ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ… ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ASTROTEAM GUEST
02/07/2021

“Σε ποιον να μιλήσω, αλήθεια να πω
τα μάτια να κλείσω, να ονειρευτώ.
Ανώνυμο θύμα κρυφής μηχανής,
εκπέμπω ένα σήμα, μ’ ακούει κανείς;
Έχω τόσο κουραστεί να μοιράζομαι
και μετά να την πληρώνω εγώ,
σ’ ένα κόσμο εχθρικό κομματιάζομαι,
για τους άλλους πάντα αιμορραγώ,
θα εκραγώ”

Οι προφητικοί στίχοι του αείμνηστου λιονταριού Αντώνη Βάρδη παίζουν στ’ αυτιά μου τις τελευταίες μέρες και θαρρώ πως εκφράζουν μελωδικά την ενέργεια του τετραγώνου Κρόνου Ουρανού που χρωματίζει σχεδόν όλο το 2021 και για δεύτερη φορά κορυφώνεται αυτές τις μέρες.

Οι δυο κυβερνήτες του υδροχόου, παραδοσιακός και μοντέρνος έχουν μπει σε μια διαδικασία διαμάχης, σε έναν πόλεμο επικράτησης που θυμίζει το γνωστό σε μας χάσμα γενεών.

Ο Κρόνος σε ρόλο αυστηρού πατέρα, παλαιών αρχών, πιέζει, οριοθετεί, φορτώνει ευθύνες , ζητά πειθαρχεία και ως άλλος έφηβος ο επαναστάτης Ουρανός προσπαθεί αντιδραστικά, εκρηκτικά, επαναστατικά και σοκαριστικά ενίοτε, να σπάσει δεσμά αναζητώντας την ελευθερία του.

Άλλωστε από την μυθολογία ξέρουμε ότι πράγματι ήταν πατέρας και γιός ,μόνο που ο Κρόνος ήταν γιος του Ουρανού που με δρεπάνι “θέρισε” τα γεννητικά όργανα του Ουρανού και έτσι κατάφερε να ανέβει στο θρόνο του πατέρα του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει από τότε μέσα του συσσωρευμένο θυμό, ένταση και νευρικότητα.

Οι δύο πλανήτες συναντώνται σε όψη τετραγώνου στις 13° του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Yδροχόοι), ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου και ο Κρόνος από αυτό του Υδροχόου.

Αγαπημένοι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού, όσοι έχετε ωροσκόπο αλλά και προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, κοντά στην μοίρα συνάντησης (ήτοι από τις 10°-16° μοίρες περίπου) είστε οι κατεξοχήν οικοδεσπότες της όψης.

Το σύμπαν σας ζητά να σπάσετε δομές, κρυσταλλοποιημένες και παρωχημένες στάσεις θέσεις και απόψεις. Ο σκληρός Κρόνος από τη μία σας φορτώνει ευθύνες κούραση πίεση και εμπόδια και από την άλλη ο Ουρανός σας ζητά απελευθέρωση από οτιδήποτε σας καταπιέζει και έχει πάψει πια να είναι λειτουργικό και αποδοτικό.

Εκμεταλλευτείτε πρωτοποριακές ιδέες και την αυτοπεποίθηση που σας φέρνει ο Ουρανός για να αλλάξετε κακώς κείμενα. Αυτό που σας συμβαίνει μέσα σας και κάποτε ήταν στην κατηγορία “εγώ ποτέ δεν …”, αγκαλιάστε το και δώστε του μια ευκαιρία.

Το άμεσο περιβάλλον που κινείστε, το σπίτι, η οικογένεια, οι σημαντικές σχέσεις της ζωής σας, το κοινωνικό στάτους και η καριέρα σας μπαίνουν στο μικροσκόπιο και άλλοτε με μορφή σοκ και απότομο τρόπο, άλλοτε με σκληρό και καταπιεστικό το φως πέφτει στα σημεία που σας καταπιέζουν και περιορίζουν τις βασικές σας ελευθερίες και δικαιώματα.

Κάντε ένα βήμα πίσω και βρείτε που είναι ο συσσωρευμένος σας θυμός, βρείτε που είναι το απόστημα που δεν αφήνει τη ζωή σας να πάει παρακάτω και σας κρατάει δέσμιους, διεκδικείστε τα θέλω σας χωρίς όμως ποτέ να ξεχνάτε αυτό που έλεγε ο Immanuel Kant:

«Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων»

Η ελευθερία είναι δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη και υποχρέωση σεβασμού της ελευθερίας των άλλων.

Στις 11/6 το πέρασμα του πολεμικού Άρη στο ζώδιο του λέοντα ενεργοποιεί δυναμικά το σκληρό τετράγωνο και κλείνει μαζί του έναν δύσκολο σχηματισμό ΤΑΥ τετραγώνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε σαν καζάνι που βράζει , έτοιμο να εκραγεί προς πάσα κατεύθυνση . Προσοχή σε εκρηκτικές βίαιες συμπεριφορές, διασπάσεις με αγαπημένα πρόσωπα ή συνεργάτες, επαναστάσεις χωρίς αιτία, αδιάλλακτη στάση απέναντι στους άλλους , ατυχήματα πάντως είδους, θέματα υγείας , προβολή υπέρ-εγώ και εριστική εγωκεντρική στάση.

Η όψη έχει επιρροή σε όλους μας , σε κοσμικό φυσικά επίπεδο και  κάθε ωροσκόπιο ξεχωριστά ανάλογα το σημείο που λαμβάνει χώρα. Τα όσα προαναφέρθηκαν αφορούν όλους λοιπόν , κυρίως όμως τους πρωταγωνιστές. Ας προσπαθήσουμε όλοι να ανοίξουμε την πόρτα στο καινούριο όπως προστάζει ο Ουρανός  με διάθεση δεκτική, άλλωστε:

«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή».
Andre Lide

ΒΡΕΤΤΟΥ ΝΤΕΝΙΣΑ

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα