Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
23/02/2024

Πανσέληνος Φεβρουαρίου στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων

Το φεγγάρι του χιονιού, το micromoon, το οποίο έρχεται να μας δείξει όρια και εμπόδια. Ένα από τα σημαντικά σημεία της περιόδου αυτής θα είναι οι εκδηλώσεις δομών και ορίων. Η Σελήνη στην Παρθένο σε ζώδιο πρακτικό και γήινο αλλά και με χαρακτηριστικά ταπεινά σε έντονη αντίθεση με το κρύο, το πάγωμα του Κρόνου από τους Ιχθύς. Μέθοδος μέσα από καθυστερήσεις, αργοπορία και οριοθετημένες ενέργειες που μας ζητούν προσωπικά και ατομικά να μετρήσουμε ανάγκες, να αναγνωρίσουμε προτεραιότητες, να επικοινωνήσουμε και να αποφασίσουμε μέσα από το πρίσμα της λογικής κρίσης και της Διάκρισης.

Μέσα σε μία εποχή που όλα αλλάζουν, μεταμορφώνονται, πρέπει να κατανοήσουμε το διαφορετικό, πρέπει να παρατηρήσουμε αντικειμενικά το τι συμβαίνει μέσα και γύρω μας. Τα όρια, οι χρονοκαθυστερήσεις θα είναι δυνάμεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Εκδηλώσεις – παρουσιάσεις ζητημάτων που οπωσδήποτε ζητούν διαφορετικό μέτρημα και έλεγχο. Ένας έλεγχος που θα βοηθήσει το εσωτερικό μπέρδεμα και θα επηρεάσει και σε εξωτερικά πεδία δίνοντας βοήθεια και στήριξη. Κρόνος σε σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο, αντίθεση με το Φεγγάρι σε αντίθεση και σύνθεση πιέσεων και δεσμεύσεων αναπόφευκτων. Το αναπόφευκτο το οποίο ζητά ατομικά, δέσμευση και μεθόδευση σε ένα πεδίο το οποίο όλα δείχνουν βαθιά αλλαγή. Λέξη – κλειδί σε αυτή την Πανσέληνο μαζί με την εμφάνιση του περιορισμού θα είναι η λέξη, η έννοια συντονισμός ως βασικός δείκτης και αρωγός στο τι και στο πώς πρέπει να δράσουμε με την εμφάνιση των εμποδίων.

Σε ένα κοσμικό, κοινωνικό σκηνικό που κλονίζεται, που οριοθετείται πιεστικά η ατομική μας δράση, οφείλουμε να μείνουμε σε εγρήγορση

Διάκριση, μεθόδευση και καθαρή επικοινωνία είναι το πεδίο της δράσης. Φως και αντίδραση στον τρόπο που αναγνωρίζουμε, συνειδητοποιούμε τις κρίσεις αλλά και φως στον τρόπο αναζήτησης λύσεων και οριοθέτησης σε προηγούμενα ζητήματα χαοτικά, με ικανότητα πια τακτοποίησης. Η πολυαστρία στον Υδροχόο, με τους προσωπικούς πλανήτες Αφροδίτη και Άρη σε σύνοδο, λίγο μετά την σημαντική τους συνάντηση με τον Πλούτωνα, έχουν ήδη ανοίξει τον δρόμο της εμβάθυνσης τόσο σε συναισθηματικά και δημιουργικά ζητήματα, όσο και σε οικονομικά, πρακτικά θέματα δίνοντας μαζί με την εμφανή δυσκολία και τον δρόμο όπου πρέπει να ολοκληρώσουμε καταστάσεις και συνθήκες επιβαρυντικές. Σε ένα κοσμικό, κοινωνικό σκηνικό που κλονίζεται, που οριοθετείται πιεστικά η ατομική μας δράση, οφείλουμε να μείνουμε σε εγρήγορση προς αναγνώριση και κατανόηση βαθέων αλλά και απλών καταστάσεων, ώστε να μην παρασυρθούμε στη δίνη των ορίων, αλλά να καταφέρουμε να νοιώσουμε την αυθεντικότητα και την σοβαρότητα της εποχής. Περίοδος όπου μέσα στις δύσκολες περιοριστικές ενέργειες, μας χαρίζει αλήθειες, δομή και μικρές νίκες προς την εξέλιξη και την επιτυχία. Ο Δίας από τον Ταύρο, με ενεργό και βοηθητικό εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και όψη τριγώνου με την Σελήνη της Πανσελήνου το φανερό κλειδί διαφυγής από την εμπλοκή αλλά και φωτεινός σηματοδότης προς την συλλογή της ασφάλειας και της νέας σταθερής οδού που αναζητάμε.

Ζώδια της Γης και του Νερού ως στοιχεία βοηθητικά προς την εξέλιξη λόγω πλαισίου, ισορροπίας αλλά και έντονης θετικής διαισθητικής δύναμης για την εκ νέου αναγνώριση της ατομικής πορείας και εμπειρίας του καθενός. Το ένα βοηθός στο Όλον και μέσα από την δύναμη των κεκτημένων του ατόμου θα κλείσει με ασφάλεια η βοήθεια προς το συλλογικό.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 6η της Παρθένου στην Πανσέληνο αυτή.
Δεύτερο επίπεδο συναισθηματικό – πολιτισμικό.
Φάση: Ένα Καρουζέλ.
Βασική Νότα: Η πρώτη εμπειρία της δυναμικής έντασης της διαδικασίας της Ζωής και η δυνατότητα χρήσης της για την επίτευξη μιας χαρακτηριστικής αυτο-ικανοποίησης.
Συμβολισμός που υποδηλώνει ότι κάθε κυκλική απελευθέρωση της ζωτικής ενέργειας μας προσφέρει την ευκαιρία να επιδείξουμε κάποιο είδος ικανότητας και κυριαρχίας. Το χαρακτηριστικό αυτού που βιώνει την ανεπτυγμένη συνείδηση. Μια αντικειμενική προσέγγιση της Ζωτικής δύναμης.

 

 Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα