Απρίλιος: Ένας εκρηκτικός/εκλειπτικός μήνας!

ASTROTEAM GUEST
29/03/2022

Όταν έχεις ένα μήνα που ξεκινάει την πρώτη του μέρα με Νέα Σελήνη στον Κριό και τελειώνει στην τελευταία του με Νέα Σελήνη (έκλειψη!) στον Ταύρο, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το πιάσεις τις καταστάσεις από τα κέρατα; Απλά, δε γίνεται! Το Σύμπαν σε καλεί σε ενάρξεις και νέες δραστηριότητες… σε καλεί να ξεκινήσεις χωρίς φόβο (Κριός), αλλά με πάθος (Ταύρος)… Σε καλεί να αρχίσεις με δυναμισμό (Νέα Σελήνη στον Κριό την 1η Απριλίου), να ολοκληρώσεις με ισορροπία, αλλά και εμβάθυνση (Πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 Απριλίου) και να αφήσεις πίσω ό,τι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες σου (Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο στις 30 Απριλίου).

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, υπάρχουν και μερικά ενδιάμεσα βήματα, τα οποία χωρίζονται στις εξής 3 κατηγορίες:

Τα ευκολάκια

2/4/22 Ήλιος-Ερμής (σύνοδος στην 13° του Κριού)

Η επικοινωνία στα φόρτε της καθώς και τα ταξίδια σε μικρές αποστάσεις. Πνευματική εγρήγορση, γρήγορη σκέψη, προσαρμοστικότητα και περιέργεια. Αύξηση της προσωπικής αλληλεπίδρασης με αδέρφια, σε σχολικό περιβάλλον και μέσω του Διαδικτύου. Πολυάσχολες στιγμές με πολλά ραντεβού, αλληλογραφία, συναντήσεις, κοινωνική δραστηριότητα, νέες πληροφορίες προς επεξεργασία και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να μοιραστείτε ιδέες, να κάνετε σχέδια, να κάνετε αγοροπωλησίες, να διαπραγματευτείτε και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

Αφορά Παρορμητικά ζώδια που έχουν προσωπικούς πλανήτες στις αρχές του Β’ δεκαημέρου.

7/4/22 Ερμής-Κρόνος εξάγωνο (στην 22° σε Κριό-Υδροχόο)

Καθαρή σκέψη, καλή κρίση, κοινή λογική, πρακτικότητα και οργανωτικές δεξιότητες. Γραφειοκρατικά και ερευνητικά θέματα θα ωφεληθούν από την αυξημένη συγκέντρωση και την καλή μνήμη.Εύνοια σε υπογραφή συμβολαίων ή έναρξη διαπραγματεύσεων. Καλή περίοδος για μελέτη και διδασκαλία. Οι συζητήσεις (προσωπικές ή επαγγελματικές) έχουν σοβαρότητα, ενώ είναι η κατάλληλη ώρα για να κοινοποιήσετε τα άρθρα σας στο διαδίκτυο.

Αφορά τα Παρορμητικά και Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στις αρχές του Γ’ δεκαημέρου. 

8/4/22 Ερμής-Άρης εξάγωνο (στην 25° σε Κριό-Υδροχόο)

Οξεία σκέψη και αντανακλαστικά. Πρωτοβουλίες, θάρρος, ταχύτητα και μαχητικό πνεύμα. Αμεσότητα, ειλικρίνεια και αυθορμητισμός στον λόγο. Ευνοούνται οι διαπραγματεύσεις και τα γενικότερα επαγγελματικά θέματα, καθώς επίσης και οι τεχνικές εργασίες και τα μαστορέματα.Ερωτικά, ζητήστε ραντεβού χωρίς επιφυλάξεις, αλλά με τόλμη!

Αφορά τα Παρορμητικά και Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαημέρο. 

12/4/22 Ήλιος-Κρόνος εξάγωνο (στην 23° σε Κριό-Υδροχόο)

Υπομονή, επιμονή, ωριμότητα, ισχυρή εργασιακή ηθική, ανάληψη καθηκόντων και ευθυνών καθιστούν την ημέρα αυτή εξαιρετική για να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορείτε να δείξετε τις ηγετικές ιδιότητές σας, να αναγνωριστείτε ή να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από μεγαλύτερους.

Αφορά τα Παρορμητικά και Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαημέρο. 

18/4/22 Ερμής-Ουρανός σύνοδος (στην 13° του Ταύρου)

Η ηλεκτρισμένη επιρροή στον εγκέφαλό σας και η διεγερμένη σκέψη καθιστά αυτήν ημέρα ιδανική για οποιαδήποτε διανοητική ή δημιουργική εργασία που εμπεριέχει και εφευρετικότητα. Το αυξημένο ανοιχτό μυαλό και η διαίσθηση μπορούν να οδηγήσουν σε ανακαλύψεις και πρωτοτυπίες.Εύκολη η διάσπαση προσοχής και η έλλειψη υπομονής (προσοχή στις χειρωνακτικές εργασίες και τα ατυχήματα), όμως το ίδιο εύκολη η κατανόηση εννοιών εναλλακτικών πεδίων (ναι, και της Αστρολογίας!) Απροσδόκητα νέα, γρήγορες αντιδράσεις, βιαστικά συμπεράσματα, απότομες σε ύφος συνομιλίες ή απότομη διακοπή αυτών. Προσοχή στα ατυχήματα όπου εμπλέκονται μικρά παιδιά ή ζωάκια.

Αφορά τα Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Β’ δεκαημέρο. 

18/4/22 Ερμής-Αφροδίτη εξάγωνο (στην 13° σε Ταύρο-Ιχθύς)

Μια τέλεια μέρα για χαλάρωση με τον/την αγαπημένο/η σας, να εκφράσετε και να λάβετε στοργή, αγάπη και γλυκά συναισθήματα. Ευνοούνται οι επικοινωνίες, οι κοινωνικές συναναστροφές, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και η επίλυση τυχόν συγκρούσεων.

Αφορά τα Σταθερά και Μεταβλητά* ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Β’ δεκαήμερο. 

18/4/22 Αφροδίτη-Ουρανός εξάγωνο (στην 13° των Ιχθύων-Ταύρου)

Αυξάνεται η ανάγκη για διασκέδαση, νέες γνωριμίες, ψυχαγωγία, και ερωτικές εμπειρίες, αφού μειώνονται οι ντροπές, οι αντιστάσεις και η αυτοσυγκράτηση.Αυτή είναι επίσης μια καλή περίοδος για τα οικονομικά σας με την πιθανότητα ενός απροσδόκητου κέρδους. Η καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκεται σε εξαιρετική θέση ενώ δεν λείπει η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα.Ώρα για εκκεντρικότητες στην εμφάνιση και ασυνήθιστες αλλαγές. Ώρα και για κεραυνοβόλους έρωτες, μόνο προσοχή, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντέξουν στον χρόνο.

Αφορά τα Σταθερά και Μεταβλητά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Β’ δεκαήμερο.  

25/4/22 Ερμής-Ποσειδώνας εξάγωνο (στην 24° σε Ταύρο-Ιχθύς)

Ώρα για χαλάρωση, ρομαντισμό, δημιουργικότητα, επικοινωνία, καλλιτεχνικές εξόδους και πνευματικές αναζητήσεις. Τα λόγια σας γίνονται καταπραϋντικά και μπορούν πραγματικά να είναι θεραπευτικά για τους άλλους. Αυξημένη διαίσθηση και πνευματικές πληροφορίες μέσω ονείρων, διαλογισμού, πνευματικού οδηγού σας ή τυχαίων συναντήσεων. Πολύ καλή μέρα για καλλιτεχνίες αλλά και συγγραφή.

Αφορά τα Σταθερά και Μεταβλητά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαήμερο.

27/4/22 Ερμής-Δίας εξάγωνο (στην 27° σε Ταύρο-Ιχθύς)

Ευνοείται η σκέψη για τον σχεδιασμό του μέλλοντός σας, για λήψεις αποφάσεων και για χάραξη σαφούς πορείας ζωής! Θετικές σκέψεις, τύχη, ευχάριστες ειδήσεις, καλή επικοινωνία, διαπραγματεύσεις καλύτερων συμφωνιών και υπογραφή επιχειρηματικών συμβάσεων. Μια καλή μέρα για ταξίδια, οργάνωση αυτών, ανάγνωση βιβλίων αλλά και επιτυχείς σχολικές εξετάσεις.

Αφορά τα Σταθερά και Μεταβλητά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τέλος του Γ’ δεκαημέρου.

28/4/22 Ερμής-Πλούτωνας τρίγωνο (σε 28° σε Ταύρο-Αιγόκερω)

Η ικανότητα διείσδυσης σε νοητικό επίπεδο που δίνει αυτή η όψη θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ερευνητικές εργασίες, πωλήσεις, μεγάλες αγορές, συζητήσεις, ή διαπραγματεύσεις ευνοϊκών συμφωνιών. Παρατηρητικότητα, αποκαλύψεις μυστικών, βαθιές σκέψεις και βαθιά επιρροή στους άλλους, εκμυστηρεύσεις, εξομολογήσεις αλλά και ψυχολογική αυτοανάλυση. Μια πολύ καλή μέρα για να λάβετε ψυχολογικές ή ψυχιατρικές εκτιμήσεις, αλλά και αστρολογικές συμβουλές ή να δοκιμάστε μια συνεδρία αναδρομής προηγούμενων ζωών…

Αφορά τα Παρορμητικά και Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τέλος του Γ’ δεκαημέρου.

30/4/22 Αφροδίτη-Δίας σύνοδος (σε 28° Ιχθύων)

Αυτή η σύνοδος προμηνύει αγάπη και χρήματα, αρμονία και ευτυχία, και μάλιστα θα μπορούσε να ήταν μια απολαυστική επιβράβευση καλών πράξεων ή σκληρής δουλειάς του παρελθόντος. Βγείτε έξω, διασκεδάστε κι ερωτευτείτε, χαρείτε, ενθουσιαστείτε, δώστε ή λάβετε δώρα, βιώστε αφθονία σε κάθε επίπεδο! Μια πολύ τυχερή διέλευση, όχι μόνο για τα αισθηματικά, αλλά για τα οικονομικά, τις επενδύσεις, τις αγορές, για ανάπτυξη, ευτυχία και κοινωνική επιτυχία.

Αφορά τα Μεταβλητά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τέλος του Γ’ δεκαημέρου.

Τα δυσκολάκια

10/4/22 Ερμής-Πλούτωνας τετράγωνο (στην 28° σε Κριό-Αιγόκερω)

Πάντα το άγγιγμα του Ερμή με τον Πλούτωνα οδηγεί σε βαθιές σκέψεις κι έντονες νοητικές αλληλεπιδράσεις με τους άλλους, μόνο που με το τετράγωνο ελλοχεύει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν ακραίες ή χειριστικές μέθοδοι για να εκφραστούν οι απόψεις ή να υπάρχουν εμμονικές σκέψεις! Μπορεί να υπάρχει διάθεση για συνωμοσιολογία ή για εκδικητικότητα ή για συκοφαντίες. Μια δυσκολία και μια δυσπιστία στην επικοινωνία πλανάται στον αέρα. Ας χρησιμοποιήσουμε την όψη για να σκάψουμε πιο βαθιά στα εσωτερικά μας θέματα, παρά να επιβάλλουμε τις απόψεις μας στους άλλους!

Αφορά τα Παρορμητικά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τέλος του Γ’ δεκαημέρου.

24/4/22 Ερμής-Κρόνος τετράγωνο (στην 23° σε Ταύρο-Υδροχόο)

Σκληρή διανοητική εργασία, παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις, αυστηρότητα, αρνητικές σκέψεις, αδιαλλαξία είναι μερικές από τις εκφάνσεις αυτής της όψης. Μπορεί όμως αν χρησιμοποιηθεί σωστά, να δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια, να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, να ζητηθούν επαγγελματικές συμβουλές, να γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις. Προσοχή στις βλάβες τεχνικού εξοπλισμού ή σε γραφειοκρατικά θέματα.

Αφορά τα Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαήμερο.

Τα ζόρικα

5/4/22 Άρης-Κρόνος σύνοδος (στην 22° του Υδροχόου)

Η διέλευση αυτή μπορεί να πυροδοτήσει τις πιο σκοτεινές επιθυμίες σας ή να σας δώσει την αντοχή και την υπομονή να ολοκληρώσετε τις πιο δύσκολες εργασίες. Οι γενέθλιες πτυχές μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους, αλλά πολλά εξαρτώνται από το πώς προσεγγίζετε αυτήν τη διέλευση και πώς χρησιμοποιείτε την αρχική ενέργεια. Αυτή η διέλευση ρέπει προς τον θυμό, την αγανάκτηση και την εκδικητικότητα. Εάν τη διοχετεύσετε νωρίς σε σκληρή σωματική εργασία ή σε ένα δημιουργικό έργο, τότε μετατρέπετε αυτήν την ενέργεια σε θετικά και παραγωγικά επιτεύγματα. Αν από την άλλη, αφεθείτε στην έντασή της, θα μπορούσε να εκδηλωθεί μέσω ανυπομονησίας, ακραίας βίας ή εκρηκτικής συμπεριφοράς. Μείνετε σπίτι, εστιάστε στους στόχους σας και τον εαυτό σας και διοχετεύστε την ενέργειά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να λάβετε σημαντικές και μακροχρόνιες αποφάσεις.

Αφορά τα Σταθερά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαήμερο.

12/4/22 Δίας-Ποσειδώνας σύνοδος (στην 23° των Ιχθύων)

Υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία για προσωπική πνευματική αυτο-ανάπτυξη από αυτήν; Μπορείτε κατανοήσετε καλύτερα τις εσωτερικές αρχές και να απορροφήσετε μια ποικιλία από ευρείες έννοιες και αφηρημένες ιδέες ώστε να τις ενσωματώσετε στο φιλοσοφικό σας σύστημα πεποιθήσεων. Όμως το ίδιο εύκολη είναι και η παρανόηση, η απογοήτευση, οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες και οι έντονες απογοητεύσεις. Η έλλειψη διάκρισης είναι το χαρακτηριστικό αυτής της όψης, εξού και κατατάσσεται στις ‘ζόρικες’… Η μη σημασία στη λεπτομέρεια και η θολή σκέψη! Βάλτε τα δυνατά σας, όσοι επηρεάζεστε, να χρησιμοποιήσετε τις θετικές ενέργειες της όψης, ήτοι την αυξημένη πνευματικότητα, τη θυσιαστικότητα, την ανιδιοτελή αγάπη, τη συμπόνια, τη γενναιοδωρία, τα υψηλά ιδανικά, την ένωση με το Θείο, και αφήστε πίσω τις χαμηλές ενέργειές της όπως τις ιδιοτελείς σκέψεις, την κερδοσκοπία ή το εύκολο χρήμα. Δεν είναι ώρα για σημασία στη λεπτομέρεια, ούτε για σημαντικές αποφάσεις ζωής… είναι ώρα για ανώτερες ενέργειες και υψηλά ιδεώδη!

Αφορά τα Μεταβλητά ζώδια, που έχουν προσωπικούς πλανήτες στο Γ’ δεκαήμερο. 

  • Παρορμητικά ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως
  • Σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος
  • Μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα