ΤΑΥΡΟΣ «ΕΓΩ ΕΧΩ» – Το πιο ευχαριστημένο ζώδιο

ASTROTEAM GUEST
18/04/2022

Ο ήλιος βρίσκεται, όπως φαίνεται από τη γη, στον αστερισμό του Ταύρου από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας κυνηγώντας την όμορφη Ευρώπη μεταμορφωμένος σε ολόλευκο ταύρο την μετέφερε με ασφάλεια στην Κρήτη. Γι’ αυτό εθεωρείτο ιερό ζώο. Στην αρχαιότητα στα πλαίσια θρησκευτικών τελετών γίνονταν αγώνες με ταύρους τα λεγόμενα «ταυροκαθάψια».

Εκτιμά πολύ την αξία των βασικών αγαθών και πασχίζει για την απόκτηση και την διατήρησή τους.

Την εποχή του Ταύρου η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Από τον Κριό που αντιπροσωπεύει την έναρξη της ζωής, ο σπόρος, το πρώτο σπέρμα περνά στον Ταύρο όπου γονιμοποιείται και μορφοποιείται. Γι’ αυτό και συνδέεται με τη σπορά, τη γη, τις ρίζες και τη σίτιση. Είναι ένα ζώδιο σταθερό, πρακτικό, εσωστρεφές με πολλή αγάπη για τα υλικά αποκτήματα τα οποία και δύσκολα αποχωρίζεται. Η υπερβολικά υλιστική πλευρά του τον έχει χαρακτηρίσει «τσιγκούνη». Όμως αυτό προέρχεται από την ασφάλεια που θέλει να νοιώθει «έχοντας» και «κατέχοντας». Αυτές οι δύο λέξεις τον χαρακτηρίζουν και αν δεν τις έχει υπό έλεγχο μπορεί να φθάσει σε «απόλυτα» άκρα. Η αλήθεια είναι ότι εκτιμά πολύ την αξία των βασικών αγαθών και πασχίζει για την απόκτηση και την διατήρησή τους. Αλλά και οι ηθικές αξίες έχουν πολύ υψηλή θέση στη ζωή του.

Η ανάγκη του για ασφάλεια και σταθερότητα είναι το ζητούμενο, γι’ αυτό και η Σελήνη έχει εκεί την έξαρσή της.

Ο Ταύρος πατάει γερά τα πόδια του στη γη και μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί και να στηριχτεί πάνω του γιατί είναι σταθερός σαν βράχος! Είναι απλός, πιστός, προσγειωμένος, αξιόπιστος, συντηρητικός και φερέγγυος! Λόγω της απίστευτης επιμονής του δύσκολα μετακινείται από τις ιδέες και τις πεποιθήσεις του. Έχει τον φόβο της αλλαγής και μια παθητικότητα που είναι η μεγαλύτερη παγίδα που βάζει φρένο στην πρόοδο και στην εξέλιξή του. ΣΠΕΥΔΕΙ ΒΡΑΔΕΩΣ! Η ανάγκη του για ασφάλεια και σταθερότητα είναι το ζητούμενο, γι’ αυτό και η Σελήνη έχει εκεί την έξαρσή της. Αλλά και η Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς των αναγκών και των επιθυμιών μας νοιώθει άνετα στον Ταύρο και αποφάσισε να κτίσει το σπίτι της εκεί και να τον κυβερνάει. Γι’ αυτό ο ΤΑΥΡΟΣ ζει για τις αισθήσεις.

Είναι πολύ καλλιτεχνικός και αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη μουσική, την τέχνη και την μόδα. Γενικά έχει μια ροπή προς την τεμπελιά. Όμως αν βρει κίνητρο (καλό φαγητό, καλοπέραση) θα κινητοποιηθεί. Αργεί στην δράση και ανέχεται πολλά. Άλλωστε η υπομονή είναι ένα από τα προσόντα του. Αν όμως θυμώσει τότε γίνεται «ταύρος εν υαλοπωλείο» Η σχέση του με την μεταφυσική δεν είναι και η καλύτερη. Θέλει αποδείξεις και ντοκουμέντα για να πειστεί! Επίσης στα αρνητικά του συγκαταλέγονται η ξεροκεφαλιά και η κτητικότητα: ΔΙΚΟ ΜΟΥ! Πάντως με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του η βάση του ψάχνει το ΕΙΝΑΙ και το ΑΞΙΖΕΙΝ μέσω του ΕΧΕΙΝ!

 

Από την Ελένη Ζαχαράκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα