Αστροχαρτογεωγραφία- Μέρος 7ο

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
04/02/2021

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την παραπάνω φράση στη ζωή μας, και πόσες φορές δεν το έχουμε αντιληφθεί και οι ίδιοι! Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο  και ο Δίας μαζί με όλες τις αστρογεωγραφικές γραμμές του, υπόσχονται μια ζωή χαρούμενη, γεμάτη κέφι και ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής.

Δίας ο μέγιστος των Θεών και των πλανητών επίσης. Όλοι τον περιμένουμε και τον προσδοκούμε στο ζώδιό μας, να μας αγγίξει με το μαγικό ραβδάκι του και να δώσει απλόχερα τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να «ανοιχτούμε» να επεκταθούμε, να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να επιβραβευθούμε τελικά  για τις προσπάθειες μας. Αντίθετα απ’ τον Κρόνο, τον αυστηρό, οργανωμένο κριτή των πράξεών μας, που δεν μας ενθαρρρύνει ποτέ, αλλά πάντα μας υποχρεώνει με τον τρόπο του να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ο Δίας δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε με κοπιαστικές λεπτομέρειες, μας προτρέπει να δούμε το «δάσος» και όχι το «δέντρο» και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον αισιοδοξίας, γενναιοδωρίας, χαράς και κεφιού!

Το χιούμορ και η ευθυμία γενικότερα είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου του Τοξότη, το οποίο έχει την τύχη να κυβερνάται από τον πλανήτη Δία. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση λοιπόν που θεωρούνται τα «τυχερά παιδιά» του ζωδιακού, τα πιο ευτραφή, τα πιο αισιόδοξα και τελικά τα πιο ευνοημένα. Ο κυβερνήτης τους εκφράζει –εξάλλου- την επιτυχία, τη διδασκαλία, τον πλούτο, τα παιχνίδια, τις ευκαιρίες, τους ιεράρχες, τις εκκλησίες, τη γενναιοδωρία και τις υπερβολές. Δηλώνει τα ελεύθερα επαγγέλματα, τις τράπεζες και τους καθηγητές Πανεπιστημίων.Τον εξετάζουμε σε ένα Ωροσκόπιο προκειμένου να διαπιστώσουμε την τύχη ενός ατόμου, τα χρήματα που θα αποκτήσει και σε ποιόν τομέα γενικότερα θα έχει την μεγαλύτερη εύνοια.

Λογικά, με βάση τα εργαλεία της Αστροχαρτογεωγραφίας είναι οι πιο επιθυμητές τοποθεσίες για όλο τον κόσμο, που αναζητά την ευημερία, την επιτυχία, την κοινωνική αποδοχή, το υψηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και την δύναμη και την εξουσία που παρέχει το κοινωνικό status, που παρέχει εύκολα και γρήγορα η παρουσία του Δία σε γωνιακές τοποθετήσεις στον αστρολογικό μας χάρτη.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑ

Κάτω από οποιαδήποτε γραμμή του Δία

Φυσικά οποιαδήποτε επιρροή του Δία είναι πάντα επικερδής και κάτω από τις αστροχαρτογεωγραφικές γραμμές του, ευημερία, επιτυχία και καλή τύχη είναι οπωσδήποτε τα άμεσα προσδοκώμενα. Επειδή όπως εξηγήσαμε πιο πάνω είναι ο πλανήτης του χιούμορ, οι άνθρωποι που επιλέγουν να μείνουν σε αυτές τις τοποθεσίες, είναι πάντα καλοδιάθετοι, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις από τη θετική τους πλευρά, γελάνε εύκολα, αυτοσαρκάζονται και σπρώχνουν και τους γύρω τους να δουν την καλή πλευρά της ζωής. Εδώ η λέξη «ποιότητα» γράφεται με κεφαλαία, όπως επίσης και η λέξη τιμιότητα και σεβασμός. Αν έχεις πίστη και ελπίδα, δεν έχεις παρά να ευχηθείς απλά αυτό που επιθυμείς και αβίαστα χωρίς κόπο, αλλά με ευπρέπεια θα το βρεις στη πόρτα σου. Η υγεία βελτιώνεται και η φυσική κατάσταση καλυτερεύει με θεραπευτικές μεθόδους που στηρίζονται στην ομοιοπαθητική και στις εναλλακτικές θεραπείες που πρώτα θεραπεύουν την ψυχική κατάσταση και μετέπειτα την σωματική-οργανική. Ψυχολογικά ο Δίας αφορά την διαδικασία της ανάπτυξης διαμέσου της αστείρευτης πίστης ότι πάντα θα έχεις την βοήθεια του θεού με το μέρος σου. Δεν είναι τυχαίο που συμβολίζει την εκκλησία και τους Ιερωμένους, όπως δεν είναι και καθόλου τυχαίο πως όταν η σκέψη και η πίστη είναι ισχυρή και θετική, όλες οι ενέργειες συναινούν προς την επιτυχία και την καταξίωση. Και επειδή αγαπημένη λέξη του Δία είναι η υπερβολή (και φανατισμός) χρειάζεται προσοχή να μην φτάσουμε στο αντίθετο άκρο και καταληφθούμε από δισειδαιμονίες και προλήψεις που συχνά απορρέουν από την κατάχρηση της θρησκευτικής πίστης.

Αδιαμφισβήτητα υπάρχει ενθουσιασμός και ζέση για τη ζωή υψηλές φιλοδοξίες και μια άνεση στο να εκπληρώνονται οι επιθυμίες με νόμιμο αλλά και ηθικό τρόπο. Κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται ικανοποιείται με έναν μαγικό τρόπο ενώ τίποτα δεν μένει στάσιμο για πολύ καιρό εφόσον υπάρχει μια αδιάκοπη αγάπη για μάθηση και επέκταση με καινούργιες, φρέσκιες ιδέες που επεκτείνουν τους ορίζοντες και επιφέρουν θριαμβευτικά αποτελέσματα στον επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό στίβο.

Και επειδή οι επεκτάσεις μπορεί να είναι σε όλους τους τομείς, προσοχή στο φυσικό σώμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται θετικά στην καλοπέραση και την ευημερία και τείνει και αυτό να φουσκώσει από τα παραπανήσια κιλά, αποτέλεσμα της μη άσκησης και τη μη έντονης παραγωγικής εργασίας με φυσικό τρόπο (με τη σκέψη γυμναστική δεν γίνεται!!).

Ο ΔΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (Mc)

Ένα από τα καλύτερα και τυχερότερα μέρη, όχι μόνο για να εγκατασταθεί κάποιος, αλλά και για να ταξιδέψει, να κάνει δουλειές αλλά και πρόσφορες ή γνωριμίες, είναι οι τοποθεσίες όπου ο Δίας παίρνει την υψηλότερη θέση στον χάρτη του. Πρόσωπα σημαντικής δύναμης και εξουσίας έρχονται στο δρόμο μας με σκοπό να εξυπηρετήσουν την κοινωνική αναρρίχηση και να αυξήσουν το γόητρο μας στον επαγγελματικό και δημόσιο βίο της περιοχής. Η επιτυχία έρχεται γρήγορα και ευνοούνται ιδιαίτερα οι εκδόσεις, η δημοσιογραφία και η συγγραφή βιβλίων, καθώς και οποιοσδήποτε κλάδος που αφορά την προσφορά κοινωνικής βοήθειας, φαρμακολογίας,νομικές εταιρίες ή επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό ή τις θρησκευτικές οργανώσεις. Η αναγνώριση και δημοσιότητα του ονόματος μας συνοδεύεται συχνά από «αέρα» υπεροχής και ποιότητας. Μοναδικός κίνδυνος, η εγκατάλειψη των αρχών μας και της προσωπικής αυτοδιάθεσης, εφόσον η ζωή εδώ παρά είναι εύκολη μεν, αλλά εξαρτάται επίσης πάρα πολύ από τη δημόσια εικόνα μας. Δυτικά της γραμμής θεωρείται καλύτερη επιλογή.

Ο ΔΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ (Asc)

Και ποιος αλήθεια δεν θα ‘θελε να εγκαταστήσει έναν Δία στον Ωροσκόπο του; Να αποπνέει αυτοπεποίθηση, σιγουριά στο κάθε του βήμα και ταυτόχρονα να τα πηγαίνει υπέροχα με τον εαυτό του; Η γραμμή του Δία εδώ είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή αν θελήσουμε να ανεβάσουμε την διάθεση μας, να καλυτερεύσουμε την υγεία μας αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση, με μια μικρή προσοχή  στην λήψη τροφής που ίσως είναι αυξημένη και κάπως υπερβολική κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη ζάχαρη και τα γλυκά γενικότερα. Αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα ότι μπορούμε πραγματικά να κατακτήσουμε τον κόσμο, μας δίνει την δύναμη να το κατορθώσουμε πραγματικά! Οι άνθρωποι γύρω μας δείχνουν να στηρίζονται σε μας και πραγματικά συχνά παίρνουμε πάνω μας τις ευθύνες και τα βάρη όλων όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Φυσικά απολαμβάνουμε να μας αποκαλούν κολώνα ή σωτήρες τους μα καλό θα ήταν να μην αφήσουμε εξαιτίας της φυσικής μας ευγένειας και γενναιοδωρίας να γίνεται η προσφορά μας ανυπόφορα εκμεταλλεύσιμη ακόμα και όταν μπορούν να τα καταφέρουν και μόνοι τους. Δυτικά της γραμμής, τα προνόμια είναι αυξημένα.

Ο Δίας παίρνει θέση στο Υπόγειον (ακμή 4ου οίκου ή Ic)

Ιδανικές τοποθεσίες για την δημιουργία μεγάλης ευτυχισμένης οικογένειας, όπου οι παραδοσιακές αρχές και το συντηρητικό σύστημα αξιών θα υπερισχύσει και θα δημιουργήσει ανάλογες συμπεριφορές και στα μέλη της. Σημαντικά κέρδη προέρχονται από την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας είτε με την καλλιέργειά της είτε με την ενοικίασή της.Οτιδήποτε κι αν πιάσει στα χέρια του ο σπιτονοικοκύρης εδώ, έχει την δυνατότητα να ανθίσει και να αυξηθεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Επίσης είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον θελήσει να συνταξιοδοτηθεί και να περάσει ευχάριστα το πέρασμα στην μετα-εργασιακή εποχή, ασχολούμενος με τα κοινά ή αφιερώνοντας χρόνο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Εσωτερική ηρεμία, ευεξία, στροφή προς τον εσώτερο εαυτό, είναι θα λέγαμε ο προσωπικός παράδεισος για όσους νοιάζονται για την ησυχία και την ευημερία του σπιτικού τους και την απόλυτη ευτυχία και αφοσίωση στους αγαπημένους τους. Δυτικά της γραμμής είναι καλύτερα.

Ο Δίας παίρνει θέση στην ακμή του 7ου Ds)

 Στις τοποθεσίες όπου ο Δίας εγκαθίσταται στην γωνία του 7ου έχουμε την άμεση επιρροή και βοήθεια από αυτό που λέμε «το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση»!Με έναν περίεργο τρόπο όλες οι γνωριμίες είναι εξαιρετικά τυχερές και οι συνεργασίες τείνουν να αποδώσουν εδώ τα μέγιστα. Ιδανικά μέρη για όσους ασχολούνται με πωλήσεις, αντιπροσώπους, ελεύθερους επαγγελματίες που «ανοίγουν» το πελατολόγιο τους, εξαγωγείς, αλλά και όσους ασχολούνται με το νόμο. Ακόμη επειδή εδώ η εύνοια φαίνεται να εξαρτάται από τους άλλους, είναι ιδανικές οι τοποθεσίες για να παντρευτεί κάποιος ή να δημιουργήσει σχέσεις εξαιρετικής ποιότητας που να βασίζεται στην πραγματική αγάπη και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Τα ζευγάρια που δημιουργούνται κάτω από τις γραμμές του Δία συνήθως συνεργάζονται με επιτυχία και σε επαγγελματική βάση. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος της υπερβολικής εξάρτησης από το ταίρι μας εδώ και χρειάζεται προσοχή για να μην χαθεί η ατομικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλες οι αστροχαρτογεωγραφικές γραμμές των πλανητών αφορούν τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και μάλιστα με δυο κατευθύνσεις. Το πως τους συμπεριφερόμαστε εμείς αλλά και το πως αντιδρούν απέναντί μας αντανακλώντας αυτή την συμπεριφορά! Όπου υπάρχει η κατάλληλη δράση υπάρχει και η κατάλληλη αντίδραση!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα