Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
19/12/2022

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου – Νέα Σελήνη στην 1η μοίρα και 32 λεπτά στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 23 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδος 12:16 μ.μ.

Νέα Σελήνη, νέοι στόχοι με δομή και συγκρότηση.Από τις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω και αμέσως μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, τα Φώτα, Ήλιος και Σελήνη μας ανοίγουν τον δρόμο να θέσουμε συγκεντρωμένους και αρκετά σταθερούς, με όρια νέους στόχους.Όπως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σηματοδοτεί, έτσι και αυτό το Νέο Φεγγάρι στην 1η μοίρα του Αιγόκερω μας ανοίγει συνειδητά προς το επίπεδο της Πνευματικής Γέννησης.

Το Πνεύμα συναντά τον Κόσμο της Ύλης και είναι η αρχή για την Ζωδιακή Τριάδα της Γνώσης.Με το ζώδιο του Αιγόκερω και την Νέα Σελήνη της οργάνωσης, της λογικής σκέψης, της συναισθηματικής βαρύτητας, αφού και η προσωπικοί πλανήτες, Ερμής και Αφροδίτη διελαύνουν επίσης από το ζώδιο του Κρόνου.
Η Νέα Σελήνη μεθόδου, ζητά βαθιά σκέψη, ουσιαστική εσωτερική σιωπή για να κατανοήσουμε την Πνευματική Αφύπνιση του Ηλιοστασίου, του δρόμου μας αλλά κυρίως την μεταμόρφωση μας, μέσω των νέων ενάρξεων του μετασχηματιστικoύ πεδίου της ενέργειας του Πλούτωνα από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω.
Η έντονη πολυαστρία στο γήινο ζώδιο του Κρόνου,μας δίνει αυτή την δεδομένη στιγμή, λογική σκέψη ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πρακτικά την προηγούμενη αφαιρετική περίοδο από την μία πλευρά και από την άλλη την αισιοδοξία που δεχτήκαμε από κάποιες δυνατές κοσμικές συναντήσεις και επιρροές.

Το μήνυμα της Νέας αυτής Σελήνης, με ανοιχτές τις Πύλες του Σύμπαντος, τον πομπό-Ήλιο στην ίδια μοίρα με τον δέκτη-Σελήνη είναι το Φως στις ευθύνες, στον χρόνο, στην εξέλιξη, στην καθιέρωση.

Η στιγμή αυτή επιδέχεται μιας ενδιαφέρουσας προσοχής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.Η όψη τετραγώνου με τον Δία από την μηδενική κρίσιμη μοίρα του Κριού, που είναι έτοιμος για δράση, με δημιουργική ενέργεια για ενάρξεις με μακροημέρευση, μας επιστά την προσοχή στο να κατανοήσυμε την ανάγκη μας για αλλαγή μέσω συνειδητών πράξεων ώστε να μην επιτρέψουμε παρορμητικές κινήσεις ενθουσιασμού και υπερβολική εκδήλωση του Εγώ και της φιλοδοξίας μας.Θα πρέπει τα βήματα, οι αποφάσεις και οι πράξεις μας να είναι συνειδητές και με έλεγχο για να μην παρασυρθούμε από την αναστάτωση που θα δημιουργείται από δύσκολη γωνία όψης του Νέου Φεγγαριού με τις ενεργείες του απρόβλεπτου Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου.

Η Γείωση της τάσης της αισιοδοξίας σε λογική και ασφάλεια, είναι αυτή που θα φωτίσει το μονοπάτι για την σύνδεση με την εκδήλωση και την εκπλήρωση των στόχων!

Νέα Σελήνη με δύναμη κινήτρων και επιδιώξεων με ουσιαστική προωθητική ενέργεια αλλά και κρυφές δυσκολίες κυρίως ξαφνικών και απρόοπτων δυνάμεων. Η σκέψη πρέπει να μείνει συντονισμένη και σταθερή, η δράση σε πρακτικό πεδίο με μέτρο χωρίς βιασύνη, όρια με παρατήρηση στις αισθήσεις και τις εκδηλώσεις μας. Καρμικά στίγματα τραύματος θα είναι στη επιφάνεια και θα έχουν την ικανότητα να μας αποπροσανατολίσουν εάν δεν ακολουθήσουμε το όριο, εάν δεν γειώσουμε την αισιοδοξία και την φιλοδοξία μας. Η Γείωση της τάσης της αισιοδοξίας σε λογική και ασφάλεια, είναι αυτή που θα φωτίσει το μονοπάτι για την σύνδεση με την εκδήλωση και την εκπλήρωση των στόχων, που θα τεθούν ορθολογικά και με εσωτερική Πίστη στον χρόνο, βασικό στοιχείο του Κρόνου.

Ερωτικές, συναισθηματικές αφυπνίσεις, αυθορμητισμός και απελευθέρωση συναισθημάτων, που μπορούν να ενισχύσουν την θετική στοχοποίηση των επιθυμιών μας, σε αυτό το ενεργειακό πεδίο του Νέου Φεγγαριού.Η όψη τριγώνου του Ουρανού με την Αφροδίτη μας μιλά για ρομαντική ξαφνική συναισθηματική ισορροπία με γήινες αποχρώσεις και συναισθηματική έκφραση συντονισμένη με νέες λογικές και σταθερές αναζητήσεις. Το κοσμικό αυτό σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει το εξάγωνο του Ερμή στον Αιγόκερω λίγο πριν την αναδρομή του, με τον Ποσειδώνα, σε ορθή πορεία πια, από το ζώδιο των Ιχθύων. Η φαντασία και το όραμα στις ανοιχτές Πύλες του Σύμπαντος, στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μας δίνουν την δυναμική της διαίσθησης και της ομαλής επικοινωνίας ανοίγοντας το πεδίο της Πνευματικής και Διανοητικής Γνώσης.Ευκαιρία τα όνειρα να συντονιστούν με το πρακτικό και σταθερό σημείο του Νου.Να υλοποιηθούν ιδέες και αισθήματα, να μεταδοθούν επικοινωνιακά η αποδοχή και η κατανόηση.

Για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα το μήνυμα καθαρό, αρκετά σοβαρό όπως στο ζώδιο του Αιγόκερω αρμόζει.

«Βασική Νότα: Η αναγκαία αντίληψη από κάθε άτομο που κάνει επιθετκή χρήση της συλλογικής Δύναμης, ότι θα οδηγήσει στην αναποφεύκτη καταστροφή κάποιων εκ των αξιών που εξασφαλίζουν την ομαδική ολοκλήρωση».
Η ερμηνεία του Συμβόλου αναφέρεται σε διασπαστικές συνέπειες σε εχθρικό περιβάλλον.Μας μιλά, πως με την παρόρμηση και την κατάχρηση της Δύναμης βγαίνουμε εκτός ορίων, χάνουμε το συλλογικό και το δημιουργικό. Λειτουργούμε ατομικά και Εγωκεντρικά.Με το Νέο αυτό Φεγγάρι μπορούμε και πρέπει να στραφούμε στο λογικό, οριοθετημένο στόχο και να δράσουμε με το αξιακό μας σύστημα απόλυτα ισορροπημένο. Με την εσωτερική Τριάδα των αρχών ως οδηγό μας. Να αναγνωρίσουμε την ασφάλεια της Γης, να αποφύγουμε σπατάλη ενέργειας.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα