Ανάδρομος Δίας στον Κριό 28/07/2022 – 28/10/2022

ASTROTEAM GUEST
25/07/2022

Ο πλανήτης Δίας σχετίζεται με τη τύχη μας την υλική και τη πνευματική μας εξέλιξη, θα είναι σε ανάδρομη πορεία το διάστημα από τις 28/07/2022 – 28/10/2022. Είναι ο πλανήτης που όλοι θέλουμε να μας αγγίζει για να μας προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Δίας ως μέγας ευεργέτης πλανήτης σχετίζεται με τις γνώσεις, με τις ανώτερες σπουδές, με τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τους ηθικούς κανόνες. Φυσικά ο Δίας σχετίζεται και με τις υλικές μας απολαβές, αρκεί να τις αποκτάμε μέσα από ηθικές ενέργειες και να μην τον μετατρέπουμε σε τυχοδιώκτη.

Από κάθε ζώδιο που έχει διέλευση μας προσφέρει την ιδιαίτερη δύναμη, για να δραστηριοποιηθούμε και να κερδίσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Το διάστημα που αναφέρουμε θα είναι σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού από την 8η μοίρα, δηλαδή όσοι έχετε γεννηθεί στις πρώτες 8 μέρες του ζωδίου. Φυσικά θα ευνοήσει ιδιαίτερα όσους έχετε γεννηθεί στις πρώτες μοίρες όλων των ζωδίων της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) και των παρορμητικών ζωδίων δηλ.. (Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους), γιατί θα περάσει ξανά σε ορθή πορεία στο τέλος του 2022 και θα προσφέρει παραπάνω εύνοια. Τα βασικά στοιχεία του Δία σε αυτό το ζώδιο είναι η τολμηρή και αισιόδοξη συμπεριφορά και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα ζώδια που επηρεάζει, για να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία που πιθανόν να βρεθεί στο δρόμο τους. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα ιδιαίτερα όταν θα έρθει στην ορθή του πορεία ξανά στο ζώδιο του Κριού στις 20/12/2022. Όπως κάθε πλανήτης που έχει ανάδρομη πορεία δυσκολεύεται να προσφέρει τις υποσχέσεις του, έτσι και ο Δίας στον Κριό θα καθυστερήσει να προσφέρει τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή, όμως πρέπει να του δείξουμε εμπιστοσύνη, γιατί όταν πάρει την ορθή του πορεία θα σας προσφέρει τύχη, γιατί θα εκτιμήσει τις προσπάθειές σας. Δεν ξεχνάμε πως στο ζώδιο του Κριού ο Δίας θα φέρει επέκταση και σε επιθετικές συμπεριφορές, γι’ αυτό καλό είναι να είμαστε ψύχραιμοι σε κάθε ένταση, για να μην πυροδοτούμε εστίες ¨φωτιάς¨.

Στο διάστημα που θα είναι ανάδρομος θα στραφεί η ενέργεια εσωτερικά και μπορούμε να ψάξουμε τον εαυτό μας πιο ουσιαστικά, να φιλοσοφήσουμε, να βρούμε τις ηθικές μας αξίες που έχουν καταγραφεί στη ψυχή μας, να δούμε τι έχουμε χάσει που τελικά έχει μεγάλη αξία για μας.

Αυτό που πρέπει να σεβαστούμε όλοι μας με τον Δία στον Κριό, είναι πως πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο, για να κάνουμε μια μεγάλη επανεκκίνηση στη ζωή μας. Όσο είναι ανάδρομος μπορούμε ο καθένας ξεχωριστά να ¨κοιτάξει ¨ μέσα στη ψυχή του και να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές του εαυτού του. Οι υλικές απολαβές μειώνονται με τον ανάδρομο Δία και καλό είναι να αποφύγουμε να κάνουμε επαγγελματική επέκταση στο συγκεκριμένο διάστημα.

Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια ο Ανάδρομος Δίας:

Κριός

Στο δικός σας ζώδιο θα είναι ο Δίας στο 1ο δεκαήμερο και στην 8η μοίρα του ζωδίου σας θα κάνει στάση για να ακολουθήσει ανάδρομη πορεία. Είναι πολύ σημαντικό διάστημα για να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τι ακριβώς θέλετε να διορθώσετε στη ζωή σας και πως θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Σκεφτείτε τις ικανότητες και τις σπουδές που έχετε κάνει στο παρελθόν μήπως μπορείτε τώρα να τις αξιοποιήσετε.

Ταύρος

Η ανάδρομη διέλευση του Δία στον πνευματικό σας οίκο, θα δράσει απόλυτα μεταφυσικά και μέσα από τη θρησκεία θα βοηθήσετε τον εαυτό σας, για να βρείτε την ψυχική σας ισορροπία. Με προσευχή και μετάνοια αντιμετωπίζεται μια νέα πραγματικότητα, μια νέα μορφή ζωής, πιο πνευματικής παρά υλικής, που πολλές φορές στο παρελθόν διεκδικήσατε. Η εσωστρέφεια θα είναι βοηθητική για να έρθετε σε επαφή με τις εσωτερικές σας ανάγκες. Η ψυχανάλυση είναι ιδιαίτερα βοηθητική επίσης, για όσους νιώθετε την ανάγκη να αναλύσετε τις πιο εσωτερικές σας ανησυχίες.

Δίδυμοι

Οι φίλοι είναι πολύ κοντά σας και με κάποιους φίλους που είχατε απομακρυνθεί (λόγο συνθηκών) θα συναντηθείτε ξανά και θα σας δείξουν την αγάπη τους. Όσοι ανήκετε σε ομάδες ή μεγάλες εταιρίες μπορείτε το διάστημα της αναδρομής να ανακαλύψετε τα άτομα που σας στηρίζουν και που εκτιμούν τις ικανότητές σας. Φυσικά θα είναι βοηθητικό διάστημα, για να προβάλετε τη δουλειά σας στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα οι έμποροι. Μην απομακρύνεστε από τα όνειρά σας και τις προοδευτικές ιδέες σας και μόλις ο Δίας έρθει σε ορθή πορεία να τα βάλετε σε εφαρμογή.

Καρκίνος

Επαγγελματικές σκέψεις πολύ έντονες θα έχετε όλοι οι Καρκίνοι και ιδιαίτερα όσοι είστε στο 1ο δεκαήμερο ή έχετε τον Ωροσκόπο σας στις πρώτες 8 μοίρες του ζωδίου. Θα επαναφέρετε στη μνήμη σας επαγγέλματα που ενδεχομένως να είχατε ασχοληθεί στο παρελθόν. Καλό είναι να αξιολογήσετε τις ικανότητές σας και τις τυπικές σας γνώσεις και μόλις έρθει σε ορθή πορεία ο Δίας, να είστε απόλυτα σίγουροι για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Μια παλιά εργασία θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη ή θα νιώσετε μια νοσταλγία για το αντικείμενο της δουλειά σας που στο παρελθόν ήταν η κύρια εργασία σας. Πολύ πιθανόν να έρθετε σε επαφή με παλιούς συνεργάτες ή εργοδότες και πιθανόν να σας προσκαλέσουν και να σας προκαλέσουν να συνεργαστείτε ξανά.

Λέων

Απομακρύνετε από τη σκέψη σας ιδέες που ανήκουν στο παρελθόν και σας κρατούν πίσω στην εξέλιξη που θα μπορούσατε να έχετε. Με μια σωστή ενδοσκόπηση να σκεφτείτε πως θέλετε να εξελιχθείτε, να ακολουθήσετε τις πνευματικές σας αναζητήσεις, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα ή από διαδικτυακά μαθήματα, που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες. Αν είχατε αφήσει κάποιο πρόγραμμα στη μέση είναι πολύ καλό διάστημα να το ξαναδείτε. Όλοι οι Λέοντες και μέσα από αντίξοες συνθήκες δεν σταματάτε να προοδεύετε και αν κάποιο νέο σχέδιο αισθάνεστε πως δεν σας βγαίνει ακριβώς, προετοιμαστείτε σωστά και μόλις έρθει σε ευθεία πορεία ο Δίας στο τέλος του 2022 να το βάλετε σε εφαρμογή. Το εξωτερικό ας ευνοεί ιδιαίτερα ή άτομα από το εξωτερικό σας στηρίζουν. Μια ξένη γλώσσα θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητική στην επαγγελματική σας εξέλιξη.

Παρθένος

Το διάστημα που ο Δίας θα είναι ανάδρομος μπορείτε να ευνοηθείτε ιδιαίτερα από το νόμο, για παλιές οικονομικές οφειλές. Έχετε ανάγκη να κάνετε σημαντικές αλλαγές, να κλείσετε υποθέσεις που έχετε με κληρονομικά και νομικά θέματα. Προσπαθήστε να μην κάνετε νέες κινήσεις επαγγελματικές ή οικονομικές (ιδιαίτερα του 3ου δεκαημέρου) γιατί θα μπλέξετε άσχημα. Όσο ο Δίας θα είναι ανάδρομος προσοχή στα κοινά οικονομικά με άλλους ( με σύντροφο, με συνεταίρο, κλπ) πιθανόν να σας βάλουν σε νομικούς μπελάδες. Μην πάρετε τώρα ένα δάνειο ή μην κάνετε κάποια σημαντική αγορά.

Ζυγός

Εσείς οι ζυγοί έχετε να λύνετε θέματα με τις σοβαρές σας σχέσεις τα οποία πρέπει να τα δείτε με σοβαρότητα και να αξιολογήσετε με δίκαιη αντιμετώπιση το σύντροφό σας. Πιθανές διαφορετικές ιδέες να έρθουν στην επιφάνεια και να υπάρχουν διαφωνίες, για την αντιμετώπιση κοινών συμφερόντων. Όσοι θέλετε να συγκατοικήσετε ή να παντρευτείτε δεν είναι καλό το διάστημα της ανάδρομης πορείας στον οίκο του γάμου και πολύ πιθανό να μην έχει διάρκεια. Είναι βεβαίως θετικό το διάστημα για να λύσετε νομικές υποθέσεις διαζυγίου και να κλείσετε παλιές νομικές συμφωνίες. Για κάποιους από σας θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, για να ξανασκεφτείτε τα πολλά κοινά που σας συνδέουν με το σύντροφό σας και να αγαπηθείτε ξανά.

Σκορπιός

Ο Δίας στον οίκο της καθημερινότητας σε ανάδρομη πορεία, σημαίνει πως κάποια σχέδια στο χώρο της δουλειά σας θα πρέπει να τα ξαναδείτε, για να εντοπίσετε τα σημεία που θα πρέπει να διορθώσετε. Οι πολλές υποχρεώσεις στον επαγγελματικό σας χώρο θα σας αναγκάσουν να ζητήσετε περισσότερη βοήθεια, για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε. Προσπαθήστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και φυσικά την ψυχολογία σας. Μπορείτε να μπείτε σε πρόγραμμα διατροφής ή γυμναστικής, που αφήσατε στη μέση. Το καθημερινό άγχος μπορείτε να το περιορίσετε μόνο όταν απομακρύνετε κάποιες υποχρεώσεις, που δεν είναι δικές σας.

Τοξότης

Τα ερωτικά θέματα θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια για να σκεφτείτε πως θέλετε να εξελιχθούν. Θα σκεφτείτε τις πραγματικές σας ανάγκες στην ερωτική σας ζωή και αν είστε απόλυτα σίγουροι, για να κάνετε το επόμενο βήμα για να κάνετε ένα παιδάκι. Ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο θα ξαναδείτε την ερωτική σας σχέση και θα προσπαθήσετε να σώσετε σχέσεις που μεταξύ σας υπάρχει αγάπη. Ο εγωισμός δεν βοηθάει τις ερωτικές σχέσεις και καλό είναι να ξανασκεφτείτε την στάση σας απέναντι στα άτομα που αγαπάτε. Οι γονείς του ζωδίου θα σας απασχολήσουν θέματα σπουδών των παιδιών σας, γιατί πιθανόν να έχουν αλλάξει γνώμη και να έχετε μεταξύ σας κάποιες διαφορετικές απόψεις.

Αιγόκερως

Η αναδρομή του Δία στον οίκο του σπιτιού και της οικογένειας σας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί νιώθετε πως δεν υπάρχει κοινό πνεύμα με τα μέλη της οικογένειας και πιθανόν να πρέπει να ξαναδείτε θέματα που αφορούν το σπίτι σας. Η συναισθηματική απόσταση θα είναι πρόβλημα, γιατί δεν θα καταλαβαίνετε τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα άτομα της οικογένειας. Αν έχετε αλλάξει άποψη για θέματα ακινήτων ή τη διαχείριση οικονομικών θεμάτων, εκεί θα βρείτε αντίδραση από τα μέλη της οικογένειας. Νομικές διαδικασίες για θέματα που αφορούν την πατρική σας γη, πολύ πιθανό να θέλουν μια επανεξέταση.

Υδροχόος

Ο Δίας στον οίκο της επικοινωνίας σας θα είναι ανάδρομος αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε πριν μιλήσετε, να στρέφεστε περισσότερο στον εαυτό σας και να φιλοσοφείτε πριν εκφράσετε την άποψή σας. Είναι βοηθητική η διέλευση για να κλείσετε κάποιες συζητήσεις και κάποιες συμφωνίες που εκκρεμούν από το παρελθόν με τα αδέλφια σας, με τους φίλους σας και με άτομα που έχετε στο περιβάλλον σας. Προσοχή στον τρόπο που επικοινωνείτε, γενικότερα να σκέφτεστε πως κανείς δεν τα ξέρει όλα. Μην παρασυρθείτε στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του Δία και κλείσετε νέες συμφωνίες, γιατί θα έχουν επιπόλαιο χαρακτήρα ή θα αντιμετωπίσετε νομικά προβλήματα στο μέλλον.

Ιχθύες

Στα οικονομικά θα είναι ανάδρομος ο Δίας για σας τους Ιχθύες και καλό είναι να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν. Αξιολογείστε σωστά τον τρόπο που χειρίζεστε τα χρήματά σας και μην παρασυρθείτε σε αγορές που δεν είναι απαραίτητες. Μπορείτε με την ανάδρομη κίνηση του Δία να προσφέρετε τα χρήματά σας σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό που έχετε στον παρελθόν σκεφτεί, για να νιώσετε κοντά στον ανώτερο δημιουργό μας (Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν) και μέσα από την αγάπη και την φιλανθρωπία θα νιώσετε ηθική ικανοποίηση.

 

Από την Ιωάννα Κατσιμάρδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα