Άρης – Πλουτώνας: Η μάχη της Ανώτερης με την Κατώτερη Θέληση

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
07/04/2021

“Ω Πλούτων που κατέχεις τα κλειδιά όλης της γης, πλουτίζοντας το ανθρώπινο γένος μ’ ετήσιους καρπούς, εσύ που εξουσιάζεις τους ανθρώπους χάρη στο θάνατο, ω πολυδέκτη.”
Ορφικός Ύμνος

Ακόμη και αν μία τεράστια γομολάστιχα έσβηνε από το Λεξικό της Ανθρωπότητας τα ρήματα όλων των αλφάβητων του κόσμου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα απ’ αυτά θα παρέμενε ανεξίτηλο: το ρήμα “θέλω”. Μία έννοια τόσο παλιά όσο και το ανθρώπινο είδος… Στην Αστρολογική γλώσσα τα “θέλω”, οι επιθυμίες μας δηλαδή, ορίζονται από τη ζωδιακή θέση του Άρη, τον οίκο στον οποίο βρίσκεται και ασφαλώς, τις γωνίες με τις οποίες συνδέεται με τους υπόλοιπους πλανήτες ενός ωροσκοπίου. Ο Άρης θα φανερώσει επίσης, τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξουμε οι επιθυμίες αυτές να γίνουν πραγματικότητα.

Έτσι, μπορεί να συναντήσουμε έναν Άρη στον Αιγόκερω που θα κυνηγήσει τους στόχους του μεθοδικά και οργανωμένα, ακόμη κι αν αργήσει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ή έναν Άρη στον Καρκίνο ή τους Ιχθύς, που η φυσική του δειλία δε θα τού επιτρέψει να διεκδικήσει τα “θέλω” του με αμεσότητα και θάρρος. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης είναι αυτός που θα μάς οπλίσει με το απαραίτητο εκείνο σωματικό και ψυχικό δυναμικό για να βγούμε στη ζωή και να πολεμήσουμε για την επιβίωσή μας. Είναι εκείνος που θα μάς ενεργοποιήσει προκειμένου να πραγματώσουμε τις επιθυμίες μας, νιώθοντας δυνατοί, δραστήριοι και ανεξάρτητοι.

Το δικό του θέλημα, ακατανόητο για τον μέσο ανθρώπινο Νου, δε ζητάει άδεια για να επιβληθεί.

Ωστόσο, όλοι έχουμε αισθανθεί τη δυσαρέσκεια, το θυμό και την απογοήτευση που φέρνει η ματαίωση των σχεδίων μας, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα διαλυμένα όνειρα. Σαν ένα αόρατο χέρι που σηκώνει αδιαπέραστο τοίχο μπροστά σε αυτά που θέλουμε περισσότερο, το “alter ego” του Άρη, η ανώτερη οκτάβα του όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην Αστρολογία, ο Πλούτωνας -εκπρόσωπος του μοιραίου και αναπόδραστου- θα ‘ρθει ανά διαστήματα στη ζωή μας, ν’ αποδομήσει οριστικά και αμετάκλητα τις πιο δυνατές μας επιθυμίες. Γιατί το δικό του θέλημα, ακατανόητο για τον μέσο ανθρώπινο Νου, δε ζητάει άδεια για να επιβληθεί. Δε γνωρίζει εμπόδια και δε σταματά παρά μόνο όταν “πιάσει κέντρο”. Δε σταματά παρά μόνο όταν διαλύσει οτιδήποτε περιττό, οτιδήποτε έχει στηριχθεί σε σαθρά θεμέλια, κατασκευασμένα από φόβο, ανασφάλεια και έλεγχο. Πόσες φορές δεν έχουμε διαπιστώσει ότι τελικά, αυτό που μάς περίμενε, μετά από τεράστιες, επίπονες προσωπικές κρίσεις που κομμάτιασαν τα σχέδιά μας, ήταν κάτι πολύ καλύτερο, πολύ πιο κοντά στην Ψυχή μας, εντέλει πιο εξυπηρετικό για την εξέλιξή μας!

Ο Άνθρωπος θα γιορτάζει μία ακόμη νίκη πάνω στον Εγωικό εαυτό του…

Μαζί με την πρώτη ανάσα του Ανθρώπου στη ζωή, ξεκινά και ο αδυσώπητος αγώνας για την επιβίωση και την επικράτηση του ισχυρότερου: ένας νόμος Φυσικός και απαρέκκλιτος. Στην Αστρολογία, ο αγώνας αυτός εκφράζεται από δύο μονομάχους: τον Άρη και τον Πλούτωνα. Προικισμένοι και οι δύο με ανυπέρβλητο ένστικτο επιβίωσης, το δυνατότερο από όλους τους πλανήτες του Ζωδιακού, θα αναμετρηθούν αμέτρητες φορές στη ζωή μας. Η σύγκρουσή τους πάντα επώδυνη, αλλά και πάντα μεταμορφωτική. Κάθε φορά που ο Άρης (προσωπική θέληση) θα παραδώσει δόρυ και ασπίδα γονατίζοντας μπροστά στον Πλούτωνα (θείο Θέλημα), ο Άνθρωπος θα γιορτάζει μία ακόμη νίκη πάνω στον Εγωικό εαυτό του. Θα ευθυγραμμίζεται με το θεϊκό Σχέδιο, θα πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην Καρδιά του. Ας έχουμε όλα τα παραπάνω κατά νου κάθε φορά που προβάλλουμε αντίσταση στο “μοιραίο”.

Όπως και στο έπος του Διγενή, που τόσο ωραία έχει αποτυπωθεί στη Δημοτική μας παράδοση, έτσι και στη μάχη του Άρη με τον Πλούτωνα, νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας! Γεννηθήτω το Θέλημά του λοιπόν…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα