Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο «Ο Αποδιοπομπαίος Τράγος» του ζωδιακού…

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
25/08/2023

Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο 25/8ου – 16/9ου

Οι πλανητικές αναδρομές κρύβουν σοφία και όταν ο Ερμής, ο πλανήτης του καταμερισμού της σκέψης, της διανόησης και της γρηγοράδας του μυαλού γίνεται ανάδρομος, τότε οφείλουμε να κάνουμε ‘’ησυχία’’. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να προβαίνουμε σε επαναξιολογήσεις. Ο Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου που κυβερνά γίνεται παντοδύναμος και είναι ιδανικός για την ανασυγκρότηση των διανοητικών μας δυνάμεων. Μας δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε σκέψεις και ιδέες που στο παρελθόν είχαμε δυσκολευτεί να αξιολογήσουμε. Μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πιο ήρεμα, πιο εσωτερικά και αθόρυβα και με μεγαλύτερη ευθυκρισία.

Σε αυτή τη μεταβλητή θέση που τόσο του ταιριάζει γίνεται εύγλωττος, γίνεται ευέλικτος και έχει τη δυνατότητα να πείθει με ευγενικό τρόπο. Τα τρωτά σημεία του ανάδρομου Ερμή ειδικότερα στο ζώδιο της Παρθένου είναι τα γραφειοκρατικά θέματα, οι υπογραφές συμβολαίων και η χρονική τήρηση προθεσμιών. Απαγορευτικές κατά την αναδρομή του και οι αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, οι αγορές μεταφορικού μέσου, οι ενάρξεις νομικών αντιδικιών, αλλά και οι οικονομικές ή επαγγελματικές ενάρξεις.

Τα παιδιά που θα γεννηθούν την 6η μέρα του Σεπτέμβρη του 2023 θα είναι έξυπνα, πολυμήχανα, διαλλακτικά, με δυνατό λόγο.

Σημαντικές θετικές ημερομηνίες στη διάρκεια της αναδρομής του θα αποτελέσουν οι ‘’συναντήσεις’’ του κυρίως με το Δία.  Στις 4/9ου από τις 15 μοίρες της Παρθένου θα πραγματοποιήσει ένα ευεργετικό τρίγωνο με το Δία και τη Σελήνη στις 15 μοίρες του Ταύρου και θα διευκολύνει τα ζώδια της Γης και του Νερού του δεύτερου δεκαημέρου. Στις 6/9ου θα συναντήσει τον Ήλιο στις 13 μοίρες της Παρθένου που θα τον αγκαλιάσει με το φως του σε ένα δυνατό Καζίμι. Τα παιδιά που θα γεννηθούν την 6η μέρα του Σεπτέμβρη του 2023 θα είναι έξυπνα, πολυμήχανα, διαλλακτικά, με δυνατό λόγο. Θα έχουν όλα τα χαρίσματα του Ομηρικού Οδυσσέα, του θρυλικού βασιλιά της Ιθάκης.

Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο θα είναι εξαιρετικά δημιουργικός για Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες και των τριών σχεδόν δεκαημέρων καθώς θα ξεκινήσει την αναδρομή του στην 21η μοίρα και θα την τελειώσει στην 8η μοίρα του Μεταβλητού αυτού ζωδίου της Γης. Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο θα σταθεί ‘’προκλητικός’’ για Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λιοντάρια και Τοξότες και των τριών σχεδόν δεκαημέρων.

Κριός – Ανασυγκρότηση σωματικών δυνάμεων.
Ταύρος – Επανεξέταση ερωτικών προσφορών.
Δίδυμοι – Αναδρομικές οικογενειακές επενδύσεις.
Καρκίνος – Αναθεώρηση σημαντικών αποφάσεων.
Λέων – Αναψηλάφηση οικονομικών δεδομένων.
Παρθένος – Αυτό… αξιολόγηση και αποφυγή υπογραφών.
Ζυγός – Συναισθηματική ενδοσκόπηση.
Σκορπιός – Επανεξέταση επιβολής ορίων.
Τοξότης – Επαγγελματικές ανατροπές, πιέσεις και υπερένταση.
Αιγόκερως – Επαναπρογραμματισμός εξωτερικών υποθέσεων.
Υδροχόος – Αναδρομικά πάθη και… απωθημένα.
Ιχθύες – Επικοινωνιακές δυσκολίες μέσα στις σχέσεις.

Στη σύγχρονη Αστρολογία τείνουμε να συμπεριφερόμαστε στον ανάδρομο Ερμή λίγο σκληρά και ίσως λίγο απαξιωτικά, θεωρώντας τον υπεύθυνο για κάθε δυσκολία που προκύπτει. Του τα ‘’φορτώνουμε’’ με ευκολία δικαιολογώντας έτσι τις δικές μας αστοχίες και σαν αποδιοπομπαίο τράγο τον ξορκίζουμε στον γκρεμό. Αυτή είναι η απλή και άδικη λύση γιατί καμία πλανητική κίνηση δεν είναι ανώφελη και άστοχη. Κάθε πλανητική κίνηση ορθή, ή ανάδρομη κρύβει μια σοφία που αν την ανακαλύψουμε διευκολύνουμε τις επιλογές μας κα εν τέλει την ίδια μας τη ζωή. Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο μας παροτρύνει να σκεφτούμε καλύτερα και βαθύτερα. Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο μας παροτρύνει να κάνουμε ειρήνη με το μυαλό μας και να σκεφτούμε αυτές τις εκδοχές που δεν σκεφτήκαμε στο παρελθόν. Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο μας ωθεί να γίνουμε σοφότεροι για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που ίσως κάποτε μας είχαν στοιχίσει ακριβά…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα