Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
08/02/2024

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο | Σε μία έντονη Υδροχοϊκή περίοδο, το στοιχείο του Αέρα, στοιχείο συνειδητότητας και επαναστατικότητας, λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου. Σε ένα μήνα όπου όλοι οι Πλανήτες είναι σε ορθή πορεία, αρχικά έχουμε την ευκαιρία να βρούμε λύσεις και επιλύσεις σε έντονα ζητήματα που μας απασχολούν.

Ο Υδροχόος πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, σε ετοιμότητα να μας δείξει τον δρόμο της Νέας Εποχής, της Μεταμόρφωσης και του Μετασχηματισμού. Νέοι Συνοδικοί Κύκλοι, Νέα αρχή με σκέψεις πάνω στη μεγάλη εικόνα, στο ευρύ κοινωνικό και φιλικό μας περιβάλλον, με στόχους, με ρίσκο, με ιδέα και φαντασία. Στον Υδροχόο με δύο ιδιαίτερα διαφορετικές κυβερνητικές ενέργειες, τον Ηλεκτρικό Ουρανό και παραδοσιακά, το Όριο και την αυστηρότητα του Κρόνου. Μορφή, σχήμα, βασικές Κρόνιες δομές στην καινοτόμο Ιδέα του Ουρανού. Ενέργειες βασισμένες στα Νέα Ξεκινήματα της Νέας Σελήνης, δίνοντας όμως το Φως της προσοχής στην ανάγκη της σύνδεσης, στην ανάγκη της έναρξης και της ιδέας που βρίσκεται για υλοποίηση. Νέα Σελήνη στον Υδροχόο με αίσθηση επανάστασης έναντι του κανόνα που χρειάζεται σκέψη στη δράση και την αποφασιστικότητα και αναγνώριση των τρόπων προς τη νέα προοπτική και οπτική που ανοίγει μπροστά μας. Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη υπόσχεται ανατροπές, αλλαγές μέσα από το απρόοπτο και ξαφνικό Ενεργειακό πεδίο του Ουρανού. Μιας και η ιδιαιτερότητα στον Ουράνιο θόλο είναι το ακριβείας τετράγωνο του Ουρανού στον Ταύρο με το Νέο αυτό Φεγγάρι.

Λέξεις – κλειδιά της Όψης: Ανατροπή, έκπληξη, αναστάτωση – επανάσταση.

Περίοδος που το φίλτρο των αισθήσεων θα πρέπει να είναι ανοιχτό επικοινωνιακά με καθαρό μυαλό για την αποφυγή υπερβολικών δράσεων και αντιδράσεων.

Ηλεκτρισμός ενεργειακός στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας δύο διαφορετικές ενέργειες οπτικής, την απελευθέρωση ή την αποσταθεροποίηση. Η εσωτερική οδηγία προς την εξέλιξη, είναι καθαρά η κατανόηση πως η στασιμότητα δεν βοηθά και φέρνει αδράνεια. Αλλά η απελευθέρωση δεν θα μπορεί να έχει άμεσα την σταθερότητα που χρειαζόμαστε και καλούμαστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το Σοκ της έκπληξης και της διάσπασης. Ασφάλεια μέσα από ασύμβατο στοιχείο του αέρα, την Γη, το πλαίσιο το οποίο μπορεί να παρέχει ευκαιρία συντονισμού. Ασφάλεια που προκύπτει σε αυτή την έντονη Σεληνιακή φάση από το εξάγωνο του Δία στον Ταύρο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Περίοδος που το φίλτρο των αισθήσεων θα πρέπει να είναι ανοιχτό επικοινωνιακά με καθαρό μυαλό για την αποφυγή υπερβολικών δράσεων και αντιδράσεων. Το ξαφνικό, η ανατροπή στην Νέα αρχή στέλνουν μήνυμα σε όλους κοινωνικά αλλά και ατομικά, σε αναζήτηση άλλων κρυφών ή φανερών ενεργειών, με στοιχείο αναγνώρισης, την θεραπεία. Ο Χείρωνας σε μαγική σύνδεση Κάρματος με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό, σε μοίρα αρχηγίας και ικανότητας εξομάλυνσης και επούλωσης των τραυμάτων μας, ατομικά, συλλογικά. Κάλεσμα εξάλειψης Εγωϊκών στοιχείων για την κατανόηση της ουσιαστικής θεραπείας προς την ανάπτυξη, αρχικά προσωπικά, ώστε η κάθε ατομική ενέργεια να φορτίσει θετικά το Συλλογικό.

Η λέξη – κλειδί των Σαβαϊτικών Συμβόλων για τη μοίρα της Νέας Σελήνης είναι η Αντοχή.
Η Βασική Νότα που καλούμαστε να παρατηρήσουμε είναι: η ικανότητα για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών δυσάρεστων εμπειριών στις ανθρώπινες σχέσεις, με δύναμη χαρακτήρα και προσωπική ακεραιότητα.
Το Σύμβολο μάς παρακινεί στην αντοχή μέσα από το ξαφνικό, στην αναζήτηση δομής ώστε η αποσταθεροποίηση να βρει δυνάμεις και γρήγορα να τεθούν θεμέλια για τον νέο στόχο, την αλλαγή, τον μετασχηματισμό.

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα