Αστρολογία και Μυθολογία | Το χρυσοκέρατο ελάφι της Άρτεμις – Το ζώδιο του Καρκίνου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
20/06/2024

Αστρολογία και Μυθολογία

Το χρυσοκέρατο ελάφι της Άρτεμις – Το ζώδιο του Καρκίνου

Ο Ηρακλής ανέλαβε την αποστολή, να φέρει την Κερυνίτιδα Έλαφο στον Ευρυσθέα. Κατευθύνθηκε προς το βουνό που κατοικούσε το ζώο και το αναγνώρισε από τη λάμψη των κεράτων του. Ξέροντας ότι δεν θα μπορούσε να το προλάβει στο τρέξιμο, ούτε να το ακινητοποιήσει με τα όπλα του, αφού η ελαφίνα έτρεχε γρηγορότερα κι από βέλος, αποφάσισε να το εξαντλήσει. Όταν η ελαφίνα τον είδε, άρχισε να τρέχει προς τον βορρά, κι ο Ηρακλής ακολουθούσε ξοπίσω της. Εξουθενωμένο από το τρέξιμο, σταμάτησε για να πιει νερό. Ο Ηρακλής άδραξε την ευκαιρία και το ακινητοποίησε. Ο Ηρακλής ζήτησε συγχώρεση από τη θεά Άρτεμη, όταν εκείνη εξοργισμένη θέλησε να τον τιμωρήσει. Εκείνος δεσμεύθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του θα επέστρεφε το ελάφι στην προστάτιδα θεά του. Και έτσι έγινε.

Δεν υπάρχει επιτυχία για τον Ηρακλή μέχρι να μετατρέψει το ένστικτο σε διαίσθηση, ούτε υπάρχει σωστή χρήση της νόησης μέχρι να τεθεί στο παιχνίδι η διαίσθηση, ερμηνεύοντας και επεκτείνοντας τη διάνοια και φέρνοντας συνειδητοποιήσεις.

Οι λέξεις ένστικτο, νόηση και διαίσθηση δεν είναι παρά ποικίλες πτυχές της συνείδησης και της ενστικτώδους ανταπόκρισης στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο άνθρωπος. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία δουλεύει ο ήρωας. Το ένστικτο είναι η συνείδηση της μορφής και της κυτταρικής ζωής, ο τρόπος επίγνωσης της μορφής, και, επομένως, η Άρτεμις, η Σελήνη, διεκδικεί το ιερό ελάφι. Στη θέση του, το ζωώδες ένστικτο είναι τόσο θεϊκό όσο εκείνες οι άλλες ιδιότητες που θεωρούμε πιο πνευματικές. Ο άθλος του ανθρώπου είναι να αναπτύξει τη διαίσθησή του και να εξοικειωθεί με αυτή τη στιγμιαία αναγνώριση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Πιάνει το ελάφι αλλά το απελευθερώνει. Δεν υπάρχει επιτυχία για τον Ηρακλή μέχρι να μετατρέψει το ένστικτο σε διαίσθηση, ούτε υπάρχει σωστή χρήση της νόησης μέχρι να τεθεί στο παιχνίδι η διαίσθηση, ερμηνεύοντας και επεκτείνοντας τη διάνοια και φέρνοντας συνειδητοποιήσεις. Τότε το ένστικτο υποτάσσεται και στη διάνοια και στη διαίσθηση.

Το ζώδιο του Καρκίνου εκφράζει όλα τα χαρακτηριστικά του φεγγαριού, της Αρτέμιδας, της Σελήνης, τη μητρότητα, την τρυφερότητα, την κατανόηση, την ασφάλεια, αλλά και την κυκλοθυμία, την ευερεθιστικότητα και την επιφυλακτικότητα. Αφορά στις μάζες, στο υποσυνείδητο και στο συλλογικό ασυνείδητο.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα