Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο από τις 24/08/2022 – 23/01/2023

ASTROTEAM GUEST
22/09/2022

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο πλανήτης της προόδου και συνδέεται με την τεχνολογία, τη διανόηση και την επανάσταση. Είναι ο πλανήτης των αλλαγών και των ανατροπών και επηρεάζει απόλυτα τις ζωές όλων μας, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο. Παραμένει συνολικά 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο και χρειάζεται 84 χρόνια για να ολοκληρωθεί ο ζωδιακός κύκλος.

Έχει κυριαρχία στον Υδροχόο που σημαίνει πως είναι σε πολύ καλή θέση, έχει έξαρση στον Σκορπιό, αδυναμία στον Λέοντα και πτώση στο Ταύρο.

Από τις 15 Μαΐου του 2018 είναι στο ζώδιο του Ταύρου και εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του και όλοι βιώνουμε μεγάλες ανακατατάξεις και ακόμα έχουμε αρκετή πορεία μέχρι το 2026, που θα φύγει τελειωτικά και θα ολοκληρώσει το έργο του. Ο Ουρανός είναι πλανήτης που η φύση του είναι διανοητική και όχι υλιστική και όπως καταλαβαίνουμε δεν έχει καμία σχέση με το πιο υλιστικό ζώδιο του Ταύρου. Βλέπουμε να ανατρέπονται τα συστήματα αξιών και τα οικονομικά συστήματα να αλλάζουν μορφή, ακόμα και στα αγαθά πρώτης ανάγκης αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Είμαστε σε επαφή με ένα νέο ηλεκτρονικό τρόπο οικονομικής διαχείρισης και εισοδήματος. Επίσης στον ηλεκτρισμό που είναι ανώτερο αγαθό πολιτισμού και εκεί αντιμετωπίζουμε προβλήματα και γενικότερα έχουμε πολλές ανατροπές σε όλες τις υλικές αξίες. Όλοι έχουμε αναστατωθεί από τη νέα τάξη πραγμάτων και όλοι τη βιώνουμε στη καθημερινότητα μας.

Με την φαινομενική ανάδρομη πορεία του Ουρανού που είναι από τις 24/08/2022 – 23/01/2023 θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές στη ζωή μας, διώχνοντας οτιδήποτε είναι αυτό που δεν βοηθάει στην εξέλιξη και στην προσωπική ή τη συλλογική μας πρόοδο.

Η ανατροπή θα έρθει πρώτα μέσα στη ψυχή μας και μέσα από τις εσωτερικές μας ανάγκες και μετά θα είμαστε έτοιμοι να τις εκφράσουμε και εξωτερικά με απόλυτο και επαναστατικό τρόπο. Πολλοί από εμάς θα αφήσουμε πίσω το παρελθόν μας, τους ανθρώπους που μας έχουν κουράσει, που μας έχουν προδώσει και γενικότερα θα αφήσουμε πίσω μας καταστάσεις που δεν έχουν καμία αξία για μας, αλλά από συνήθεια ή από συντηρητικό τρόπο σκέψης ανεχόμασταν στη ζωή μας. Ο Ουρανός στον Ταύρο φέρνει επαναστάσεις για τις υλικές αξίες και θα υπάρχουν πολλές συγκρούσεις, για να αντιμετωπίσουμε το παλιό κακό κατεστημένο και τον παλιό κακό μας εαυτό. Σε συλλογικό επίπεδο τα οικονομικά συμφέροντα θα είναι σε μεγάλη δράση.

Όλοι θα ψάχνουμε να ελευθερωθούμε από κάποια δεσμά και ο καθένας με τον τρόπο του θα μιλάει για την προσωπική του ελευθερία!

Σε προσωπικό επίπεδο θα πάρουμε τη δύναμη του ουρανού για να έρθουμε σε επαφή με την αλήθεια και να απελευθερωθούμε από ότι μας φυλακίζει, ιδεολογικά ή συναισθηματικά. Η αναδρομή του Ουρανού θα μας ξυπνήσει εσωτερικά, θα ανοίξει το μυαλό μας με νέες ιδέες, θα λειτουργούμε και τη διαίσθησή μας σαν ένα εσωτερικό φως, θα κάνουμε νέους φίλους και μέσα από το διαδίκτυο (πάντα με προσοχή). Θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με πολύ έξυπνο τρόπο το διαδίκτυο για γνώσεις. Όσοι θέλετε να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά με την τεχνολογία θα ανοίξετε νέους σημαντικούς ορίζοντες, αρκεί να μάθετε να το χειρίζεστε σωστά. Ο Ουρανός σχετίζεται με τους φίλους μας και αυτό σημαίνει πως κάποιοι φίλοι ή κάποιες ομάδες με κοινές ιδέες, αλλάζουν μορφή ή κόβονται για πάντα οι σχέσεις. Φυσικά σχετίζεται και με τα κοινοβούλια, με τη πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια επανεξέταση σε όλα αυτά για να βρούμε την αλήθεια που θα μας προοδεύσει. Τι είναι αυτό που πρέπει να απομακρύνουμε από τη ζωή μας, για τον καθένα ξεχωριστά είναι κάτι άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε δουλειά, σύντροφο, φίλους, ακόμα να αλλάξουμε ιδέες (μυαλά), όλα όμως θα γίνουν με απόλυτο και απότομο τρόπο, γιατί θα καταλάβουμε πως συμβιβαζόμαστε από συνήθεια ή ανασφάλεια. Όλοι θα ψάχνουμε να ελευθερωθούμε από κάποια δεσμά και ο καθένας με τον τρόπο του θα μιλάει για την προσωπική του ελευθερία και εδώ θέλει μια προσοχή, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η δική μας ελευθερία σταματάει όταν αρχίζει η ελευθερία του άλλου! Αν δεν υπάρχει σεβασμός στην ουσιαστική έννοια της ελευθερίας, δυστυχώς θα αντιμετωπίσουμε επιθετική συμπεριφορά.

Ο Ουρανός επηρεάζει όλα τα ζώδια, γιατί είναι μεγάλος πλανήτης, όμως ιδιαίτερα θα επηρεάσει με την ανάδρομη πορεία του τα σταθερά ζώδια που έχουν γεννηθεί, οι Υδροχόοι 3-07/02, Ταύροι 5-9/5, Λέοντες 7-11/8, Σκορπιοί 7-11/11 και φυσικά όλους όσους έχουν πλανήτες στα ίδια ζώδια από τη 14η – 18η μοίρα και φυσικά και τον Ωροσκόπο που είναι πολύ σημαντική επιρροή. Όπως κάθε πλανήτης που αναδρομεί έτσι και ο Ουρανός (που από όλους τους πλανήτες αναζητά με απόλυτο τρόπο την αλήθεια) θα στρέψει την μεγάλη ενέργειά του εσωτερικά, γιατί εκεί βρίσκεται το ¨μαργαριτάρι¨ της ψυχής μας, η αλήθεια. Ο Ταύρος έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη που σχετίζεται και με την αισθητική και έχουμε δει ακρότητες και κακή αισθητική ή απόλυτα ανατρεπτική μόδα (όπως μπλε και πράσινα μαλλιά ή πολλά τατουάζ κ.λ.π) σε άλλη εποχή ήταν εμφανίσεις μόνο για καρναβάλια. Ακόμα και για θέματα ομορφιάς βλέπουμε εκκεντρικότητες που όποιος δεν ακολουθεί την κλασική αισθητική του Ταύρου μπορεί να παραμορφωθεί. Έχουμε δει και βλέπουμε συνέχεια υπερβολικές πλαστικές επεμβάσεις και τα αποτελέσματα να είναι άσχημα. Προσθέτουν μεγαλύτερα θηλυκά στοιχεία όπως γλουτούς ή μεγάλα στήθη και αυτό είναι επίσης στοιχεία της Αφροδίτης.

Πως θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ουρανός όλα τα ζώδια.

Κριός

Προσοχή στην οικονομική σας διαχείριση, όχι μεγάλα οικονομικά ρίσκα. Αν είχατε στο παρελθόν επενδύσει τώρα θα αποδώσει καρπούς και θα καταλάβετε αν πράξατε σωστά ή όχι. Επίσης θα σκεφτείτε πόσο οι υλικές αξίες σας προσθέτουν ή σας αφαιρούν αυτοαξία και πόσο τα χρήματα σας επηρεάζουν σαν προσωπικότητες.

Ταύρος

Στο δικός σας ζώδιο ο Ουρανός ανάδρομος πάνω στην ίδια σας την ύπαρξη. Οι αλλαγές είναι ριζικές αλλά όχι επιπόλαιες. Τώρα θα έχετε την ευκαιρία να ξανασκεφτείτε με σοβαρότητα και στρατηγική τις κινήσεις σας, γιατί ναι μεν αλλαγές, αλλά με στόχο την επιτυχία. Όσοι φυσικά επηρεάζεστε δηλαδή όσοι έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο από την 14η- 18η μοίρα ετοιμάζετε μεγάλες εκπλήξεις στο περιβάλλον σας, γιατί νομίζουν πως είστε απόλυτα σταθεροί.

Δίδυμοι

Ο Ουρανός ταράζει τον ψυχισμό σας όλα τα χρόνια που είναι στο Ταύρο (έχετε και τον Άρη). Ευτυχώς κάπως ηρεμείτε ψυχικά με την ανάδρομη πορεία του Ουρανού και τις στεναχώριες που κρατάτε μυστικές, καλό είναι να τις μοιραστείτε για να βρείτε κάποιες λύσεις. Οι μέρες θα έχουν έντονη δράση και τα βράδια θα πρέπει να ξεκουράζεστε. Η πνευματική προσέγγιση βοηθάει στην ηρεμία της ψυχής μας. Η διαίσθηση θα είναι ενεργοποιημένη και καλό είναι να την εμπιστεύεστε.

Καρκίνος

Ο Ουρανός στην ανάδρομη πορεία του θα σας δώσει την ευκαιρία να ξανασκεφτείτε τα μελλοντικά σας σχέδια και φίλοι ή συλλογικοί χώροι θα σας στηρίξουν. Μην αφήνετε τους ανταγωνιστές να κερδίζουν έδαφος και δράστε με έξυπνο τρόπο. Επίσης μη διστάσετε να διώξετε φίλους από κοντά σας που δεν αξίζουν και να στραφείτε σε αυτούς που έχουν αποδείξει την αγάπη τους. Η επαφή με την Αστρολογία θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα και το διαδίκτυο είναι σύμμαχος, για να προβάλετε τη δουλειά σας και για κάθε άλλη προσπάθεια.

Λέων

Η δημόσια εικόνα και η επαγγελματική σας προβολή δημιουργεί όλα αυτά τα χρόνια κάποια αστάθεια όσο ο Ουρανός είναι στον Ταύρο. Με την ανάδρομη κίνηση μπορείτε να δείτε τα κακώς κείμενα που πιθανόν να υπάρχουν στην καριέρα σας και να τα διορθώσετε. Στην περίπτωση που είστε σε κάποιο επαγγελματικό χώρο που δεν σας εκτιμούν θα αποφασίσετε να φύγετε, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο. Επίσης κάποιοι Λέοντες που είναι δεσμευμένοι χωρίζουν και οι ελεύθεροι παντρεύονται.

Παρθένος

Εσείς οι Παρθένοι αγαπάτε τη καθημερινότητα και ο Ουρανός σας καλεί να κάνετε αλλαγές για να φωτίσετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, να παρακολουθήσετε σεμινάρια που θα σας προοδεύσουν επαγγελματικά και οικονομικά. Όποια προσόντα έχετε αποκτήσει από το 2018 καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε για να προοδεύσετε. Ιδιαίτερα όσοι έχετε κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Αν έχετε αφήσει σπουδές που έχετε αφήσει στη μέση, γιατί οι συνθήκες της ζωής δεν σας επέτρεπαν, τώρα μπορείτε να τις ολοκληρώσετε.

Ζυγός

Οι Ζυγοί θα ασχοληθείτε με κληρονομικές υποθέσεις ή με οικονομικά προς τρίτους για να κλείσετε κάποιες εκκρεμότητες. Ο Ουρανός στον Ταύρο στην αναδρομή του σας καλεί να ασχοληθείτε με την ακίνητη περιουσία και να δείτε τι σας συμφέρει να κάνετε. Επίσης θα προσπαθήσετε να διώξετε φοβίες και ανασφάλειες που είχατε στο παρελθόν. Πολύ πιθανόν να έχετε όφελος από χρήματα συντρόφου.

Σκορπιός

Στενές σχέσεις και συνεργασίες έρχονται για επανεξέταση. Τα τελευταία χρόνια έχετε κάνει αλλαγές πολύ σημαντικές στην προσωπική σας ζωή και συνεχίζετε. Εσείς αγαπάτε τις σταθερές σχέσεις αρκεί βρείτε το άλλο σας μισό (που μεταξύ μας είναι αρκετά δύσκολο). Πολλές φορές έχετε προβληματιστεί, αν ο σύντροφός σας είναι αυτό που είχατε ονειρευτεί. Με σοβαρή σκέψη θα πάρετε απόφαση για την εξέλιξη της σχέσης σας, ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου.

Τοξότης

Αλλάζετε καθημερινότητα οι Τοξότες και πολύ πιθανό να αλλάξετε εργασία και μέχρι να συνηθίσετε στις νέες σας υποχρεώσεις να υπάρχει αστάθεια και εκνευρισμός. Αν υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις και εκκρεμότητες σε θέματα υγείας ή εργασίας καλό είναι το διάστημα αυτό να τις κλείσετε. Θα νιώσετε πως πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Κάποια εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο σας θα τα αντιμετωπίσετε και θα διώξετε το έντονο άγχος.

Αιγόκερως

Στον οίκο της χαράς και της δημιουργίας είναι ο Ουρανός και στην αναδρομή του θα έχετε κάποιες αλλαγές σε ότι έχετε δημιουργήσει δηλαδή, στα παιδιά σας, στην επιχείρηση και στις καλλιτεχνικές σας επιδιώξεις. Πολύ πιθανό να ταραχτείτε, όμως όποια αλλαγή ή απότομη ανατροπή προκύψει, να ξέρετε πως είναι για καλό. Οποιαδήποτε αναθεώρηση που θα κάνετε στη λειτουργία της επιχείρησης θα γίνει για να επιτύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης η εσωστρέφεια του πλανήτη να σας αποκαλύψει τις πραγματικές ερωτικές σας ανάγκες, γι’ αυτό να περιμένετε ερωτική απελευθέρωση. Όσοι θέλετε να αποκτήσετε παιδί θα έχετε την τύχη με το μέρος σας.

Υδροχόος

Στην οικογένεια είναι ο Ουρανός και τώρα στην ανάδρομη πορεία του θα επανέλθουν οικογενειακά θέματα ή θα εξετάσετε τις καταστάσεις που έχουν αλλάξει στο σπίτι σας τα τελευταία χρόνια. Οι αλλαγές ήταν πολλές και ριζικές και με τα μέλη της οικογένειας, αλλά και της ακίνητης περιουσίας. Θα θυμάστε παλιές οικογενειακές στιγμές και πιθανόν να έρχονται στη μνήμη σας γεγονότα που σας πλήγωσαν. Το πατρικό σας σπίτι και ο τόπος καταγωγής θα είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Υδροχόους και ιδιαίτερα του 2ου δεκαημέρου, γιατί για σας οι αλλαγές δεν σταματούν.

Ιχθύες

Στον οίκο της επικοινωνία θα είναι ο Ουρανός ανάδρομος και υπόσχεται πολλές επαφές και μετακινήσεις. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις της κακής επικοινωνίας που είχατε με τα αδέλφια σας και θα θελήσετε να μειώσετε την απόσταση που είχε δημιουργηθεί. Προσοχή στον τρόπο που επικοινωνείτε με το περιβάλλον σας, γιατί πιθανόν να κάνετε τα ίδια λάθη. Συμφωνίες και σοβαρά έγγραφα από το παρελθόν επανέρχονται για να κλείσουν οριστικά.

Σημαντικές όψεις του ανάδρομου Ουρανού

  • Στις 25/10/2022 ο Ουρανός θα έχει συμμετοχή με αντίθεση στην Ηλιακή έκλειψη που γίνεται στη 2η μοίρα των σταθερών και η επαναστατική διάθεση θα είναι έντονη. Προσοχή στην νευρικότητα και στα ατυχήματα και το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης θα είναι στο ανώτερο σημείο.
  • Στις 06/11/2022 η Αφροδίτη από το Σκορπιό σε αντίθεση με τον Ουρανό. Τα χρήματα και τα αισθήματα θα είναι αιτίες μεγάλων καβγάδων.
  • Στις 08/11/2022 Σεληνιακή Έκλειψη που γίνεται στη 16η μοίρα Ταύρου – Σκορπιού είναι πολύ δύσκολη γιατί συμμετέχει σε σύνοδο ο Ουρανός και η σύνοδος είναι η πιο δυνατή όψη. Γεγονότα με βία και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Πολεμικά γεγονότα.
  • Στις 09/11/2022 Ο Ερμής σε αντίθεση με τον Ουρανό και ο Ήλιος επίσης για να κορυφώσει τη νευρικότητα και θα βιώσουμε όλοι έντονη ψυχική κούραση. Προσοχή το διάστημα 25/10/ –10/11/2022 στην ταχύτητα και στην ένταση κάθε μορφής.
  • Προσοχή από τις 25/10 – 09/11/2022 δύσκολο διάστημα για όλα τα ζώδια και ιδιαίτερα τα σταθερά του 2ουδεκαημέρου.

 

Από την Ιωάννα Κατσιμάρδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα