Αστροχαρτογεωγραφία – Μέρος 6ο

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
29/01/2021

ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ και επανατοποθέτηση (relocation)

 Αν παρά ταύτα δεν μπορούμε να μετακομίσουμε για πάντα στον αγαπημένο μας προορισμό, τουλάχιστον ας γιορτάσουμε εκεί τα γενέθλιά μας, δίνοντας τη δυνατότητα στη χρονιά που ακολουθεί να είναι από τις καλύτερες της ζωής μας…

 Είναι γεγονός πως με την γέννησή μας, αποκτούμε όλοι τον αστρολογικό γενέθλιο χάρτη μας, ο οποίος βασίζεται στην ημερομηνία και χρονολογία γέννησης, την ώρα και τον τόπο όπου λαμβάνει χώρα το ευτυχές συμβάν.Ο χαρακτήρας ο οποίος μας ακολουθεί από τη δεδομένη εκείνη στιγμή, φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να διαφοροποιηθεί αισθητά. Για παράδειγμα, αν ένας άνθρωπος είναι ευαίσθητος και ευσυγκίνητος, δεν θα καταφέρει ποτέ να μην πληγώνεται εύκολα, ή να μην δακρύζει μπροστά σε γεγονότα που αγγίζουν τις χορδές της καρδιάς του. Με τα χρόνια και τις εμπειρίες που θα συσωρεύσει ίσως να μάθει να το ελέγχει κάπως περισσότερο αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα καταφέρει να το αλλάξει ή να το εξαφανίσει, ακόμα κι αν αποφασίσει να μετοικίσει και να αλλάξει τόπο διαμονής. Έτσι, εύκολα διαπιστώνουμε πως παρόλο που στην εξέλιξή μας, αλλάζουμε, υιοθετούμε νέες τάσεις και βεβαίως προοδεύουμε διαμέσου των συνθηκών της ζωής και του περιβάλλοντος μας. Μόνο επιβοηθητικά και τροποποιητικά μπορούμε να επέμβουμε, ώστε να αυξήσουμε τις δυνατότητες μας και να καλυτερέψουμε τις αρχικές προϋποθέσεις μας…

Για τους εξοικειωμένους με την ορολογία της Αστρολογίας, και τους 4 γωνιακούς και πολύ σημαντικούς οίκους (Asc, Dsc,Mc, Ic), δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθούν πως με την μετακίνησή τους σε έναν τόπο στον οποίο ο Ήλιος ανέτειλε κατά την στιγμή της γέννησής τους, μεταφέρουν την επιρροή του στον Ωροσκόπο τους και αυτό άμεσα τους μετατρέπει την προσωπικότητα σε λαμπερά, εξωστρεφή, δημιουργικά άτομα που αναζητούν κοινωνική αναγνώριση και παλεύουν γι’ αυτή. Στο ίδιο φυσικά μέρος υπάρχει ο κίνδυνος, να το παρακάνουν με τις απαιτήσεις τους και με την αλαζονική συμπεριφορά τους, αλλά αυτός θα είναι ο καινούργιος τρόπος προσέγγισης των ζητουμένων επιθυμιών στην ζωή!

Είναι βεβαίως πιθανό να μην είναι βολικό για όλους τους τύπους ανθρώπων να μετακινούνται και να διαμένουν σε τοποθεσίες όπου οι πλανήτες τους παίρνουν γωνιακές θέσεις. Ούτε είναι απαραίτητο σε όλες τις προσωπικότητες να μετακινήσουν τα υπάρχοντα δεδομένα τους κάπου, όπου θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα καθήκοντα και στόχους, προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να εξετάσουμε αν πραγματικά ευχόμαστε να διαπραγματευθούμε με μια τοποθεσία η οποία θα απαιτεί τρομακτική επίγνωση και συνειδητή επιλογή προσπαθειών προς την γραμμή κατεύθυνσης του πλανήτη που θα επιλέξουμε να μας αντιπροσωπεύσει δυναμικά μέσα στο χάρτη.

Εξάλλου παρατηρώντας τον αστρολογικό μας χάρτη θα δούμε πως δεν έχουμε πλανήτες μέσα σε όλους τους οίκους και αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν έχουμε πλανήτες στον 11ο δεν θα έχουμε και φίλους, ούτε αν δεν έχουμε πλανήτες στον 10ο ότι δεν θα κάνουμε καριέρα! Απλά εννοεί ότι δεν γίνεται φανερή η ανάπτυξη και η πρόκληση του συγκεκριμένου τομέα.

Η αλλαγή τόπου κατοικίας πολλές φορές δεν είναι εφικτή να γίνει σε μόνιμη βάση, μπορεί όμως να γίνει επιλεκτικά την ημέρα των γενεθλίων μας, έτσι ώστε να τροποποιήσουμε τον ετήσιο χάρτη μας… κατά πως μας βολεύει!! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι αλλάζουν προσωρινά το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του τόπου που διαμένουν την ημέρα των γενεθλίων τους προκείμενου να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στην δουλειά τους, στα οικονομικά τους ή στο γάμο τους. Μετακινούμενοι σε μικρή απόσταση από την γενέτειρά μας, ακριβώς πιο βόρεια ή πιο νότια το Μεσουράνημα (ακμή 10ου οίκου) θα μείνει το ίδιο, ο Ωροσκόπος όμως θα αλλάξει (αυτό γιατί η αστρική ώρα παραμένει η ίδια κάτω από οποιοδήποτε γεωγραφικό μήκος του μεσημβρινού) οπότε μεταφέρουμε τον ετήσιο ωροσκόπο εκεί που μας εξυπηρετεί και αποφεύγουμε τις κακοτοπιές ή γλιτώνουμε τα χειρότερα, σε περίπτωση πάντα που ο ετήσιος Ωροσκόπος βάλλεται αρνητικά για τη συγκεκριμένη χρονιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας φίλης, γεννημένη στη Κωνσταντινούπολη αλλά με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, σπάνια γιορτάζει τα γενέθλιά της αν δεν συμβουλευτεί πρωτίστως την Αστροχαρτογεωγραφία και πάντα ρωτώντας που να επανατοποθετήσει τον χάρτη της τουλάχιστον για την ημέρα των γενεθλίων της! Στο σπίτι της στο Φανάρι ή στην Αθήνα; Που τα οικονομικά και τα κληρονομικά της θα έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις για την χρονιά που ακολουθεί; Πως θα είναι συναισθηματικά και ψυχολογικά κατά την διάρκεια του έτους κάνοντας γενέθλια στην γενέτειρά της και πως στον τόπο καταγωγής της;

O χρόνος και η μετακίνηση σε οποιοδήποτε μέρος στην επιφάνεια της γης είναι απόλυτα σχετικά μεταξύ τους. Αν είναι 10 το βράδυ η ώρα στον τόπο που μένετε, σε κάποιο άλλο μέρος είναι 5 το πρωί. Ταξιδεύοντας μπορείτε να προσαρμόσετε το Ωροσκόπιο σας να λειτουργήσει σαν να έχετε γεννηθεί διαφορετική ώρα, τονίζοντας και φωτίζοντας διαφορετικές περιοχές της προσωπικότητας σας και του πεπρωμένου σας, αυξάνοντας και τις πιθανότητες επιτυχίας αλλά και της ευτυχίας στη ζωή σας!

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ

Κάτω από οποιαδήποτε γραμμή του Άρη
Η δύναμη του Άρη είναι έντονη, καταιγιστική και φυσικά πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, προσοχή, σύνεση. Κάτω από τις γραμμές του Άρη η προσωπικότητα γίνεται θορυβώδης και δεν περνάει απαρατήρητη. Θαρραλέα, κυριαρχική, δεσποτική δυσκολεύεται να συγκρατηθεί και να νικήσει τα πάθη της και τον παρορμητισμό της. Με απίστευτη γενναιότητα αντιμετωπίζει κάθε φοβία και τραβά μπροστά υπερασπίζοντας κάθε αδύναμο πλάσμα που θα βρεθεί στο δρόμο της. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να σταθεί εμπόδιο και να σταματήσει τη δράση του, ή όποιον διανοηθεί να  προσβάλει τον ίδιο ή τους προστατευομένους του. Το πάθος κυριαρχεί σε όλες του τις εκδηλώσεις, οι βιολογικές ορμές είναι εξαιρετικά ισχυρές, η σεξουαλικότητα αυξάνεται επικίνδυνα μαζί με μια απίστευτη βιασύνη που συχνά τον κάνει επιρρεπή σε ατυχήματα, παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς. Αντίθετα με τις γραμμές της Αφροδίτης, εδώ ο γάμος γίνεται συχνά πεδίο μάχης και φιλονικίας, καθότι οι σύντροφοι ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο παρορμητικά και χωρίς καθόλου σκέψη. Κυρίως το γυναικείο φύλο σε αυτές τις περιοχές είναι απρόθυμο να συνεργαστεί και έρχεται σε διάσταση με την πραγματική του φύση, ερχόμενο στα όρια του με την αρσενική υπόσταση της ψυχής του (animus). Υπάρχει πραγματικά ένας αδιάκοπος συναγωνισμός με τις δυνάμεις των υπολοίπων ανθρώπων γύρω μας καθώς και με τα δικά μας άγρια ένστικτα ώστε οι αποφάσεις και η δράση να λειτουργούν μέσα μας σαν ανάγκη να παλέψουμε για την επιβίωση μας.

Ο Άρης παίρνει θέση στο Μεσουράνημα (Mc)
Αδιάκοπος αγώνας για μια πετυχημένη πορεία στην κοινωνία και στον επαγγελματικό στίβο, συχνά διαπρέπει σε θέσεις στρατιωτικής εξουσίας και σωμάτων ασφαλείας. Υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων και υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του μπορεί να οδηγήσουν σε συχνές ανταρσίες έναντι προσώπων εξουσίας. Η επιτυχία έρχεται μέσα από πρωτοβουλίες, αποφάσεις που απαιτούν να το λέει η καρδιά του και φυσικά διαμέσου ανταγωνισμού και υπερίσχυσης έναντι των αντιπάλων. Ιδανικές τοποθεσίες για αθλητές και επαγγέλματα που απαιτούν σωματική δύναμη και αντοχή. Δυτικά της γραμμής είναι καλύτερα.

Ο Άρης παίρνει θέση στον Ωροσκόπο (Asc)
Δραστήρια προσωπικότητα που διαθέτει τεράστιες ποσότητες φυσικής ενέργειας και σεξουαλικού ενστίκτου. Επιζητά την αναμέτρηση και την αντιπαράθεση καθώς μέσα απ’ αυτές νιώθει ότι δικαιώνεται. Οι αθλητές εδώ επιτυγχάνουν το μέγιστο δυνατό των ικανοτήτων τους, εφόσον σπρώχνουν με όλη τους τη δύναμη να πιάσουν τα όριά τους, συχνά με επώδυνο τρόπο (ο πρωταθλητισμός επιφέρει τραυματισμούς). Προσοχή στις βιαστικές και απερίσκεπτες ενέργειες που μπορεί να σας χαρακτηρίσουν σαν «άτσαλους» ή σαν «ταραχοποιά στοιχεία» που λειτουργούν ψευτοπαληκαρίσια μόνο και μόνο για να προβληθούν και να κερδίσουν εντυπώσεις (άσχημες). Το σίγουρο είναι πως κάτω από τις γραμμές του Άρη καμία μέρα δεν θα είναι πληκτική, αν και δυτικά είναι σίγουρα καλύτερα.

Ο Άρης παίρνει θέση στο Υπόγειον (ακμή 4ου οίκου ή Ic)
Το σπίτι, η οικογένεια και τα περιουσιακά στοιχεία -ακίνητα- αποτελούν πηγή πολλαπλών προβλημάτων στις συγκεκριμένες τοποθεσίες. Οι άνθρωποι αναζητούν την ασφάλεια μέσα από πρωτοποριακά μοντέλα οικογενειακών σχέσεων που όμως διαρκώς κλονίζονται και ζητούν αναπροσαρμογές. Διαμέσου των φυσικών ενστίκτων μαθαίνουμε πως να λειτουργούμε αναμορφωτικά σε σχέση με την οικογένεια αλλά συνήθως αυτό γίνεται με βίαιο και ριζοσπαστικό τρόπο που διαταράσσει τις αρχικές ισορροπίες. Τα άτομα βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα από συνεχείς κατακτήσεις αλλά η υπερένταση που διαρκώς βιώνουν, τους δημιουργεί εξάντληση φυσική και πνευματική. Δυτικά είναι λιγότερο έντονα από ότι ανατολικά της γραμμής.

Ο Άρης παίρνει θέση στην ακμή του 7ου οίκου (δύση ή Ds)
Είναι από τις τοποθεσίες που δυστυχώς δεν είναι επιθυμητές από κανέναν άνθρωπο να βρεθεί. Η πίεση και η αντιπάθεια που έλκουμε από τους άλλους δεν μας αφήνει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε καμία από τις δραστηριότητες μας. Οι έρωτες είναι παθιασμένοι και ανταγωνιστικοί αλλά οι σχέσεις σύντομες και οδυνηρές λόγω της έντασης και της υπερέντασης που επιφέρουν. Το εχθρικό κλίμα που προκύπτει βεβαίως δεν είναι τυχαίο και άσχετο κομμάτι της δικής μας συμπεριφοράς, μια και καθώς λειτουργούμε διαρκώς υπό πίεση γινόμαστε δεσποτικοί και κυριαρχικοί έναντι των υπολοίπων που και αυτοί με τη σειρά τους αντιδρούν και συγκρούονται. Δυτικά της γραμμής τα προβλήματα δείχνουν να είναι λιγότερα.

Παράδειγμα χάρτη της Μαργκαρετ Θάτσερ, της οποίας οι γραμμές του Άρη συνωστίζονται πάνω από τον χάρτη των νησιών Φώκλαντ, και τον Απρίλιο του 1982, όταν ενεργοποιήθηκαν από τις διελεύσεις της εποχής η Αργεντινή εισέβαλε σε αυτά. Παρατηρούμε πως στον χάρτη της Αγγλίας οι γραμμές του Κρόνου και του Άρη-Mc περνούν από τα Φώκλαντ. Έτσι η συγκεκριμένη πρωθυπουργός λειτούργησε καταλυτικά με την επιρροή της στον πόλεμο μεταξύ τους.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα