Αστρολογία και μυθολογία | Ο Ηρακλής και η σύλληψη του Ταύρου της Κρήτης – Το ζώδιο του Ταύρου

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
16/04/2024

Αστρολογία και μυθολογία

Ο Ηρακλής και η σύλληψη του Ταύρου της Κρήτης – Το ζώδιο του Ταύρου

Ο Ευρυσθέας ζήτησε από τον Ηρακλή τη σύλληψη και την αιχμαλωσία του Ταύρου της Κρήτης ζωντανό. Ο Μίνωας δέχθηκε να του δώσει τον ταύρο, με την προϋπόθεση ότι θα κατάφερνε πρώτα να τον δαμάσει. Ο Ηρακλής αιχμαλώτισε τον ταύρο χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ, τον κουβάλησε στους ώμους του και τον πήγε στις Μυκήνες, όπου και τον παρέδωσε στον Ευρυσθέα. Εκείνος τον ελευθέρωσε και τότε ο ταύρος, διασχίζοντας την Πελοπόννησο, έφτασε στον Μαραθώνα της Αττικής, όπου συνέχισε να προξενεί καταστροφές. Ο Αναστάσιος Β. Βλάχος στο βιβλίο του Οι Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή, αναφέρει ότι «ο άθλος έχει να κάνει με την δύναμη της επιθυμίας και την ορθή κατανόηση του Νόμου της Έλξης. Μιλάει για επιθυμία που δεν πρέπει να καταπιεστεί, αλλά να ελεγχθεί και να χρησιμοποιηθεί σωστά. Πρέπει να νικήσει η ύλη τον αισθησιασμό του Ταύρου, και να αποκτήσει την υπομονή, την επιμονή και τη δύναμη που χαρακτηρίζει το ζώο αυτό».

Βαρύς, συντηρητικός, αμετακίνητος μπορεί να χαρακτηριστεί και… αδρανής, λόγω της βραδύτητας και τη στατικότητας που τον διακρίνει. Ωστόσο, κυβερνιέται από τη Θεά Αφροδίτη, της επιθυμίας και της αρμονίας, οπότε, όταν βρει την κατάλληλη έμπνευση είναι πολύ εύκολο για εκείνον να δημιουργήσει σε όλα τα επίπεδα. Στα θετικά χαρακτηριστικά είναι νηφάλιος, αισθησιακός, στωικός, ενώ στα αρνητικά κτητικός, ανασφαλής, ισχυρογνώμων.

«Αν και αργεί πολύ να ξεκινήσει τη δράση του ή να θυμώσει, καθώς ανέχεται πολλά, όταν αυτό γίνει, τότε μεταμορφώνεται σε ταύρος εν υαλοπωλείω!»

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα