Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
04/10/2022

Πανσέληνος Οκτωβρίου, στις 09 του μήνα στις 10:54 μ.μ. ώρα Ελλάδος, στον άξονα Κριού – Ζυγού στις 16 μοίρες και 32 λεπτά.

Πανσέληνος της δυναμικής θεραπευτικής δράσης, εν μέσω όμως μιας απρόθυμης ενέργειας, από μέρους μας, αντίληψης των ευκαιριών για σταθερές δομές και ανάπτυξη. Μία μίξη διαφορετικών και αρκετά σημαντικών όψεων όπου η δύναμη της ενέργειας θα μας προσανατολίζει και αποπροσανατολίζει ακριβώς στο ίδιο σημείο. Από την μία πλευρά η δυνατή σύνοδος της Σελήνης με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού και το εξάγωνο της με τον Κρόνο μας φέρνουν στην επιφάνεια, αυτοέλεγχο και ψυχικό δυναμισμό. Από την άλλη πλευρά ο Ήλιος στον Ζυγό σε όψη συνόδου με την Αφροδίτη, τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στον Υδροχόο και τρίγωνο με τον Άρη από τους Διδύμους, ένα Μεγάλο Τρίγωνο σε ζώδια του αέρα που μας ανοίγει τον δρόμο να δούμε εύνοια και θετικότητα που χρειαζόμαστε, για να αναλάβουμε δράση.

Οι παραπάνω θετικές όψεις, με την συγκεκριμένη κοσμική επιρροή αποτελούν ευκαιρία συγκρότησης και διαχείρισης των θολών,αδύναμων και ασθενικών ενεργειών που δημιουργούνται από το 1ο από τα τρία δύσκολα τετράγωνα του πλανήτη Άρη από τους Διδύμους με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στον ζώδιο των Ιχθύων. Ψυχισμός στο ζώδιο εκκίνησης για να μπορέσουμε με την αλήθεια μας και τις αξίες μας να ξεκαθαρίσουμε διλήμματα και αμφιβολίες (Ήλιος σε όψη χιαστί με τον Ουρανό) και να αποδυναμώσουμε στην καθημερινή μας δράση, περιορισμούς και όρια απρόοπτων γεγονότων, Κρόνος τετράγωνο με Ουρανό, ώστε να δούμε την αποκάλυψη των σταθερών ασφαλειών της αντικειμενικής κρίσης και αντίληψης, όπως ο Κρόνος στον Υδροχόο επιβάλλει.

Σε ποιο σημείο είναι οι εσωτερικές μας συγκρούσεις και πως θέλουμε να τις θεραπεύσουμε…

Ένα ενεργειακό πεδίο που μας επιτρέπει να βρούμε στόχο, να εστιάσουμε στην σκέψη, να μεταμορφώσουμε ότι χρειάζεται ανανέωση, βοηθητικό το τρίγωνο του Ερμή στην Παρθένο με τον Πλούτωνα σε στάση στο ζώδιο του Αιγόκερω, μία μέρα πριν την ορθή του πορεία. Δίνοντας όμως ακόμα μία άσκηση, την αναγνώρισή του ποιες και σε ποιο σημείο είναι οι εσωτερικές μας συγκρούσεις και πως θέλουμε να τις θεραπεύσουμε.

Για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα η μοίρα που βρίσκεται η Σελήνη της Πανσελήνου στον Κριό μας δίνει ξεκάθαρο μήνυμα από την βασική νότα της ερμηνείας:

«Η ικανότητα για μεταμόρφωση της φυσικής έλλειψης δύναμης σε ισορροπία και εσωτερική Γαλήνη».

Κριός

Αποκάλυψη νέου σημείου εκκίνησης σε συντονισμό του Εγώ με το Εμείς. Μην βιαστείτε να βγάλετε κρίσεις από τις αποκαλύψεις, συγκεντρωθείτε στον στόχο, μην σταθείτε στο θολό δείξτε εμπιστοσύνη στην ευκαιρία και αναγνωρίστε την ισορροπία μέσα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Η ανασφάλεια δεν βοηθά, δείξτε πίστη στο ρίσκο και θωρακίστε την δύναμη σας.

Ταύρος

Μία εσωτερική διαδικασία για το ζώδιο του Ταύρου. Απρόθυμες, ασθενικές τάσεις με το τραύμα να ζητά θεραπεία.Σημείο που μπορείτε να δείτε αλήθειες και να αποφύγετε λάθη και καθυστερήσεις. Ζυγίστε σωστά τις καθημερινές σας σκέψεις και δράσεις, βρείτε τις ασφάλειες που τόσο έχετε ανάγκη. Οδηγείστε τον Εαυτό από τη απρόθυμη, περιοριστική τάση στην πρόθυμη αλλαγή της εικόνας και του στάτους.

Δίδυμοι

Ευκαιρίες, επιθυμίες και στόχοι αποκαλύπτονται. Αναγνώριση του δρόμου μέσα από τις Ουράνιες ενέργειες. Θολές σκέψεις, μπερδεμένα λόγια, εσωτερικές ανησυχίες, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι χρειάζεστε και τι όχι. Μέσα από αυτή την διαδικασία η ανατροπή θα φέρει όρια στην σπατάλη και όχι στην δημιουργικότητά σας. Εκδήλωση σταθερότητας εσωτερικά και εξωτερικά.

Καρκίνος

Θέματα εικόνας, καριέρας και οικογενειακά σας αποκαλύπτουν δυσκολίες, που πρέπει όμως να βρείτε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο διαχείρισης και ελέγχου. Ξαφνικές αλλαγές στόχων χωρίς όμως να αποκλείουν νέες ευκαιρίες. Μην εγκαταλείψετε στόχους και ιδέες, δείξτε επιμονή και σταθερότητα στην γνώμη σας, αναζητήστε ισορροπία. Υλικές ασφάλειες που μπορούν να δημιουργήσουν νέο θεραπευτικό στόχο.

Λέων

Παρουσίαση θεμάτων εσωτερικότητας και πνευματικότητας. Θεραπευτική ικανότητα για ασφάλεια, εν μέσω μίας νέας θετικής γνώσης. Επιθυμίες και αξίες που περνούν από κρίσεις και χρειάζεται ουσιαστικός έλεγχος ώστε να βρείτε φωτεινή διέξοδο (κυρίως οι Λέοντες 2ου δεκαήμερου) από το πιεστικό αδιέξοδο των ξαφνικών περιορισμών. Δημιουργήστε ταξίδια εσωτερικά και εξωτερικά, για ασφάλεια και ισορροπία. Διευκολύνετε τον Εαυτό με ευχάριστες επιλογές και η σπίθα της φύσεως του ζωδίου σας αποκτά δράση.

Παρθένος

Οικονομικά ζητήματα, ασφάλειες και ανασφάλειες έρχονται στην επιφάνεια για το ζώδιο της Παρθένου. Εσωτερικές δυσκολίες, θολές καταστάσεις, πιέσεις και διλήμματα στο πλαίσιο της δικής σας εικόνας σε συνδυασμό με τους άλλους. Ευκαιρίες που βρίσκονται μέσα στην καθημερινότητα όμως, μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε που και σε ποιο σημείο υπάρχει σταθερά, πίστη στην κρίση σας και να αξιολογήσετε σωστά τα ζητήματα που σας απασχολούν και να βγείτε από το πεδίο αμφισβήτησης.

Ζυγός

Η Πανσέληνος στον άξονα σας. Ήλιος στον Ζυγό σε σύνοδο με την Αφροδίτη και Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με τον Χείρωνα. Οι σχέσεις με τους άλλους, η πληγή σας σε αντίθεση με το Εμείς και το πεδίο σχέσεων και συνεργασιών. Η ανάγκη σας να ανακαλύψετε και να παρουσιάσετε τον νέο Εαυτό, υπερτερεί της δυσκολίας και σας δίνει την δυνατότητα να βγείτε από το αβέβαιο. Το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα σας ευνοεί να αξιολογήσετε τις αποκαλύψεις και τα όρια, να αναγνωρίσετε την αρμονία στον τρόπο συσχέτισης με τους άλλους.

Σκορπιός

Για εσάς τους Σκορπιούς η Πανσέληνος αυτή φανερώνει το τραύμα αλλά και την θεραπεία του, σε επίπεδο ψυχικής και συναισθηματικής Υγείας. Αμφιβολίες, απογοητεύσεις, ερωτικές δυσκολίες και ακυρωτικές καταστάσεις με τα δημιουργήματα σας αλλά και μία σημαντική αντίληψη αποφάσεων προς τους στόχους προς αποφυγή των εσωτερικών εντάσεων. Ευκαιρίες ασφάλειας και ψυχικού αυτοελέγχου από την οικογενειακή σας Εστία.

Τοξότης

Το φεγγάρι αυτό μέσα από τις δύσκολες επιρροές του, εσάς τους Τοξότες σας ευνοεί αρκετά, κυρίως εάν είσαστε έτοιμοι να δείτε καθαρά την αλήθεια, να αποφύγετε συγκρούσεις και να ξεκαθαρίσετε θέματα οικογενειακά και σχέσεων. Προβληματισμοί ως προς τον στόχο, τις επιθυμίες και την καθημερινότητα σας μέσα από απρόοπτες συνθήκες αλλά και ικανότητα σιγουριάς και συναισθηματικής δύναμης από ομάδες, φίλους και φρέσκιες ιδέες που ξεμπλοκάρουν τις αμφιβολίες και δυναμώνουν την αποφασιστικότητα σας.

Αιγόκερως

Ένας ψυχισμός που δέχεται πιέσεις, ευθύνες και όρια. Θέματα εντάσεων που σας απομακρύνουν από σωστές αποφάσεις ή αποτελεσματικές κινήσεις, χωρίς όμως να σας απαγορεύουν να δράσετε προς τις υλικές ασφάλειες αλλά και την καθιέρωση στην εικόνα και την καριέρα σας.Προβληματισμοί λόγω ανατροπών στο δημιουργικό κομμάτι δράσης αλλά και εσωτερική ευκαιρία ανάκαμψης, κυρίως εν μέσω των υλικών αξιών.

Υδροχόος

Αποκαλύψεις και όρια στον καθημερινό σας γύρω με ευθύνες αλλά και ευκαιρίες που μπορείτε να αναγνωρίσετε και να δράσετε δόκιμα με νέες ιδέες που μπορούν να σας δώσουν εσωτερική ισότητα και έλεγχο της αμφιθυμίας. Προσοχή σε εξιδανικεύσεις που μπορούν να σας οδηγήσουν σε ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κρατήστε την ενέργεια της αντικειμενικότητας και ανοίξτε την σκέψη στο συλλογικό και οικείο για εσάς.

Ιχθύες

Υλικά και συναισθηματικά ζητήματα που χρειάζονται ξεκαθαρίσματα και ζητούν από εσάς δράση για να καταφέρετε να δείτε φως και ανάπτυξη. Εντάσεις και ακυρώσεις από τον ψυχισμό και το προστατευτικό οικογενειακό σας περιβάλλον με περιορισμούς και αποκαλύψεις που μεταθέτουν αποφάσεις. Ρυθμίσεις των επαγγελματικών ασφαλειών και υλικών σας αναγκών όπου μπορούν να λειτουργήσουν άκρως βοηθητικά.

 

Namaste 🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα