ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – Μέρος 4ο

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
21/01/2021

Μπορούμε αλήθεια να αλλάξουμε το πεπρωμένο μετακινούμενοι από τη μια γωνιά του πλανήτη στην άλλη; Kαι πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε το καλύτερο δυνατό για μας και την οικογένεια μας διαμέσου της Αστρολογίας;

Το Ωροσκόπιο μας δεν είναι παρά ένας απλός χάρτης τ’ ουρανού που δείχνει την παρουσία των πλανητών την μέρα και την ώρα της γέννησης μας σε συγκεκριμένο τόπο. Αν έχουμε γεννηθεί μεσημεριανές ώρες, δηλαδή κοντά στις 12μμ το σύμβολο του ζωδίου μας, ο Ήλιος παίρνει θέση στην κορυφή του χάρτη, όπως ακριβώς εκείνη τη στιγμή της γέννησης ήταν πολύ ψηλά στον ουρανό και στο απόγειο της λάμψης του. Αυτό όμως αν η γέννηση λάμβανε χώρα την Ελλάδα. Αν είχαμε γεννηθεί την ίδια ώρα σε άλλο μέρος του πλανήτη πχ στην Νέα Υόρκη θα ήταν πολύ νωρίς το πρωί, ξημερώματα και ο ήλιος δεν θα ήταν τόσο ψηλά στο χάρτη μας αλλά αριστερά, πιθανότατα στο πιο ανατολικό σημείο και κοντά στον Ωροσκόπο μας! Από την άλλη πλευρά του πλανήτη την ίδια ώρα στην Ινδία θα ήταν αργά το απόγευμα και ο Ήλιος θα ήταν κοντά στη δύση του και στο Ωροσκόπιο μας θα έπαιρνε θέση δυτικά του χάρτη μας, εφόσον με την Ινδία μας χωρίζει μια διαφορά 4-5 ωρών.

Με την ίδια λογική, όλοι οι πλανήτες στο χάρτη μας παίρνουν διαφορετική θέση συμβολικά ανάλογα με την ώρα και τον τόπο γέννησης των ανθρώπων ανά την υφήλιο. Έτσι αν δυο άτομα που έχουν γενέθλια την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, αλλά έχουν γεννηθεί σε διαφορετική ήπειρο ή έστω χώρα, οι πλανήτες τους θα έχουν διαφορετική διάταξη στον προσωπικό τους χάρτη άρα και διαφορετικές προδιαγραφές, χαρακτηριστικά και τελικά πεπρωμένο!

Πολύ σημαντική παρατήρηση των Αστρολόγων-ερευνητών είναι ότι στον χάρτη μιας γέννησης υπάρχουν 4 εξαιρετικά σημαντικές θέσεις (γωνίες) οι οποίες έχουν την δυνατότητα να ενδυναμώσουν καταπληκτικά τις ιδιότητες των πλανητών. Η γωνία της ανατολής (της ώρας γέννησης δηλαδή) ή Ωροσκόπος, η ακριβώς απέναντι γωνία της δύσης (Dsc), το υψηλότερο σημείο του χάρτη (Mc) και φυσικά το κατώτερο σημείο ή υπόγειον (Ic).

Έτσι άτομα που στον χάρτη τους, έχουν τον Άρη πολύ κοντά σε μια από τις 4 αυτές ακμές, εύκολα γίνεται επιθετικό, διεκδικητικό, με απαιτήσεις από την ζωή και τους γύρω του, με επιδιώξεις αλλά και αρχηγικές ικανότητες. Ενώ αντίστοιχα αν ο Δίας βρεθεί κάπου κοντά εκεί, έχουμε άτομα τυχερά, ενθουσιώδη και πληθωρικά στις εκδηλώσεις και τη συμπεριφορά τους. Ο Κρόνος φυσικά θα έδινε μια σοβαρότητα και μια επιφυλακτική συμπεριφορά ενώ ο Ουρανός θα λειτουργούσε απρόβλεπτα, εκκεντρικά και ενάντια στο κοινωνικό κατεστημένο!

Παράδειγμα ο χάρτης ενός πολύ γνωστού ατόμου στην Ελληνική τηλεόραση, το οποίο γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έμενε στο εξωτερικό το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του (συνολικά 42 χρόνια). Αλλάζοντας απλά τον τόπο γέννησης και βάζοντας τοποθεσία το Μιλάνο της Ιταλίας όπου και διέμενε το άτομο ήταν σίγουρο ότι η δημοσιότητα δεν ήταν μέσα στις προδιαγραφές του προσωπικού του χάρτη, μια και η δημοσιότητα σε ένα Ωροσκόπιο δίδεται από την παρουσία του Πλούτωνα και του Ήλιου σε μια από τις παραπάνω σημαντικές γωνίες που αναφέραμε και συγκεκριμένα το Μεσουράνημα το οποίο έχει να κάνει με την δημοσιότητα και την δημόσια εικόνα μας γενικότερα. Πασιφανές ότι με την αλλαγή κατοικίας και ερχόμενο το συγκεκριμένο άτομο στον τόπο της γέννησής του ξαφνικά και από την μια μέρα στην άλλη ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το έμαθε το πανελλήνιο!! Μάλλον αν το γνώριζε από την αρχή της καριέρας του δεν θα έφευγε ποτέ από την Ελλάδα!

Άραγε μετακινούμενοι μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο; Και πόσο μεγάλη αλλαγή μπορούμε να πετύχουμε μέσα από αυτές τις μετακινήσεις; Η Ελλάδα φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες, πολιτικούς και οικονομικούς μετανάστες που ευελπιστούν να αλλάξουν την τύχη που μέχρι τώρα δεν τους χαμογέλασε στη ζωή… αν μπορούσαμε να ερευνήσουμε τους χάρτες των ανθρώπων αυτών και να δούμε στατιστικά ένα δείγμα που να μας περιέγραφε την σχέση των πλανητών τους με τον γεωγραφικό χώρο της χώρας μας, πιθανότατα θα μέναμε έκπληκτοι.

Στα προηγούμενα τεύχη είχαμε κάνει μια περιγραφή για το τι έχουμε να περιμένουμε κάτω από τις γραμμές του Ήλιου και της Σελήνης, δηλαδή όταν καταλαμβάνουν γωνιακές θέσεις στον προσωπικό χάρτη των ανθρώπων. Θα προχωρήσουμε τώρα στις γραμμές του Ερμή.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Κάτω από οποιαδήποτε γραμμή του Ερμή

Φτερωτός θεός ο Ερμής, αγγελιοφόρος των θεών δεν θα μπορούσε παρά να σχετίζεται με επικοινωνίες, ταξίδια, σπουδές, πνευματικές εργασίες, προφορική έκφραση αλλά και όλα τα τεχνικά επαγγέλματα ή τα θέματα εμπορίου. Ιδανικές τοποθεσίες για μεγαλόπνοα σχέδια επιχειρηματιών που θέλουν να διευρύνουν τις υπηρεσίες τους σε σχέση με την τηλεφωνία, τις εκδόσεις, τα μέσα μεταφοράς, τη διανομή προϊόντων. Για συγγραφείς που πάσχουν από έμπνευση και για δημιουργούς που τους λείπει η πολυπόθητη μούσα τους. Για καθηγητές που αναζητούν την ευκαιρία να ανέβουν ένα σκαλοπάτι ακόμα στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Τέλος για ανήσυχους γονείς που η επιλογή της χώρας που θα εμπιστευθούν την κατάρτιση και εκπαίδευση των τέκνων τους αποτελεί πηγή άγχους για το αν θα τα καταφέρουν ως το τέλος.

Επίσης σαν πολύ καλός πληροφοριοδότης, στις γραμμές αυτές, τα νέα μαθαίνονται εύκολα και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για καριέρες σε θέματα επικοινωνίας,διαφήμισης, μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα σχετικά έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τι πιο σημαντικό να μαθαίνει κανείς πρώτος την πληροφορία;

Το μοναδικό αρνητικό ίσως κάτω από την επιρροή του Ερμή είναι ότι πιθανότατα γινόμαστε λίγο πιο νευρικοί, πιο ευαίσθητοι σε θορύβους και κάπως πιο επικριτικοί με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μας. Σίγουρα όμως η εμφάνιση παίρνει ένα πιο νεανικό χαρακτήρα και ξυπνάει μέσα μας ο έφηβος που κρύβαμε και δεν αφήναμε να εκφραστεί λόγω φυσικά των κοινωνικών επιταγών.

Ο Ερμής παίρνει θέση στο Μεσουράνημα

Τέλειο μέρος για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με εμπορικές επιχειρήσεις, με θέματα εκπαίδευσης, φιλολογικές εργασίες, διδασκαλία, αλλά και κοινωνική αναγνώριση των επιδεξιοτήτων διαμέσου της τέχνης με οποιαδήποτε μορφή. Το μυαλό είναι κοφτερό, οι ιδέες φρέσκες, διαδέχονται η μια την άλλη και ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα οργανωμένες και καθορισμένες τουλάχιστον παρουσιάζονται με έναν υπέροχο τρόπο! Η ένταξη στα κοινά γίνεται με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο και το άτομο αποκτά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με την πολιτική, την κοινωνική δικαιοσύνη και ηθική. Αναγνώριση του ονόματος στην τοπική κοινωνία διαμέσου της πολιτικής ή πολιτιστικής δράσης (όποιος επιθυμεί την δημαρχία…γιατί όχι;).

Ο Ερμής παίρνει θέση στον Ωροσκόπο (Asc)

Νεανικό παρουσιαστικό αλλά και στάση ζωής αποκτά εδώ το άτομο, μια και δείχνει να ταυτίζεται απόλυτα με τους έφηβους της περιοχής. Εμπορικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νεανικό κοινό θα μπορούσαν να αποδώσουν  εξαιρετικά οφέλη. Οι ιδέες εδώ τείνουν να διαφοροποιήσουν το άτομο από το κοινό καθώς συλλαμβάνονται με εκπληκτική ταχύτητα και είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Οι διανοητικές ικανότητες αυξάνονται σημαντικά και η ικανότητα προσαρμογής σε νέα δεδομένα γίνεται πολύ εύκολα. Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται και αναπτύσσεται καθώς η διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων στρέφει το άτομο σε έναν πιο συνειδητό αυτοπροσδιορισμό των αναγκών του. Ιδανικές τοποθεσίες για άτομα που στο παρελθόν είχαν δυσκολίες στην έκφραση και χρειάζονται ενδυνάμωση σε αυτόν τον τομέα. Δυτικά της γραμμής είναι καλύτερα.

Ο Ερμής παίρνει θέση στο Υπόγειον (Ic)

Η αναζήτηση του παρελθόντος, οι οικογενειακές καταβολές και το γενεαλογικό μας δέντρο προσδιορίζουν πλήρως την ύπαρξη μας, σε αυτά τα μέρη του πλανήτη. Ιδανική περίπτωση για όσους επιζητούν την επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό, με μια απόλυτα έντιμη και βαθιά ανασκόπηση στα πεπραγμένα της ζωής τους. Η ψυχανάλυση εδώ αποδίδει τα μέγιστα. Ακόμη υπάρχει ανάγκη εύρεσης της καρμικής καταγωγής και της σύνδεσης της με τις μετακινήσεις των προγόνων μας ενώ τα εθνικιστικά, πατριωτικά αλλά και θρησκευτικά συναισθήματα αποκτούν άλλη σπουδαιότητα στη ζωή μας. Ανατολικά της γραμμής αποδοτικότερα.

Ο Ερμής παίρνει θέση στη Δύση (Ds)

Αν πιστεύετε πως οι ιδέες σας μπορούν να πουληθούν ακριβά ή αν είστε εφευρέτες μιας φανταστικής πατέντας, η γραμμή αυτή του Ερμή είναι ιδανική για να αποκομίσετε το μέγιστο δυνατό όφελος!

Φυσικά ευνοούνται όλοι όσοι ασχολούνται με τις πωλήσεις, τη δημοσιογραφία, τις εκδόσεις, αν είστε συγγραφείς ξεκινήστε την προώθηση των βιβλίων σας από τις συγκεκριμένες περιοχές και δώστε εμπιστοσύνη σε νέους συνεργάτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί σας. Οι τοποθεσίες αυτές είναι επίσης πολύ καλές για ζευγάρια τα οποία έχουν και επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους, χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν την προσωπική τους ταυτότητα. Ανατολικά της γραμμής είναι καλύτερα, ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν γνωστοί μέσω της επαγγελματικής τους ιδιότητας.

Όλες οι γραμμές του Ερμή είναι εξαιρετικά δυνατές για πνευματική δημιουργία, ανάπτυξη των επικοινωνιακών ικανοτήτων και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αν σκοπεύετε να τελειοποιήσετε την επιστήμη σας, ένα διδακτορικό ή απλά μια ξένη γλώσσα, σίγουρα ο Αστρογεωγραφικός σας χάρτης θα σας οδηγήσει στο πλέον κατάλληλο μέρος για σας!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα