Ασκήσεις Αναπνοής – Ζώδια του Αέρα και οι φυσικοί τους Οίκοι

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
01/04/2021

Αέρας, το λεπτό στοιχείο της φύσης. Ευκίνητος, εύθραυστος αλλά συνάμα ισχυρός, με την ικανότητα να διαπερνά και να ορίζει ακόμα και τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης.

Το στοιχείο του Αέρα που μπορεί να διαπερνά ή ακόμα και να βρίσκει κατοικία στις πιο απίθανες σχισμές, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά μέσω της αναπνοής. Ξυπνά το φυσικό σώμα. Ένωση νοητικού και υλικού πεδίου, ένωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η συνεχής ροή της αναπνοής, η εκδήλωση της ύπαρξης. Η γεφύρωση της σύνδεσης του ατόμου με το σώμα, η σύνδεση του σώματος με το σύμπαν μέσω του αέρα, μέσω της αναπνοής. Τα δύο σημεία, σώμα – σύμπαν, εαυτός – μη εαυτός. Η ένωση του εαυτού με τον μη – εαυτό μέσω του νου, της λογικής, της διάνοιας. Το Τρίγωνο του Αέρα της συσχέτισης που δημιουργεί η πνευματικότητα με την ανώτερη νόηση. Με την αναπνοή που δίνει ζωή στην ύπαρξη, με τον νου να γεννά ιδέες, να αναζητά την αλήθεια, το άτομο οδηγείται στη συνείδηση, στην αφύπνιση. Το Τρίγωνο της Διάνοιας που φιλοξενεί στους φυσικούς οίκους του στοιχεία θετικότητας.

Από το σπίτι της επικοινωνιακής δυνατότητας, όπου δίνεται στο άτομο η δυνατότητα να αντιλαμβάνεται, να προσαρμόζεται. Το σημείο που η λογική γίνεται κύριος των αισθήσεων και της κοινωνικής συναλλαγής. Η ενεργητική νόηση του στοιχείου των Διδύμων, η σύλληψη των ιδεών και η φυσική ανάγκη του ανθρώπου για την επικοινωνία σε όλες της τις μορφές. Λόγος, μελέτη, διδασκαλία. Η συλλογή των εμπειριών, βασικό κομμάτι της δημιουργικότητας και της κινητικότητάς του. Η προσαρμοστικότητα και ο ελιγμός που κατέχει το στοιχείο είναι ωφέλιμο να συντονιστεί με την συνέπεια και τη συνέχεια των ενεργειών, ώστε να βρίσκεται στο πεδίο της εξέλιξης.

Η συνειδητότητα της συνύπαρξης, της δικαιοσύνης μέσα στον κοινωνικό κύκλο.

Στο σπίτι της συνεργασίας, του σεβασμού και της στρατηγικής, το άτομο αναζητά την επιβεβαίωση, την φυσική καθημερινή εσωτερική και εξωτερική ειρήνη. Αναζητά την αρμονία – την αισθητική. Το Εγώ μέσω του Άλλου, η ατομική στάση του ενός στο σύνολο. Ο Ζυγός, το σύμβολο της ισορροπίας και τη ολοκληρωμένης φύσης του ανθρώπου. Η συνειδητότητα της συνύπαρξης, της δικαιοσύνης μέσα στον κοινωνικό κύκλο. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, το αέρινο ζώδιο του Ζυγού αναγνωρίζει την έννοια της σύμπραξης και της συμπόρευσης. Διπλωμάτης και παρορμητικός, αναζητά διαρκώς την ατμόσφαιρα που προσδίδει στην φύση του ατόμου γλυκύτητα και ηρεμία. Στο σπίτι που το άτομο αναγνωρίζει την αντικειμενικότητα της γνώσης. Το σημείο που ο άνθρωπος ισότιμα στέκεται στο σύνολο, διεκδικεί την ανεξάρτητη θέση του, έρχεται σε επαφή με την αμφισβήτηση και αφήνει πίσω του την υποκειμενική κρίση. Ο Υδροχόος της διόρασης και της καθαρής αντικειμενικής άποψης. Η στιγμή που σταθερά και φυσικά οδηγείται στην άσκηση για την πνευματικότητα και την τη συλλογικότητα. Η ικανή στάση για την μελέτη της ανθρώπινης φύσης, η εκδήλωση της αγάπης για την ανθρωπότητα μέσω του ανώτερου νου, με τις ιδιαίτερες και τις εκκεντρικές Ουράνιες ενέργειες.

Εφτά συνεχόμενες αναπνοές με τον ίδιο ρυθμό, φυσικά, χωρίς να επιτρέψεις στον νου, στον εαυτό να αλλάζει την φυσικότητα αυτή. Αναπνοές από το πρώτο κέντρο στο έβδομο κέντρο, εναρμονίζοντας την σωματική και την ψυχική μας φύση. Επιτρέποντας και αναγνωρίζοντας την ζωογόνηση και τη ροή της Ενέργειας της ζωής.

Να εισπνέεις, να επιτρέπεις στην είσοδο να μπαίνει η αγάπη. Να εκπνέεις, να δίνεις και να προσφέρεις αγάπη.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα