Η Αστρολογική ερμηνεία του Γοργοπόταμου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
24/11/2020

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Ήταν σούρουπο της 28ης του Σεπτέμβρη του 1942, γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν από το αεροδρόμιο Φαγίντ της Αιγύπτου απογειώθηκαν, με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα, τρία βρετανικά αεροπλάνα. Το καθένα από αυτά μετέφερε από μία ομάδα τεσσάρων σαμποτέρ όπου ένας ήταν αρχηγός, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, ένας χειριστής ασυρμάτου κι ένας γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29η του Σεπτέμβρη τα αεροπλάνα βρίσκονταν πάνω από τα βουνά της Ρούμελης, με τους σαμποτέρ έτοιμους να πέσουν στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν αναμμένες φωτιές: Η πρώτη και η τρίτη ομάδα θα έπεφταν στην Γκιώνα και η δεύτερη στην περιοχή του Ν. Ζέρβα στο Σακαρέτσι. Όμως, φωτιές δεν εντοπίστηκαν, ρίψη αλεξιπτωτιστών δεν έγινε και ύστερα από άσκοπους γύρους δύο ωρών τα αεροπλάνα γύρισαν στη βάση τους.

Δύο μέρες αργότερα η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιτυχία. Έτσι, οι δύο από τις τρεις ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας ενώ η τρίτη έπεσε στην περιοχή του Καρπενησίου σε επόμενη επιχείρηση, περίπου ένα μήνα αργότερα.

Οι τρεις ομάδες των Βρετανών σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία «HARLING». Η αποστολή αυτή προέβλεπε να ανατιναχθεί μία από τις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού ή Γοργοποτάμου και τελικά η γέφυρα που επιλέχθηκε να ανατιναχθεί ήταν αυτή του Γοργοποτάμου…

Η επιχείρηση και η στρατιωτική της σημασία

Η επιχείρηση στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της γέφυρας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου του 1942 από εκατόν πενήντα αντάρτες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη, εξήντα αντάρτες του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και δώδεκα Άγγλους σαμποτέρς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Έντι Μάγιερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ.

Το σχέδιο ανατίναξης ήταν των Εγγλέζων. Το είχε επεξεργαστεί ο Ε. Μάγιερς που ήταν ειδικός σ’ αυτού του είδους τα σαμποτάζ. Το σχέδιο όμως της επίθεσης για την κατάληψη της γέφυρας -έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπονόμευση και ανατίναξή της- συζητήθηκε ανάμεσα στον Άρη Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Βρετανούς.

Χρόνος έναρξης της επιχείρησης καθορίστηκε η 11η βραδινή της 25ης Νοεμβρίου 1942. Γύρω στη 1.30 σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Την ώρα εκείνη κατέφθανε μια αμαξοστοιχία με ενισχύσεις απ’ τη Λαμία (Λιανοκλάδι). Το τρένο είχε μπει στη γέφυρα, όταν έγινε η έκρηξη και συντρίβει μαζί με ένα τμήμα της. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και έτσι ολοκληρώθηκε η καταστροφή με επιτυχία. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ολοκληρώθηκε στις 2.21΄ της 26ης. Ο επίλογος της επιχείρησης HARLING γράφτηκε δυο μέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας όταν οι Ιταλοί προχώρησαν στην άνανδρη μέθοδο των αντιποίνων για εκφοβισμό του λαού. Έτσι, αφού παρέλαβαν από τις φυλακές της Λαμίας 14 πατριώτες, τους 7 τους εκτέλεσαν μπροστά στην γκρεμισμένη γέφυρα και τους υπόλοιπους τους εκτέλεσαν στα Καστέλια της Παρνασίδας, απ’ όπου και κατάγονταν, μαζί με άλλους 10 κατοίκους.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός,Ουίνστον Τσόρτσιλ, το είχε χαρακτηρίσει τότε σαν μια μεγάλη επιτυχία, ως εκείνη τη στιγμή, το μεγαλύτερο “σαμποτάζ” της Ευρώπης. «Ήταν πολύ σημαντικό -αναφέρει ο Ε. Μάγιερς- να παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του εχθρού να ενισχύσει τις βάσεις του κατά μήκος της βορειοαφρικανικής ακτής, φέρνοντας προμήθειες διά θαλάσσης από τη Νότια Ευρώπη». Αλλά και οι Γερμανοί σε απόρρητη επίσημη έκθεσή τους, που συνέταξαν στις 9/4/1943 επιτελείς του ειδικού γραφείου Αϊνς Τσε της Θεσσαλονίκης θεωρούσαν τα σαμποτάζ των ανταρτών και ειδικά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ενέργειες «με σκοπό να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιμελητείας και τις ενισχύσεις προς το γερμανικό εκστρατευτικό σώμα στη Βόρεια Αφρική από τις στρατοπεδευμένες στην Ελλάδα γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις». Αξιοπρόσεκτη είναι επίσης και η αναφορά του Χέρμαν Νόιμπάχερ, ειδικού εντεταλμένου για οικονομικά και χρηματικά ζητήματα στην Ελλάδα, προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ρίμπεντροπ, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 1942. «Η επιχειρησιακή βάση ”Ελλάδα”-γράφει ο Νόιμπάχερ- ήταν ως την αλλαγή της κατάστασης στην Αφρική ουσιαστικά ένα προγεφύρωμα για τον ανεφοδιασμό της Κρήτης και της Βόρειας Αφρικής… Οι συνέπειες της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Επανάληψη τέτοιων πληγμάτων θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την αντοχή ολόκληρης της επιχειρησιακής βάσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης».
To 1982 η Ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε την επέτειο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Σαν ωροσκόπιο ανάλυσης του γεγονότος παίρνουμε το 25/11/1942, 22.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, ισχύει η πολεμική ώρα και τόπος ο Γοργοπόταμος.

 

 

Στο ωροσκόπιο παρατηρούμε μια αντίθεση Ηλίου – Ερμή – Αφροδίτης στον τέταρτο οίκο με τους πλανήτες Κρόνου – Ουρανού στο δέκατο οίκο. Αυτή είναι μία καταπληκτική αστρολογική εικόνα που περιγράφει το γεγονός. Ο 10 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση ή αυτόν που έχει την εξουσία. Εκείνη την περίοδο, εξουσία ήταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Άρα ο 10ο οίκος είναι οι Γερμανοί κατακτητές. Ο 4 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την αντιπολιτεύση, που για την περίοδο, μόνο οι αντάρτες έκαναν αντιπολίτευση στους Γερμανούς κατακτητές. Επίσης ο τέταρτος οίκος είναι και το πατριωτικό συναίσθημα.

Οι αρχηγοί των ανταρτών ομάδων ΕΛΑΣ – ΕΔΕΣ (Ήλιος) με κοινή συνεργασία (Ερμής) και αρμονία (Αφροδίτη) αποφασίζουν για το καλό της πατρίδας (Ήλιος) να ανατινάξουν (Ουρανός) μία γέφυρα (Κρόνος) σιδηροδρομικής γραμμής (Κρόνος στους Διδύμους). Ο κλήρος του γάμου πέφτει ακριβώς στην τριπλή σύνοδο Ηλίου – Ερμή – Αφροδίτης. Κάποιος θα αναρωτηθεί, δικαίως, τι ρόλο έχει ο γάμος σε μια πολιτική ανάλυση ωροσκοπίου. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αντάρτικες ομάδες ήσαν διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού. Το ΕΔΕΣ ήταν αντάρτικη ομάδα δεξιάς προέλευσης, ενώ ο ΕΛΑΣ ήταν αντάρτικη ομάδα αριστερής προέλευσης. Η κοινή δράση τους στον Γοργοπόταμο, ήταν μια και μοναδική και δεν υπήρξε άλλη. Έτσι ο κλήρος του γάμου ήταν σημαδιακός για την περίπτωση που εξετάζουμε. Ο γάμος διαλύθηκε και το διαζύγιο ισχύει μέχρι και σήμερα. Ένας άλλος κλήρος, εκείνου του επαγγελματισμού, πέφτει πάνω στον Ποσειδώνα, που είναι σημειοδότης των ξένων πρακτόρων. Θυμηθείτε, ότι ο Συνταγματάρχη Έντι Μάγιερς και ο ταγματάρχης Κρις Γουντχάουζ ήσαν εγγλέζοι πράκτορες, ειδικοί στα πυρομαχικά. Η επιχείρηση άρχισε σε ώρα Δία, που κάνει τρίγωνο με την τριπλή σύνοδο ΗΛΙΟΥ – ΕΡΜΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Αυτή η όψη έδωσε και το τελικό,θετικό αποτέλεσμα.

Από αστρο-χαρτο-γραφική ανάλυση έχουμε τα εξής στοιχεία:

 

Γενικά η αστρο-χαρτο-γραφική γραμμή του ΑΡΗ μας δείχνει τις εστίες του πολέμου.
Η γραμμή του ΑΡΗ περνά πάνω από την στρατιά του Ρόμελ, που ήταν και η αιτία της ανατίναξης του Γοργοπόταμου και βέβαια πάνω από την ΓΕΡΜΑΝΙΑ, που ήταν η χώρα που είχε την άμεση επίδραση από την ανατίναξη, γιατί καθυστέρησε ο ανεφοδιασμός της Στρατιάς του Ρόμελ. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές ΗΛΙΟΥ, ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ περνούσαν σχεδόν ακριβώς από το σημείο της ανατίναξης. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές του ΚΡΟΝΟΥ – ΟΥΡΑΝΟΥ περνούσαν πάνω από το Κάιρο, εκεί που πάρθηκε η απόφαση για την Επιχείρηση «HARLING.

Ας δούμε και μερικά στοιχεία από τα ατομικά ωροσκόπια των πρωταγωνιστών του Γοργοπόταμου, που συνέβαλαν στην επιτυχία της επιχείρησης.

 

Στο ωροσκόπιο του Ζέρβα βλέπουμε ένα τρίγωνο Άρη και Ουρανού που μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είχε στο αίμα του την οργάνωση ένοπλων ομάδων για την διενέργεια ανταρτοπόλεμου. Το τρίγωνο Σελήνης και Ουρανού μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είναι ένας διορατικός στρατιωτικός που βλέπει τις ανάγκες του λαού και τον φροντίζει με ιδιαίτερο τρόπο. Έτσι στις 6-9-1941 ιδρύει την αντάρτικη ομάδα ΕΔΕΣ. Την ημέρα ίδρυσης του ΕΔΕΣ, παρατηρούμε ότι ο Ουρανός της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα του (πολιτική εφαρμογή των οραμάτων του), ο γενέθλιος Άρης είναι σε σύνοδο με τον Δία του ΕΔΕΣ (οργάνωση ένοπλων ομάδων). Επίσης έχουμε σύνοδο του γενέθλιου Κρόνου με τον Ήλιο του ΕΔΕΣ (άξιος στρατιωτικός αρχηγός), και τέλος ο γενέθλιος Δίας σε σύνοδο με την Σελήνη του ΕΔΕΣ (απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης). Με αυτές τις αστρολογικές ενδείξεις η επιτυχία του ΕΔΕΣ ήταν βέβαιη.

 

 

Στο ωροσκόπιο του Βελουχιώτη βλέπουμε μια αντίθεση Άρη και Δία που τον κάνει ικανό στην οργάνωση αντάρτικου με πλούσιο στρατιωτικό εξοπλισμό, που τον στρέφει εναντίον των αντιπάλων του λαού. Το τετράγωνο Άρη και Ήλιου τον κάνει να ιδρύσει τον ΕΛΑΣ στις 16-2-1942, που εκφράζει την αντίθεση του λαού εναντίον των Γερμανών.

Την ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ παρατηρούμε ότι ο Ήλιος της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο του Βελουχιώτη ( άξιος στρατιωτικός αρχηγός), αυτή την όψη την είδαμε και στον χάρτη του Ζέρβα-ΕΔΕΣ, κάτι που δηλώνει ότι πράγματι αυτές οι οργανώσεις είχαν κάτι καρμικό. Ο γενέθλιος Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ουρανό του ΕΛΑΣ, που μας δείχνει ότι ο Βελουχιώτης μέσω του ΕΛΑΣ έκανε τον λαό να ξεχάσει τις όποιες πολίτικες διαφωνίες του για ένα κοινό σκοπό τον πόλεμο εναντίον των κατακτητών.

 

 

Από το ωροσκόπιο του Έντι Μάγιερς παρατηρούμε μια σύνοδο Δία και Ποσειδώνα στον Καρκίνο, που τον κάνει κάλο κατάσκοπο. Η σύνοδος αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Αιγόκερω, που τον καλό σχεδιαστή ανορθόδοξου πολέμου. Το εξάγωνο μεταξύ Ουρανού και Κρόνου τον κάνει ειδικό στις ισορροπίες μεταξύ ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Επίσης τον κάνει τέλειο εκτελεστικό όργανο της στρατιωτικής εξουσίας, για θέματα ανορθόδοξου πολέμου.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα