Αστρολογική Πρόγνωση Απριλίου 2023 | Κριός έως Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/03/2023

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται από πολλά γεγονότα και γρήγορες εναλλαγές. Ξεκινάει με όλους τους πλανήτες σε ορθή πορεία και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει αλλά και να προωθήσουμε νέα εγχειρήματα, τουλάχιστον μέχρι την αναδρομή του Ερμή.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται όλο το μήνα στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου και από εκεί προϊδεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς, για τις μεταμορφωτικές αλλαγές που πρόκειται να βιώσουν μέσα από κρίσεις τα επόμενα χρόνια. Οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί, οι Τοξότες και οι Κριοί θα βιώσουν και αυτοί δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις αλλά θα βγουν νικητές τελικά, αφού ο πλανήτης ολοκληρώσει το πέρασμά του. Ο Κρόνος πλησιάζει ήδη την 3η μοίρα των Ιχθύων κι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις δυνάμεις του στο Ποσειδώνιο περιβάλλον. Έχει έρθει για να βάλει όρια, τάξη, πειθαρχία και να θέσει προ των ευθυνών τους Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες. Θα ευνοήσει Καρκίνους και Σκορπιούς μόνο αν εργαστούν σκληρά και υπομονετικά και αποφύγουν τις εύκολες λύσεις. Γενικότερα, το ζώδιο των Ιχθύων αφορά την πνευματικότητα, τη δημιουργία, την ψυχική υγεία, τον τρόπο που θεραπεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, και ο Κρόνος εκεί θα μας πιέσει να βάλουμε όρια και να δομήσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Συναισθηματικές αναστολές κι εμπόδια, αίσθημα ανικανοποίητου και ζήλια.

Ο Άρης έχει περάσει στον Καρκίνο και αυτό σημαίνει ότι η διάθεση γίνεται πιο εσωτερική και το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς το σπίτι και την οικογένεια αλλά και ότι θεωρεί ο καθένας από εμάς πιο σημαντικό και απαραίτητο για την ηρεμία της ψυχής του. Την πρώτη εβδομάδα του μήνα ο Άρης θα κάνει θετική όψη με τον Κρόνο στους Ιχθύες και αυτό θα ενισχύσει τις αντοχές και τις δυνάμεις μας, ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, κυρίως σε θέματα οικογένειας, σπιτιού και πατρίδας, πιθανώς μέσα από μία περισσότερο πνευματική προσέγγιση. Η δύσκολη όψη που κάνει με το Χείρωνα από τον Κριό μπορεί να δημιουργήσει εριστική διάθεση κι εκρηκτικές καταστάσεις. Η Αφροδίτη απομακρύνεται από τον Ουρανό κι αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά οι ακραίες συμπεριφορές θα καταλαγιάσουν και το συναισθηματικό αλλά και το οικονομικό τοπίο θα ξεκαθαρίσουν. Στις 7 του μήνα κάνει θετική όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες και αυτό θα μας κάνει περισσότερο ονειροπόλους, ευαίσθητους και ευεπηρέαστους από τα συναισθήματά μας αλλά και πιο δεκτικούς σε καθετί ωραίο και καλλιτεχνικό. Στις 12 του μήνα μπαίνει στους Διδύμους και η θετική όψη που κάνει με τον Πλούτωνα φέρνει στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα, ακόμα και σε βαθμό εμμονής, και ισχυρή ερωτική έλξη. Η δύσκολη όψη με τον Κρόνο μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικές αναστολές κι εμπόδια, αίσθημα ανικανοποίητου και ζήλια.

Στις 4 του μήνα, ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο και κάνει δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα, οπότε είναι πιθανό η οξυθυμία, η ερεθιστικότητα και η ανυπομονησία να μας οδηγήσουν σε απερίσκεπτα λόγια και πρόωρες ενέργειες, ίσως και λόγω υπερεκτίμησης του εαυτού. Την ίδια μέρα, η θετική όψη με τον Κρόνο θα βοηθήσει τη συγκέντρωση και τη λογική στη σκέψη μας και, πιθανώς, να προάγει μια περισσότερο φιλοσοφική διάθεση, η οποία θα μπορούσε να ισορροπήσει την πόλωση που δημιουργεί ο Πλούτωνας. Στις 6 του μήνα, ο Ερμής συναντάει το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και δημιουργεί καλές συνθήκες για ανταλλαγή ιδεών και συζητήσεις με ομάδες ανθρώπων, ενώ μας βοηθάει και να επιλέξουμε τα επόμενα βήματα ώστε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Η θετική όψη με τον Άρη την ίδια μέρα ενισχύει την κριτική ικανότητα και μας βοηθάει να δίνουμε γρήγορες και εύστοχες απαντήσεις στις συνομιλίες μας.

Θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και να σκεφτούμε περισσότερο διεξοδικά θέματα και καταστάσεις, προτού καταλήξουμε σε σημαντικές αποφάσεις.

Στις 12 του μήνα ο Ήλιος συναντάει τον Δία στον Κριό και αυτό θα βελτιώσει τη διάθεσή μας, ενώ είναι ιδανική μέρα για να ξεκινήσουμε κάποιο δημιουργικό εγχείρημα. Στις 14 του Απρίλη η Σελήνη συναντάει τον Πλούτωνα στις μηδέν μοίρες του Υδροχόου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικές υπερβολές κι εκρήξεις. Η θετική όψη που θα κάνει με την Αφροδίτη θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εκφράσουμε τρυφερά συναισθήματα και να βρούμε καλλιτεχνικές διεξόδους. Στις 21 Απριλίου ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και το ενδιαφέρον μας στρέφεται στα αποκτήματά μας και σε όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Επιπλέον, μπορεί να γίνουμε πιο αξιόπιστοι και σταθεροί αλλά και πιο πεισματάρηδες και αρνητικοί στις αλλαγές. Η δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα δύναμης κι επιβολής της εξουσίας, φανατισμένες φιλοδοξίες και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας. Στις 20 Απριλίου ο Ερμής μπαίνει σε στάση στις 15 μοίρες και 34 λεπτά του Ταύρου και στις 22 του μήνα γυρίζει ανάδρομος. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου αλλά από τη σκιά του θα βγει στο τέλος του ίδιου μήνα. Καθώς ο Ταύρος είναι γήινο και σταθερό ζώδιο, η αναδρομή του Ερμή εκεί είναι πιθανό να δημιουργήσει αστάθεια σε θέματα οικονομικά και σε ότι δημιουργεί προσωπικό αίσθημα ασφάλειας. Το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και να σκεφτούμε περισσότερο διεξοδικά θέματα και καταστάσεις, προτού καταλήξουμε σε σημαντικές αποφάσεις.

Πανσέληνος και νέα Σελήνη του μήνα

06/04/2023 έχουμε πανσέληνο στις 16 μοίρες και 7 λεπτά του Ζυγού. Λόγω της συμμετοχής του Χείρωνα, η πανσέληνος αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε κάποιο κομμάτι του εαυτού μας. Επιπλέον, με τη Σελήνη στο Ζυγό μπορεί να μας απασχολήσουν νομικά θέματα ή κάποιες δικαστικές διαμάχες. Η όψη χιαστί της Σελήνης με τον Ουρανό τονίζει την επαναστατική διάθεση των ανθρώπων για αλήθεια και δικαιοσύνη.
20/02/2023 έχουμε νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη στις 29 μοίρες και 50 λεπτά του Κριού. Η συμμετοχή του Πλούτωνα δηλώνει ότι θα πρέπει να βάλουμε τέλος σε κάποιες καταστάσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρο για κάτι καινούριο και να βρούμε μια νέα κατεύθυνση, ανάλογα με τη θέση του χάρτη μας που υποδέχεται την έκλειψη. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο μας μιλάει για γρήγορη μετάδοση πληροφορίας αλλά και ξαφνικές και αναπάντεχες ειδήσεις και αποκαλύψεις, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και πιθανώς να μας σοκάρουν. Η δύσκολη όψη του Άρη με τον Χείρωνα μπορεί να προκαλέσει εντάσεις σε θέματα εδαφικής κυριαρχίας και γεωπολιτικής σημασίας.

Με τις εκλείψεις είναι πιθανό κάτι να εκλείψει από τη ζωή μας, όπως λέει και η λέξη, ή κάτι να έρθει στη ζωή μας ξαφνικά κι αναπάντεχα. Αποφεύγουμε σημαντικές κινήσεις και αλλαγές λίγες μέρες πριν και μετά τις εκλείψεις και δεν ξεχνάμε ότι η επιρροή τους διαρκεί αρκετούς μήνες.

Κριός

 • Με τον Δία στο ζώδιό σας νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι έχετε πολλές ευκαιρίες για να ικανοποιήσετε την έντονη επιθυμία σας για ταξίδια, για να μάθετε ή να διδάξετε κάτι καινούργιο, να προωθήσετε κάποια ιδέα σας ή να προβάλλετε τον εαυτό σας.
 • Με την πανσέληνο στις 6 του μήνα, σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες χρωματίζονται από έντονα συναισθήματα και μπορεί να αποφασίσετε είτε να μπείτε περισσότερο δυναμικά σε μία κατάσταση είτε να αποχωρήσετε.
 • Με τη νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιό σας στις 20 του μήνα, επαναπροσδιορίζετε τους στόχους και τις σχέσεις σας, ενώ νιώθετε μεγάλη ενέργεια κι ενθουσιασμό και μπορεί να προβείτε σε αλλαγές στην εμφάνιση, στη συμπεριφορά ή στο άμεσο περιβάλλον σας.
 • Η σύνοδος Ερμή/Ουρανού στον τομέα των οικονομικών και των ασφαλειών σας μπορεί να φέρει νέες ιδέες στον τρόπο που κερδίζετε χρήματα ή να τονώσει με κάποιο τρόπο την αυτοεκτίμησή σας.
 • Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους και περισσότερο δημιουργικούς τρόπους για να κερδίζετε χρήματα, ενώ μπορεί να φέρει αλλαγές σε προσωπικές αξίες, ανάγκες κι επιθυμίες.
 • Ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει κάποια αναστάτωση σε θέματα οικογένειας και σπιτιού αυτό το μήνα, ενώ η Αφροδίτη στον Ταύρο βελτιώνει τα οικονομικά σας στο πρώτο μισό του μήνα και στους Διδύμους βοηθάει για εσάς κάθε είδους επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών αλλά και τις καθημερινές μετακινήσεις.

Ταύρος

 • Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό στο ζώδιό σας θα οξύνει την αντίληψή σας και θα φέρει ξαφνικές συνειδητοποιήσεις και εξαιρετικές ιδέες, τις οποίες θα πρέπει να μελετήσετε τώρα και να θέσετε σε πρακτική εφαρμογή προς το τέλος του επόμενου μήνα, αφού ο Ερμής έρθει σε ορθή πορεία.
 • Με τον Ήλιο στο ζώδιο σας – Happy Birthday! – έχετε μεγάλη ζωτικότητα κι ενέργεια, και με την Αφροδίτη τραβάτε τα βλέμματα και βελτιώνετε τις σχέσεις σας. Μετά τις 16 του μήνα που η Αφροδίτη θα περάσει στους Διδύμους θα δείτε ότι έχετε μεγαλύτερα έσοδα αλλά θα θέλετε και να ξοδέψετε, οπότε προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο θα έχετε μεγάλη διάθεση κι έντονη επιθυμία για κάθε είδους επικοινωνία. Όταν, όμως, ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, θα πρέπει να προσέχετε πολύ τα λόγια σας και τον τρόπο που εκφράζεστε για να μην παρεξηγηθείτε.
 • Με την πανσέληνο που γίνεται στο Ζυγό στις 6 του μήνα μπορεί να ολοκληρώσετε κάποια θεραπευτική αγωγή, να κάνετε κάποια αλλαγή στη διατροφή ή στον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας ή να αλλάξετε κάτι στη ρουτίνα της εργασίας σας.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη στον Κριό ενισχύει τη φαντασία, την πνευματική αφύπνιση, την πίστη, τη διαίσθηση και την ενόραση, συνήθως μέσα από τα όνειρα. Λόγω της συμμετοχής του Δία θα πρέπει να μην υπερβάλλετε με τις τάσεις φυγής στον κόσμο της φαντασίας αλλά να διατηρήσετε την επαφή με την πεζή, ομολογουμένως, καθημερινότητα. Από την άλλη, κλείνει κάποιος σημαντικός κύκλος για να ανοίξει κάποιος άλλος κι αυτό προϋποθέτει ξεκαθαρίσματα καρμικού χαρακτήρα.
 • Με τον Πλούτωνα να συμμετέχει στην έκλειψη μπορεί να νιώθετε ότι η καριέρα και η δημόσια εικόνα σας θα πρέπει να μεταλλαχθούν με κάποιο τρόπο ώστε να συμβαδίζουν με τις βαθύτερες επιθυμίες σας και τώρα είναι πιθανό να βρείτε τη δύναμη να γίνετε περισσότερο αυθεντικοί και αληθινοί.

Δίδυμοι

 • Με την πανσέληνο που γίνεται στον άξονα Κριού/Ζυγού μπορείτε να προβάλλετε τον εαυτό σας ή να προωθήσετε κάτι δημιουργικό με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη, είναι ιδανική εποχή για να προβάλετε σε μεγάλη κλίμακα κάποιο καλλιτεχνικό ή επιχειρηματικό σχέδιο και να καθηλώσετε το κοινό με τις ιδέες σας.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη στον Κριό ενισχύει τη δημιουργική σας δυναμική και τις καλλιτεχνικές σας δραστηριότητες. Η διάθεσή σας γίνεται πιο ανάλαφρη και η επιθυμία σας για να διασκεδάσετε πιο έντονη. Από την άλλη, δίνεται έμφαση σε φιλίες ή ομάδες, ενώ μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις σε σχέση με αυτές.
 • Η συμμετοχή του Πλούτωνα στην έκλειψη μπορεί να διευρύνει τον πνευματικό σας πεδίο, ενώ μπορεί να αλλάξετε φιλοσοφία και πεποιθήσεις, να βρείτε νέο νόημα στη ζωή, να αλλάξετε το αντικείμενο των σπουδών σας ή να ολοκληρώσετε κάποιο κύκλο σπουδών και να ενισχύσετε τις επαφές σας με το εξωτερικό.
 • Με τη σύνοδο Ερμή/Ουρανού στον Ταύρο μπορεί να προετοιμάζετε διαφορά projects που σας κουράζουν ή να κάνετε ανήσυχο ύπνο και να βλέπετε πολλά όνειρα – είναι αυτό που λέμε «δεν ησυχάζω ούτε στον ύπνο μου». Όταν ο Ερμής γίνει ανάδρομος, θα χρειαστεί να επανεξετάσει όλα όσα προετοιμάζετε αυτό τον καιρό και είναι πιθανό να νιώθετε την ανάγκη να περνάτε περισσότερο χρόνο μόνοι σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκουράσετε το πνεύμα και να γειώσετε την ενέργειά σας.
 • Ο Άρης στον Καρκίνο μπορεί να φέρει πολλά έσοδα αλλά και έξοδα, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στις αγορές και τις επενδύσεις που κάνετε αυτό το μήνα. Από την άλλη, ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε με κάποιο τρόπο το εισόδημά σας και είναι πιθανό να το καταφέρετε.
 • Με την Αφροδίτη στον Ταύρο στο πρώτο μισό του μήνα, οι κοινωνικοί τόνοι πέφτουν και ασχολείστε περισσότερο με τον εαυτό σας. Όταν περάσει στο δικό σας ζώδιο θα διαπιστώσετε ότι οι σχέσεις βελτιώνονται, γίνεστε πιο κοινωνικοί και αγαπητοί, ενώ η δημιουργική σας έκφραση ενισχύεται.

Καρκίνος

 • Με την πανσέληνο του μήνα στον άξονα Κριού/Ζυγού δίνεται έμφαση σε θέματα σπιτιού και οικογένειας. Μπορεί να κάνατε μια μετακόμιση ή να ολοκληρώνετε κάποια ανακαίνιση στο σπίτι ή να προκύψουν κάποια έντονα γεγονότα σε σχέση με κάποιο μέλος της οικογένειας.
 • Με την έκλειψη στον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας, είναι πιθανόν να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, να δεχτείτε κάποια προαγωγή ή να κάνετε κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν την επαγγελματική σας πορεία, τελικά. Επίσης, είναι πιθανόν να βελτιωθεί και η δημόσια εικόνα σας και σε αυτό βοηθάει η παρουσία του Δία στον ίδιο τομέα.
 • Καθώς ο Πλούτωνας συμμετέχει στην έκλειψη, είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποιες φοβίες ή ανασφάλειες ή οικονομικές εμπλοκές σε σχέση με την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας ή αλλαγές σε θέματα οικονομικά που αφορούν δάνεια, ασφάλειες, διατροφές και τα λοιπά.
 • Η σύνοδος Ερμή/Ουρανού στον Ταύρο ευνοεί τη μετάδοση πρωτότυπων και προοδευτικών ιδεών μέσα από τη συμμετοχή σε διάφορες ομάδες ή συλλόγους, τις φιλικές σχέσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέτε και προβάλλετε δημοσίως.
 • Με τον Άρη στο ζώδιο σας έχετε μεγάλη ενέργεια κι ενθουσιασμό και είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσετε ένα δημιουργικό εγχείρημα, ενώ μπορεί να χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας με άτομα εξουσίας ή προϊστάμενους. Διεκδικήστε το δίκιο σας αλλά διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
 • Όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο ή κοινωνικές σας επαφές είναι ιδιαίτερα έντονες κι έχετε πολλές προτάσεις για εξόδους με φίλους και γνωστούς. Στο δεύτερο μισό του μήνα που θα βρίσκεται στους Διδύμους πιθανώς δε θα έχετε το χρόνο ή τη διάθεσή για να βρίσκεστε με πολύ κόσμο και θα προτιμάτε πιο ήρεμες καταστάσεις.

Λέων

 • Με την πανσέληνο στις 6 του μήνα δίνεται έμφαση σε θέματα επικοινωνίας, σπουδών και γραπτού λόγου. Κάποιος κύκλος σπουδών ή κάποιο συγγραφικό εγχείρημα ολοκληρώνεται ή προκύπτει κάποιο γεγονός με στενούς συγγενείς και γείτονες ή με το μεταφορικό σας μέσο ή με κάποια ηλεκτρονική συσκευή.
 • Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό στον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε περισσότερο ευέλικτοι ή αυτόνομοι στην εργασία σας, με έναν τρόπο πρωτοποριακό και αυθεντικό. Από την άλλη, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που εργάζεστε, για παράδειγμα να ενσωματώσετε νέες τεχνολογίες και πρακτικές ή να χρησιμοποιείτε περισσότερο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβληθείτε.
 • Με τον Ερμή ανάδρομο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέτε και κάνετε δημοσίως αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, καθώς μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις και κακή συνεννόηση με τους ανωτέρους σας και να βρεθείτε εκτεθειμένοι.
 • Με τη νέα Σελήνη και έκλειψη στον Κριό θα νιώθετε την ανάγκη για να ταξιδέψετε, να έρθετε σε επαφή με ξένες χώρες και πολιτισμούς, να διευρύνετε το φιλοσοφικό, το πνευματικό και το εκπαιδευτικό σας πεδίο και να επιλύσετε νομικά θέματα.
 • Καθώς ο Πλούτωνας συμμετέχει στην έκλειψη αυτή, οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες αποκτούν μεγαλύτερο βάθος και μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή ή να σας οδηγήσουν σε μια ξένη χώρα.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο υπάρχει έντονη παρασκηνιακή δράση, καθώς είτε συμβαίνουν πράγματα πίσω από την πλάτη σας που δεν γνωρίζετε είτε εσείς προετοιμάζετε κάτι το οποίο κρατάτε κρυφό και θα φανερώσετε τους επόμενους μήνες. Ο ύπνος μπορεί να γίνει άστατος.
 • Όσο η Αφροδίτη είναι στον Ταύρο χαίρετε εκτίμησης και συμπάθειας στο χώρο εργασίας, από άτομα εξουσίας ή απλώς μεγαλύτερα από εσάς. Όταν η Αφροδίτη περάσει στους Διδύμους, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνικές επαφές, ενώ θα έχετε τη συμπαράσταση φίλων και ομάδων.

Παρθένος

 • Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να φέρει νέες ιδέες σε σχέση με τις σπουδές σας ή με κάποιο συμβόλαιο που αφορά κάποια συνεργασία. Μπορεί, επίσης, να σας φέρει σε επαφή με το εξωτερικό ή να αλλάξει τη φιλοσοφική σας θεώρηση για τη ζωή και τη σχέση σας με τα θεία.
 • Όταν, όμως, ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, μπορεί να προκύψουν αναβολές και καθυστερήσεις σε σχέση με κάποιο ταξίδι, κάποιο νομικό θέμα ή κάτι που σχετίζεται με το εξωτερικό.
 • Η πανσέληνος του μήνα αφορά τα οικονομικά σας, οπότε μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε νέους τρόπους για να κερδίζετε χρήματα ή για να επενδύετε τα χρήματά σας. Επιπλέον, είναι πιθανόν να αναθεωρήσετε το αξιακό σας σύστημα και τους τρόπους που νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Η παρουσία του Δία στον Κριό μπορεί να σας φέρει κάποια απρόσμενα κέρδη.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη που γίνεται στον Κριό αφορά τα οικονομικά θέματα άλλων, για παράδειγμα αυτά του συντρόφου ή κάποια κληρονομιά ή κάποιο δάνειο. Επιπλέον, σας ωθεί να κλείσετε κάποια οικονομικά θέματα ή να επανεξετάσετε τον τρόπο που κερδίζετε χρήματα ή ωφελείστε από τα οικονομικά άλλων. Από την άλλη, είναι πιθανόν να βγουν στην επιφάνεια εμμονές ή φοβίες και να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια λιγότερο φανερή πτυχή του εαυτού σας ή να ασχοληθείτε με την ψυχολογία ή τη μεταφυσική. Η συμμετοχή του Πλούτωνα εντείνει ακόμα περισσότερο τις παραπάνω καταστάσεις και ζητάει λύσεις.
 • Όσο η Αφροδίτη είναι στον Ταύρο, ευνοεί θέματα ανώτερης μόρφωσης, φιλοσοφίας και εξωτερικού. Στο δεύτερο μισό του μήνα περνάει στους Διδύμους και μπορεί να προκύψουν επαγγελματικές ευκαιρίες και να βελτιωθούν οι σχέσεις σας με ανώτερους και πρόσωπα εξουσίας, ενώ θα σας κάνει περισσότερο κοινωνικούς και δημοφιλείς και οι άλλοι θα εκτιμήσουν τις ικανότητές σας, ειδικά αν είστε καλλιτέχνες.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο μπορεί να προκύψουν διαφωνίες με φίλους ή ομάδες ή να θελήσετε να συνεργαστείτε με κάποια ομάδα για λόγους επαγγελματικούς. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε αντιπαραθέσεις δημοσίως ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα