ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ – Κλασικές ενδείξεις γάμου σε γενέθλιο θέμα

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
04/12/2020

Μια μεγάλη αλήθεια για τους ερευνητές -αιώνιους σπουδαστές της Αστρολογίας- είναι ότι όσο πιο βαθιά εισχωρούμε στη μελέτη της, τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα των συστημάτων και της τεχνικής που απαιτείται να εφαρμόσουμε στην προσπάθειά μας να είμαστε όσο πιο σωστοί και έγκυροι γίνεται στα ενδεχόμενα των προβλέψεών μας. Στα πρώτα χρόνια της επαφής μας με αυτό που λέγεται κλασσική Αστρολογία θεωρώ ότι η γλώσσα μας ήταν πιο “εύκολη” στην ανάλυση ή στην τεκμηρίωση των ενδεχόμενων γεγονότων που είχαμε προς μελέτη. Στην συνέχεια, προχωρώντας και συνθέτοντας περισσότερες παραμέτρους –ερευνητικά- για να δούμε και αυτό πως λειτουργεί και μετά κάτι άλλο κλπ κλπ, διαπιστώνουμε πως τελικά είναι τόσα πολλά τα συστήματα που έχουμε να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε, συχνά τσεκάροντας το ένα το άλλο για του λόγου μας το αληθές που γινόμαστε απίστευτα δύσκολοι στο να ξεστομίσουμε το παραμικρό πριν εφαρμόσουμε όλους τους τόνους εγχειριδίων που έχουμε κατά καιρούς μελετήσει!

Ξεχνάμε λοιπόν πως υπάρχει και ο δρόμος που είχαμε αρχικά ακολουθήσει-αυτός των αρχαρίων- και το θυμόμαστε μόνο αν έρθουμε σε επαφή με νεόφυτους του χώρου, προσπαθώντας με απλά λογάκια να τους δώσουμε να καταλάβουν.

Παρακάτω πολύ με πολύ απλά και συνοπτικά βήματα δίνεται ο κλασσικός τρόπος μελέτης γεννέθλιου θέματος και οι προοπτικές του να πραγματοποιήσει γάμο κάποια στιγμή στη ζωή του.

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ

Χρησιμοποιούμε μόνο τις “κύριες” προσεγγίζουσες όψεις που υπάρχουν μέσα στο χάρτη (σύνοδο, τετράγωνο,αντίθεση,τρίγωνο, εξάγωνο)

 • Σε γυναικείο θέμα παρατηρούμε τις όψεις που πρόκειται να κάνει ο Ήλιος της με τους πιο αργούς πλανήτες (Άρη, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) μέσα στο ίδιο ζώδιο που βρίσκεται ο Ήλιος. Αν συγκλίνει σε όψη με έναν από αυτούς, δηλώνει έναν γάμο, αν υπάρχει και στην πορεία σύγκλιση με δεύτερο ή με τρίτο πλανήτη δηλώνει ενδεχόμενους γάμους ή σημαντικούς άνδρες στη ζωή της.
 • Ο Ερμής και η Αφροδίτη όπως και η Σελήνη μπορούν να συγκλίνουν σε όψη με τον Ήλιο αλλά δεν φέρνουν πάντα επίτευξη αλλά μόνο πιθανότητα.
 • Σε ένα ανδρικό θέμα παρατηρούμε αντίστοιχα τις προσεγγίζουσες όψεις που τείνει να κάνει η γενέθλια σελήνη του, όσο βρίσκεται φυσικά μέσα στο ζώδιο που κατείχε τη στιγμή της γέννησης.
 • Οι Δεσμοί της Σελήνης και οι όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη υποδηλώνουν πάντα έντονα καρμικές σχέσεις ανεξάρτητα από το αν καταλήξουν σε γάμο ή όχι.
 • Οι δυνατές όψεις εκδηλώνονται πρωτίστως. Πχ μια σύνοδος είναι πιο εκφραστική από ένα εξάγωνο.
 • Πλανήτες στον 7ο οίκο και οι όψεις τους (για άνδρες και για γυναίκες)
 • Ο κυβερνήτης του 7ου οίκου και οι όψεις που κάνει μέσα στο χάρτη (συγκλίνουσες)
 • Εμπεριεχόμενος οίκος μέσα στον 7ο συνήθως σηματοδοτεί και δεύτερο γάμο του οποίου το ζώδιο περιγράφει το δεύτερο σύντροφο. Πχ αν η ακμή είναι στους Διδύμους ο πρώτος σύζυγος είναι επικοινωνιακός, έξυπνος κλπ (με τα χαρακτηριστικά ενός Δίδυμου δηλαδή) ενώ αν υπάρχει εμπεριεχόμενος οίκος του καρκίνου μέσα στον 7ο ο δεύτερος σύζυγος θα είναι καρκίνος ή θα έχει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Μια άλλη άποψη για το 2ο γάμο είναι ότι αντιπροσωπεύεται από τον 9ο οίκο και το ζώδιο που υπάρχει εκεί, ενώ αν υπάρχει και 3ος γάμος από τον 11ο οίκο κλπ.


ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούμε να δούμε πότε θα συμβεί αυτό το εξαιρετικό συμβάν και εδώ θα σας δώσω την κατεύθυνση των σημαντικότερων ενδείξεων, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες.

 1. Όταν ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου τείνουν να συναντηθούν από πρόοδο (secondary ή solar arc).
 2. Η σύνοδος των φυσικών κυβερνητών του γάμου,δηλαδή ο Δίας και η Αφροδίτη από πρόοδο βεβαίως.Το ίδιο ισχύει και για την σύνοδο Δία Ηλίου για τις γυναίκες και Δία Σελήνης για τους άνδρες.
 3. Η σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης πάλι από τα προοδευτικά συστήματα και σε έναν οίκο που να ευνοεί το γάμο (γιατί αυτή η όψη φέρνει και κέρδη και μάλιστα τρανταχτά).
 4. Ο Δίας στο μεσοδιάστημα Ήλιου-Αφροδίτης φέρνει νομιμοποίηση των σχέσεων (ενώ ο Άρης τεκνοποίηση).
 5. Η σύνοδος της Προοδευτικής Αφροδίτης με το MC, ASC ,DEC
 6. Η προοδευτική Σελήνη και το πέρασμά της στον 7ο ή στον 1ο
 7. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του 7ου να δέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές όψεις από διέλευση. Π.χ να έχει κάποιος Ωροσκόπο Ζυγό, κυβερνήτη Αφροδίτη δηλαδή και αυτή η Αφροδίτη να δέχεται τρίγωνο από Πλούτωνα.
 8. Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη από πρόοδο με εμπλοκή Δία σημαίνει Γάμο.Από μόνη της δίνει μια πολύ πολύ ερωτική σχέση, χωρίς όμως να υπόσχεται γάμο.
 9. Αφροδίτη-Β.Δεσμός γνωριμία με σκοπό το γάμο ή απλά αρραβώνας!!
 10. Η σύνοδος Άρη-Δία συνήθως δίνει ένα βιαστικό γάμο συνήθως με αφορμή ή σκοπό… την τεκνοποίηση!
 11. Δίας –Β.Δεσμός δίνει “τυχερή ένωση”

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι δείκτες που μπορεί να εκδηλώσουν το συγκεκριμένο γεγονός ή ακόμη μελετώντας να δείτε ότι μπορεί ταυτόχρονα να συμβαίνουν πολλά μαζί από τα παραπάνω.

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΓΑΜΟ

 1. Θετική όψη των Φώτων μεταξύ τους (πολλά παντρεμένα ζευγάρια έχουν σύνοδο Ηλιου-Σελήνης) γιατί δηλώνει αρμονία και σύμπνοια). Η αντίθεση άλλες φορές είναι θετική και άλλες αρνητική.
 2. Προσωπικοί πλανήτες του ενός σε όψη με τον αστεροειδή Juno, είτε σε γυναικείο θέμα, είτε σε ανδρικό.
 3. Το vertex του ενός σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό του άλλου.
 4. Η Αφροδίτη του ενός σε σύνοδο με τον αστεροειδή Pallas του άλλου.
 5. Ο Ωροσκόπος του ενός σε σύνοδο ή αντίθεση με τον αστεροειδή Pallas.
 6. O Ωροσκόπος του ενός σε σύνοδο με την Σελήνη ή την Αφροδίτη του άλλου.
 7. Αφροδίτη σύνοδο με Άρη (είναι η τέλεια όψη για να μην βαρεθούν ποτέ σεξουαλικά)

Καλή επιτυχία!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα