Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
14/11/2022

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου στις 24 του μήνα και ώρα 00:57:01 π.μ.στην 01 μοίρα και 37 λεπτά στο ζώδιο του Τοξότη.

Νέα Σελήνη σε όψη συνόδου με τους προσωπικούς πλανήτες Αφροδίτη και Ερμή, Νέο Φεγγάρι με ζητήματα και αισθήσεις σε ένα κοσμικό σκηνικό που είναι έτοιμο να μαλακώσει, να ανοίξει και να μας δώσει εκ νέου την διάθεση αναγνώρισης εσωτερικής δύναμης και τύχης. Να πιστέψουμε εκ νέου στην συνέχεια του δρόμου και την πρόοδο. Στην 1η μοίρα του Τοξότη, σε πεδίο Διός, εσωτερικότητας και πνευματικότητας, το αξιακό σύστημα ανοιχτό και ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος επικοινωνίας σε μεταβολή, αλλά κυρίως πιο ανοιχτό το πεδίο Συνείδησής που θα μας οδηγήσει στην γνώση και από την γνώση στην επέκταση και την εξέλιξη.

Το νέο αυτό Φεγγάρι στο ζώδιο του Τοξότη μας συγκεντρώνει, μας ανοίγει τον δρόμο στην έννοια της Επικέντρωσης και Αναγνώρισης νέου στόχου. Να εστιάσουμε σε αυτόν χωρίς αμφισβητήσεις ή αμφιβολίες που υιοθετήσαμε στο παρελθόν.

Σε όψη ασύμφωνου τριγώνου, με τον κυβερνήτη του ζωδίου, Δίας ανάδρομος στους Ιχθύες σε στάση και έτοιμος για την ορθή του πορεία. Ο Κυβερνήτης του Τοξότη και παραδοσιακά των Ιχθύων, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης έτοιμος να φανερώσει όλη την εσωτερική διαδικασία της παρατήρησης από την ανάδρομη πορεία του τόσο στο ζώδιο των Ιχθύων όσο και στο ζώδιο του Κριού. Να μηρυκάσει, να σταθεί, να διαλογιστεί λίγο ακόμα στο ζώδιο των Ιχθύων, στην αναιρετική μοίρα, στην τελευταία μοίρα της ολότητας του Ζωδιακού. Δυνατές, ευκαιριακές δυνάμεις δημιουργικότητας από το ενεργειακό πεδίο της όψης εξαγώνου, που σχηματίζεται ανάμεσα στον Δία από τους Ιχθύες και τον πλανήτη μεταμόρφωση Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, που βρίσκεται σε ορθή πορεία από τις 10 Οκτωβρίου.

Το ανοιχτό αυτό ενεργειακά πεδίο συνοδεύεται και από άλλες σημαντικές όψεις. Η αρχή της αποδυνάμωσης, τα απόνερα του απρόθυμου και αδύναμου σκηνικού, από το αποκλίνον 2ο τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα που δίνει την σειρά του σε χώρο σκέψης, ανοιχτής κρίσης και δράσης με την όψη τριγώνου του Άρη από τους Διδύμους με τον Κρόνο στον Υδροχόο.

Στιγμή που χρειαζόμαστε το σύνολο των κοσμικών ενεργειών για να αναγνωρίσουμε και εν συνεχεία να εξετάσουμε την σιγουριά του δρόμου που επιλέγουμε, τι όρια βάζουμε; Τι όρια δεχόμαστε;

Όρια τα οποία είναι πιο ήπια, από το επίσης αποδυναμωμένο τετράγωνο του Κρόνου με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο και το απρόβλεπτο έχει πια από εμάς την ικανότητα λύσης και το σημείο περιορισμού έχει πια παρατήρηση, έρευνα και μας ζητά συνέπεια στην άσκηση.Οι δύο από τους προσωπικούς πλανήτες, Αφροδίτη και Ερμής, σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη και τρίγωνο θεραπευτικό με τον Χείρωνα από το ζώδιο του Κριού, συμβάλλουν στο αισθηματικό κομμάτι επικοινωνίας, είτε μέσα μας, είτε με τους γύρω μας. Οι αποφάσεις είναι ζεστές και έχουν ως στόχο το επικοινωνιακό άνοιγμα. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον αδύναμο Ερμή στον Τοξότη, ακούει ενεργητικά και ουσιαστικά το θεραπευτικό δίδαγμα του Χείρωνα και δημιουργεί με γνώμονα την αρμονία και την γαλήνη, τον δικό της οικείο ρυθμό. Η βάση των αξιών, βοηθά το επικοινωνιακό ζήτημα να είναι επικεντρωμένο και όχι χαοτικό.

Οι δεσμοί της Σελήνης σε όψεις έριδας, που μας οδηγούν σε προβληματισμούς και μνήμες…

Οι Ουράνιες ενέργειες σε ένωση, Ουρανός ανάδρομος σε σύνοδο με τον Βόρειο δεσμό της Σελήνης ανάδρομο στον Ταύρο στον οίκο της πνευματικότητας, φυσικός οίκος του Δία και του Τοξότη, μας καθιστούν την προσοχή στο κέντρο μας, και την Αναπνοή βαθιά στο κέντρο της βάσης και της Γείωσης, στο αισθητήριο κομμάτι της ζωής και της ισορροπίας, χωρίς ένταση και αμφισβήτηση. Ο καρμικός στόχος βρίσκεται στο σημείο που επιδέχεται ενέργειες απρόβλεπτες και αναστατώσεις και χρειάζεται προσοχή στο μέγεθος των αντιδράσεων. Οι δεσμοί της Σελήνης σε όψεις έριδας, που μας οδηγούν σε προβληματισμούς και μνήμες, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας και στις σχέσεις μας. Να δούμε με καθαρότητα την αποδυνάμωση των δύσκολων γωνιών και να εστιάσουμε την παρατήρηση μας στον Εαυτό και το περιβάλλον μας.

Η εσωτερική διάθεση επέκτασης του Τοξότη σε ρυθμό αρμονίας και ισορροπίας με τα Φώτα, σε γέφυρα συντονισμού με τα ενεργειακά μας κέντρα.

Για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα η ερμηνεία της μοίρας ως βασική νότα έχει το μήνυμα: «Η κινητοποίηση των ασυνείδητων ενεργειών κάτω από την πίεση των προσωπικών κινήτρων». Τα Σύμβολα μιλούν για σύνδεση και αλληλεπίδραση ενεργειών. Για το πνεύμα και τον Πνευματικό δυναμισμό. Για τις φυσικές ενέργειες οι οποίες είναι ισχυρές και έχουν την ικανότητα να εξευγενίσουν την εσωτερική ένταση και αστάθεια. Η αποδυνάμωση της κρίσης οδηγεί σε βάθος παρατήρηση και άσκηση. Ο χώρος και ο χρόνος, που θα λειτουργήσουν ως μεταβατικό στάδιο για την αναγνώριση της πορείας μας. Η εσωτερική διάθεση επέκτασης του Τοξότη σε ρυθμό αρμονίας και ισορροπίας με τα Φώτα, σε γέφυρα συντονισμού με τα ενεργειακά μας κέντρα, ετοιμάζοντας μας να δεχτούμε και να αποδεχτούμε την συγκέντρωση στην άσκηση.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα