοδοξία κάθε εργασία μέσα στη μέρα τους. Ανάγκη για φροντίδα της διατροφής, λόγω της παρουσίας του Δία.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι και ωροσκόποι Υδροχόοι θα δεχθούν τον Δία στον 5ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με τη δημιουργία, τα παιδιά, το φλερτ και τη χαρά. Ο Δίας θα ενισχύσει τη δημιουργική τους αυτό-έκφραση και θα φέρει στο προσκήνιο νέα χόμπι και ασχολίες που τους δίνουν χαρά. Θα έχουν αυξημένη διάθεση και ενθουσιασμό για φλερτ και έρωτα. Ίσως βρουν το νόημα της ζωής μέσα από την δημιουργία απογόνων ή τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Τύχη στα τυχερά παιχνίδια αλλά με προσοχή.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες και ωροσκόποι Ιχθύες θα δεχθούν τον Δία στον 4Ο οίκο τους, ο οποίος σχετίζεται με την οικογένεια, τις ρίζες μας και το σπίτι. Ο Δίας από εδώ θα καλυτερεύσει τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και θα δώσει βάθος και ουσία στην επικοινωνία τους, καθώς και ένα πιο ευχάριστο κλίμα. Θα έχουν την διάθεση να διακοσμήσουν και να ωραιοποιήσουν το χώρο τους. Αυξάνονται οι πιθανότητες για μετακόμιση και συγκατοίκηση. Θα φέρει επέκταση στην οικογένειά, ίσως ένα νέο μέλος.

 

Από την Κατερίνα Βλάσση

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα