Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
31/01/2023

Πανσέληνος στις 5 Φεβρουαρίου, στην 16η μοίρα και 48’ του Λέοντα, γεμάτο φεγγάρι στον άξονα του γενναιόδωρου Εγώ και της συλλογικής σκέψης. Σελήνη στον Λέοντα με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και έντονη διαισθητική δημιουργικότητα, έχει και μπορεί να μας εκδηλώσει φως και ευχαρίστηση. Ήλιος στον ιδιαίτερο συλλογικό και έξυπνο Υδροχόο με ισχυρές δυνατότητες παρατήρησης, αποδοχής και κατανόησης των συνθηκών.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου σε διαθέσεις ηλεκτρισμού, μας καλεί να είμαστε σε προσοχή και η εγρήγορση είναι μία έννοια, μία εσωτερική κατάσταση που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’όψιν, ώστε να κατανοήσουμε τις εκδηλώσεις και τα μηνύματα της αντίθεσης των Φώτων. Μηνύματα που θα έρθουν ξαφνικά και απρόβλεπτα αλλά κυρίως ηλεκτρικά, λόγω του Ταυ-τετραγώνου του πλανήτη Ουρανού προς την Πανσέληνο. Συναισθηματικές αναστατώσεις, διασπάσεις και έντονη διάθεση άγχους, Ερωτήματα θα γεννηθούν από το ξαφνικό για το τώρα και το μετά, με την ανυπομονησία και την αγωνία να λαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ενέργειες της πίεσης των τετραγώνων του Ουρανού με τα Φώτα θα αναστατώσουν το εσωτερικό πεδίο αλλά και την εξωτερική μας διάθεση. Η απορία και η αγωνία θα στραφεί στο εσωτερικό μας παιδί να αναγνωρίσει το πεδίο της δημιουργικότητας, το πεδίο της φιλικότητας και της ομαδοποίησης και από εκεί να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε σταθερότητα από το σοκ του ξαφνικού.

Φεγγάρι ανατροπών και διασπάσεων, φεγγάρι εκρήξεων και εντάσεων, όπου η υπερβολή μαζί με την ταραχή θα αποπροσανατολίζουν, οι στόχοι θα ανατρέπονται και η επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν θα απομακρύνεται.

Εντάσεις που θα εκδηλώνονται καθαρά και στην καθημερινή μας δράση, με έκρυθμες συναντήσεις, τεταμένες σχέσεις και συνεργασίες. Ενέργειες που προκύπτουν από την συνάντηση με όψη τετραγώνου του ενεργητικού Άρη στους Διδύμους με την άκρως συναισθηματική και θυσιαστική Αφροδίτη στους Ιχθύες. Το θολό, το ασταθές και οι βιαστικές ενέργειες των δύο αυτών προσωπικών πλανητών, θα συμπληρώνουν την εκρηκτική εκδήλωση αυτής της Πανσελήνου. Σε όλο αυτό το τεταμένο σκηνικό, των Σεληνιακών αισθήσεων και εκδηλώσεων, πυροδοτήσεις δύσκολων και αφαιρετικών ενεργειών, των εκλείψεων της προηγούμενης χρονιάς δίνουν το παρόν. Χρειάζεται από το καθένα από εμάς χωριστά να συγκεντρωθεί στο καθαρό Εγώ, σημείο τιμιότητας του εαυτού και της δράσης, να αντιστοιχίσει, να ζυγίσει τις συνθήκες, να κατανοήσει σε βάθος την σημασία του αξόνα, ατομικότητας-συλλογικότητας.

Τι να θεραπεύσω από το ταραγμένο εσωτερικό μου πεδίο και πως;

Ο Ουρανός ηλεκτρικός και απρόβλεπτος αδιαμφισβήτητα έχει τον κύριο ρόλο σε αυτή την Φάση του Φεγγαριού και ως εστιακός πλανήτης των εντάσεων αλλά και ως ο κυβερνήτης του Υδροχόου που βρίσκεται ο Ήλιος. Η εξωτερίκευση των ανησυχιών και η αυθεντικότητα στην αυτοέκφραση θα είναι τα βασικά κλειδιά της άμεσης αντιμετώπισης των ζητημάτων που θα προκύψουν. Το Σύμπαν σοφό με ανοιχτές Πύλες συνειδητότητας. Εμείς Μαθητές της Διδασκαλίας του, καλούμαστε να αναζητήσουμε τα ενεργειακά πεδία της συνειδητής άσκησης με συνέπεια. Στην Πανσέληνο αυτή, η απάντηση, το Φως στην απρόοπτη αναστάτωση έρχεται με μία ιδιαίτερης σημασίας όψη, το τρίγωνο της Σελήνης με τον Χείρωνα. Η θεραπεία μέσα από το στοιχείο της φωτιάς. Πύρινη δύναμη δραστηριότητας και δημιουργικότητας. Όψη και άνοιγμα στις Χειρώνειες ενέργειες με επιθυμία ανάτασης και αληθινές ουσίας αισθήσεις. Τι να θεραπεύσω από το ταραγμένο εσωτερικό μου πεδίο και πως; Ερωτήσεις που βρίσκουν απάντηση στην δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Έννοιες που απελευθερώνουν από την αγωνία του απρόοπτου και δίνουν στον Εαυτό πίστη και αισιοδοξία που τόσο χρειάζεται.

Σαβαϊτικά Σύμβολα :

  • 16η μοίρα του Λέοντα και η Βασική Νότα της ερμηνείας της μοίρας που βρίσκεται η Σελήνη. -Το αίσθημα της συντροφικότητας που ενώνει τους άνδρες και τις γυναίκες στην αφιέρωση τους σε ένα συλλογικό ιδανικό. Το σύμβολο έκφραζει το ιδανικό της συντροφικότητας.
  • 16η μοίρα του Υδροχόου και η Βασική Νότα της ερμηνείας της μοίρας που βρίσκεται ο Ήλιος. -Η ανάπτυξη της ικανότητας για φύλαξη του Εαυτού και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων κάτω από περίπλοκες κοινωνικές πιέσεις.

Όσο πιο δημιουργικό είναι το άτομο, τόσο πιο δυνατή είναι η ομάδα. Τόσο μεγάλη και αληθινή η ανάγκη για προστασία. Οι Πύλες ανοιχτές για άσκηση και Θεραπεία.

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα