Αστρολογικές υπογραφές Διαζυγίου!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
07/09/2019

Κοινωνικό θέμα με τεράστιες προεκτάσεις τα τελευταία χρόνια, ο αυξανόμενος αριθμός διαζυγίων, απειλεί πλέον και την ελληνική κοινωνία, η οποία σθεναρά μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία προασπιζόταν το δυνατότερο κύτταρο αντίστασης κατά της ανθρώπινης μοναξιάς και απομόνωσης -την οικογένεια. Καλό λοιπόν θα ήταν να μην εξετάζουμε μόνο την δυνατότητα του γενέθλιου χάρτη να υλοποιήσει ένα γάμο αλλά και την δυνατότητα που θα έχει να μην φτάσει σαν μια ακόμη υπόθεση στην ανούσια δικογραφία – του διαζυγίου εν κοινή συναινέσει – σε κάποιον δικηγόρο – συχνά και των δύο πλευρών στην καλύτερη περίπτωση.

Όπως και όλα τα πολύ σημαντικά γεγονότα λοιπόν στη ζωή μας, έτσι και το διαζύγιο -όπως και το πώς φτάνουμε μέχρι εκεί- θα πρέπει να αναγνωρίζεται σαν ενδεχόμενο μέσα στο γενέθλιο χάρτη. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που τυχαίνει να έχουμε «λευκούς γάμους» ή ανικανοποίητους και δυστυχισμένους ανθρώπους μέσα σε έναν γάμο και που δυστυχώς δεν τολμούν ή δεν αποφασίζουν να προχωρήσουν και στην επίσημη διάλυση του κοινού τους βίου και που επίσης είναι αναγνωρίσιμο μέσα στο γενέθλιο χάρτη τους εφόσον αυτός δεν υπόσχεται ένα διαζύγιο. Ας εξετάσουμε διεξοδικά τις κλασικές ενδείξεις διαζύγιο. Ο Ουρανός είναι πρωτίστως ο πλανήτης εκείνος ο οποίος αν βρίσκεται στον 7ο οίκο του γάμου ή είναι σε δύσκολη όψη με τον κυβερνήτη του 7ου δημιουργεί δυνατές προϋποθέσεις για ένα διαζύγιο. Επίσης ο ίδιος πλανήτης αν βρίσκεται στον ωροσκόπο ή γενικά αν έχει εξέχουσα θέση και χαρακτηρίζει το σύνολο του ωροσκοπίου δίνει στο άτομο εξαιρετική ανεξαρτησία και το δυσκολεύει να συγκατατεθεί στις απατήσεις μιας κοινής πορείας. Το άτομο επιθυμεί να κινείται ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με τις εσωτερικές του παρορμήσεις, πολλές φορές εγωιστικά και μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τους οικείους του. Συνήθως βαριέται γρήγορα αναζητά διαρκώς την αναστάτωση -έστω και με την καλή έννοια- και συνήθως είναι υπέρ της ερωτικής απελευθέρωσης.

Αν στον 7ο οίκο έχουμε εμπεριεχόμενο ζώδιο συνήθως έχουμε και δεύτερο γάμο ο οποίος μάλιστα εμπεριεχόμενος περιγράφει και το προφίλ του δεύτερου συζύγου!

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Ήλιος σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ουρανό. Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Άρη. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με την Σελήνη. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου σε δύσκολη όψη, τετράγωνο ή αντίθεση με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου. Η ακμή του 7ου σε διπλό ζώδιο συνήθως δηλώνει και δεύτερο γάμο! Η Σελήνη σε διπλό ζώδιο, επίσης! Εξέχουσα θέση του Ποσειδώνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο δημιουργεί εξαπατήσεις ή αυτο-εξαπατήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε συναισθηματικές απογοητεύσεις… Εξέχουσα θέση του Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο δίνει τάσεις εξαναγκασμού του συντρόφου και ελέγχου της άλλης προσωπικότητας, κάτι που δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό μια και γίνεται με το γνωστό μοιραίο αλλά και υπόγειο τρόπο που μόνο ο Πλούτωνας ξέρει να χειρίζεται. Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα κυριολεκτικά «τινάζει τις σχέσεις στον αέρα». Αν στον 7ο οίκο έχουμε εμπεριεχόμενο ζώδιο συνήθως έχουμε και δεύτερο γάμο ο οποίος μάλιστα εμπεριεχόμενος περιγράφει και το προφίλ του δεύτερου συζύγου! Φυσικά όλες οι παραπάνω γενέθλιες ενδείξεις πρέπει να ενεργοποιούνται από μια σκληρή διέλευση ή πρόοδο Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα ή Πλούτωνα για να λάβει χώρα και ως γεγονός. Επίσης θα πρέπει όταν κάνουμε πρόβλεψη να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι μια διέλευση του Κρόνου από τον έβδομο οίκο μπορεί να φέρει μια αποστασιοποίηση ενός ζευγαριού ή την επανεξέταση μιας κατάστασης μεταξύ τους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα φέρει και ένα διαζύγιο, αν φυσικά δεν το προσυπογράφει και ο γενέθλιος χάρτης τους.

Ο Κρόνος στον 7ο επιτρέπει στέρεους γάμους μετά την Κρόνια επιστροφή δηλαδή μετά τα 30.

Ο 7ος οίκος, ως γνωστόν, αφορά τον πρώτο γάμο στη ζωή του ατόμου, ενώ ο 9ος το δεύτερο, ο 11ος τον τρίτο κλπ. Μια άποψη που επικρατεί για τον δεύτερο γάμο (Αμερικανών ως επί τω πλείστων συναδέλφων) είναι ότι ο 2ος γάμος σηματοδοτείται από τον 11ο οίκο, μια και οποιοσδήποτε γάμος μετά τον 1ο είναι αποκλειστικά θέμα ερωτικής ένωσης και μόνο και όχι νομικό θέμα (σαν 9ος). Έτσι μετρούν 5 οίκους μετά τον 7ο, που είναι ο 11ος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο 7ος πρέπει να εξετάζεται πάντοτε για οποιονδήποτε γάμο κι αν πρόκειται να κάνουμε μια και η γαμήλια ένωση πρέπει να εξετάζεται και σαν μια μορφή συνεταιρισμού την οποία καλείται το άτομο να προασπίσει και κατά δεύτερο λόγο να εξετάζεται ο 9ος ή ο 11ος οίκος. Προσπαθώντας λοιπόν να εξετάσουμε την γενέθλια υπόσχεση στον τομέα του γάμου ή των γάμων σε έναν χάρτη ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Σε γυναικείο θέμα

Εξετάζουμε τον 7ο σαν οίκο του γάμου:

  • Ο 7ος οίκος είναι στους Διδύμους, επομένως ο σύντροφος πρέπει να έχει κάτι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, όπως το να είναι εύθυμος, εύστροφος, με χιούμορ ίσως να είναι και μικρότερος στην ηλικία ή πολύ νεανικός σαν συμπεριφορά και σαν εμφάνιση.
  • Βλέπουμε επίσης ότι ο 7ος εμπεριέχει τέσσερις πλανήτες. Ο Δίας κυβερνήτης του ωροσκόπου (σε έξαρση στον Καρκίνο) δίνει πολλές ευκαιρίες για γάμους από τη θέση αυτή και περιγράφει σύντροφο με στοιχεία Δία (γενναιόδωρο, αισιόδοξο κ.λπ.).
  • Η Αφροδίτη επίσης σε «γλυκιά» θέση στον Καρκίνο στον 7ο επιτρέπει στο άτομο να πραγματοποιήσει γάμο από έρωτα (είναι και κυβερνήτης 5ου οίκου).
  • Ο Άρης σε κακή θέση από ζώδιο και από οίκο δηλώνει προστριβές στην γαμήλια ένωση, καυγάδες στην οικογενειακή εστία και η σύνοδος των τριών παραπάνω πλανητών τονίζει την επιθυμία του ατόμου για νόμιμες, τρυφερές οικογενειακές αλλά και γεμάτες ένταση και αντιπαράθεση σχέσεις συντροφικότητας.
  • Ακόμη, ο Ερμής στον 7ο δηλώνει ίσως μιας μορφής συνεργασία με το σύντροφο, του οποίου επειδή είναι και κυβερνήτης θα πρέπει η επικοινωνία να παίζει πρωταρχικό ρόλο, να είναι εμπνευσμένη και εξαιρετικά σπινθηροβόλα λεκτικά και διανοητικά.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα