Άρης στον Αιγόκερω (4/1 – 12/2/24) | «θέση έξαρσης»

ASTROTEAM GUEST
21/12/2023

Ο Άρης συνδέεται με την δράση την μάχη και την διεκδίκηση!

Είναι ο πλανήτης που μας σπρώχνει να επιβιώσουμε, να βγούμε στο στίβο της ζωής και να ανταποκριθούμε, θέλοντας και μη στις απαιτήσεις της. Συνδέεται επίσης με τη σεξουαλικότητα του ατόμου και τον τρόπο που διεκδικεί σεξουαλικά το έτερον ήμισυ! Ο Άρης στον Αιγόκερω στην παραδοσιακή αστρολογία είναι σε έξαρση, δηλαδή στην καλύτερη θέση γιατί έχει στοχοπροσήλωση ενώ η δράση του είναι ελεγχόμενη. Στον ερωτικό τομέα μας έλκουν άνθρωποι που έχουν εξουσία (ακόμη και πάνω μας ασυνείδητα) ή που έχουν κάποιες τάσεις σαδισμού. Δρα στρατηγικά ο Άρης εκεί, έχει υπομονή μέχρι να καταφέρει αυτό που θέλει κυρίως στα επαγγελματικά του. Την περίοδο που ο Άρης είναι σε αυτό το ζώδιο αυξάνονται οι φιλοδοξίες μας!

«Οι όψεις του Άρη από τον Αιγόκερω με το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό»

Αρχικά ο Άρης θα βρεθεί σε ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στις 4ο Αιγόκερω/Ιχθύων (10/1) και αν και δεν συμπαθεί ο ένας τον άλλον αφού ο πρώτος δηλώνει το θάρρος και ο δεύτερος τους φόβους και τα όρια μας, η όψη αυτή μας κάνει να γίνουμε πιο οργανωμένοι και προσγειωμένοι με τα «θέλω» μας κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο! Λίγο μετά (13/1) η όψη τριγώνου με τον Δια στις 7ο Αιγόκερω/Ταύρου βοηθά τα α δεκαήμερα των ζωδίων της γης (Ταύρους, Παρθένους & Αιγόκερους) και του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς & Ιχθύες) να πάρουν τα πάνω τους & να τολμήσουν αυτά που θέλουν σε επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα! Στις 25/1 το τετράγωνο Άρη – Χείρωνα στις 15ο Αιγόκερω/Κριού είναι πληγωτική ως όψη καθώς βίαια μπορεί να βγουν στη επιφάνεια τα τραύματα μας και ο παρορμητισμός να μας κοστίσει τόσο στις σχέσεις όσο και στη υγεία μας (ξεσπάσματα και νεύρα, τραυματισμοί σωματικοί). Ο Άρης θα σχηματίζει ένα τετράγωνο προς τους δεσμούς Β/Ν. Δεσμό στον άξονα Κριού/Ζυγού (28/1) φέρνοντας μας ενώπιον μιας σκληρής σύγκρουσης στις σχέσεις ή ενός ατυχήματος!

Το μάθημα; Δεν είναι άλλο από την διαχείριση του θυμού για τα παρορμητικά (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους) του β’ δεκαημέρου! Καλύτερες συνθήκες στο τρίγωνο με τον Ουρανό στις 19ο του Ταύρου (30/1) να δείχνει ξαφνικές ευκαιρίες στα επαγγελματικά. Ένα συλλογικό σχέδιο μπορεί να μπει σε εφαρμογή άμεσα! Το εξάγωνο του με τον Ποσειδώνα στις 26ο Ιχθύων (8/2) δίνει έμπνευση στη δράση μας και γινόμαστε πιο συμπονετικοί αλλά μπορούμε πιο εύκολα και να διαφύγουμε ή να ελιχθούμε αν θέλετε μιας κατάστασης που δεν μας βολεύει ή δε μας συμφέρει!

Σε ποιο τομέα θα επηρεάζει κάθε ζώδιο ή ωροσκόπο η θέση του Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω;

Κριός – μάχη στα επαγγελματικά, διεκδικήσεις στα οικονομικά, προσοχή στην δημόσια εικόνα σας ή με ανώτερους ειδικά εσείς του β δεκαημέρου!

Ταύρος – παλεύετε για τα μελλοντικά σας σχέδια, διευθετείτε διαδικαστικά, νομικά ζητήματα ή θέματα με τις σπουδές σας ειδικά για το α δεκαήμερο. Προσέξτε σε διαφωνίες για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους για το β δεκαήμερο.

Δίδυμοι – μάχη στα οικονομικά/φορολογικά, διαχείριση ασφαλειών – ανασφαλειών σχετικά με τα οικονομικά σας και όσα μοιράζεστε ειδικά για το β δεκαήμερο. Το α δεκαήμερο έχει καλύτερες προοπτικές να τακτοποιήσει οφειλές ή οικονομικά που «μάτωναν».

Καρκίνος – σχέσεις & συνεργασίες μπαίνουν στη πρίζα, οι αγωνίες & οι πιέσεις από τους άλλους αυξάνονται αλλά το διάστημα είναι παραγωγικό ειδικά για το α και γ δεκαήμερο!

Λέων – βρείτε ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας & την ξεκούραση σας. Πιθανόν να διαφωνείτε με τους συναδέλφους και να προκύψουν συγκρούσεις στο εργασιακό περιβάλλον ειδικά για το β’ δεκαήμερο!

Παρθένος – έντονο σεξαπίλ, έντονες ερωτικής φύσεως περιπέτειες, στιγμές δημιουργίας και τύχη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προσοχή στη σχέση με τα παιδιά σας ειδικά για το β δεκαήμερο!

Ζυγός – οι οικογενειακοί δεσμοί ή το ακίνητο σας έχουν περισσότερες απαιτήσεις αυτό το διάστημα με το β δεκαήμερο να έχει τις περισσότερες πιέσεις!

Σκορπιοί – η επικοινωνία γίνεται πιο έντονη, οι ρυθμοί της καθημερινότητας αυξάνονται ενώ παράλληλα θέλετε να βγείτε προς τα έξω και να διεκδικήσετε το χώρο που σας ανήκει. Προσοχή με το μεταφορικό ή τις παρεξηγήσεις που γίνονται με φίλους ή αδέρφια ειδικά για το β δεκαήμερο.

Τοξότης – το εισόδημα σας είναι εκείνο που θα σας απασχολήσει, έσοδα & έξοδα έχουν μια έντονη αυξομείωση, ειδικά αν θέλετε να επενδύσετε σε δικές σας δουλειές εσάς του β δεκαημέρου!

Αιγόκερως – οι ρυθμοί αυξάνονται, προσωπικά & επαγγελματικά είστε πρωταγωνιστές αλλά προσέξετε την ένταση προς τους άλλους, την υγεία σας και ειδικά εσείς του β δεκαημέρου να μην συγκρουστείτε άδικα με δικούς σας για χάριν της καριέρας!

Υδροχόος – ήρθε η ώρα να κλείσετε κεφαλαία ίσως με έναν πιο επιτακτικό τρόπο, πιθανόν να μην έχετε τον απαραίτητο χρόνο για ηρεμία ή χαλάρωση ακόμη και να μην έχετε καλό ύπνο, προσοχή στις ύπουλες ενέργειες στο επαγγελματικό ειδικά εσείς το β δεκαημέρου.

Ιχθύες – δίνεται μάχη για να πετύχετε τους στόχους & τα σχέδια σας, προσοχή μη δίνετε λαβές για εντάσεις μεταξύ φίλων ή συνεργατών ειδικά για εσάς του β δεκαημέρου!

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα