Ανάδρομος Ερμής & Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΕΔΙΚΓΙΑΝΝΗΣ
22/08/2023

Ο Ερμής θα ακολουθήσει ανάδρομη πορεία από 24 Αυγούστου στην 21η μοίρα του ζωδίου της Παρθένου, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που θα φτάσει καθοδικά μέχρι την 8η μοίρα, από όπου θα επανέλθει σε ορθή πορεία και μέχρι την 29 Σεπτεμβρίου θα ξαναφτάσει στην 21η μοίρα από όπου άρχισε να αναδρομεί.

Ουσιαστικά τα προεόρτια της ανάδρομης πορείας του, ξεκίνησαν στις 4 Αυγούστου, όταν πέρασε για πρώτη φορά την 8η μοίρα, που είναι το σημείο στο ποιο θα επανέλθει. Από την 4η Αυγούστου και μέχρι να αρχίσει η ανδρομή του στις 24 του ίδιου μήνα θα είναι σε «σκιά». Δηλαδή διανύει για πρώτη φορά σε ορθή πορεία την απόσταση στην οποία θα επανέλθει για δεύτερη φορά με ανάδρομη πορεία, και μετά για τρίτη φορά θα διανύσει την ίδια απόσταση με ορθή πάλι πορεία. Ουσιαστικά δηλαδή θεωρούμε πως από 4 Αυγούστου που αρχίζει να μπαίνει σε σκιά, μέχρι την 29 Οκτωβρίου που ολοκληρώνει την διαδικασία αναδρομής και επαναφοράς του, θα ασκεί την επιρροή του με διαφορετικό τρόπο.

Mας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε στόχους και μέθοδο υλοποίησης τους για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αρχικά να θυμίσουμε για άλλη μια φορά πως αστρονομικά κανένας πλανήτης δεν ανδρομεί. Πρόκειται για φαινόμενη ανάδρομη κίνηση από την θέση που παρατηρούμε εμείς εδώ στην γη. Όπως όταν ταξιδεύουμε στην εθνική οδό και προσπερνούμε ένα όχημα, μας φαίνεται πως πηγαίνει προς τα πίσω για όση ώρα εμείς πραγματοποιούμε την προσπέραση. Στη συνέχεια θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο ανάδρομος Ερμής δεν δαγκώνει! Δεν είναι κακός και δεν εχθρεύεται αυτά που έχουμε κανονίσει. Απλώς γίνεται περισσότερο απαιτητικός με τους κανόνες που εμείς οι ίδιοι θέτουμε, και αν έχουμε καθυστερήσει το σέρβις του οχήματος μας, δεν θα μας το συγχωρήσει. Θα πρέπει λοιπόν να τηρούμε τους δικούς μας κανόνες, αφού το αντίθετο θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις αιτίες οι οποίες μας οδήγησαν να θεσπίσουμε αυτούς τους κανόνες. Από την άλλη πλευρά μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε στόχους και μέθοδο υλοποίησης τους για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ερμής εδώ θα είναι λογικός, αναλυτικός και θα ιεραρχεί σωστά τις προτεραιότητες.

Είναι ιδανική περίοδος για να λύσουμε εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν, να ολοκληρώσουμε ότι αφήσαμε στη μέση και να βρούμε πράγματα που έχουμε χάσει, ιδιαίτερα χαρτιά. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με ότι έρχεται από το παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε. Είναι λογικό λοιπόν πως οι ψαράδες δεν ψαρεύουν την περίοδο που επισκευάζουν τα δίχτυα, αλλά προετοιμάζονται για καλύτερες ψαριές. Αυτό μπορεί να έρθει με εύκολο η πιο δύσκολο τρόπο για κάποιους. Ευτυχώς από το ζώδιο της Παρθένου που είναι το σπίτι του, θα λειτουργήσει με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που του προσδίδει αυτή η θέση. Ο Ερμής εδώ θα είναι λογικός, αναλυτικός και θα ιεραρχεί σωστά τις προτεραιότητες. Απλώς σε ότι αφορά επικοινωνία, μετακινήσεις, έγγραφα, εμπόριο θα πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του. Ότι μας απασχόλησε από 4 μέχρι 24 Αυγούστου, θα επανέλθει με εκκρεμότητες από τις 24 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, για να δούμε νέες παραμέτρους, και να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας, τις οποίες θα θέσουμε σε εφαρμογή μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου όπου θα επανέλθει σε ορθή πορεία. Οι λέξεις που τον χαρακτηρίζουν είναι αναθεώρηση, επανεξέταση, επαναπροσδιορισμός στόχων και μεθόδου επίτευξης.

Κριός

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 28 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου. Η εργασία, ο τρόπος διεκπεραίωσης και οι σχέσεις με συναδέλφους έρχονται στο προσκήνιο δημιουργώντας ερωτηματικά και διλλήματα. Μπορεί να νιώθετε πως υπάρχει ασυνεννοησία και καθυστερήσεις. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε την απόδοση σας, αλλά και κατά πόσο βρίσκεται ο καθένας στην σωστή θέση. Μπορείτε να λύσετε παρεξηγήσεις και να αποκαταστήσετε σχέσεις κάνοντας τις πιο λειτουργικές. Η μέθοδος εργασίας θα χρειαστεί αλλαγές, που όμως θα πρέπει να δρομολογηθούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Μια εργασία από το παρελθόν μπορεί να επανεμφανιστεί, με πιο δελεαστικές αποδόσεις, αλλά τώρα δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ίσως αυτό να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις ικανότητες σας, και να εκτιμήσετε περισσότερο την αξία σας. Σε θέματα υγείας καλό θα ήταν να πάρετε και μια δεύτερη γνώμη, για κάθε πρόβλημα και ίσως να δοκιμάσετε μεθόδους που μέχρι τώρα αποφεύγατε. Ίσως να μην είναι ξεκάθαρες οι επιλογές που πρέπει να κάνετε, αφού για να κερδίσετε κάτι, θα πρέπει να χάσετε κάτι άλλο. Αναθεωρείστε λοιπόν τις επιλογές σας και δείτε τι υπάρχει στην άλλη πλευρά.

Ταύρος

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 27 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου. Ευτυχώς από αυτή την θέση θα ασκήσει επιρροή που θα μπορέσετε να αφομοιώσετε με σχετική ευκολία και ίσως λύσει προβλήματα χωρίς να το προσπαθήσετε ιδιαίτερα. Θα επανεξετάσετε τον τρόπο που χαίρεστε και απολαμβάνετε τις χαρές της ζωής. Ίσως να σας απασχολούν οι υποχρεώσεις και δεν χαίρεστε όσο χρειάζεστε διασκεδάζοντας. Αυτό μπορεί να σας βάλει στη θέση του παρατηρητή για λίγο, δοκιμάζοντας νέους τρόπους ψυχαγωγίας, απόλαυσης αλλά και φλερτ. Οι σχέσεις σας με τα παιδιά, για όσους έχετε, θα σας δημιουργήσουν ερωτηματικά σε σχέση με την εγγύτητα, αλλά θα έχετε τις ευκαιρίες να έρθετε πιο κοντά και να λύσετε πιθανές παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. Αλλά και όσοι δεν έχετε παιδιά, μπορεί να έρθετε σε επαφή με νεότερα άτομα που θα σας δείξουν νέους τρόπους να χαίρεστε. Επίσης ο τρόπος που εκφράζετε την προστασία σας στα δικά σας άτομα μπορεί να χρειάζεται αλλαγές και να τους κάνετε άθελα σας να ασφυκτιούν. Έρωτες από το παρελθόν μπορεί να επανεμφανιστούν, και παρόλο που δεν είναι κατάλληλη περίοδος για νέα ξεκινήματα, θα έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε την εξέλιξη σας και την πορεία που έχετε κάνει από τότε που ήσασταν εκεί.

Δίδυμοι

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 28 Μαΐου μέχρι 13 Ιουλίου. Το σπίτι και η οικογένεια από την οποία προέρχεστε θα σας απασχολήσουν και ίσως η αφορμή να έρθει μέσα από κάποια αντιπαράθεση η διαφωνία. Θα δείτε αυτές τις σχέσεις αλλά και το ίδιο το σπίτι πιο αποστασιποιημένα και θα διακρίνετε τι μπορεί να βελτιωθεί. Η επικοινωνία και η εγγύτητα με τα κοντινά σας άτομα, αλλά και ο ρόλος που έχετε απέναντι τους θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα αλλάξουν. Μπορεί να νιώσετε παράπονο για συμπεριφορές του παρελθόντος και αυτό να σας ανασύρει ανασφάλειες, αλλά τώρα δεν σκέφτεστε αντικειμενικά και ίσως δεν πάρετε την παραδοχή που θέλετε από τους άλλους. Η συμβίωση μπορεί να σας έχει οδηγήσει σε συμβιβαστικές υποχωρήσεις που δεν είναι σε ισότιμη βάση. Θα αντιληφθείτε ποιες συνήθειες είναι πραγματικά δικές σας και ποιες εξυπηρετούν ισορροπίες άλλων που σας δυσκολεύουν. Προσπαθήστε να ακούτε τους άλλους και να μην παρασυρθείτε από την εσωτερική σας πίεση, σε εντάσεις που θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Καρκίνοι

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 29 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου. Τα μέσα επικοινωνία και μεταφοράς θα έρθουν στο προσκήνιο με ευκαιρίες για αλλαγές, χωρίς όμως δυσάρεστες παρενέργειες. Ο τρόπος που σκέφτεστε, που επικοινωνείτε και μετακινείστε θα σας επανεξεταστούν για την αποτελεσματικότητα τους. Ακόμα και η διαδρομές που ακολουθείτε θα ανασκευαστούν. Τα μεταφορικά και επικοινωνιακά μέσα μπορεί να μην συνεργάζονται αυτό το διάστημα και πιθανό να δρομολογήσετε αλλαγές, που θα πρέπει να γίνουν μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή. Τα ταξίδια και τα οχήματα χρειάζονται σχολαστικότητα και οριοθέτηση για να αποφύγετε αναβολές και ακυρώσεις. Οι σχέσεις με συγγενείς και γείτονες θα επανέλθουν με ευκαιρίες για να λύσετε παρεξηγήσεις και να πάρετε τον ρόλο που θέλετε και όχι αυτόν που σας έδιναν μέχρι τώρα. Μπορεί να συναντηθείτε με μέλη του συγγενικού περιβάλλοντος από τα οποία είχατε απομακρυνθεί και τώρα να καταλάβετε λάθη που είχαν γίνει και από τις δύο πλευρές. Ο τρόπος που εκφράζεστε θα σας απασχολήσει και θα κάνετε κριτική στον εαυτό σας, σαν να είστε τρίτο πρόσωπο. Θέλετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν επικοινωνείτε και όχι απλά να «τα πείτε». Έτσι λοιπόν θα δοκιμάσετε αλλαγές και θα αφομοιώσετε πιο αποδοτικούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας.

Λέων

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 30 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου. Τα οικονομικά σας, τα έσοδα και τα έξοδα, αλλά και ο τρόπος που αμείβεστε θα σας βάλουν σε επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό. Θα σκεφτείτε αν τα χρήματα που παίρνετε είναι δίκαια σε σχέση με ότι προσφέρετε, και θα δείτε πόσο ακριβά πουλάτε τον εαυτό σας. Αυτό θα έχει και ηθική αξιολόγηση για το πόσο οι άλλοι εκτιμούν την αξία σας, και θα σκεφτείτε τρόπους να ανεβάσετε το κύρος σας απέναντι τους. Θα επαναξιολογήσετε τις αξίες σας, και κατά πόσο έχουν αποδοχή από το περιβάλλον σας. Μπορεί να δείτε πως οι άλλοι δεν έχουν το ίδιο αξιακό σύστημα, αλλά πρέπει να βρείτε τρόπο να συνδιαλλαγείτε μαζί τους χωρίς να κάνετε υποχωρήσεις σε θέματα αρχών. Θα επανεκτιμήσετε τον τρόπο που προστατεύετε ότι είναι δικό σας και κατά πόσο αφήνετε περιθώρια εκμετάλλευσης από τους άλλους, και θα βρείτε τρόπους να διαφυλάξετε τα κεκτημένα σας. Επίσης το κόστος που διατηρείτε για την δημόσια εικόνα σας, μπορεί να είναι υπερβολικό και να χρειάζεται περικοπές Πιθανά απρόσμενα έξοδα μπορεί να σας ανατρέψουν τον προϋπολογισμό, η καθυστερήσεις σε οφειλές που έχουν άλλοι προς εσάς. Αλλά και απρόσμενα έσοδα από το παρελθόν που μπορεί να είχατε ξεγράψει, μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Παρθένος

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 30 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Η εικόνα σας, η εμφάνιση σας και η συμπεριφορά σας θα επανεξεταστούν από μέρους σας και μάλιστα παρατηρώντας τον εαυτό σας ως τρίτο πρόσωπο. Θα προσπαθήσετε να διακρίνετε τι βλέπουν οι άλλοι σε εσάς, και αν δεν έχετε την ανταπόκριση που θέλετε θα αποφασίσετε αλλαγές. Θα πρέπει όμως να αποφύγετε μόνιμες εξελίξεις. Ότι κάνετε θα πρέπει να έχει περιθώρια επανεκτίμησης και διόρθωσης. Αποφύγετε ριζική αναθεώρηση, γιατί όσο θα είναι ανάδρομος ο Ερμής θα σας φέρνει συνεχώς νέα δεδομένα και παραμέτρους που δεν είχατε σκεφτεί. Μπορείτε να κάνετε δοκιμές σε νέους τρόπους επικοινωνίας ώστε οι άλλοι να αντιλαμβάνονται την θέση σας ξεκάθαρα. Επίσης δοκιμές αλλαγής στην εμφάνιση θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε τι αντίκτυπο θα έχουν στο περιβάλλον σας. Γενικό σέρβις στον μηχανισμό προώθησης του εαυτού σας με αλλαγές στο γκάζι της προσέγγισης, αλλά και στο φρένο της επικοινωνίας θα σας αναβαθμίσουν έναντι των άλλων. Επίσης επαγγελματικές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκατε στο παρελθόν θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Ζυγός

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου. Κατά την αναδρομή του ο Ερμής θα σας φέρει μνήμες από το παρελθόν, ενώ θα σας εφοδιάσει με αξιόπιστη διαίσθηση σε ότι αφορά τραυματικές εμπειρίες που σας έχουν σημαδέψει. Θέματα συγχώρεσης, άφεσης και τελικά ψυχικού ξεφορτώματος θα επανέλθουν με απαίτηση να λυθούν. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει ψυχική ταραχή, αφού όλα αυτά κυριαρχούν στον εσωτερικό σας κόσμο, τον ψυχισμό, τα μυστικά, τα όνειρα και ότι πιο βαθύ. Ακολουθήστε τις εσωτερικές σας παρορμήσεις και θα απελευθερωθείτε από περιοριστικές πεποιθήσεις. Μετά από το διάστημα της αναθεώρησης, θα χρειαστεί να ανταλλάξετε συγχώρεση με άτομα και καταστάσεις έστω και εσωτερικά. Επίσης δραστηριότητες από το παρελθόν που μπορεί να σχετίζονται με ιδεολογικά η πνευματικά θέματα σας δείχνουν λάθος αντιλήψεις που μπορεί να έχετε και να περιορίζουν τους ορίζοντες σας. Κρυφές συζητήσεις η δράσεις που έχετε, φροντίστε να μείνουν μυστικές, γιατί μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Περιφρουρήστε την ιδιωτικότητά σας από άτομα που μπορεί να εμπιστεύεστε αλλά να μην το αξίζουν. Τώρα θα καταλάβετε ποιους πρέπει να εμπιστεύεστε και ποιους πρέπει να κρατήσετε σε απόσταση.

Σκορπιός

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 30 Οκτωβρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου. Οι φίλοι, οι παρέες και οι ομάδες στις οποίες κινείστε θα γίνουν αντικείμενο παρατήρησης από μέρους σας. Θα σκεφτείτε τι δίνετε και τι παίρνετε, και αν καλύπτουν τις ανάγκες σας, η αν σας οδηγούν στο αποτέλεσμα που θέλετε η σας απομακρύνουν. Θα θελήσετε να ξέρετε ποιους μπορείτε να εμπιστεύεστε και με ποιους κάνετε απλώς παρέα. Διαισθάνεστε τις δυσκολίες που έρχονται και θέλετε να γνωρίζετε με ποιους ταυτίζεστε ιδεολογικά και θα ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο. Επίσης ο ρόλος που έχετε στις κοινωνικές επαφές, πράγμα το οποίο σχετίζεται με την εικόνα που προβάλλετε, θα επανεξεταστεί από μέρους σας, αναζητώντας τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε, ώστε να έχετε περισσότερη αναγνώριση. Η μεγάλη οικειότητα που έχετε δώσει σε κάποιους ίσως να περιοριστεί για να έχετε περισσότερο κύρος. Θα συναντήσετε φίλους από το παρελθόν και θα αξιολογήσετε την πορεία που έχετε κάνει από τότε που κάνατε παρέα μαζί τους, καθώς και αν πράξατε σωστά που απομακρυνθήκατε. Αν όχι θα έχετε την ευκαιρία να επανέλθετε. Επίσης τα μακροπρόθεσμα σχέδια σας και ο τρόπος για να τα πετύχετε θα αναδιαρθρωθούν με σκοπό να μην χάνεστε σε ανούσιες σχέσεις και δράσεις. Θα κάνετε έναν απολογισμό για το προηγούμενο διάστημα και θα εκτιμήσετε ποιοι και ποιες δράσεις σας οδηγούν στο αποτέλεσμα που θέλετε. Ότι σας εμποδίζει θα πρέπει να κοπεί η να περιοριστεί στο βαθμό που δεν σας απομακρύνει από τους άλλους.

Τοξότης

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 29 Νοεμβρίου μέχρι 14 Δεκεμβρίου. Η καριέρα σας και οι σχέσεις με ανωτέρους, άτομα κύρους και ηλικιωμένους θα σας απασχολήσουν. Θα επανεξετάσετε αν η καριέρα σας είναι αυτή που θέλετε, και αν η μέθοδος που ακολουθείτε σας οδηγεί στους στόχους σας, και ίσως σκεφτείτε αλλαγές, που όμως θα πρέπει να δρομολογηθούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Θα σκεφτείτε τρόπους για να προωθήσετε την δημόσια εικόνα σας πιο δυναμικά, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, τα επακόλουθα των οποίων θα έρθουν στην επιφάνεια κατά την αναδρομή του Ερμή, (από 24 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου). Δουλειές που δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε, τώρα μπορεί να ευδοκιμήσουν. Επίσης θέσεις από το παρελθόν μπορεί να επανέλθουν με πιο δελεαστικές προτάσεις. Οι καθυστερήσεις που θα έχετε, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αναθεώρηση. Κάποιες παρεξηγήσεις με ανωτέρους μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο, με τρόπο που θα σας οδηγήσει σε διπλωματικές υποχωρήσεις. Δεν είναι η εποχή για να δικαιωθείτε, αλλά η υπομονή σας θα αναγνωριστεί και θα ανταμειφθεί σε δεύτερο χρόνο. Οι συνεργασίες σας θα μπουν στο μικροσκόπιο, σε σχέση με το πόσο σας ενισχύουν η σας αποδυναμώνουν. Μπορεί να δείτε πως κάποιες συνεργασίες σας παίρνουν ενέργεια, νομίζοντας πως τις χρειάζεστε, ενώ μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα μόνοι σας. Στο τέλος θα έχετε καλύτερη εικόνα των στόχων σας και της θέσης σας.

Αιγόκερως

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 29 Δεκεμβρίου μέχρι 13 Ιανουαρίου. Οι γνώσεις σας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξη, θα σας απασχολήσουν και πιθανόν να βάλετε νέους στόχους σε σχέση με σπουδές, σεμινάρια η επιμόρφωση που εγκαταλείψατε στο παρελθόν. Βλέπετε τις ανάγκες που διαμορφώνονται από τον ανταγωνισμό και θέλετε να είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε και να κερδίσετε αυτό που σας αξίζει. Θα έχετε ευκαιρίες για να ξαναπιάσετε ότι αφήσατε και μάλιστα με εύκολο τρόπο. Οι τυχόν καθυστερήσεις θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε καλύτερα. Επίσης η φιλοσοφία ζωής που έχετε, τα ιδεολογικά πιστεύω και γενικότερα οι απόψεις σας, δεν σας καλύπτουν πλέον και πρέπει να πάτε ένα βήμα παραπέρα. Θα δείτε πως αυτά που πιστεύετε δεν συνάδουν με τις πρακτικές επιλογές σας και πρέπει να έρθετε σε πιο στενή επαφή με τις εσωτερικές σας πεποιθήσεις όσο και αν αυτό σας ξεβολεύει. Ευτυχώς αυτό θα γίνει με βατό τρόπο μέσα από σχετικά ευχάριστες εξελίξεις. Επίσης θα έχετε ευκαιρίες να ξεκαθαρίσετε παρεξηγήσεις που σχετίζονται με διαφορά αντιλήψεων. Τα ταξίδια θα πρέπει να οργανώνονται πολύ καλά και οι αναβολές η καθυστερήσεις μπορεί να σας ανατρέψουν τα σχέδια. Κάθε κανόνας του Ερμή θα πρέπει να τηρείται ευλαβικά για να αποφύγετε τις παρενέργειες της αναδρομής του.

Υδροχόος

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 27 Ιανουαρίου μέχρι 11 Φεβρουαρίου. Τα κοινά οικονομικά θέματα, κληρονομικά, φορολογικά, οφειλές θα σας απασχολήσουν. Μπορεί κάποια χρέη από το παρελθόν να επανέλθουν με την απαίτηση αναδιάρθρωσης η αλλαγών, που θα έχετε την ευκαιρία να δρομολογήσετε μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 15 Σεπτεμβρίου. Η αναθεώρηση των υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει απέναντι στους άλλους θα σας οδηγήσει σε αμφισβήτηση. Θα σκεφτείτε αν παίρνετε ανάλογα με αυτά που δίνετε στους άλλους και οι οικονομικές ισορροπίες με σύντροφο η συνεργάτες μπορεί να διαταραχθούν προσωρινά. Θα έχετε την τάση να διεκδικήσετε περισσότερα, αλλά και την διάκριση να αξιολογήσετε αυτά που έχουν αξία για τους άλλους κατανοώντας τον τρόπο που τα ιεραρχούν, όχι μόνο στο υλικό πεδίο, αλλά και στο ηθικό. Οι προτεραιότητες των άλλων ακόμα και αν δεν συμφωνούν με τις δικές σας, θα γίνουν περισσότερο κατανοητές και σεβαστές από μέρους σας. Επίσης το σεξ και κατά πόσο αυτό σας δίνει ικανοποίηση η αποτελεί μια ακόμα υποχρέωση θα σας κάνει να αναζητήσετε πιο αληθινές απολαύσεις. Μπορεί να δοκιμάσετε νέους τρόπους και ο σύντροφος ίσως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις καινούργιες σας επιθυμίες. Θα αναζητήσετε μορφές σεξουαλικής έκφρασης που να σας προσφέρουν περισσότερη χαρά και ψυχική ικανοποίηση και όχι απλά οργανική ισορροπία. Όλα αυτά θα σας φέρουν σε διλήμματα και μπορεί να νιώσετε πως κάτι πρέπει να αφήσετε για να κερδίσετε κάτι άλλο. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και τον σύντροφο σας να αφομοιώσετε τα νέα δεδομένα και μην πάρετε τελικές αποφάσεις όσο ο Ερμής παραμένει σε ανάδρομη πορεία.

Ιχθύες

Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 12 Μαρτίου. Ο σύντροφος και οι συνεργάτες θα σας απασχολήσουν με αλλαγές. Οι σημαντικές αυτές σχέσεις θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα σκεφτείτε αν καλύπτουν τις ανάγκες σας η αν εσείς είστε επαρκείς για τις προτεραιότητες της άλλης πλευράς. Συζητήσεις που έγιναν στο παρελθόν και είχαν ξεχαστεί θα επανέλθουν και πιθανόν κάποιος να πρέπει να ανασκευάσει η να αναθεωρήσει. Ο καθημερινός τρόπος που κυλούσαν οι σχέσεις σας και οι ισορροπίες που ίσχυαν θα κλονιστούν σε μια προσπάθεια για περισσότερη αλήθεια. Καταστάσεις που είχατε δεχθεί εσείς, η είχατε κερδίσει από την άλλη πλευρά, μπορεί να επανεξεταστούν, η μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε πίεση για συνθήκες που μέχρι τώρα θεωρούσατε δεδομένες. Αυτή την περίοδο θα σκέφτεστε περισσότερο εγωιστικά και είναι πιθανόν να αδυνατείτε να μπείτε στην θέση του άλλου, για αυτό κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην πάρετε τελικές αποφάσεις. Η οικογένεια του συντρόφου επίσης μπορεί να σας φέρνει σε δύσκολη θέση, και να έχετε την ανάγκη, από τον άνθρωπο σας, να σας υποστηρίξει και να πάρει το μέρος σας. Αυτό ίσως να μην γίνει όσο άμεσα θα θέλατε, αλλά σκεφτείτε πως τώρα θα είστε ιδιαίτερα ανυπόμονοι και βιαστικοί, ενώ δεν έχετε πλήρη και αντικειμενική εικόνα. Μέχρι το τέλος τη διέλευσης θα έχετε αναθεωρήσει τις ανάγκες σας από τους οικείους σας, αλλά και την δική σας συμπεριφορά, και οι πολύ κοντινές σας σχέσεις θα είναι τουλάχιστον πιο αληθινές.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα