Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
22/03/2024

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Κριού – Ζυγού | Η 1η έκλειψη της χρονιάς ήδη ενεργή, έρχεται για να μας δείξει τόσο το πεδίο των αφαιρέσεων όσο και το πεδίο αναγνώρισης της εξέλιξής μας.

Εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από το εκλειπτικό σημείο της περιόδου αλλά και με σημαντική αναγνώριση της μεταμόρφωσης και του Μετασχηματισμού. Έκλειψη Σεληνιακή, που ταράζει – ανακατεύει την σκαλιέρα των σχέσεων, του Εγώ και του Εμείς. Έκλειψη με κέντρο τις Σχέσεις τις προσωπικές, τις συνεργασιακές και τις διπλωματικές. Το ενδιαφέρον σε αυτή την Σεληνιακή έκλειψη δεν είναι μόνο πως μας δείχνει την αναστάτωση των σχέσεων κάθε είδους, το ενδιαφέρον και η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στα βασικά χαρακτηριστικά του Ζωδίου του Ζυγού που τονίζονται, στις αξίες, την ισορροπία και την δικαιοσύνη.

Η Σεληνιακή αυτή έκλειψη μας πιέζει να δούμε πιο προσεκτικά τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τις επιθυμίες μας, σχετικά με την ισορροπία του Εγώ με τους Εμείς. Η αντίθεση φέρνει έλεγχο και ο έλεγχος με την παρατήρηση φέρνουν την ισότητα, τον διάλογο, την σωστή διαπραγμάτευση. Έννοιες οι οποίες με τις εκλειπτικές δυνάμεις μάς οδηγούν να δούμε και να αναγνωρίσουμε τι, πού και πώς πρέπει να προσαρμοστούμε. Να αναγνωρίσουμε προώθηση του Εαυτού με αυτοπεποίθηση, θάρρος και αξίες. Να αναθεωρήσουμε και να αξιολογήσουμε σωστά το πεδίο ύπαρξης μέσα στις σχέσεις. Να φέρουμε στην επιφάνεια έννοιες και ανάγκες που χρειαζόμαστε τόσο ατομικά, όσο και κοινωνικά. Να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των άλλων. Να βρούμε και να διαχωρίσουμε την ισορροπία της ανεξαρτησίας και της εξάρτησης, ώστε να κινήσουμε την ανάγκη προς την συντροφικότητα και την ομαδικότητα.

Προκλήσεις για την αναγνώριση εμπειριών και μοτίβων που χρειάζεται να εξεταστούν για να βρούμε ισορροπία…

Συναισθηματικές δηλώσεις που ζητούν σαφήνεια και ξεκαθάρισμα ώστε να μην φωτιστεί η σύγκρουση και να γεφυρωθεί η διαπραγμάτευση και ο Διάλογος. Η Σελήνη σε θετική όψη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο και όλες οι αναθεωρήσεις, όλες μας οι αναζητήσεις σε χροιά συνειδητοποιήσεων, ώστε να αναγνωρίσουμε τον τρόπο της μεταμόρφωσης και του μετασχηματισμού. Να αναγνωρίσουμε μέσα από τις εκδηλώσεις συναισθηματική δύναμη, συναισθηματική έκφραση, για σωστή προώθηση των σχέσεων, για σωστή αναγνώριση ισότητας και υποστηρικτικότητας μέσα σε αυτές. Για την συναισθηματική δύναμη προς την αναγνώριση στόχων και αλλαγής πορείας από τα έως τώρα δρώμενα που δεν οδήγησαν πουθενά, που δεν έδωσαν την εξέλιξη που χρειαζόμαστε. Προκλήσεις για την αναγνώριση εμπειριών και μοτίβων που χρειάζεται να εξεταστούν για να βρούμε ισορροπία, να βρούμε θάρρος να αντιμετωπίσουμε αισθηματικά ζητήματα, συνεργασίες αλλά και να βρούμε τρόπους επίλυσης σε πρακτικά ζητήματα, με διαχείριση στον ρυθμό της συγχώρεσης και της κατανόησης.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 5η μοίρα του Ζυγού, μοίρα που το Φεγγάρι βρίσκεται στην 1η έκλειψη του χρόνου.
Το επίπεδο συναισθηματικό.
Η Φάση: Ένας άνθρωπος παρατηρεί το ιδανικό του να παίρνει απτή μορφή μπροστά στην εσωτερική του όραση.
Βασική Νότα: Η ανάγκη για καθαρό οραματισμό των ονείρων ή των ιδανικών προκειμένου να γίνουν όντως πραγματικά.

Είναι μία φάση συμβολική μέσα στο πεδίο της ατομικοποιημένης ύπαρξης, που μας καλεί σε Εσωτερικό σχηματισμό, σαν μία σημαντική προετοιμασία για την δημιουργική προβολή των ιδεών ή των αντιλήψεων του ατόμου.  Δημιουργικότητα που προκύπτει μέσα από την βαθιά και ουσιαστική επανεξέταση των ζητημάτων της παρελθούσας και της παρούσας περιόδου, για την κατανόηση της εκδήλωσης του Φεγγαριού, προς την ομαλή διεκδίκηση της ατομικής ανάπτυξης, η οποία θα βοηθήσει, θα οδηγήσει σωστά το άτομο στην σύνδεση με το κοινωνικό και συλλογικό καλό.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα