Αστρολογία | H απλή γλώσσα τ’ Ουρανού!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
23/08/2023

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ως νεοφώτιστη ξεφύλλιζα μανιωδώς οτιδήποτε είχε σχέση με την αστρολογία. Παλαιότερα, στην προ www εποχή, η βασική πηγή αστρολογικών αναγνωσμάτων ήταν οι εφημερίδες και τα περιοδικά, που ανεξάρτητα με την «σοβαρότητα» τους είχαν σχεδόν όλα την ειδική στήλη τους.

Αναπολώντας εκείνες τις μέρες θυμήθηκα τις αντιδράσεις που είχα διαβάζοντας το ζώδιο μου. Αν το περιοδικό ήταν παλιό, κοιτούσα να δω αν έπεσε έξω! Αν ήταν καινούργιο το διάβαζα δυο, τρεις φορές προσπαθώντας να το συνδέσω με τη ζωή μου, να δω αν πέφτει μέσα. Αν μου έλεγε κάτι καλό, το πίστευα! Αν μου έλεγε κάτι άσχημο, το έκλεινα και το ‘βγαζα από το μυαλό μου! Αν δεν είχα ταίρι, κοιτούσα να δω αν θα αποκτήσω, αν είχα, διάβαζα και το δικό του! Ωραίες εποχές… Ανυποψίαστες! Στη συνέχεια ξεκίνησα τη μελέτη και έπεσα με ενθουσιασμό στους χάρτες με σκοπό αρχικά την πρόβλεψη και την επαλήθευσή της καθότι το επιστημονικό μου backround δεν μου επέτρεπε να ασχοληθώ με κάτι που δεν είχε στατιστική, πείραμα και απόδειξη!Η αλήθεια είναι ότι πέρασε εξαιρετικά μεγάλο διάστημα ζαλίζοντας τον δάσκαλο μου ζητώντας και ρωτώντας διαρκώς πως λειτουργεί το ένα και πως λειτουργεί το άλλο αλλά ποτέ δεν έμενα επαρκώς ικανοποιημένη με αποτέλεσμα να χάσω πολύτιμο χρόνο πριν γραφτώ σε μια σχολή με πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Δυστυχώς τις εποχές εκείνες χωρίς ίντερνετ και διαδίκτυο όλα γίνονταν «δια αλληλογραφίας» οπότε ήταν τρομακτική η δυσκολία να λύσεις εύλογες απορίες μιας τεχνικής επιστήμης που κατά κάποιο τρόπο απαιτούσε «εργαστήρια» πρακτικών εφαρμογών, ενώ οι απορίες πήγαιναν κι έρχονταν με το ταχυδρομείο – πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να σου απαντήσουν στην μια ερώτηση είχαν παράλληλα δημιουργηθεί άλλες δέκα! Σε όσο πιο αρχικά στάδια βρισκόμουν φυσικά, τόσο πιο εύκολα, μιλούσα. Θα γίνει αυτό, εκείνο, το άλλο, έβγαζα συμπεράσματα, κατακτούσα τον αστρολογικό χάρτη και τις προϋποθέσεις του με αλαφράδα και ενθουσιασμό!

Δεν χρειάζεται να χαθείς μέσα στο άπειρο πεδίο γνώσεων της Αστρολογίας για να αντιληφθείς αν κάνει καλό καιρό έξω αύριο για σένα ή αν πρέπει ή όχι να ξεκινήσεις μια δουλειά!

Όσο προχωρούσαν τα χρόνια και καθώς η εμπειρία μεγάλωνε προσθέτοντας προβλεπτικά συστήματα κι άλλα προβλεπτικά, και μετά από λίγο κι άλλα κι άλλα) αυτό που κατάφερα είναι να μαθαίνω μεν περισσότερα, να λέω δε λιγότερα. Με το χρόνο, κάθε σπουδαστής της αστρολογίας ν εξελίσσεται, εμβαθύνει, ανακαλύπτει κι άλλες μεθόδους, βάζει περισσότερες παραμέτρους μέσα στην έρευνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να μιλήσει και να αποφανθεί ξεκάθαρα πριν εξετάσει διεξοδικά όλα τα δεδομένα. Και συχνά χάνεται στην…μετάφραση, γιατί πρωτίστως ξεχνά ότι δεν μπορεί να αποφανθεί συγκεκριμένα πριν καταγράψει αναλυτικά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία, το φύλο, το οικογενειακό περιβάλλον, το συγκυριακό περιβάλλον της εποχής αλλά και τον γενέθλιο χάρτη και την υπόσχεση του.

Ετσι πέφτοντας έξω καμιά εκατοστή φορές για τις διελεύσεις του Κρόνου από τον Αρη (άλλος έσπαγε το πόδι του, άλλος το χέρι του ή το ράγιζε επειδή κλώτσησε μια πέτρα τυχαία στο δρόμο, άλλος απλά τον τσίμπαγε μολυσμένο κουνούπι και άλλος έτρεχε στον οδοντίατρο ή τον έδιωχναν από τη δουλειά του αποφάσισα ότι θα παραθέτω όλα τα ενδεχόμενα ακολουθώντας τα λόγια του John Frawley: Δείτε το όσο πιο απλά γίνεται! “Keep it simple” είπε ο αγαπημένος και είχε απόλυτο δίκιο! Θα προσπαθήσω κι εγώ να το θυμάμαι και να το τηρήσω όσο μπορώ (γιατί…ξεχνιέμαι). Αρκούν τρία συστήματα να επιβεβαιώσεις ένα γεγονός… Δεν χρειάζεται να χαθείς μέσα στο άπειρο πεδίο γνώσεων της Αστρολογίας για να αντιληφθείς αν κάνει καλό καιρό έξω αύριο για σένα ή αν πρέπει ή όχι να ξεκινήσεις μια δουλειά, το πράγμα μιλάει μόνο του και αν έχεις σωστά και δομικά τη γνώση φτάνεις έγκυρα και σωστά στο αποτέλεσμα χωρίς να χάνεσαι στη μετάφραση.

Προτείνω λοιπόν δασκάλους κοντά σας που μιλάνε απλά και μπορείτε επακριβώς να καταλάβετε τι λένε…

Μια ξένη γλώσσα είναι και η Αστρολογία, αν μάθεις την άλφαβήτα βάζεις τις λέξεις στη σειρά και φτιάχνεις την πρόταση. , χωρίς μεγαλόσχημες εκφράσεις και δυσνόητα ή εκφοβιστικά συστήματα (παλεύω με φοβίες τύπου «ολοκληρώματα» ή «οικονομετρία» που με πιανε ρίγος στις εξετάσεις) ενώ τελικά ήταν απλούστερα από τα πιο απλά Τελεία και παύλα (αφού μάθαμε εμείς την δεκαετία του 90 σήμερα μπορούν όλοι ακόμα πιο εύκολα κι απλά).

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα