Αστρολογική Πρόγνωση Απριλίου 2023 | Ζυγός έως Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
29/03/2023

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται από πολλά γεγονότα και γρήγορες εναλλαγές. Ξεκινάει με όλους τους πλανήτες σε ορθή πορεία και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει αλλά και να προωθήσουμε νέα εγχειρήματα, τουλάχιστον μέχρι την αναδρομή του Ερμή.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται όλο το μήνα στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου και από εκεί προϊδεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς, για τις μεταμορφωτικές αλλαγές που πρόκειται να βιώσουν μέσα από κρίσεις τα επόμενα χρόνια. Οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί, οι Τοξότες και οι Κριοί θα βιώσουν και αυτοί δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις αλλά θα βγουν νικητές τελικά, αφού ο πλανήτης ολοκληρώσει το πέρασμά του. Ο Κρόνος πλησιάζει ήδη την 3η μοίρα των Ιχθύων κι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις δυνάμεις του στο Ποσειδώνιο περιβάλλον. Έχει έρθει για να βάλει όρια, τάξη, πειθαρχία και να θέσει προ των ευθυνών τους Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες. Θα ευνοήσει Καρκίνους και Σκορπιούς μόνο αν εργαστούν σκληρά και υπομονετικά και αποφύγουν τις εύκολες λύσεις. Γενικότερα, το ζώδιο των Ιχθύων αφορά την πνευματικότητα, τη δημιουργία, την ψυχική υγεία, τον τρόπο που θεραπεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, και ο Κρόνος εκεί θα μας πιέσει να βάλουμε όρια και να δομήσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Συναισθηματικές αναστολές κι εμπόδια, αίσθημα ανικανοποίητου και ζήλια.

Ο Άρης έχει περάσει στον Καρκίνο και αυτό σημαίνει ότι η διάθεση γίνεται πιο εσωτερική και το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς το σπίτι και την οικογένεια αλλά και ότι θεωρεί ο καθένας από εμάς πιο σημαντικό και απαραίτητο για την ηρεμία της ψυχής του. Την πρώτη εβδομάδα του μήνα ο Άρης θα κάνει θετική όψη με τον Κρόνο στους Ιχθύες και αυτό θα ενισχύσει τις αντοχές και τις δυνάμεις μας, ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, κυρίως σε θέματα οικογένειας, σπιτιού και πατρίδας, πιθανώς μέσα από μία περισσότερο πνευματική προσέγγιση. Η δύσκολη όψη που κάνει με το Χείρωνα από τον Κριό μπορεί να δημιουργήσει εριστική διάθεση κι εκρηκτικές καταστάσεις. Η Αφροδίτη απομακρύνεται από τον Ουρανό κι αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά οι ακραίες συμπεριφορές θα καταλαγιάσουν και το συναισθηματικό αλλά και το οικονομικό τοπίο θα ξεκαθαρίσουν. Στις 7 του μήνα κάνει θετική όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες και αυτό θα μας κάνει περισσότερο ονειροπόλους, ευαίσθητους και ευεπηρέαστους από τα συναισθήματά μας αλλά και πιο δεκτικούς σε καθετί ωραίο και καλλιτεχνικό. Στις 12 του μήνα μπαίνει στους Διδύμους και η θετική όψη που κάνει με τον Πλούτωνα φέρνει στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα, ακόμα και σε βαθμό εμμονής, και ισχυρή ερωτική έλξη. Η δύσκολη όψη με τον Κρόνο μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικές αναστολές κι εμπόδια, αίσθημα ανικανοποίητου και ζήλια.

Στις 4 του μήνα, ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο και κάνει δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα, οπότε είναι πιθανό η οξυθυμία, η ερεθιστικότητα και η ανυπομονησία να μας οδηγήσουν σε απερίσκεπτα λόγια και πρόωρες ενέργειες, ίσως και λόγω υπερεκτίμησης του εαυτού. Την ίδια μέρα, η θετική όψη με τον Κρόνο θα βοηθήσει τη συγκέντρωση και τη λογική στη σκέψη μας και, πιθανώς, να προάγει μια περισσότερο φιλοσοφική διάθεση, η οποία θα μπορούσε να ισορροπήσει την πόλωση που δημιουργεί ο Πλούτωνας. Στις 6 του μήνα, ο Ερμής συναντάει το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και δημιουργεί καλές συνθήκες για ανταλλαγή ιδεών και συζητήσεις με ομάδες ανθρώπων, ενώ μας βοηθάει και να επιλέξουμε τα επόμενα βήματα ώστε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Η θετική όψη με τον Άρη την ίδια μέρα ενισχύει την κριτική ικανότητα και μας βοηθάει να δίνουμε γρήγορες και εύστοχες απαντήσεις στις συνομιλίες μας.

Θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και να σκεφτούμε περισσότερο διεξοδικά θέματα και καταστάσεις, προτού καταλήξουμε σε σημαντικές αποφάσεις.

Στις 12 του μήνα ο Ήλιος συναντάει τον Δία στον Κριό και αυτό θα βελτιώσει τη διάθεσή μας, ενώ είναι ιδανική μέρα για να ξεκινήσουμε κάποιο δημιουργικό εγχείρημα. Στις 14 του Απρίλη η Σελήνη συναντάει τον Πλούτωνα στις μηδέν μοίρες του Υδροχόου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικές υπερβολές κι εκρήξεις. Η θετική όψη που θα κάνει με την Αφροδίτη θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εκφράσουμε τρυφερά συναισθήματα και να βρούμε καλλιτεχνικές διεξόδους. Στις 21 Απριλίου ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και το ενδιαφέρον μας στρέφεται στα αποκτήματά μας και σε όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Επιπλέον, μπορεί να γίνουμε πιο αξιόπιστοι και σταθεροί αλλά και πιο πεισματάρηδες και αρνητικοί στις αλλαγές. Η δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα δύναμης κι επιβολής της εξουσίας, φανατισμένες φιλοδοξίες και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας. Στις 20 Απριλίου ο Ερμής μπαίνει σε στάση στις 15 μοίρες και 34 λεπτά του Ταύρου και στις 22 του μήνα γυρίζει ανάδρομος. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου αλλά από τη σκιά του θα βγει στο τέλος του ίδιου μήνα. Καθώς ο Ταύρος είναι γήινο και σταθερό ζώδιο, η αναδρομή του Ερμή εκεί είναι πιθανό να δημιουργήσει αστάθεια σε θέματα οικονομικά και σε ότι δημιουργεί προσωπικό αίσθημα ασφάλειας. Το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και να σκεφτούμε περισσότερο διεξοδικά θέματα και καταστάσεις, προτού καταλήξουμε σε σημαντικές αποφάσεις.

Πανσέληνος και νέα Σελήνη του μήνα

06/04/2023 έχουμε πανσέληνο στις 16 μοίρες και 7 λεπτά του Ζυγού. Λόγω της συμμετοχής του Χείρωνα, η πανσέληνος αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε κάποιο κομμάτι του εαυτού μας. Επιπλέον, με τη Σελήνη στο Ζυγό μπορεί να μας απασχολήσουν νομικά θέματα ή κάποιες δικαστικές διαμάχες. Η όψη χιαστί της Σελήνης με τον Ουρανό τονίζει την επαναστατική διάθεση των ανθρώπων για αλήθεια και δικαιοσύνη.
20/02/2023 έχουμε νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη στις 29 μοίρες και 50 λεπτά του Κριού. Η συμμετοχή του Πλούτωνα δηλώνει ότι θα πρέπει να βάλουμε τέλος σε κάποιες καταστάσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρο για κάτι καινούριο και να βρούμε μια νέα κατεύθυνση, ανάλογα με τη θέση του χάρτη μας που υποδέχεται την έκλειψη. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο μας μιλάει για γρήγορη μετάδοση πληροφορίας αλλά και ξαφνικές και αναπάντεχες ειδήσεις και αποκαλύψεις, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και πιθανώς να μας σοκάρουν. Η δύσκολη όψη του Άρη με τον Χείρωνα μπορεί να προκαλέσει εντάσεις σε θέματα εδαφικής κυριαρχίας και γεωπολιτικής σημασίας.

Με τις εκλείψεις είναι πιθανό κάτι να εκλείψει από τη ζωή μας, όπως λέει και η λέξη, ή κάτι να έρθει στη ζωή μας ξαφνικά κι αναπάντεχα. Αποφεύγουμε σημαντικές κινήσεις και αλλαγές λίγες μέρες πριν και μετά τις εκλείψεις και δεν ξεχνάμε ότι η επιρροή τους διαρκεί αρκετούς μήνες.

Ζυγός

 • Η πανσέληνος του μήνα συμβαίνει στο δικό σας ζώδιο και είναι η κατάλληλη περίοδος για να φροντίσετε πιο ουσιαστικά τον εαυτό σας και να εκφράσετε συναισθήματα που, ίσως, δεν θέλατε να αντιμετωπίσετε το προηγούμενο διάστημα. Με τον Δία στον Κριό υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και ευκολότερη συνεννόηση με τους σημαντικούς άλλους. Επιπλέον, είναι πιθανόν να προκύψουν ευκαιρίες για νέες σχέσεις και συνεργασίες και να βελτιωθούν οι ήδη υπάρχουσες, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες η πελατεία σας πιθανώς να αυξηθεί.
 • Με τη νέα Σελήνη και έκλειψη που γίνεται στον Κριό, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στις σημαντικές σχέσεις της ζωή σας, καθώς θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές ή προσαρμογές. Η συμμετοχή του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης ή το ξεκίνημα μιας νέας. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει μεγάλη δυναμική, η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη δημιουργικότητά σας.
 • Με τη σύνοδο Ερμή/Ουρανού στον Ταύρο, μπορεί να προκύψουν κάποιες εμμονές ή φοβίες με θέματα οικονομικά ή ψυχολογικά ή μπορεί να βρείτε ξαφνικά τη λύση σε κάτι που σας βασάνιζε εδώ και καιρό. Από την άλλη, είναι πιθανό να πάρετε μια κληρονομιά ή ένα δάνειο ή να πετύχετε τον οικονομικό διακανονισμό που επιθυμούσατε. Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, θα χρειαστεί να αξιολογήσετε εκ νέου κάποιες οικονομικές αποφάσεις που μπορεί να σχετίζονται με εφορίες, δάνεια, ασφάλειες, διατροφές και τα λοιπά.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο το ενδιαφέρον και οι προσπάθειές σας στρέφονται στην καριέρα και την επαγγελματική σας ανέλιξη. Θα έχετε και τη διάθεση αλλά και τις αντοχές για να εργαστείτε σκληρά πάνω σε ένα καινούργιο project ή μια συμφωνία και να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να πετύχετε κάτι καλύτερο επαγγελματικά.
 • Με την Αφροδίτη στον Ταύρο για το πρώτο μέρος του μήνα, η ερωτική επιθυμία είναι έντονη κι αυτό θα βοηθήσει να ανανεώσετε τη σχέση σας ή να νιώσετε δυνατά συναισθήματα για κάποιο νέο πρόσωπο. Από τις 11 του μήνα που θα περάσει στους Διδύμους θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάποιο ταξίδι αναψυχής με τον σύντροφό σας ή να κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες σε κάποιο ταξίδι ή σεμινάριο.

Σκορπιός

 • Η πανσέληνος του μήνα φέρνει στο προσκήνιο θέματα ψυχικής υγείας, αυτοθεραπείας, εσωτερισμού και απομόνωσης, διαίσθησης και ενόρασης. Γίνεται στο ζώδιο πριν από το δικό σας κι, επομένως, μπορεί να αποκαλύψει καταστάσεις και γεγονότα που λειτουργούσαν κρυφά και παρασκηνιακά είτε εν αγνοία σας είτε όχι.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη στο ζώδιο του Κριού ενεργοποιεί με τη σειρά της θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, καθημερινότητας και εργασίας. Μπορεί, επίσης, να αφορά τα κατοικίδια σας. Καθώς συμμετέχει ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο μπορεί να χρειάζεται να κάνετε ριζικές αλλαγές στη διατροφή σας, στον τρόπο που φροντίζετε το χώρο που ζείτε αλλά και το σώμα σας, στο καθημερινό σας πρόγραμμα και στο μέρος ή τις ώρες που εργάζεστε. Ο Δίας από το ζώδιο του Κριού μπορεί να φέρει κάποια κιλά παραπάνω αλλά λειτουργεί βοηθητικά σε θέματα υγείας και εργασίας.
 • Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και να σας κάνει περισσότερους κοινωνικούς, ειδικά όσο η Αφροδίτη βρίσκεται και αυτή στον Ταύρο και βοηθάει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Όταν η Αφροδίτη περάσει στους Διδύμους, θα υπάρξει εύνοια σε οικονομικά θέματα. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνετε μια αποδοτική επένδυση ή κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Επιπλέον, θα μπορούσε να κάνει την προσωπική σας ζωή πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
 • Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να συνεννοηθείτε με τους άλλους ή ότι παλιοί σύντροφοί σας ξαναθυμούνται. Μη βιαστείτε να καταλήξετε σε οριστικά συμπεράσματα και μην υπογράψετε σημαντικά έγγραφα πριν τα μέσα Μαΐου.
 • Ο Άρης στον Καρκίνο στρέφει το ενδιαφέρον σας σε σπουδές, εκδόσεις, νομικές υποθέσεις, μάρκετινγκ και προώθηση κάποιας επαγγελματικής συμφωνίας, επαφές με το εξωτερικό και ταξίδια.

Τοξότης

 • Η πανσέληνος του μήνα ολοκληρώνει για εσάς θέματα που σχετίζονται με κάποιο project που είχατε αναλάβει στη δουλειά ή με κάποιο σημαντικό στόχο, ενώ φιλίες, ομάδες, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Είναι πιθανόν να δημιουργηθούν κάποιες καταστάσεις που θα βγάλουν στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα σε σχέση με φίλους ή ομοϊδεάτες για κάποιο κοινωνικό σκοπό.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη στον Κριό τονίζει τη δημιουργική σας πλευρά, την ανάγκη για φλερτ, χαρά και διασκέδαση αλλά και τις σχέσεις με τα παιδιά που έχετε ή τις προσπάθειες για τα παιδιά που θα θέλατε να αποκτήσετε. Από την άλλη, μπορεί να προκύψουν θέματα με κάποια οικονομική επένδυση ή με τυχερά παιχνίδια.
 • Ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο συμμετέχει σε αυτή την έκλειψη και μπορεί να φέρει το τέλος ή την αρχή κάποιων καταστάσεων τις οποίες θα μπορέσετε να αξιολογήσετε τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, είναι πιθανόν να αλλάξει ο τρόπος που επικοινωνείτε ή να προκύψουν κάποια θέματα με άτομα από τον στενό σας κύκλο.
 • Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό στον Ταύρο θα φέρει κάποιες νέες ιδέες σε θέματα εργασίας, καθημερινότητας, άσκησης και διατροφής και θα σας βοηθήσει να κάνετε κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με αυτούς τους τομείς, ειδικά όσο θα βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο και η Αφροδίτη.
 • Όταν η Αφροδίτη περάσει στους Διδύμους στο δεύτερο μισό του μήνα, οι προσωπικές σας σχέσεις θα βελτιωθούν σημαντικά και μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες για νέες σχέσεις, συνεργασίες και υπογραφές συμβολαίων. Μελετήστε προσεκτικά τις επιλογές σας και μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις πριν την ορθοδρόμηση του Ερμή.
 • Με τον Ερμή ανάδρομο στον Ταύρο είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις σε θέματα εργασίας και καθημερινότητας και δυσκολία συνεννόησης με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε καθημερινά. Από την άλλη, θα έχετε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε κάποιες επιλογές σας και να βρείτε τρόπους να γίνετε περισσότερο παραγωγικοί και αποδοτικοί.
 • Ο Άρης στον Καρκίνο θα φέρει μεγάλη κινητικότητα κι ενδιαφέρον για τα οικονομικά σας, ειδικά σε σχέση με εφορίες, τράπεζες, ασφάλειες, κληρονομιές ή τα οικονομικά μιας συνεργασίας που μπορεί να έχετε. Σίγουρα θα είστε ιδιαίτερα διεκδικητικοί με αυτά που θέλετε αλλά μη βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

Αιγόκερως

 • Η πανσέληνος του μήνα στο Ζυγό τονίζει τον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε μια αλλαγή επειδή κάτι σας έχει κουράσει ή επειδή λείπει η ισορροπία που τόσο πολύ αγαπάει ο Ζυγός ή απλώς πρόκειται να αλλάξετε προϊστάμενο. Όταν η Αφροδίτη περάσει στους Διδύμους, θα υπάρξει μια βελτίωση της καθημερινότητας και του εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ θα θελήσετε να βελτιώσετε και την εμφάνισή σας με κάποιο τρόπο.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη αφορά για εσάς το σπίτι και την οικογένεια και ειδικότερα κάποιον γονέα. Μπορεί να μετακομίσετε ή να ανακαινίσετε το χώρο σας ή να πρέπει να μείνετε για λίγο αλλού λόγω κάποιας οικογενειακής ανάγκης ή να πρέπει να φιλοξενήσετε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Λόγω της συμμετοχής του Πλούτωνα από τον Υδροχόο μπορεί να προκύψουν γεγονότα που θα κλονίσουν την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας αλλά και τη σχέση σας με τα χρήματα και αυτά που σας παρέχουν ασφάλεια.
 • Με τη σύνοδο του Ερμή με τον Ουρανό στον Ταύρο, θα τονιστεί η δημιουργική σας πλευρά και είναι πολύ πιθανό να έχετε κάποιες πρωτότυπες ιδέες σε σχέση με κάποιο project που έχετε αναλάβει για τη δουλειά ή σε σχέση με κάποια επένδυση. Επίσης, είναι πιθανόν να κάνετε κάποια νέα γνωριμία μέσα από το διαδίκτυο, πιθανώς με κάποιο άτομο έξω από τα συνηθισμένα. Επιπλέον, μπορεί να σας ξαφνιάσουν με κάποιον τρόπο τα παιδιά που έχετε ή που θέλετε να αποκτήσετε.
 • Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος μπορεί να αναθεωρήσετε κάποιο από τα εγχειρήματα που ξεκινήσατε το προηγούμενο διάστημα ή να αισθανθείτε ότι η δημιουργική σας ενέργεια είναι μπλοκαρισμένη. Σκεφτείτε τις επιλογές σας με ηρεμία και πάρτε τις αποφάσεις σας αφού ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία μετά τα μέσα Μαΐου.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο θα διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να συνεννοηθείτε με το σύντροφο ή τους συνεργάτες ή ακόμα και τους φίλους. Μπορεί να νιώθετε ότι είναι αρνητικοί ή και επιθετικοί απέναντί σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να βασίζεστε στον εαυτό σας αυτό το διάστημα και να μην περιμένετε πολλά από τους άλλους. Από την άλλη, η θέση αυτή του Άρη θα μπορούσε να αναθερμάνει μια υπάρχουσα σχέση και να φέρει νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Υδροχόος

 • Με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας ξεκινά για εσάς ένας εικοσαετής κύκλος μεταμόρφωσης, ο οποίος θα φέρει ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση, την προσωπικότητα, τον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας στον κόσμο, τα ενδιαφέροντά σας και τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.
 • Με την πανσέληνο του μήνα στο Ζυγό είναι πιθανό να ολοκληρώσετε θέματα που αφορούν σπουδές, ταξίδια και σχέσεις με το εξωτερικό, εκδόσεις ή νομικές υποθέσεις. Επιπλέον, μπορεί να αφεθείτε σε φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις ή να σκεφτείτε τρόπους για να προωθήσετε κάποια ιδέα που θα βοηθήσει την καριέρα σας.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη στον Κριό στρέφει το ενδιαφέρον σας σε πωλήσεις, γραπτά, σπουδές και επιμόρφωση, επαφές με κοντινούς συγγενείς και γείτονες, κοντινά ταξίδια και το μεταφορικό σας μέσο. Το μυαλό σας δουλεύει ασταμάτητα και θέλετε να επικοινωνήσετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας με κάθε τρόπο και μέσο που έχετε στη διάθεσή σας. Η συμμετοχή του Πλούτωνα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ότι κάνετε και μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επιρροή που έχετε στους άλλους είναι μεγάλη.
 • Με τη σύνοδο του Ερμή με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές ή αποκαλύψεις σε σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, ειδικά τα νεαρότερα άτομα ή τα κατοικίδια. Ίσως να θελήσετε με κάποιο τρόπο να κάνετε το χώρο σας πιο μοντέρνο ή να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα μέσα στο σπίτι. Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος κοντά στις 20 του μήνα, προσπαθήστε να είστε ξεκάθαροι και προσεκτικοί σε όλα τα θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, ώστε να μην υπάρξει κακή συνεννόηση και παρεξηγήσεις. Αποφύγετε την υπογραφή συμβολαίων και τα νέα ξεκινήματα που αφορούν τους τομείς αυτούς.
 • Όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο σας βοηθάει να ομορφύνετε το σπίτι σας και να βελτιώσετε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας. Όταν περάσει στους Διδύμους στις 11 του μήνα θα γίνετε περισσότερο δημιουργικοί, θα θέλετε να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, να φλερτάρετε και να διασκεδάσετε.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις στον εργασιακό χώρο ή να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε να δουλεύετε μόνοι σας παρά σε ομάδα. Απο την άλλη, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε πιο εντατικά ένα νέο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Προσπαθήστε, όμως, να μην πιέσετε τον εαυτό σας υπερβολικά ώστε η ευεξία που επιδιώκετε να μην καταλήξει σε εξάντληση ή τραυματισμό.

Ιχθύες

 • Με τον Κρόνο στο ζώδιο σας γίνεστε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι, προσπαθείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτονομία και θέλετε να βγάλετε προς τα έξω την πιο αξιόπιστη πλευρά σας. Προσπαθήστε να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε ένα στόχο και μην διασκορπίζεστε σε πολλά μέτωπα. Μπορείτε να τα καταφέρετε και να είστε σίγουροι ότι θα βγει και σε καλό.
 • Η πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο του Ζυγού ρίχνει φως στα σκοτάδια και σε πτυχές του εαυτού σας που αγνοούσατε ή δεν θέλατε να δείτε κατάματα και μπορεί να ξυπνήσει φοβίες ή εμμονές. Από την άλλη, αφορά και οικονομικά θέματα, κυρίως σε σχέσεις με επενδύσεις, τράπεζες, κληρονομιές ή την εφορία, ενώ ο Δίας από τον Κριό σας βοηθάει να αυξήσετε τα έσοδά σας.
 • Η νέα Σελήνη και έκλειψη που γίνεται στον Κριό επηρεάζει το σύστημα αξιών σας, την αυτοεκτίμησή σας, τον τρόπο που κερδίζετε χρήματα και τονίζει τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σας. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο ικανοποιημένοι νιώθετε από την οικονομική σας κατάσταση και κατά πόσο προβάλλετε τα ταλέντα σας ή τα αφήνετε ανεκμετάλλευτα. Αυτό μπορεί να σημαίνει για εσάς ακόμα και αλλαγή εργασίας ή εύρεση νέων οικονομικών πηγών, καθώς συμμετέχει στην έκλειψη και ο Πλούτωνας.
 • Η σύνοδος Ερμή/Ουρανού στον Ταύρο μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές ή νέες ιδέες στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, σε θέματα γνώσης και σπουδών, σε θέματα πωλήσεων ή προώθησης προϊόντων και στις σχέσεις σας με κοντινούς συγγενείς και γείτονες.
 • Όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που μιλάτε ή γράφετε, να ελέγχετε διπλά ότι τα email και τα μηνύματα που στέλνετε έχουν όντως σταλεί, ενώ μπορεί να υπάρξουν βλάβες και καθυστερήσεις σε σχέση με το μεταφορικό σας μέσο ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή.
 • Όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο τονίζει τη δημιουργική σας σκέψη και βελτιώνει τις επικοινωνίες σας, τις σχέσεις με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες και τις κοντινές μετακινήσεις. Όταν περάσει στους Διδύμους θα φέρει ηρεμία και όμορφες στιγμές στο σπίτι και αρμονία στις οικογενειακές σχέσεις.
 • Με τον Άρη στον Καρκίνο μπορεί να υπάρχουν οικονομικές διαφωνίες με τα παιδιά σας ή για τα παιδιά σας. Από την άλλη, μπορεί η δημιουργικότητα σας να ανανεωθεί και να βρείτε νέους τρόπους έκφρασης ή να ξεκινήσετε κάποιο χόμπι ή άθλημα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα