Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω

ASTROTEAM GUEST
19/01/2022

Ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του εγκαταλείποντας τον Υδροχόο για να περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω. Πρόκειται για ένα Ερμή που αφήνει το ονειροπόλημά του στην άκρη. Τον διακρίνουν ο ρεαλισμός και η μεθοδική-υπολογιστική σκέψη. Εστιάζει στην εφαρμογή πρακτικών ζητημάτων. Δεν γνωρίζει από ευαίσθητες και γλυκόλογα. Ο λόγος του είναι μεν ξεκάθαρος, αλλά επικριτικός. Έχει ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα που σπάνια αποκλείει από αυτό. Ώρες-ώρες λειτουργεί σας ένα καλοκουρδισμένο μηχάνημα. Δεν του αρέσουν οι αερολογίες. Λέει πάντα το σωστό, αφού πρώτα έχει μετρήσει τα λόγια του. Όταν εκτιμά ένα άτομο, θα του πει την άποψη του με αυστηρό τόνο, όχι όμως για να τον πληγώσει, αλλά για να τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Βλέπει τα πράγματα έτσι όπως είναι. Δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις. Γι’ αυτό τον λόγο οι σκέψεις του τον κάνουν απαισιόδοξο και μελαγχολικό. Φανταστείτε τώρα όλες αυτές οι ενέργειες του πλανήτη να στρέφονται εσωτερικά. Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα τις ιδιότητες του πλανήτη.

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει με τον Πλούτωνα θα ξεσκεπάσει παρασκηνιακές δράσεις, κρυφές συζητήσεις και σοκαριστικά μυστικά. Προσέχουμε τι λέμε και που το λέμε γιατί οι πιθανότητες να φανερωθούν μοχθηρά σχέδια είναι μεγάλες, προκαλώντας μοιραίες ρήξεις. Θα εκτονώσουμε εποικοδομητικά την όψη μόνο αν το κίνητρο μας είναι η χρήση της δύναμης του λόγου για το κοινό καλό πολλών ανθρώπων. Οι Ταύροι και οι Παρθένοι θα βγείτε πολύ κερδισμένοι απ’ αυτόν τον σχηματισμό. Το ίδιο ισχύει για Σκορπιούς και Ιχθύες αφού θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες προς εκμετάλλευση!

Κριός

Επαγγελματικές προτάσεις που για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν παλιότερα σας ξαναχτυπούν τώρα την πόρτα. Η περίοδος δεν ενδείκνυται για αλλαγές σταδιοδρομίας. Ολοκληρώστε ό,τι είχατε ξεκινήσει. Μην απογοητευτείτε αν προκύψουν παρεξηγήσεις με ανωτέρους ούτε αν χάσετε μια θέση εργασίας. Αναθεωρείστε αν αξίζει τον κόπο η σκέψης σας να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την επαγγελματική επιτυχία. Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η εικόνα σας βγαίνει προς τα έξω; Τώρα μπορείτε να ζητήσετε άδεια από τη δουλεία σας. Η σύνοδος Ερμή–Πλούτωνα σας φανερώνει ένα μυστικό που ταράζει τα νερά του εργασιακού σας περιβάλλοντος ή ακόμα και τη φήμη σας. Προσέξτε πως εκφράζεστε στους ανωτέρους σας.

Ταύρος

Επανεξετάσετε τις σχέσεις σας με συγγενικά πρόσωπα και τις επιλογές σας σε θέματα ανώτερης εκπαίδευσης. Ταξιδέψτε στο εξωτερικό μόνο σε μέρη που ήδη έχετε επισκεφτεί. Διπλοτσεκάρετε το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσης. Καθηγητές μπορεί αναβάλλουν προσωρινά την συνεργασία τους μαζί σας με αποτέλεσμα ζητήματα με πτυχία να καθυστερούν. Επίσης, όσοι ασχολείστε με την συγγραφή δεν διανύετε την κατάλληλη περίοδο για την έκδοση νέων βιβλίων. Να είστε τυπικοί απέναντι στο νομό και κάνετε υπομονή με την έκδοση μιας δικαστικής απόφασης που κωλυσιεργεί. Η σύνοδος Ερμή –Πλούτωνα σας βλέπει με καλό μάτι και μέσα από τον λόγο ή την συγγραφή ίσως κατορθώσετε να ασκήσετε επιρροή σε πολλούς ανθρώπους. Ευχάριστες ειδήσεις που αφορούν θέματα γνώσης, τουρισμό και ξένες κουλτούρες σας ανακοινώνονται.

Δίδυμοι

Με τον Ερμή ανάδρομο οι φοβίες σας βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο πλανήτης σας βοηθά να πετάξετε σκελετούς που είχατε καταχωνιασμένους μέσα από την ψυχανάλυση. Ξεχρεώστε δάνεια, κάρτες, ασφαλιστήρια και όλων των ειδών οικονομικές βοήθειες. Αν υπήρχε κάποιο σεξουαλικό μπλοκάρισμα τώρα μπορείτε το επιλύσετε. Στους άλλους θα δώσετε την αίσθηση του καχύποπτου, του κρυψίνου αλλά και του κουτσομπόλη. Αν και δεν θα μοιράζεστε πολλές πληροφορίες για εσάς, θα νιώθετε έντονα την ανάγκη να μάθετε για τα θέματα των άλλων. Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα θα επηρεάσει την ψυχολογία σας. Ένοχα μυστικά που σχετίζονται με τα οικονομικά τρίτων βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάποιος θα προσπαθήσει να σας επιβληθεί ή να σας εκβιάσει ακόμα.

Καρκίνος

Με τον Ερμή ανάδρομο απέναντί σας ο τομέας των σχέσεων απαιτεί την προσοχή σας. Εδώ ο πλανήτης λειτουργεί σαν ένα μικρός μπαγαπόντης. Προσοχή με τις διπλές σχέσεις είτε αυτές προέρχονται από εσάς είτε από τον σύντροφο σας. Επαναδιαπραγματευθείτε την σχέση σας με τον σύντροφό σας ή με κάποιον συνεργάτη. Αν κάνει την εμφάνισή του ένα ταίρι σας από το παρελθόν θα είναι για να πάρει η κατάσταση την οριστική της μορφή. Επαναξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στις συνεργασίες σας και εκφράστε ότι σας δυσαρεστούσε. Μην κάνετε πρόταση γάμου! Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα βγάζει στη φόρα μυστικά ή παρασκηνιακές ενέργειες, κλονίζοντας έτσι τις σχέσεις σας. Μην επιτρέψετε στον σύντροφό σας να σας χειραγωγήσει με τα λόγια του.

Λέων

Ο ανάδρομος Ερμής θα βρίσκεται σε μια θέση που του ταιριάζει πολύ. Εδώ ο πλανήτης όσο παραμένει να κινείται ανάδρομα γίνεται ακόμα πιο έξυπνος, αναλυτικός και εξυπηρετικός. Αναδιοργανώστε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ανανεώστε την διακόσμηση στο γραφείο σας. Αν είχατε τσακωθεί με κάποιο συνάδελφο τώρα μπορείτε να βελτιώσετε την σχέση σας μαζί του. Ευνοείται ακόμα και η επιστροφή σ ’ένα παλιό εργασιακό καθεστώς. Όσον αφορά την υγεία σας, ζητήστε μια δεύτερη γνώμη και από ένα ακόμα γιατρό. Επαναλάβετε εξετάσεις που είχατε κάνει στο παρελθόν. Μπορεί να είστε σε φάση αναζήτησης διαιτολόγου ή επιστροφή σ ‘αυτόν. Προσέξτε τα ζωάκια σας. Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα δημιουργεί αναστάτωση στα εργασιακά μέσα από λόγια ή μια πονηρή κίνηση συναδέλφου. Προσέξτε μην επηρεάσουν την κριτική σας ικανότητα.

Παρθένος

Ο ανάδρομος ο Ερμής για εσάς υπόσχεται επικοινωνίες ερωτικού ενδιαφέροντος. Άτομα νεότερα σε ηλικία μπαίνουν στην ζωή σας. Φανείτε επιφυλακτικοί όμως με νέες γνωριμίες. Αναζωπυρώνονται σχέσεις από το παρελθόν. Ίσως αναθεωρήσετε τον τρόπο που φλερτάρετε. Ίσως πάλι σύντροφοι από το παρελθόν επιστρέψουν και σας διεκδικήσουν. Αν πάλι σας είχε δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τον γραπτό λόγο για να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας, τώρα θα μπορέσετε την ολοκληρώσετε. Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας. Όσοι έχετε παιδιά που σπούδαζαν στο εξωτερικό τώρα μπορείτε να τα ξαναδείτε. Η σύνοδος Ερμή- Πλούτωνα σας ταιριάζει γιατί έρχονται στην επιφάνεια νέα που σας αναζωογονούν. Μια ερωτική εξομολόγηση είναι μέσα στο παιχνίδι! Για τους γονείς, θα πάρετε ευχάριστες ειδήσεις από τα παιδιά σας.

Ζυγός

Ο Ερμής ανάδρομος ερεθίζει τον τομέα των ενδοοικογενειακών συναναστροφών, κάνοντας το μυαλό σας να κολλάει στο τι έχει γίνει στο παρελθόν. Αυτή σας η προδιάθεση επηρεάζει το παρόν και δεν σας κάνει αντικειμενικούς. Η επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς σας μπλοκάρεται όσο ο πλανήτης κινείται ανάδρομα. Ευκαιρία να κλειστείτε στο καβούκι σας, να περάσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας αναθεωρώντας τις σχέσεις με τους γονείς και τα αδέλφια σας. Η ιδιωτικότητα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι τώρα γι’ εσάς. Εκτονώστε την αναδρομή αφαιρώντας από το σπίτι σας αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στο χώρο. Επανασυνδεθείτε με μέλη της οικογένειά σας που είχατε χάσει επαφή. Με τη σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα ένα ενδοοικογενειακό μυστικό σας φορτώνει συναισθηματικά. Κακόβουλα κουτσομπολιά ρίχνουν την ψυχολογία σας. Ένα ζήτημα που αφορά μια μετακόμιση ή ένα ακίνητο θα σας συγχύσει.

Σκορπιός

Με τον ανάδρομο Ερμή ο τομέας των καθημερινών σας επικοινωνιών αποδιοργανώνεται εντελώς. Αν διανύετε περίοδο εξετάσεων βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει την ερώτηση πριν απαντήσετε. Δημιουργήστε αντίγραφα για τα αρχεία που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας. Προσέχετε που στέλνετε e mails. Αν περνούσατε μια δύσκολη περίοδο με τα αδέρφια σας τώρα επανασυνδέεστε. Μία αγοραπωλησία ενός μεταφορικού μέσου καθυστερεί. Καλή περίοδος για έρευνα αγοράς. Με την σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα συγγενικά πρόσωπα, αδέρφια αλλά και γείτονες σας φανερώνουν κρυμμένες αλήθειες που σας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Επωφεληθείτε από χαμένα έγγραφα και αναπάντεχες ειδήσεις που αφορούν ένα εκπαιδευτικό ζήτημα. Χρησιμοποιείστε σοφά την τέχνη της πειθούς.

Τοξότης

Με τον Ερμή να κινείται θα επανεξετάσετε τον τρόπο που εισπράττετε ασφάλεια, υλική και συναισθηματική. Ενδέχεται να αναθεωρήσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας. Αναρωτηθείτε τι έχει πραγματική αξία γι’ εσάς; Έχετε την οικονομική άνεση που θα θέλατε; Δεν αποκλείεται να εισπράξετε χρήματα που σας όφειλαν. Εξοφλήστε λογαριασμούς που τρέχουν. Μην κάνετε αλόγιστε έξοδα. Μην προβείτε σε νέες αγοροπωλησίες. Θα είστε περισσότερο ισχυρογνώμων και αμετακίνητοι στις απόψεις σας από ποτέ! Με την σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα μια είδηση απειλεί ότι σας δίνει ασφάλεια και αυτό σας τρομάζει. Κακεντρέχειες ρίχνουν την αυτοεκτίμηση σας. Μια απερίσκεπτη απόφαση βάζει σε κίνδυνο τους οικονομικούς σας πόρους

Αιγόκερως

Ο Ερμής επιστρέφει ανάδρομος στο ζώδιό σας. Εκτονώστε τις επιταγές του πλανήτη μέσο της αυτοκριτικής. Τώρα η ανάγκη για επικοινωνία περιορίζεται και μάθετε να ακούτε! Όταν πάλι μιλάτε νιώθετε πως δεν γίνεστε κατανοητοί. Μην πειραματιστείτε με ακραίες αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση! Αναλογιστείτε εάν είστε ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις σας σε διαπροσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Τολμήστε να ξαναμιλήστε με παλιούς φίλους που έχετε να δείτε εδώ και καιρό. Με τη σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα στο ζώδιό σας θα προβείτε σε σοκαρίστηκες αποκαλύψεις προκαλώντας τριγμούς στο άμεσο περιβάλλον σας. Θα βγάλετε από μέσα σας καταπιεσμένα παράπονα με άσχημο τρόπο. Μην πληγώσετε το ταίρι σας με τα λόγια σας.

Υδροχόος

Ο Ερμής ανάδρομος εγκαταλείπει το ζώδιό σας κάνοντας τη δράση σας να μην βασίζεται στη λογική αλλά στον ένστικτο. Η διαίσθηση θα υπερλειτουργεί με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεστε πράγματα που δεν είναι εμφανή στους άλλους με την πρώτη ματιά. Δώστε σημασία στα όνειρά σας γιατί κάτι θέλουν να σας πουν. Καταγράψτε στο προσωπικό σας ημερολόγιο ότι σας προκαλεί θλίψη. Θα δυσκολευτείτε με την διεκπεραίωση των καθημερινών πρακτικών αναγκών και θα είστε τις περισσότερες φορές αφηρημένοι. Η απομόνωση σας απελευθερώνει. Με την σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα που λειτουργείτε σαν ενδιάμεσο. Αντλείται κρυμμένες πληροφορίες από το ασυνείδητο που σας ταράζουν. Προσέξτε την ψυχική σας ισορροπία.

Ιχθύες

Ο Ερμής με την ανάδρομη πορεία του σας καλεί να επανεξετάσετε τις φιλίες και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Ξεκαθαρίστε με ποια άτομα θα συνεργαστείτε για να πετύχετε τα όνειρά σας. Ευκαιρία να επιστρέψετε σ’ ένα παλιό σας χόμπι. Επειδή η φιλία αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι σημαντική γι’ εσάς θα επιδιώξετε να επικοινωνήσετε ξανά με παρέες από το παρελθόν. Αν πάλι μια φιλική σας σχέση είχε χαλάσει τώρα μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση. Επαναξιολογήστε τις πρωτοποριακές σας ιδέες. Μην κάνετε πράξη προς το παρών ένα νέο εγχείρημα. Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα λειτουργεί βοηθητικά γι’ εσάς αφού το φιλικό σας περιβάλλον σας φανερώνει αλήθειες που σας αναζωογονούν. Ευχάριστες θα είναι οι ανακοινώσεις σχετικά μ’ έναν μελλοντικό σας στόχο.

 

Από την Αλεξάνδρα Προέδρου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα