Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
10/01/2023

Νέα Σελήνη 21 Ιανουαρίου 2023 στις 10:53:02 μ.μ. στην 1η μοίρα του Υδροχόου.Νέα Σελήνη Συλλογικότητας και στόχοι με συνειδητότητα. Νέο Φεγγάρι με δυνάμεις και κρυφές και έκδηλες που μας ζητά να δώσουμε προσοχή και παρατήρηση στο Όλον. Ένα Όλον που μας αφορά προσωπικά αλλά και συλλογικά.

Το πεδίο της Μεταμόρφωσης και η Πύλη των Μεταρρυθμίσεων σε άνοιγμα να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τις αισθήσεις και τις ενέργειες της Αλλαγής. Αλλαγή που ζητά να θέσουμε νέους στόχους δύναμης εν μέσω βαθιάς, ουσιαστικής έρευνας και επανεξέτασης των δύσκολων περασμένων συνθηκών. Ένα κοσμικό σκηνικό με πλανητικές συναντήσεις, όψεις και επιρροές πολλών και διαφορετικών ρυθμών και εντάσεων.

Ο χάρτης της ημέρας της Νέας αυτής, Σελήνης, καταδεικνύει την δυναμική της περιόδου για γεγονότα και δεδομένα στην ζωή μας που έχουν δράση, αλλά που χρήζουν προσοχή ώστε να μην προβούμε σε βιαστικές, παρορμητικές κινήσεις και στάσεις. Θα πρέπει να εστιάσουμε σε όλες τις ενέργειες των Πλανητών για να δώσουμε χώρο στον εαυτό να κατανοήσει την πολυπλοκότητα των εννοιών, την ενέργεια αλλά και την ελευθερία που κρύβεται πίσω από κρίσεις και περιορισμούς. Νέα Σελήνη σε ασύμφωνη σύνοδο με τον Πλούτωνα από την 28η μοίρα του Αιγόκερω. Μία προεπισκόπηση της επερχόμενης διέλευσης του στο ζώδιο του Υδροχόου και σε όψη Τριγώνου με τον Άρη ορθόδρομο πια, στους Διδύμους και όψη εξαγώνου με τον Δία στον Κριό. Ένα ενδιαφέρον άνοιγμα σε ευκαιρίες και δυνατότητες να αναγνωρίσουμε και να διεκδικήσουμε όνειρα, ιδέες, εμπνεύσεις, συλλογικά, ομαδικά και ελεύθερα μέσα από την ανεξάρτητη φύση του Υδροχόου.

Με την Υδροχοϊκή αυτή Νέα Σελήνη, νοιώθουμε τις νέες-μοντέρνες, διαφορετικές ενέργειες της εποχής. Αρχίζουμε να κατανοούμε σε άλλη δόνηση την Νέα εποχή που έρχεται μπροστά μας.Με κάποια στοιχεία έντονα γύρω μας και μέσα μας, αναγνωρίζουμε ενώσεις με άτομα κοινού προσανατολισμού και ιδεών.Εισπράττουμε για το Συλλογικό και προσφέρουμε για το κοινωνικό καλό. Σεληνιακές Ενέργειες με ικανότητα πυροδότησης και αφύπνισης ενεργειών αφαιρετικών και δύσκολων από την προηγούμενη περίοδο εκλείψεων του Φθινοπώρου, χωρίς όμως την ίδια περιοριστική και ανατρεπτική κλειστή ενέργεια. Παρά όλα αυτά όμως, καλό θα είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να προλάβουμε όρια, ματαιώσεις και υπερβολές.

Θέλει από εμάς Γειωμένη σκέψη-δράση για να νοιώσουμε την προωθητική θετική εξέλιξη των ζητημάτων που μας απασχολούν.

Το Σεληνιακό σκηνικό την περίοδο αυτή επηρεάζεται θετικά με την ορθοδρόμηση των προσωπικών πλανητών, Ερμής στον Αιγόκερω και Άρης στου Διδύμους, αλλά χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας, η όψη χιαστί, που δημιουργούν μεταξύ τους. Αντίδραση στην δράση, αντιδραστική επικοινωνία, αμφιθυμία στις αποφάσεις και συγκρουσιακή χροιά, σε σχέση με οικογενειακούς δεσμούς και οικογενειακά ζητήματα.Θα πρέπει να σταθούμε και να συγκεντρωθούμε στην σκέψη και την λογική, να κρατήσουμε ισορροπία και ρυθμό στην δράση, ώστε να αποφύγουμε αδύναμες και ατυχηματικές συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες θα λειτουργούν εσωτερικά και άκρως συγκρουσιακά, με τάση μονοδιάστατης σκέψης. Θέλει από εμάς Γειωμένη σκέψη-δράση για να νοιώσουμε την προωθητική θετική εξέλιξη των ζητημάτων που μας απασχολούν από το Τρίγωνο του Ερμή με τον Βόρειο δεσμό της Σελήνης.

Να αξιολογήσουμε σωστά και δημιουργικά τις διαφορές, να θέσουμε και να δεχτούμε αληθινές δομές, πραγματικές αισθήσεις με νηφαλιότητα…

Ενέργειες πολλαπλές, βαθιές,επαναστατικές, με υφή ελευθερίας αλλά και ορίων. Βρισκόμαστε στην χρονική στιγμή που οι πλανητικές δυνάμεις, συναντούν μοίρες και πυροδοτούν, ξυπνούν περιοριστικές και αφαιρετικές ενέργειες των εκλείψεων της προηγούμενης χρονιάς στον άξονα των Σταθερών ζωδίων. Την ενεργειακή σκυτάλη παίρνει σε αυτή την φάση της Νέας Σελήνης η σύνοδος του Κρόνου, χρόνου με την προοδευτική και Ουράνια Αφρόδιτη στον Υδροχόο και οι διπλές ενέργειες και αισθήσεις είναι παρούσες. Από την μία πλευρά συναισθηματικοί και οικονομικοί περιορισμοί, όρια στα θέλω, στα αισθήματα, περιορισμός της έκφρασης και της ελευθερίας των συναισθημάτων. Κι από την άλλη πλευρά, η αίσθηση της ευθύνης που δημιουργεί σταθερότητα και σιγουριά αρκεί να υποδεχτούμε τα όρια με αποδοχή και κατανόηση. Να αξιολογήσουμε σωστά και δημιουργικά τις διαφορές, να θέσουμε και να δεχτούμε αληθινές δομές, πραγματικές αισθήσεις με νηφαλιότητα, συγκρότηση και εντιμότητα. Η σύνοδος αυτή, παρά το περιοριστικό στοιχείο σε σημεία, μας οδηγεί να βρούμε μέσα μας και γύρω μας ασφάλειες με ποιότητα και συνειδητότητα στις συναισθηματικές μας σχέσεις και εκδηλώσεις.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 1η μοίρα του Υδροχόου του νέου Φεγγαριού.
Φάση – εικόνα: Μία αναπάντεχη Καταιγίδα.
Βασική Νότα: Η ανάγκη να αναπτύξουμε εσωτερική ασφάλεια, η οποία θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αναπάντεχες κρίσεις.

Συσχετισμός με την ασύμφωνη σύνοδο της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.Οι κρυφές δυσκολίες, οι έντονες κρίσεις σε σχέση με τις νέες ελέυθερες ενάρξεις. Η δύναμη της Φύσης, η δύναμη του μοιραίου, του περιοριστικού που μπορεί να ανατρέψει το μόνιμο, να ακυρώσει την προσπάθεια, να μηδενίσει την δημιουργική δράση. Το μήνυμα όμως εδώ είναι, πως για την εσωτερική ασφάλεια, χρειάζεται συνειδητότητα, συλλογικότητα και η προσπάθεια να είναι ομαδική, με Ουράνιες Ύψιστες αλήθειες ώστε μπροστά στις προκλήσεις της Φύσης το αίσθημα της ομαδικότητας του Υδροχόου να μας δείχνει το μονοπάτι του στόχου και της επίτευξης του.

 

Νamaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα