Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
30/12/2022

Πανσέληνος στις 07 Ιανουαρίου στην 01:07:41 προ μεσημβρίας ώρα Ελλάδος.Το πρώτο γεμάτο φεγγάρι της χρονιάς στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω στις 16 μοίρες και 21 λεπτά, Σελήνη στον Καρκίνο και ο Ήλιος στον Αιγόκερω.

Η Πανσέληνος του Λύκου με μια σημειολογική, σημασίας, ονομασία, στον άξονα της οικογένειας, της ιεραρχίας, των κληρονομικών καταβολών, της κοινωνικής ένταξης. «Η εποχή που ο λύκος και η αγέλη των λύκων ουρλιάζουν προς το Φεγγάρι.Οι άνθρωποι πίστευαν πως αυτό συμβαίνει, γιατί είναι η εποχή που οι λύκοι δύσκολα βρίσκουν φαγητό. Υπάρχει όμως και η άλλη ερμηνεία που λέει, πως οι λύκοι αυτή την εποχή με το ουρλιαχτό τους μαρκάρουν την περιοχή τους, προσπαθώντας να βρουν και να συγκεντρώσουν όλα τα μέλη της αγέλης». Ο συντονισμός αυτός και η συγκέντρωση αυτή, δείχνει την ενίσχυση της αγέλης προς τους κοινωνικούς δεσμούς, την ασφάλεια μεταξύ τους αλλά και την πίστη προς τον αρχηγό.

Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου και Αιγόκερω, με την Σελήνη στο ζώδιο της κυβέρνησης της, με όλες τις τιμές να εκδηλώσει στην αρχή της νέας χρονιάς, οικογενειακές ενώσεις, ζητήματα ασφάλειας και προστασίας με ισορροπία και ανάγκη συναισθηματικών ανέσεων. Πανσέληνος με εκδήλωση απρόοπτων και προωθητικών ευκαιριών και σχέσεων. Πανσέληνος με έμφαση στις απρόοπτες θετικές αλλαγές.

Τα Φώτα Ήλιος και Σελήνη σε μαγνητισμό από τις θετικές συλλογικές ενέργειες του πλανήτη Ουρανού σε ανάδρομη πορεία από το ζώδιο του Ταύρου, προκαλώντας την περίοδο αυτή, αρχές της Νέας Χρονιάς, το ενδιαφέρον και την συγκέντρωση σε ζητήματα οικογενειακά, κοινωνικής εικόνας, συναισθηματικής ασφάλειας και εκδηλώνοντας ανάγκη παρατήρησης με φως στην εξωτερίκευση. Η όψη εξαγώνου της Σελήνης με τον Ουρανό στον Ταύρο ανάδρομο, μας βοηθά στην οργάνωση του ψυχισμού προς την αρμονία, δυναμώνοντας συναισθηματικά και αναγνωρίζοντας ευκαιρίες με ανοιχτό δρόμο προς την επίτευξη στόχων.Ο σχηματισμός σφήνα της αμφιθυμίας, που συμπληρώνεται και με την όψη Τριγώνου του Ήλιου με τον Ουρανό, στην πρώτη Πανσέληνο του χρόνου, μας αποκαλύπτει ξαφνικές δυνάμεις μεταρρυθμίσεων και αλλαγών με πρόοδο και ανέλιξη. Το πρώτο μήνυμα της χρονιάς, έχει χροιά θετικής εξέλιξης και καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι με αυθεντικότητα και αλήθεια στην αυτoέκφραση.Οικογενειακοί, προσωπικοί και κοινωνικοί δεσμοί προς ανάπτυξη σε επίπεδο ατομικό αλλά και συλλογικό.

Να δούμε το Εγώ σε σχέση με το Εμείς και τους κοινωνικούς δεσμούς.

Εκδήλωση ψυχικών,πνευματικών και οικογενειακών θεμάτων με ιδιαίτερη προσοχή σε εσωτερικά τραύματα χρόνιας υφής, λόγω του Ταυ Τετραγώνου, γωνία πίεσης, της Πανσελήνου με τον πληγωμένο Θεραπευτή Χείρωνα.Η όψη αυτή της Πανσελήνου με τον Χειρώνα,είναι σημείο που μας επιστά την προσοχή στο να συνεχίσουμε να ερευνούμε μέσα μας τον τρόπο θεραπείας, ώστε να κατανοήσουμε του ρυθμό αρμονίας που επιθυμούμε για την ζωή μας.Να αξιολογήσουμε τον εαυτό και την πορεία του, να δούμε το Εγώ σε σχέση με το Εμείς και τους κοινωνικούς δεσμούς. Αξιολόγηση και κατανόηση σε ποιο βαθμό, η ευαισθησία, η εμπιστοσύνη και ο συναισθηματισμός είναι σε θεραπευτική χροιά. Σε ποιο βαθμό μέσα μας ενεργοποιούνται θετικά και σε ποιο βαθμό γίνονται προσκόλληση και εμμονή με το τραύμα.
Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Αιγόκερω, με λογική σκέψη και πρακτικότητα μας τονίζει πως χρειαζόμαστε βαθιά επεξεργασία σε ζητήματα της περιόδου, χωρίς βιαστκές αποφάσεις και δράσεις, με έλεγχο και φίλτρο στα λόγια, στην επικοινωνία.Το 2ο τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης είναι βοηθητικό και προωθητικό, αφού όμως πρώτα εμπιστευτούμε τον χρόνο και δώσουμε χώρο στην σκέψη και την ελεύθερη αντίληψη μας.

Ας νοιώσουμε, πως σε αυτή την φάση του Φεγγαριού, υπάρχουν ενέργειες σταθερότητας και σίγουρων σταθερών εξελίξεων.

Το σκηνικό της Πανσελήνου, τις πρώτες μέρες του 2023, έρχεται ρυθμικά με έμπνευση και ερωτισμό να συμπληρώσει, το συγκλίνον Τρίγωνο του Άρη σε αναδρομή από τους Διδύμους με την αποστασιοποιημένη συναισθηματικά αλλά αρκετά οξυδερκή Αφροδίτη, στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.Συναισθηματικές, ερωτικές συναντήσεις, δράσεις και αντιδράσεις, ενώσεις και νέες επαφές ή ανανεώσεις σχέσεων και συζητήσεις.Θετικές επίσης οικονομικές και νομικές υποθέσεις, που συμπληρώνουν ενεργειακά την αύξηση της αυτοπεποίθησης μας, μακριά από παρορμητικές και έντονες ενέργειες.

Σαβαϊτικά Σύμβολα και η ερμηνεία της μοίρας που βρίσκεται η Σελήνη της Πανσελήνου.

«Φάση-εικόνα: Η εκδίπλωση των πολυεπίπεδων δυνατοτήτων που προβάλλουν από ένα αρχικό Σπόρο. Βασική νότα: Η Παρόρμηση της ζωής να πραγματώσει το έμφυτο δυναμικό του Ατόμου». Για τα Σύμβολα λέξη Κλειδί της μοίρας, για το Φεγγάρι και την εκδήλωση του, η Ανάπτυξη. Τα Σύμβολα μας μιλούν για την διαδικασία της αυτοπραγμάτωσης, για την σημασία της επέκτασης του Εγώ μέσω κατάκτησης, μέσω ενδυνάμωσης του ψυχισμού, μέσω σιωπηλής και ουσιαστικής δράσης προς την αρμονία και την ισορροπία των σχέσεων, οικογενειακών και κοινωνικών, με στόχο την δομημένη, σταθερή πορεία προς την συνειδητή μεταμόρφωση ατομικά και συλλογικά.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα