Ανάπτυξη, επέκταση, πρόοδος | Δίας στους Διδύμους

ASTROTEAM GUEST
15/05/2024

Ο Δίας συμβολίζει τις διαδικασίες ανάπτυξης, επέκτασης και προόδου. Φέρνει τύχη, ευεργεσία και διεύρυνση πνευματικού, αλλά και υλικού ορίζοντα στον οίκο που θα επισκεφτεί. Επίσης δίνει υψηλότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας κλίσεις στη φιλοσοφία, τη θρησκεία ή για ανώτερες σπουδές, καθώς και ταξίδια σε ξένες χώρες.

Θα διανύσει το ζώδιο των Διδύμων από τις 26 Μαΐου, έως τις 9 Ιουνίου της επόμενης χρονιάς, αφού αναδρομήσει, το φθινόπωρο, από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Οι στάσεις του για να ξαποστάσει και να ανακτήσει εκ νέου την ταχύτητά του θα είναι στην 22η μοίρα και την 12η του ζωδίου, στο οποίο ενδιάμεσο διάστημα και θα εντείνει την επίδρασή του.

Ο Δίας εισερχόμενος στο ζώδιο των Διδύμων, παρότι σε αδυναμία, θα ευνοήσει σε μέγιστο βαθμό, όσους Αιγόκερους, Ιχθύς, και Ταύρους έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων, αλλά και Υδροχόους, Κριούς και Διδύμους έχουν στις πρώτες, όπως επίσης και Παρθένους τελευταίων, και Ζυγούς πρώτων μοιρών, λόγω της συμμετοχής του σε πολύ τυχερό σχηματισμό, με τον Πλούτωνα και Ποσειδώνα, που ήδη είναι ενεργός αμέσως μετά την θετική αύρα της συνάντησής του με τον Ουρανό έως και Ιούνιο.

Η απλοχεριά του στο ζώδιο των Διδύμων θα έχει να κάνει με την επικοινωνία, τις μεταφορές, το διαδίκτυο, τη γνώση, τη μάθηση, τις μετακινήσεις και τα μέσα, τους υπολογιστές. Θα διευκολύνει τη συνεννόηση ε τον περίγυρο, τα κοντινά πρόσωπα, τους συγγενείς, τα μαθήματα πάσης φύσεως, τον γραπτό λόγο και τη συγγραφή. Οι εκδόσεις θα διευρυνθούν ανά τον κόσμο, άνοδο και αύξηση ιντερνετικών αγορών και συναλλαγών ακόμα περισσότερο θα σημειωθεί κατά τη διέλευση αυτή. Μεγάλη ευκολία σε υπόγειες συναλλαγές λόγω του τριγώνου με Πλούτωνα Θα δώσει ανοιχτά και σοφότερα μυαλά παράλληλα, όπως και έφεση σε ταχυδακτυλουργικά τολμηρά κόλπα, και ξένες γλώσσες. Περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία ίσως αναπηδήσουν σε όλα τα μέρη, και μια αξιοπερίεργη ροπή προς τσαρλατανισμούς στις διεθνείς μεταφορές, σε δύσκολες επιρροές με άλλους πλανήτες, καθώς και σε μεγάλα εμπορικά σημεία και αλυσίδες. Σε αρνητικές όψεις, επιφανειακή γνώση, ευπιστία και πονηριά, υπερβολή, εξαπατήσεις, χαλαρό ήθος και τυχοδιωκτισμό.

Σούπερ τυχερά λοιπόν τα ζώδια του Αέρα, ιδιαίτερα οι Ζυγοί, αλλά και της Φωτιάς, και εν συνεχεία οι εκπρόσωποι της Γης με την εύνοια στα οικονομικά για τους Ταύρους, και από τα ζώδια του Νερού περισσότερο τους Καρκίνους, όμως μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο φέτος για όλους.

Για τους φίλους Κριούς η διέλευση αυτή θα ενισχύσει θέματα σχετικά με την επικοινωνία, το διαδίκτυο, τα μεταφορικά μέσα και τις μετακινήσεις που θα γίνουν περισσότερες. Επίσης θα τύχουν διαπλάτυνσης μάθησης, ανοίγματος νου, και εύνοια σε μικρά ταξίδια. Η διεύρυνση θα έρθει και στις σχέσεις με αδέλφια, περίγυρο και ότι αφορά νέους και παιδιά. Μεγάλες αλλαγές στην αλληλεπίδραση με φίλους και πολύ έντονα τάση για φλυαρία ή να μην τηρήσουν τον λόγο τους. Κάποια γεγονότα που ίσως συναντήσατε και σας διατάραξαν στην έκλειψη Απριλίου, σε θέματα σχέσεων, θα επαναληφθούν με πιθανότητα επίλυσης.

Οι Ταύροι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λόγω αυξημένων εσόδων και αίσθημα ασφάλειας. Εισπράξεις ίσως από εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό ή σε χώρους μάθησης ή βιβλία. Από αυτήν την άνοιξη και μετά θα νιώσουν πιο περήφανοι για τον εαυτό τους και τη δουλειά που κάνουν, και ίσως έχουν ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό, αλλά και απολαβές από ομάδες. Ικανοποίηση θα έχουν και στα αισθηματικά ζητήματα. Θα πρέπει να φροντίσουν για τυχόν επιπολαιότητες.

Οι πρωταγωνιστές Δίδυμοι θα εξελίξουν τη γνώση, και το πάθος για ανώτερη μόρφωση θα τους κυριεύσει. Θα γνωρίσουν τη μεγάλη εικόνα για τον κόσμο και ιδιαίτερες εκφάνσεις ευφυΐας. Αέρας αισιοδοξίας στα πανιά τους θα φυσήξει και νέες ευκαιρίες στα προσωπικά τους, στο άμεσο περιβάλλον, με νέα ελπιδοφόρα ξεκινήματα, όπως και βελτίωση σχέσεων και κερδοφόρες συνεργασίες. Πνευματική ευφορία και υλική ευμάρεια. Προσοχή στις υπερβολές και στην αύξηση βάρους.

Για τους Καρκίνους η έξαρση του Δία συντελεί στην ψυχική ανάταση. Όνειρα και κρυφά σχέδια πολλαπλασιάζονται, και ίσως ανακαλύψουν μυστικά. Υπάρχει προστασία από δόλιες ενέργειες, καθώς και της ψυχικής υγείας, όμως και υπερβολικά ευάλωτος ψυχισμός, και διογκωμένη σκέψη. Μπορεί να μην έχουν αντικειμενική κρίση σε θέματα καριέρας όπως και να συναντήσουν απατηλές προθέσεις.

Οι αγαπητοί Λέοντες θα δεχτούν τα δώρα του Δία με πριμοδοτημένες γνωριμίες και άνοιγμα κύκλων. Τυχερές παρέες θα τους πλαισιώσουν με πολλές ευκαιρίες για ελπιδοφόρα σχέδια. Φωτισμένοι φίλοι, πιθανόν διδάσκαλοι, θα τους μεταδώσουν μεγαλόκαρδες ανανεωμένες ιδέες για μεταρρυθμίσεις προς όφελος του συνόλου. Ίσως αναπτυχθεί δημοφιλία σε τέτοιους χώρους, όμως ας κρατήσουν μικρό καλάθι όσον αφορά στις προσδοκίες από σχετικές ομάδες.

Οι Παρθένοι θα ευεργετηθούν στον τομέα της καριέρας, και η θετική ενέργεια του Δία θα εξισορροπήσει και σταθεροποιήσει την περιοριστική του Κρόνου. Αν επιδείξουν την οργάνωση και τάξη που τους διέπει, ακόμα και εμπόδια να βρουν, θα επιτύχουν επαγγελματική επέκταση και ίσως αναγνώριση σε τομείς που σχετίζονται με εκδόσεις, συγγραφή ή μακρινά μέρη, ακόμα και από δημιουργήματα σε χώρους προβολής. Η σκληρή δουλειά και ο κόπος θα ανταμειφτούν. Όσοι επηρεάζεστε από την έκλειψη στην 25η Ιχθύων, μια αναστάτωση από σχέσεις και συνεργασίες ίσως είναι το εμπόδιο για καλό.

Οι τυχεροί Ζυγοί με τον πλανήτη της ανάπτυξης στον οίκο των σπουδών θα βρεθούν σε μονοπάτια ίσως πιο πνευματικά. Μεγάλα ταξίδια και αναθεώρηση φιλοσοφίας ζωής, με ανανεωμένο δημιουργικό αέρα του ανώτερου νου. Ο Δίας σε γνώριμα πεδία μπορεί να φέρει ευκολίες σε θέματα διδασκαλίας, νομικά, πίστης και ηθικής. Προστασία από μακρινούς συγγενείς, όπως και απόκτηση πτυχίων ή πλατιάς γνώσης. Οι διαπραγματεύσεις ίσως τύχουν μεροληψίας, λόγω των εκλείψεων στον άξονά σας, όμως θα κλείσουν κύκλους.

Τους Σκορπιούς η τύχη τους επισκέπτεται με κληρονομιές ή διευθέτηση περιουσιακών, ακόμα και ρύθμιση χρεών κ δανείων. Πιθανόν να βελτιωθούν τα κοινά οικονομικά με άλλους. Ζητήματα υγείας δρομολογούνται και το ηθικό αναπτερώνεται. Αναζητήσεις για τα θέματα ζωής που τους απασχολούν έντονα, θα τα δουν με περισσότερο φιλοσοφικό υπόβαθρο, και γενικότερο θετικό αίσθημα για τους κύκλους της, ανακαλύπτοντας διεξόδους από τα σκοτεινά τετριμμένα του μυαλού.

Οι Τοξότες θα δεχτούν τα δώρα από τον γενναιόδωρο κυβερνήτη τους από απέναντι, από τον οίκο των σχέσεων, ίσως με κάποια επισημοποίηση, ή ακόμα και γάμο. Πλεονέκτημα μεγάλο και στον χώρο των συνεργασιών, με πιθανότητα συνεταιρισμού σε άλλη χώρα, ή ευεργεσία από δάσκαλο πνευματικό, ακόμα και από σύντροφο. Πολλή αρμονία, διπλωματία και ομορφιά στα προσωπικά τους. Λίγη προσοχή στον υπερενθουσιασμό και τις γκάφες στην επικοινωνία, επίσης την περίοδο της έκλειψης Σεπτεμβρίου, σε θέματα σπιτιού και οικογένειας.

Οι σοβαροί Αιγόκεροι για έναν ολόκληρο χρόνο θα δουν βελτίωση μεγάλη στην καθημερινότητά τους, και στο εργασιακό περιβάλλον επιτέλους χαμόγελο. Προστασία φέρνει ο Δίας σε θέματα υγείας, επίσης εύνοια σε διατροφικά προγράμματα και κούρες ευεξίας, αν διατηρήσουν την υπευθυνότητά τους και σε αυτόν τον τομέα. Τα οικονομικά περνάνε σε ένα μεταμορφωτικό στάδιο και ίσως στην καριέρα ένα μεγάλο ανέλπιστο άλμα, αλλά και πιθανότητα κάποιων απωλειών, πριν από αυτό, για όσους επηρεάζονται από την 19η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Για τους Υδροχόους η αισιοδοξία, η χαρά και η ψυχαγωγία θα αγγίξουν ουρανό, με τα θετικά να υπερτερούν των δυσκολιών από δω και πέρα, και θα πρέπει η ευκολία αυτής της όψης με τον Πλούτωνα σε τρίγωνο στον οίκο της τύχης, να μετατραπεί σε δημιουργική ευκαιρία, αν βοηθήσουν λίγο και μόνοι τους να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, που ίσως το πρώιμο περιβάλλον δεν φρόντισε να ξεμπλοκάρει. Πολλή εύνοια ίσως σε σχέση με παιδαγωγικά θέματα παιδιών, ή σε επιχειρηματικότητα, ή σε τυχερά παιχνίδια, αλλά και αυτά, και οι διασκεδάσεις με μέτρο!

Οι Ιχθύες δέχονται την πριμοδότηση από τον χώρο της οικογένειας, και του σπιτιού. Η συνθήκη αυτή βοηθάει στην επίλυση παλιών οικογενειακών ζητημάτων, ειδικά κατά την αναδρομή του, όπως επίσης και αναπόληση για τις ρίζες, την πατρίδα, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα των προγόνων. Πιθανές πετυχημένες ανακαινίσεις και καλλωπισμό ακινήτου, ή επιπλέον επέκτασή του, ακόμα και πατρικής γης., όπως και χαρούμενα άτομα στον οικείο χώρο, ή καλή έκβαση σε αποφάσεις για συγκατοίκηση, καθώς και ενδεχόμενο μετακόομισης. Χρειάζεται να εστιάσουν στο διάστημα της έκλειψης του Σεπτεμβρίου, μη χαθούν ταξιδιάρικα μεν, ουτοπικά, μακρινά δε, όνειρα…

 

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα