Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

ASTROTEAM GUEST
16/09/2022

Με μια βαλίτσα επιθυμιών και νόμων στο χέρι ο Κύριος της επικοινωνίας Ερμής από την 08η Ζυγού, κοιτάζει το ολόγιομο Φεγγάρι. Όλες του οι σκέψεις μπερδεμένες, μα το συναίσθημα ακόμα πιο πολύ. Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα, ενώ νοιώθει να τον διακατέχουν αισθήματα ανισορροπίας και ανικανοποίητου.

Ένα σωρό διλήμματα ξεχύθηκαν μπροστά του, νοιώθοντας «χαζός», σε αποφάσεις ή ακόμα και αδικία σε λεγόμενα ή γραφόμενα δικά του ή που έχει εισπράξει. Πού έχω κάνει λάθος; Πόσο άξιος συνήγορος της δικαιοσύνης είμαι; Αναρωτιέται λίγο πριν πάρει το πρώτο τρένο για προορισμό το άγνωστο.

«Δεν είναι στιγμή να φύγεις», του ψιθυρίζει ο Βιντεμιάτριξ. «Όλοι είναι η στιγμή να ψάξουμε τα μέσα μας και την σημαντική υπόσταση που έχουμε στο γήινο κόσμο. Άνοιξε την βαλίτσα σου, βάλε σε τάξη, όλα τα χαρτικά σου. Κοίτα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Ερεύνα κάθε σου πληροφορία, ξανασκέψου. Κοσκίνισε, επανεξέτασε, αναθεώρησε. Γράψε κάτω όλα σου τα δεδομένα, να βρεις δίκαιες ισορροπημένες,  άξιες λύσεις», λέει ο σταθμάρχης. Ο ίδιος, στο ζώδιο του Ζυγού, γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις, πως κανένα «Εγώ» δε μπορεί να λειτουργήσει μόνο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η κάθε διαπροσωπική σχέση ή και συνεργασία είναι σημαντική στην αρμονική λειτουργία του όλου.

Σε αυτή του την ανάδρομη πορεία θα επαναφέρει και θα επανεξετάσει σχέσεις και συνεργασίες.

Γνήσιο παιδί της ισορροπίας και της δικαιοσύνης, εξυψώνει τον χρονοκράτορα Κρόνο και τις βουλές του. Μα πράγματι, μήπως έχει ταυτιστεί με το μέσα του και τις δικές του προσωπικές ανάγκες; Είναι ο καιρός να αναδρομήσει και ίσως να είναι καλά να δει και να επανεξετάσει παράλληλα και τις δικές του εσωτερικές παρορμήσεις και ηθικές υποστάσεις. Να αφουγκραστεί που έχει αδικήσει, που έχει αδικηθεί μέσα από τις καταστάσεις, τα λεγόμενα ή τα γραφόμενά του, ώστε να γίνει γέφυρα της συμβατής οδού, από τις 2/10 και μετά. Αγχωμένος αναγνωρίζει την Καρμική σημαντικότητα της ανάδρομης πορείας του και πως ο συμπαντικός σκοπός είναι αρκετός για να αναθεωρήσει και να δουλέψει για την εναρμόνιση του δικαίου. Και αυτό, δε μπορεί να το κάνει μόνος. Σε αυτή του την ανάδρομη πορεία θα επαναφέρει και θα επανεξετάσει σχέσεις και συνεργασίες, έτσι χρειάζεται να γίνει αγγελιαφόρος πρόθυμος να καθοδηγήσει στην επούλωση πληγών και απόδοση δικαιοσύνης.

 • Στις 18/9 του έχει οριστεί η πρώτη σημαντική του συνάντηση με τον Κύριο της επέκτασης Δία. Σε ανάδρομη κίνηση και οι δύο επανεξετάζουν τις φιλοσοφικές τους αντιλήψεις. Ο Δίας θα δώσει την ευκαιρία να βρεθεί με κόσμο να εκφράσει τις γνώσεις και τις απόψεις του, να ξανασυζητήσει επιχειρηματικά και να γίνει συμπαθείς. Όμως χρειάζεται προσοχή! Η κάθε πολυλογία, η κάθε απερίσκεπτη έκφραση του λόγου, αφέλεια, επιπολαιότητα και υπεραισιοδοξία, φέρνει σε υπερχείλιση κακόγουστού χιούμορ, γκαφών και χοντράδων. Κρατάτε μικρό καλάθι σε υπερφίαλα «θα». Ευπιστία χωρίς καθαρή κρίση, μπορεί να οδηγήσει σε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις από προσδοκίες. Καλή ευκαιρία να επανδρώσει γνώσεις, ώστε να μιλήσει όταν έχει περισυλλέξει όλες τις πληροφορίες από την ευθεία πορεία του τον Οκτώβριο. Το νευρικό του σύστημα αναταράζεται-αναστατώνεται ακόμα και με εσωτερικές συγκρούσεις σε όλη τη πορεία. Δεν χρειάζεται να έχει υπερβολικές ασύμβατες απαιτήσεις από τον εαυτό του, ούτε από τους άλλους, αν και οι αλλαγές είναι αναγκαίες χρειάζεται περίσκεψη και όχι άμεσες κινήσεις.
 • Στις 23/9 η φθινοπωρινή Ισημερία τον βρίσκει ανάδρομο, μα στην καρδία του βασιλιά στην 00η Μοίρα Ζυγού. Στην ευαίσθητη κρίσιμη αυτή μοίρα της διπλωματίας, έχει βρεθεί να κυβερνά το τελευταίο καλοκαιρινό Φεγγάρι-οδοστρωτήρα της 4ης Παρθένου. Στην ίδια αυτή κρίσιμη μοίρα της ευαισθησίας έχει ευκαιρία συνειδητοποίησης σκοπού και στόχων, ώστε η πορεία του το φθινόπωρο να ευεργετηθεί με πράξεις σημαντικές και δίκαιες για όλη την ανθρωπότητα.
Η σύνεση, η φρόνηση, η προσεκτική συμπεριφορά και αντίληψη γίνονται κλειδιά.

Από το ζώδιο του Ζυγού, μπορεί να αρπάξει ηλιαχτίδες φωτός και να υπερισχύσει η δυναμική των λεπτεπίλεπτων πνευματικών του ενδιαφερόντων, για να επανεξετάσει κάθε ορισμό του δικαίου. Του προσφέρεται η γρήγορη κατανόηση και γνώση του κόσμου, όπως και η ικανότητα οργάνωσης. Παράλληλα μέσα σε ένα μεγάλο κοινωνικό, συζητά την επανεξέταση και επαναξιολόγηση σχέσεων και συνεργασιών για συσπείρωση δυνάμεων, φέροντας καλές ευκαιρίες και επαγγελματική επιτυχία για όλο το επόμενο τρίμηνο. Η σύνεση, η φρόνηση, η προσεκτική συμπεριφορά και αντίληψη γίνονται κλειδιά. Χρειάζεται να θυμάται πώς η έλλειψη διαύγειας, συγκέντρωσης, περιεχομένου, σκοπού ή στόχου μα και οι επάλξεις δε μπορούν να φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα.

Το μυαλό του τρέχει στα ιδανικά του έρωτα, σαν γεννιέται το Νέο φθινοπωρινό Φεγγάρι της 25ης/9. Έχει πάρει δυνάμεις μπαίνοντας στο υπεραναλυτικό ζώδιο της Παρθένου έχοντας ευκαιρία να τελειοποιήσει ατελείς δουλείες προσθέτοντας τις πινελιές της λεπτομέρειας. Από κόσκινο περνούν όλες οι πληροφορίες, για να επανεξεταστεί η σαφήνειά τους. Στο μικροσκόπιο των σκέψεών του το αίσθημα του έρωτα, που άρχισε να φτερουγίζει στο στομάχι. Θυμίσεις από το παρελθόν ζωντανεύουν την ανάγκη της συμβίωσης, ενώ σκέφτεται πώς θα εκφράσει κάθε του ζωηρό ερωτικό αίσθημα. Οι σκέψεις του περιστρέφονται στη σημαντικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, ενώ η τάση να εκφράζει τις ιδέες και σκέψεις του σε ερωτικά προβλήματα είναι έντονη. Έχει μεγάλη επιθυμία να ενώσει, να εκφραστεί με τρυφερότητα, να βρει λύσεις και να μεταδώσει την ασφάλεια της αγκαλιάς για την αναγέννηση του κόσμου. Θέλει να ανανεώσει και να ξαναφουντώσει ερωτικά ειδύλλια και με τη δύναμη της πειθούς του πάθους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία αναγέννησης της ζωής.

Θυμίζει σε όλη τη διαδρομή να κρατά μικρό καλάθι και να προσέχει τα υπάρχοντά του, να μην πέσει θύμα των μεγάλων προσδοκιών του.

Τον Κύριο του Πάθους, του death and rebirth, Πλούτωνα θα συναντήσει σαν αγκαλιάζει την ομορφότερη του ζωδιακού Αφροδίτη μια μέρα αργότερα, φανερώνοντας λόγια ιδεατά και παράφορους έρωτες. Θα ανασύρει αλήθειες, βαθιά μυστικά, πάθη, λάθη, εμμονές και ερωτικές προσκολλήσεις και μέσα από τη δύναμη της ανάλυσης, τη σοβαρότητα στη σκέψη και τις πράξεις θα ανατρέψει δεδομένα. Ο έρωτας γίνεται δύναμη δημιουργίας, καλλιτεχνίας, αναγνώρισης και αναγεννησιακής εξέλιξης… Ο έρωτας γίνεται τραγούδι, μαγικό πέπλο δημιουργίας, φαντασίας και έμπνευσης με τον Ποσειδώνα να κοιτάζει από τον φανταστικό κόσμο των Ιχθύων. Γητευτής των ονείρων, Κύριος του άυλου ιδεατού κόσμου, χαρίζει μπερδεμένες σκέψεις στα πρώτα σκιρτήματα, που εμποδίζει τη λογική και την τάξη. Από απέναντι του δείχνει ζωγραφιές από ένα κόσμο διάφανο να καθρεφτίζει τα όνειρά του. Θυμίζει σε όλη τη διαδρομή να κρατά μικρό καλάθι και να προσέχει τα υπάρχοντά του, να μην πέσει θύμα των μεγάλων προσδοκιών του.

Προσοχή χρειάζεται σε εξαπατήσεις, κλεψιές, απογοητεύσεις λόγω μεγάλων προσδοκιών. Προσοχή χρειάζεται σε μικρά παιδιά, εφήβους και ζωάκια.

Σε όλη του την ανάδρομη πορεία αποφεύγουμε

 • Αγορά νέων προϊόντων ειδικά μηχανοκίνητών, ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών και άλλες αγοραπωλησίες.
 • Υπογραφές συμβολαίων.
 • Επεμβάσεις, εκτός και εάν προκύψουν.
 • Αποφυγή νέων συνεργασιών–εργασιακών αρχών ή και νέων σχέσεων.
 • Προσοχή σε επικοινωνιακά κομφούζιο και παρερμηνείες.
 • Μετακομίσεις ή αλλαγές.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, μα και όλου του υπόλοιπου πλανητικού σκηνικού είναι άριστη ευκαιρία για:

 • Ενδοσκοπήσεις –Αναθεωρήσεις
 • Εναρμόνιση και εσωτερικά αρμονία
 • Έρευνα αγοράς και άντληση πληροφορίας
 • Ανεύρεση χαμένων αντικειμένων, ιδεών ακόμα και ατόμων
 • Επανεξετάσεις δεδομένων, συμπεριφορών και ιδεών που έχουν μείνει ατελές
 • Διαλογισμός –προσευχή –Συγνώμη

*Ο Ανάδρομος Ερμής ταυτίζεται και επικαλείται τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, ως θεραπευτή και προστάτη σε κάθε του διαδρομή.

Η κίνηση της αναδρομής κίνησης του Ερμή θα απασχολήσει ιδιαίτερα Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους αλλά και Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς. Επιστροφές με ευεργεσίες θα δεχτούν Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι. Εννοείτε πως αυτός ο Ερμής δε θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο και καλά θα είναι να εξετάσουμε τα ζητούμενα του.

Stay cool, Stay calm…! Το καλλιτεχνικό του ταμπεραμέντο ζωγραφίζει αγάπη και η ανάγκη για δημιουργία αυξάνετε και ευνοούνται, ενώ αναγεννιόνται έρωτες, σχέσεις και συνεργασίες, με τον Πλούτωνα να τον κοιτάζει έντονα να αναδρομεί από την 26η Αιγόκερω.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα