Δεσμοί της Σελήνης – Η Πυξίδα στον χάρτη μας | Οι 6 άξονες του ζωδιακού

ASTROTEAM GUEST
26/03/2024

Η αντίθεση του άξονα των Δεσμών της Σελήνης είναι η πυξίδα στον αστρολογικό μας χάρτη!

Τα μαθηματικά σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ήλιου, γνωστά και ως Δεσμοί της Σελήνης, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στην αστρολογία, ιδιαίτερα στον τομέα της καρμικής αστρολογίας. Ο Νότιος Δεσμός, αντιπροσωπεύει την πορεία της ψυχής από προηγούμενες ζωές και το παρελθόν, ενώ ο Βόρειος Δεσμός, δείχνει το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να εξελιχθεί. Βρίσκονται πάντα ο ένας απέναντι από τον άλλον, σε όψη αντίθεσης και ζητούμενο την εξισορρόπηση. Η αντίθεση μεταξύ του Νότιου και του Βορείου Δεσμού είναι σαν μια πυξίδα που οδηγεί το άτομο από το παρελθόν προς το μέλλον του. Μια πυξίδα στο αέναο ταξίδι της αυτογνωσίας που απαιτεί συνείδηση και προσπάθεια για να επιτευχθεί η πνευματική ανάπτυξη και η ισορροπία.

Υπάρχουν 6 άξονες στον ζωδιακό κύκλο

*Άξονας Κριού – Ζυγού:

Η πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ του εγώ και του εμείς, μεταξύ της αυτοέκρασης και της συνεργασίας. Είναι ένας άξονας που μας προτρέπει να εξισορροπήσουμε ανάμεσα στην αυτονομία και το συμβιβασμό, στην προσωπική πρωτοβουλία και την συνεργασία, την ατομική επιθυμία και την αποδοχή από τον/την Άλλο/η, και τη προσωπική φιλοδοξία δημιουργώντας έτσι μια υγιή και αρμονική συνύπαρξη.

*Άξονας Ταύρου – Σκορπιού:

H πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας και της ανασφάλειας, μεταξύ της αυτοεκτίμησης και της αξίας που αποδίδουμε τους άλλους της εύρεσης ισορροπίας μεταξύ της ιδιοκτησίας και της αποδέσμευσης, της εμπιστοσύνης στον εαυτό και της εξάρτησης από τους άλλους, δημιουργώντας έτσι την συνθήκη για την αυτό-ανακάλυψη και την προσωπική εξέλιξη.

*Άξονας Διδύμων – Τοξότη:

H πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της αναζήτησης και της συγκέντρωσης, της πολυπλοκότητας και της απλότητας, της επιθυμίας να αποκτήσεις γνώσεις και να προσαρμοστείς στον περιβάλλον και της επιθυμίας να μοιραστείς τις γνώσεις σου και να επηρεάσεις το περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι μια υγιή στάση απέναντι στην περιέργεια, στην εκμάθηση και στην φιλοσοφία για την αναζήτηση της αλήθειας.

*Άξονας Καρκίνου – Αιγόκερω:

Η πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για ασφάλεια και σταθερότητα και της ανάγκης για επιτυχία και επαγγελματική ανέλιξη, της παιδικότητας και της ενηλικίωσης, της προσκόλλησης και της απελευθέρωσης δημιουργώντας έτσι την συνθήκη για προσωπική εξέλιξη, επαγγελματική αναγνώριση και συνεχή αναστοχασμό.

*Άξονας Λέοντα – Υδροχόου:

Η πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι η εύρεση ισορροπίας μεταξύ της προσωπικής αυτοπραγμάτωσης και της συμβολής στον κοινωνικό σύνολο, του εγωκεντρισμού και της ομαδικότητας, της σταθερότητα και της αλλαγής. Η διαχείριση των αντιφατικών πτυχών όπως ο εγωκεντρισμός έναντι της ομαδικότητας και η σταθερότητα έναντι της αλλαγής δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την εξισορρόπηση μεταξύ αυτών και για την αυτογνωσία, ούτως ώστε ο άνθρωπος να αισθάνεται ικανοποιημένος και ευτυχισμένος στη ζωή του.

*Άξονας Παρθένου – Ιχθύων:

H πρόκληση που προκύπτει μέσα από αυτόν τον άξονα είναι η εύρεση ισορροπίας μεταξύ της λογικής και της ενσυναίσθησης, της ανάλυσης και της διαίσθησης, της αντικειμενικότητας και της φαντασίας, της ιδιοτέλειας και της ανιδιοτέλειας, του ελέγχου και της εμπιστοσύνης δημιουργώντας την συνθήκη για να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ αυτών των αντιθέσεων και να δώσει ένα ισορροπημένο προσωπικό και επαγγελματικό βίο.

Η ερμηνεία των Δεσμών απαιτεί λεπτομερή ανάλυση του γενέθλιου χάρτη, λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες όπως η θέση των πλανητών στα ζώδια και τις μοίρες του ζωδιακού, τα στοιχεία και την συνολική δυναμική του χάρτη. Μέσω της ανάλυσης των Δεσμών, είναι δυνατόν να αναδειχθούν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο που οι πράξεις και οι επιλογές ενός ατόμου επηρεάζονται από το παρελθόν του και πώς αυτό επηρεάζει το μέλλον του. Αντιπροσωπεύουν το καρμικό παρελθόν και το καρμικό μέλλον ενός ατόμου, προσφέροντας βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των δυνατοτήτων του. Επομένως, η ερμηνεία των Δεσμών απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και προσοχή στις λεπτομέρειες του γενεθλίου χάρτη κάθε ατόμου, καθώς και την ικανότητα του να αντιληφθεί και να ερμηνεύσει τις διαφορετικές δυναμικές που εμφανίζονται στο παρόν.

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα