Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
03/12/2022

Πανσέληνος στις 08 Δεκεμβρίου στις 16 μοίρες των Διδύμων σε σύνοδο ακριβείας με τον ανάδρομο Άρη και η συναισθηματική ένταση, οι συγκρούσεις και οι παρεξηγήσεις στο προσκήνιο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το κοσμικό σκηνικό μετά από το πολύ κλειστό και αφαιρετικό ενεργειακό πεδίο των εκλείψεων, το πεδίο των ανατροπών και των περιορισμών, όπου συνοδευόταν και από τα δύο έντονα απρόθυμα τετράγωνα του Άρη με τον Ποσειδώνα, βρήκε για λίγο ένα άνοιγμα θετικότητας και αισιοδοξίας με τις ενέργειες της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου. Ενέργειες και συμπαντικές όψεις που μας έδειξαν πως με την πίστη και την εμπιστοσύνη, μπορούμε να οριοθετήσουμε και να θωρακίσουμε θεραπευτικές ενέργειες και αντικειμενική άσκηση, τόσο για το ατομικό καλό και την ανάπτυξη, όσο και για το συλλογικό καλό.

Ωστόσο το Φεγγάρι αυτό και η ενέργειά του μας βάζει εκ νέου σε αμφισβήτηση, αμφιβολία, νευρικότητα και συγκρούσεις. Μία ενέργεια άκρως ατυχηματική που χρειάζεται από εμάς σύνεση. Ατυχήματα που θέλουν προσοχή τόσο στο φυσικό σώμα όσο και στην δράση, στον τρόπο σκέψης και στις αποφάσεις μας.

Ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία από τις 05 Δεκεμβρίου, ενεργός και σε σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου με τα Φώτα, μας δημιουργεί πάλι κάτι θολό και απρόθυμο, οδηγώντας τον Εαυτό, φυσικά σε ασθενικότητα και νοητικά σε ακυρώσεις. Η δύσκολη αυτή συνάντηση πιέζεται επιπλέον και από την κλειστή σύνοδο του Άρη με την Σελήνη και ο ψυχισμός χάνει τον αυθορμητισμό του, την πνευματική του δραστηριότητα και περνά σε αναστατώσεις και υπερδιέγερση, αναμειγνύοντας μας σε διαμάχες και εκρήξεις.

Κατώτερες δονήσεις, επαναστατικές ενέργειες και αντιδράσεις που βάζουν εμπόδιο στην δράση και την αισιοδοξία…

Λόγια, σκέψεις, αποφάσεις, μετακινήσεις που όλα θέλουν προσοχή, όλα θέλουν επανεξέταση και παρατήρηση.Σημείο που πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και συνειδητοί ώστε να μην παρασυρθούμε στον κυκεώνα της έντασης και του θυμού. Κατώτερες δονήσεις, επαναστατικές ενέργειες και αντιδράσεις που βάζουν εμπόδιο στην δράση και την αισιοδοξία με την όψη χιαστί που δημιουργείται ανάμεσα στον Ήλιο και τον πλανήτη Ουρανό ανάδρομο από το ζώδιο του Ταύρου. Διλήμματα και πνευματική αναταραχή που έρχονται ως επιπλέον στοιχείο ενδυνάμωσης της ατυχηματικής ενέργειας, της ασθενικότητας και της αμφιβολίας. Συμφόρηση της ελεύθερης ροής της ενέργειας και της αναπνοής, του ρυθμού της Γείωσης και το Εγώ ζητά μέσα σε εμπόδια να μείνει στον στόχο.

Σημείο που ο εξελιγμένος Εαυτός καλό θα είναι να σταθεί σε σιωπή, να αναγνωρίσει τον παρατηρητή στους λόφους μέσα του και να νοιώσει το θετικό Τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο το Φως και τον θεραπευτή Χείρωνα.Να βρει την ηρεμία εν μέσω διαλογισμού και προσευχής, να δώσει χώρο στον τυφώνα των εντάσεων να προσπεράσει. Ενέργεια θετική και μοναδική που θα χρειαστεί, διότι το δύσκολο και κλειστό σκηνικό της Πανσελήνου αυτής, συνοδεύεται και από δύο δύσκολα τετράγωνα πιέσεων των προσωπικών πλανητών του Ερμή και της Αφροδίτης με τον Δία στην αναιρετική μοίρα των Ιχθύων. Ασύμφωνη και αποκλίνουσα η όψη του Ερμή από τον Αιγόκερω πια, με τον Δία στους Ιχθύες, συγκλίνουσα και αρκετά δύσκολη ακόμα, η όψη της Αφροδίτης, από τις τελευταίες μοίρες του Τοξότη.

Κοσμικές ενέργειες που ζητούν από το άτομο εσωτερική σιωπή και εξωτερική συνειδητή δράση!

Η επικοινωνία, η σκέψη και ο λόγος με άλλη βαρύτητα, μια βαθιά αντίληψη που πρέπει να συντονιστεί με τον χρόνο ώστε να αποφύγουμε επιπόλαιες και αυθαίρετες κινήσεις.Η γνώση και η προβολή αυτής να είναι σε πλαίσιο και όριο με τις ήδη υπάρχουσες εμπειρίες μας. Προσοχή σε υλικές και συναισθηματικές υπερβολές, προσοχή στην αμέλεια και στην σπατάλη ενέργειας. Σημείο που πρέπει να στραφούμε στο ήρεμο, στο αυθεντικό και στο γνήσιο για να αποφύγουμε τις ακυρώσεις και τις ματαιώσεις. Κοσμικές ενέργειες που ζητούν από το άτομο εσωτερική σιωπή και εξωτερική συνειδητή δράση, ώστε να νοιώσει τις λεπτές θετικές ενέργειες του απαιτητικού αυτού μαθήματος. Ενέργειες που μέσα από το όριο και το βάθος έχουν καρμικότητα στα σημεία και η έρευνα ζητά θυσία και χρόνο.

Που και πως θα βρεις θεραπεία; Ποιες αλλαγές χρειάζεται να κάνεις και ποιο ακριβώς είναι το σημείο μέσα στον ψυχισμό, αναγνώρισης της δημιουργικής θεραπευτικής εξέλιξης;

Δυνατή και εκρηκτική η ενέργεια της Πανσελήνου με την όψη συνόδου με τον Άρη ανάδρομο και το μήνυμα διαμέσου Σαβαϊτικών Συμβόλων ξεκάθαρο.
«Φάση – εικόνα: Το κεφάλι ενός Ακμαίου Νεαρού μεταβάλλεται σε εκείνο ενός Ώριμου Στοχαστή. Βασική Νότα: Η μεταμόρφωση της φυσικής ζωτικότητας σε ικανότητα για την διάπλαση αντιλήψεων και διανοητικών διατυπώσεων μέσω των οποίων μπορεί να μεταβιβαστεί η γνώση».
Θα πρέπει να σταθούμε στην ακριβώς αντίθετη ενέργεια της εκδήλωσης του Φεγγαριού, να βρούμε το ήρεμο και το σταθερό μακριά από την ένταση και την ταχύτητα χωρίς όριο, να δούμε την αντίληψη και το δίδαγμα από τον έλεγχο. Να αναγνωρίσουμε την διαδικασία της Νοητικής Μεταμόρφωσης, λέξη κλειδί για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα. Να νοιώσουμε τις ενέργειες αισιοδοξίας που δεχτήκαμε το προηγούμενο διάστημα, της προηγούμενης φάσης της Σελήνης, να παρατηρήσουμε, να ζυγίσουμε, να κατανοήσουμε την μεταμόρφωση που χρειαζόμαστε νοητικά, φυσικά και ψυχικά και να δούμε τα συναισθήματα σε δύναμη και θάρρος και όχι σε ένταση και σύγκρουση.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα