Ασυνείδητο και Υπερβατικοί Πλανήτες

ASTROTEAM GUEST
09/04/2021

Από τότε που ανακαλύφθηκαν οι πλανήτες Ουρανός (1781), Ποσειδώνας (1846) και Πλούτωνας (1930), η ιστορία της αστρολογίας άλλαξε για πάντα.

Γνωστοί και ως εξωκρόνιοι, οι υπερβατικοί πλανήτες έγιναν γνωστοί σε εμάς πρόσφατα σε σχέση με τους υπόλοιπους και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί παραδοσιακοί αστρολόγοι σε Δύση και Ανατολή (Βεδική αστρολογία) δεν τους συμπεριλαμβάνουν στη μελέτη και ερμηνεία του χάρτη. Μέχρι την ανακάλυψη του Ουρανού γνωρίζαμε τους πλανήτες που βλέπαμε με γυμνό μάτι μέχρι και τον Κρόνο, τον οποίο θεωρούσαμε σαν το όριο του ηλιακού μας συστήματος και για αυτό το λόγο φέρει πολλές τέτοιες ιδιότητες όπως ο περιορισμός και η οριοθέτηση. Ποια είναι όμως η επιρροή των πλανητών που έκαναν την υπέρβαση; Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη παρατήρηση και καταγραφή τους δείχνουν ότι η επίδραση τους είναι καταλυτική.

  • Ο Ουρανός έρχεται να αντιταχθεί στις κρυσταλλώσεις του Κρόνου με ριζοσπαστικό τρόπο και στις διελεύσεις του από σημαντικούς πλανήτες και σημεία του χάρτη μας, ανατρέπει τα δεδομένα ώστε να μας κάνει να αμφισβητήσουμε την μέχρι τώρα ζωή μας και να γίνουμε πιο αυθεντικοί και πιο αληθινοί απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους.
  • Ο Ποσειδώνας μας βγάζει από την πεζότητα της καθημερινότητας για να μας συνδέσει με τη πνευματικότητα και μια ανώτερη μορφή πίστης και ένωσης με το θεϊκό στοιχείο όπου η ψυχή υποτάσσει την ύλη. Στις διελεύσεις του νιώθουμε υπνωτισμένοι και μαγεμένοι από την ομορφιά της ζωής, γινόμαστε ευαίσθητοι, ρομαντικοί, συμπονετικοί και έχουμε μεγάλη έμπνευση αλλά δυστυχώς το παραμύθι τελειώνει κάποια στιγμή και εμείς απομένουμε απογοητευμένοι κι εξαπατημένοι από τις επιλογές που κάναμε γιατί η ζωή μας απαιτεί δυστυχώς ή ευτυχώς επαφή με την υλική πραγματικότητα.
  • Ο Πλούτωνας είναι ο θάνατος και η μετάλλαξη σε ότι νομίζουμε ότι μας δίνει ασφάλεια. Δημιουργεί εμμονές και κρίσεις σε ό,τι ακουμπάει στον χάρτη μας είτε σε γενέθλια όψη είτε σε διέλευση, έτσι ώστε να μας αναγκάσει να σκοτώσουμε τα σαθρά κομμάτια του εαυτού μας για να αναγεννηθούν καινούργια, πιο υγιή.

Όπως διαπιστώνουμε οι τρεις αυτοί πλανήτες κάθε άλλο παρά εύκολοι είναι στη διαχείριση τους γιατί μας ζητούν κάτι εξωπραγματικό, να δούμε πέρα από αυτό που αντιλαμβανόμαστε και να πιστέψουμε σε αυτό που δε βλέπουμε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κρόνος γίνεται πολύ σκληρός σε συνδυασμό με αυτούς τους τρεις προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη και τη λογική του. Δε μπορεί όμως να τα βάλει μαζί τους παρά μόνο για λίγο γιατί οι υπερβατικοί πλανήτες συσσωρεύουν το συλλογικό ασυνείδητο. Καταπιεσμένα πάθη, άγρια ένστικτα, οράματα, μεταφυσική, φαντασία, τρέλα, διαίσθηση, όνειρα και ένοχα μυστικά που αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε γιατί ίσως να μη ξέρουμε καν ότι υπάρχουν. Αυτοί όμως είναι εκεί για να μας το θυμίζουν είτε με μια διέλευση τους είτε σαν ένα αρχείο πολύτιμης γνώσης στον γενέθλιο χάρτη. Οι άνθρωποι που έχουν τους υπερβατικούς πλανήτες σε γενέθλιες όψεις (ειδικά σκληρές) με προσωπικούς πλανήτες, σε γωνιακούς οίκους ή με τον κυβερνήτη του χάρτη τους, κουβαλούν αυτά τα υπερκόσμια στοιχεία και λειτουργούν ως διαμεσολαβητές. Επηρεάζουν έντονα το περιβάλλον τους και στη ζωή τους συμβαίνουν μοιραία γεγονότα που τους αλλάζουν τη κοσμοθεωρία. Όλα τα χαρακτηριστικά των πλανητών αυτών προέκυψαν από τις μελέτες που έγιναν και γίνονται ακόμα με βάση την επιρροή και την επίδραση τους σε προσωπικό αλλά και κοσμικό επίπεδο οπότε θα ήταν λάθος να τους αγνοήσουμε, αφού η ανακάλυψη τους και μόνο δηλώνει πως ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε σιγά σιγά τις πύλες της αντίληψης μας και να πάρουμε μια γεύση από το ανεξερεύνητο σύμπαν που βρίσκεται εκεί έξω αλλά και βαθιά μέσα μας.

 

Από την Σουλάη Κατερίνα

 

Βιβλιογραφία

Greene, Liz (1983). The Outer Planets and their Cycles: The Astrology of the Collective
Tyl, Noel (1992). How to Personalize the Outer Planets: The Astrology of Uranus, Neptune, and Pluto

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα