Οι περιπέτειες του Άρη – Διέλευση από τον Τοξότη – Μέρος Β’

ASTROTEAM GUEST
20/12/2021

Ο γέρο-Κρόνος, αγέρωχος από την 11η μοίρα του Υδροχόου, θα υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι το όριο, η υπομονή και η θέληση. Θα δώσει στο νεαρό έκρυθμο πολεμιστή τη συμβουλή να χρησιμοποιήσει την παρελθούσα εμπειρία και γνώση και να δράσει με πειθαρχεία, οργάνωση και υπευθυνότητα.
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, στην προκειμένη περίπτωση ο γέρο-Κρόνος γίνεται δάσκαλος σοφός, ο «μεγάλος, τελευταίος δράκοντας» των πολεμικών τεχνών… που διδάσκει ευγένεια, ακεραιότητα, επιμονή, αυτοέλεγχο και αδάμαστο πνεύμα (ότι ο πραγματικός πολεμιστής αναδεικνύεται με την ταπεινότητα, την ειλικρίνεια και τη συγκέντρωση στο στόχο του). Θέλει, λοιπόν, τον Άρη σύμμαχο στην τελευταία σκληρή του συνάντηση με τον Ουρανό, που είναι σε απόλυτη έξαρση τις ίδιες μέρες (28/1-31/12).

Ο Ερμής εκεί θέλει να εξυψώσει πιο πολύ το άγχος και το στρες του…

Λίγες ώρες πριν το τέλος αυτού του περίεργου έτους, τον αγκαλιάζει το Φεγγάρι στην 13η μοίρα του Τοξότη, μοίρα χτυπημένη από την Έκλειψη του Δεκεμβρίου. Σα μάνα τροφός, του χαρίζει αεικινησία, καλά αντανακλαστικά, εξυπνάδα, σβελτάδα και το χάρισμα των γρήγορων απαντήσεων. Θέλει να του θυμίσει πώς στα μπαγκάζια του για τη νέα χρονιά έχει να κουβαλήσει άπλετες γνώσεις, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στον απέραντο Θεό, να μην ξεχνά να γελά, να παίζει, να πιστεύει και να χαίρεται το παρόν, χωρίς να σκέφτεται το παρελθόν.
Αυτή η μάνα, η Σελήνη, είναι η μόνη που τον υποστηρίζει σε κόντρες και αντιπαραθέσεις, που ακόμα θέλει να τον ταλαιπωρεί ο Ερμής από την 28η μοίρα Αιγόκερω. Αυτή η μοίρα του ανήκει, είναι η απόλυτη μοίρα έξαρσής του και ο Ερμής εκεί θέλει να εξυψώσει πιο πολύ το άγχος και το στρες του, να τον αναστατώσει συναισθηματικά και θα τον παρακινήσει να θυμώσει ακόμα και με αυτήν, αφήνοντάς τη με απογοήτευση και δάκρυα το ξημέρωμα της νέας χρονιάς. Αν κρατήσει τα προικιά που του χαρίζει πριν το τέλος της χρονιάς, θα είναι η στιγμή που θα μπορέσει να αποβάλει τις προσκολλημένες σκέψεις του και να αναγεννήσει την πνευματικότητα του μυαλού του.

Η κάθε του δράση να είναι θεραπευτική και προσοδοφόρα για το συλλογικό καλό!

Αυτή η μάνα θα τον υποστηρίξει από τη θέση της στον Κριό, όταν με το καλό στις 10 του Γενάρη θα βρεθεί στην 19η μοίρα και ενεργοποιήσει την Έκλειψη του περασμένου Μάη. Μαζί θα ενεργοποιήσει και την απογοήτευση, που προήλθε από ψευδή λόγια, τη θολή εικόνα και τις τάσεις φυγής. Ο Άρχοντας των θαλασσών και του άυλου κόσμου, Ποσειδώνας, τον κοιτάζει αγέρωχος από την 20η μοίρα των Ιχθύων. Μέγας δάσκαλος και αυτός, αφού καλεί αυτόν τον πολεμιστή να δείξει φαντασία, τέχνη, καλλιτεχνία και ισορροπία κινήσεων και σα χορευτής να «μαγέψει» το κοινό με την ευαισθησία και τη δράση του. Να γίνει γητευτής, κυρίως της κενταυρίσιας ζωώδους φύσης του, ώστε η κάθε του δράση να είναι θεραπευτική και προσοδοφόρα για το συλλογικό καλό, χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση της ψυχής και της πνευματικής του υπόστασης.

Αυτή είναι μεγάλη δοκιμασία για αυτόν, αφού ο Ποσειδώνας κρατά στα χέρια του τον κόσμο της φαντασίας, του ονείρου και κυριαρχεί στους άδυτους ωκεανούς. Διαλύει τα όρια και δεν τον κοιτάζει με καλές προθέσεις. Εξασθενεί τη ζωτικότητα μέσα από οξυθυμία και απροθυμία. Τον παραμυθιάζει και θέλει να τον παρασύρει στην αίσθηση της ανικανότητας και του ανικανοποίητου. Με κακόγουστα, παραμορφωμένα γυαλιά του παρουσιάζει ανύπαρκτες αλήθειες, θέλοντας να τον μπερδέψει στα πλοκάμια «της λαγνείας των Μεδουσών». Τον πλανεύει σε αλλοπαρμένα κύματα, προκαλώντας αδυναμία στο ανοσοποιητικό και λήθαργο στο μυϊκό του σύστημα. Τον προκαλεί στη φυγοπονία εν ώρα δράσης και στην υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του, πράγμα που τον παρασέρνει σε ψέματα, απατεωνιές, κλεψιές, εξαπατήσεις και εθισμούς.

Ως άριστος Τοξότης θα πολεμήσει όπως αρμόζει για την ελευθερία της ψυχής του.

Η κοφτερή τους συνάντηση σε μοίρα Ηλιακής Έκλειψης, χρήζει προσοχής σε θέματα υγείας, αλλεργιών, φαρμακευτικής δοσοληψίας και δηλητηριάσεις. Φουρτουνιασμένες θα’ ναι οι θάλασσες και θέλουν προσοχή, με τον καπετάνιο κάθε καραβιού να θυμάται πως στο πέρας αυτής της δοκιμασίας, πίστεως προπάντων, τον περιμένει η μετάλλαξη όπως και η μετάβαση σε ανώτερα επίπεδα νόησης (στις 10-16/1).
Σε κάθε περίπτωση το κλειδί του βρίσκεται στις γνώσεις που έχει περισυλλέξει από κάθε του «μάχη». Να απαρνηθεί τη ζωώδη φύση του και να μεταμορφωθεί σε καθοδηγητή–δάσκαλο. Με τη δράση του να μεταφερθεί στα ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και πνευματικότητας, ως άριστος Τοξότης θα πολεμήσει όπως αρμόζει για την ελευθερία της ψυχής του. Η διαδρομή του μεγάλη μέχρι να αποχωρήσει από το περιπετειώδες πύρινο ζώδιο και κάθε του περιπέτεια είναι μάθημα που δε θα περνά απαρατήρητο.

Από τη θέση του θα ευνοήσει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες. Ευκαιρίες δράσης θα έχουν Ζυγοί και Υδροχόοι, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα μεταβλητά Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες* και Ιχθύες, όπου και η ενέργεια της δράσης βρίσκεται στα δικά σας χέρια*.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα