Αστροχαρτογεωγραφία – Μέρος 8

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
06/02/2021

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

Μήπως η εργασία σας είναι πιο αποδοτική και παραγωγική συγκεκριμένες περιόδους της ζωής σας; Μήπως ακόμη νιώθετε ότι αποδίδετε αλλά και νιώθετε περισσότερο ικανοποιημένοι και ενεργοί σε διαφορετικές τοποθεσίες του κόσμου;

Στις μέρες μας η επαγγελματική και οικονομική καταξίωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας θέσης –του λεγόμενου κοινωνικού status, το οποίο συχνά μας θέτει σε αντίστοιχους προβληματισμούς. Κάναμε άραγε τη σωστή επιλογή επαγγέλματος; Ήταν οι σπουδές μας ή οι σπουδές των παιδιών μας προς τη σωστή κατεύθυνση; Θα υπάρξει ανταμοιβή ανάλογη με τους  κόπους και τις προσπάθειες που καταβάλαμε; Ή μήπως διαλέξαμε ότι μας φάνηκε πιο εύκολο και προσιτό έτσι ώστε να απολαύσουμε γρήγορα μια σχετική ευημερία σε σχέση με τα «προς το ζειν»;

Τον δύσκολο και επίπονο ρόλο του Μεγάλου Επιστάτη στο κόσμο μας το έχει αναλάβει ο γνωστός σε όλους μας και ως Δάσκαλος ο Κρόνος. Μικρότερος γιος τ’ Ουρανού και της Γης και κουβαλώντας – όπως ξέρουμε από τη μυθολογία- την κατάρα του πατέρα του να εκδιωχθεί από την αιώνια Βασιλεία του, διαμέσου των παιδιών του, αποφάσισε να τα εξοντώσει καταπίνοντας τα -τουλάχιστον τ΄αρσενικά-, προκειμένου να μην επαληθευθεί η ρήση του Ουρανού! Έτσι με τα χαρακτηριστικά αυτής της σκληρότητας, του εγωισμού και της αλαζονείας αποτελεί έκτοτε τον πλανήτη της δυστυχίας, στο όνομα του οποίου όλοι τρέμουν τις αντιδράσεις του, την τιμωρία που θα επιλέξει και το νόμο που τελικά θα επιβάλει, ο οποίος απαιτεί πάντα θυσία και ισχυρό πόνο, που θα οδηγήσει όμως  στην εξέλιξη και την επίγνωση αλλά μόνο διαμέσου μυριάδων δοκιμασιών και στερήσεων. Ήταν άραγε η σκληρή ζωή του που τον οδήγησε να λειτουργήσει έτσι προκειμένου να αυτοπροστατεφθεί; Ίσως… πάντως έκτοτε το άκουσμα του ονόματός του ταυτίζεται με τη σκληρή εργασία, τη συγκέντρωση, τη σοβαρότητα και την επιμέλεια, την ανθεκτικότητα, την ψυχρότητα, την καθυστέρηση και τα εμπόδια, την ελάττωση αλλά και την παράδοση και την αποκρυστάλλωση. Δεν συμφωνώ πραγματικά ότι πρόκειται για τον πλανήτη που επιφέρει πάντα και μόνο δυσκολίες. Συμπεριφέρεται Σκληρά και Αμετάκλητα και ζητά πάση θυσία να εκτελεστούν οι νόμοι του πεπρωμένου και της Εξέλιξης. Από την άλλη όμως μήπως η πίεση που ασκεί ένας αυστηρός δάσκαλος στο μαθητή του είναι πιο αποτελεσματική για την πρόοδο του, από κάποιον πιο ευαίσθητο, πιο μαλακό και όχι τόσο απαιτητικό καθοδηγητή; Πόσοι από μας προοδεύσανε χωρίς σκληρή προσπάθεια, χωρίς άγχος και διάβασμα για το Πανεπιστήμιο ή για το μεταπτυχιακό τους; Και πόσοι απ’ αυτούς που δε σπούδασαν αλλά βρέθηκαν από μικροί στη βιοπάλη προχώρησαν και διέπρεψαν χωρίς την παρουσία και την επιβολή κανόνων από έναν ισχυρό Κρόνο στο χάρτη τους;

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Όπως είναι φυσικό είναι οι λιγότερο επιθυμητές τοποθεσίες για τα φυσιολογικά ανθρώπινα όντα, εκτός κι αν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι όπου έχουμε παντελή απουσία σύνεσης, σκοπών και αδυναμίας συγκέντρωσης σε στόχους, προκειμένου να επιτευχθεί απαραίτητα μια δομημένη κατεύθυνση στη ζωή.

Κάτω από τις γραμμές του Κρόνου είμαστε αναγκασμένοι να υπομείνουμε μεγάλες περιόδους μοναχικότητας και αδράνειας, συχνά στερήσεις βασικών αγαθών, κακουχίες παντός είδους αλλά και σωματικά μια επιβεβλημένη οργανική εξασθένηση, μια πτώση της ενεργητικότητας και της ευεξίας που πρέπει να διαθέτει ένας άνθρωπος που επιθυμεί να είναι παραγωγικός.

Λιτή, απέριττη, σχεδόν Σπαρτιάτικη εκδοχή της καθημερινότητας βιώνουμε εδώ, με τρομακτικές δυσκολίες να επικοινωνήσουμε με τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας βλέπουν σαν μοναχούς γεροντότερους από ότι πραγματικά είμαστε, σαν αποτέλεσμα βέβαια της σκληρής δουλειάς, των υποχρεώσεων και των βαριών ευθυνών που συνθλίβουν τους ώμους μας.

Σε πείσμα όμως όλων αυτών των ανυπόφορων συνθηκών, αναπτύσσουμε αυτοπροστασία, φιλοδοξία για τις απαιτήσεις της ζωής μακροπρόθεσμα και ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με τα όρια μας, οργανικά, διανοητικά και κοινωνικά. Η σκληρή δουλειά είναι επιθυμητή στα συγκεκριμένα πλαίσια σαν μέσο ανέλιξης και διαφυγής και τα σχέδια καταστρώνονται δεκαετίες εκ των προτέρων. Η δύναμη της θέλησης, η ευταξία και η οικονομία είναι βασικά συστατικά της προσωπικότητας η οποία είναι εντελώς παραιτημένη από οποιεσδήποτε απολαύσεις και ικανοποιήσεις.

Υπάρχει όμως και μια άλλη σκοπιά της διερεύνησης των αστροχαρτογεωγραφικών γραμμών του Κρόνου, πιο ψυχολογική, η οποία περιγράφει τον εσώτερο δυνατό μας εαυτό και που στις δεδομένες περιοχές τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να τον ανασύρουν και να τον προβάλουν πλέον συνειδητά στο περιβάλλον τους κερδίζοντας έτσι εκτίμηση και αυτοεκτίμηση καθώς και τις πιο ισχυρές κοινωνικές και επαγγελματικές θέσεις. Με καλλιέργεια των αρετών της υπομονής και της φρόνησης, με αυτοσυνείδηση και ρεαλισμό, οι επιτυχίες είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και διατηρούνται επί μακρόν. Σαφώς επειδή μιλάμε για Κρόνο θα υπάρχει συχνά ένας φόβος για την ζωή γενικότερα, όπως και για τις αποτυχίες που ελλοχεύουν, αυτοί οι ίδιοι φόβοι όμως είναι και αυτοί που ωθούν τα άτομα στην υπερπροσπάθεια και την υπερεργασία δίνοντας τους τελικά το βραβείο του νικητή.

Η μελαγχολική διάθεση και ο πουριτανισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα όπως και η αδιαλλαξία εναλλάσσεται με την επιθυμία της ενασχόλησης με το διαρκώς «απαγορευμένο».

Ο Κρόνος, είναι για όλους εκείνους που η ευτυχία από μόνη της δεν θα τους είναι ποτέ αρκετή!

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (Mc)

Είναι σίγουρα η καλύτερη γωνιακή θέση σε έναν προσωπικό χάρτη όπου η αίσθηση του καθήκοντος και η ανάγκη δύναμης και εξουσίας κατευθύνεται με σκοπό την ικανοποίηση των φιλοδοξιών σε προσωπικό ή πολιτικό επίπεδο και η επιτυχία έρχεται φυσικά σαν έπαθλο έναντι της σκληρής δουλειάς και της επίπονης συνεχούς προσπάθειας. Μοναχικός καβαλάρης ο αγωνιζόμενος εδώ παρακινείται συχνά από ένα αίσθημα κοινωνικής  κατωτερότητας που όμως αρνείται να συμβιβαστεί και να δουλέψει κάτω από τις διαταγές οποιουδήποτε άλλου, εκτός του ίδιου του του εαυτού. Με το δάκτυλο σηκωμένο απειλητικά έναντι σε οτιδήποτε δείχνει να τον φοβερίζει, εντείνει τις προσπάθειες του με σκοπό «να τους δείξει» ‘Ποιος είναι Αυτός’, κάποια στιγμή στο μέλλον… Και θα το καταφέρει σίγουρα!

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ (Asc)

Χαμηλή ζωτικότητα και ενέργεια καθώς και μια βαθιά αίσθηση κοινωνικής κατωτερότητας βασανίζουν το άτομο εδώ, το οποίο φυσικά θα πρέπει να αποφεύγει να ταξιδεύει ή να μένει μόνιμα σε τέτοιου είδους περιοχές. Υπάρχει δε, μια αποστροφή σε οποιασδήποτε μορφής εξάρτησης από συνανθρώπους και ένα μόνιμο άγχος απέναντι σε όποιον δεν γνωρίζει καλά, προκειμένου βεβαίως να μετρήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, μήπως και ξαφνικά βρεθεί «από κάτω»! Καταφέρνει όμως να έχει έναν αυστηρό έλεγχο του εαυτού του και των συνηθειών του στη καθημερινότητα έτσι ώστε να ασκεί και μιας μορφής εξουσία και πειθαρχικό έλεγχο στους υπόλοιπους που τον συναναστρέφονται. Η θεώρησή του απέναντι στη κριτική που του ασκείται, είναι πως απλά προσέχει «για να έχει» και πως οι προηγούμενες αποτυχίες του και κακοτοπιές, τον έχουν μάθει να είναι προσεκτικός για να αντιπαρέρχεται τις δυσκολίες. Ανατολικά της γραμμής είναι κάπως πιο βολικά προς εγκατάσταση.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 4ου ΟΙΚΟΥ (Ic)

Υπερβολικό δέσιμο με την πατρική οικογένεια και τις επιβαλλόμενες παραδόσεις της, καθιστούν το άτομο υπεύθυνο για όλα τα δεινά που μπορεί να υποστεί όχι μόνο η προσωπική του περιουσία αλλά και όποιον σχετίζεται με αυτήν. Βαριές ευθύνες και υποχρεώσεις δεσμεύουν την προσωπικότητα να ελιχθεί και να εξελιχθεί από μόνη της και υπάρχει μια πικρή αίσθηση για όλα αυτά τα οποία, λόγω της οικογενείας του, δεν μπορεί να χαρεί και να ζήσει. Δεν θεωρείται ιδανική τοποθεσία ούτε για συνταξιοδότηση, στο τελευταίο μέρος της ζωής γιατί με κάποιο περίεργο τρόπο, το άτομο μεταμορφώνεται σε ερημίτη ο οποίος ζει με μοναδική του περιουσία τις αναπολήσεις και τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται οι αγροτικές εργασίες –λόγω ξηρασίας-, ενώ θεωρούνται κερδοφόρες μόνο οι εκμεταλεύσεις εξόρυξης ορυκτών και μεταλλευμάτων!!

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 7ου ΟΙΚΟΥ (Ds)

Υποθέτω ότι είναι μια πολύ δύσκολη τοποθεσία για όλα τα ανθρώπινα όντα τα οποία αναζητούν αγάπη, φροντίδα,στοργή μέσα από τις πολύ προσωπικές και συντροφικές τους σχέσεις. Όλες οι συνεργασίες εδώ είναι δύσκολες, αν όχι ακατόρθωτες, εξαιτίας προσδοκιών που δεν βρίσκουν την απαιτούμενη ανταπόκριση. Υπερισχύει η δύναμη της επιβολής και της εξουσίας και πολλοί γάμοι γίνονται εδώ, για κοινωνικούς λόγους ή σαν μέσο κατάκτησης μιας μορφής εξουσίας. Όπως σε όλες τις περιοχές του Κρόνου έτσι κι εδώ, όλα προχωρούν με το χρόνο σύμμαχο,κάνοντας μικρά, επιφυλακτικά βήματα, αφήνοντας πιθανές ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Δεν ενδείκνυται για νομικές διεκδικήσεις ή για ελεύθερα επαγγέλματα που απαιτούν πελατεία και συναναστροφές με πολύ κόσμο.

Δυτικά της γραμμής μετριάζονται οι δυσκολίες του.

Όλες οι περιοχές όπου ο Κρόνος παίρνει θέση σε γωνιακά σημεία στο χάρτη μας θεωρούνται ιδανικές για την δυνατότητα των ανθρώπων να συγκεντρώνονται σε ένα σκοπό, να εδραιώνουν τη θέση τους κοινωνικά, να έχουν ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και με επιμονή, μεθοδικότητα και αντοχή να πραγματοποιούν τελικά όλες τις φιλοδοξίες τους.

Στον δάσκαλο μου που μου δίδαξε την αξία, τη διακριτικότητα και την σχολαστική ακρίβεια του Κρόνου.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα