Αστρολογικός χάρτης – Τι σημαίνουν οι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες μέσα;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
29/04/2022

Μόνιμη και σταθερή απορία των σπουδαστών της Αστρολογίας αλλά και για όσους απλά ενδιαφέρονται για την δομή του προσωπικού τους αστρολογικού χάρτη είναι η απορία για την διάταξη και τη θέση των πλανητών μέσα εκεί! Και κυρίως τι σημαίνει να μην υπάρχουν πλανήτες μέσα σε κάποιους συγκεκριμένους οίκους; Η ανησυχία δε, είναι μεγάλη όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τον 5ο οίκο των παιδιών. Δηλαδή εφόσον δεν έχω πλανήτες μέσα στον 5ο οίκο δεν θα κάνω παιδιά; Μα φυσικά και δεν σημαίνει αυτό!!! Ή άλλο παράδειγμα επί των οικονομικών, γιατί δεν έχω πλανήτες μέσα στο 2ο οίκο; Δε θα βγάλω ποτές λεφτά; Αχ πως θα τα καταφέρω;

Προσέξτε λοιπόν, γιατί η κατάσταση των υποθέσεων του 2ου οίκου των αποκτημάτων και των αξιών δεν εξαρτάται από τους υπάρχοντες ή όχι πλανήτες μέσα σε αυτόν!

Συγκεκριμένα ο κάθε οίκος έχει μια ακμή (μια αρχή) η οποία ξεκινά από ένα πάλι συγκεκριμένο ζώδιο, αυτό το ζώδιο φυσικά θα έχει έναν πλανήτη κυβερνήτη πχ ακμή 2ου οίκου στον Κριό ο κυβερνήτης είναι ο ΑΡΗΣ. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση του Άρη μέσα στο χάρτη, τι όψεις/γωνίες δέχεται, αν έχει δυνάμεις ή είναι αδύναμος, τι προϋποθέσεις έχει από άλλους παράγοντες του χάρτη, σε ποιον οίκο βρίσκεται κ.λπ.

Οι τρόποι που λαμβάνουμε πληροφορίες για έναν προσωπικό αστρολογικό χάρτη είναι διάφοροι!…

Όλοι οι οίκοι του χάρτη μας -12- αφορούν κάποια συγκεκριμένα «χωράφια» της ζωής μας και ποτέ μόνο ένα. Οι τρόποι λοιπόν που λαμβάνουμε πληροφορίες για έναν προσωπικό αστρολογικό χάρτη είναι διάφοροι και δεν εξαρτάται από το αν υπάρχουν πλανήτες ή όχι μέσα σε κάθε οίκο. Εξάλλου συχνά συμβαίνει κάποιοι οίκοι να είναι παραφορτωμένοι από πλανήτες ενώ κάποιοι άλλοι ΟΧΙ. Έτσι θα πρέπει να μάθετε τουλάχιστον τι σημαίνουν οι πλανήτες, οι οίκοι αλλά και οι γωνίες που κάνουν μεταξύ τους για να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα όταν εξετάζετε κάποιον συγκεκριμένο τομέα που σας ενδιαφέρει. Αν πχ ο Άρης κυβερνήτης του 2ου οίκου των οικονομικών έχει μια θετική γωνίας από Δία, Ουρανό, Πλούτωνα κ.λπ, τότε ναι έχετε την γενέθλια υπόσχεση να κάνετε περιουσία και να απολαύσετε την αφθονία στη ζωή σας. Αν πάλι αυτός ο Άρης δέχεται τετράγωνα από Κρόνο π.χ. τότε ο αγώνας σας για να αποκτήσετε αυτονομία θα είναι δύσκολος και σκληρός.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα