Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
23/01/2024

Πανσέληνος Ιανουαρίου | Πρώτη Πανσέληνος του Έτους στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Πανσέληνος βάθους, Πανσέληνος κρίσεων, πιέσεων και εσωτερικών βαθέων αναζητήσεων. Πανσέληνος στην 5⁰ των σταθερών Ζωδίων με ικανότητα πυροδότησης της έκλειψης που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 2023. Το Ηλιακό Ωροσκόπιο της Πανσελήνου αυτής πλούσιο σε εκδηλώσεις και ολοκληρώσεις κάτω από το πρίσμα των πιέσεων και των εξαναγκαστικών αλλαγών. Οι ενέργειες πολλές, δυνατές ζητούν χωριστή προσοχή και παρατήρηση, καθώς όλοι μας καλούμαστε να δούμε το πεδίο της Μεταμόρφωσης και της αλλαγής του ρυθμού. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο, η στενή του σύνοδος με τον Ήλιο, αμέσως μας μιλά, αμέσως μας οδηγεί στην αναγνώριση του μετασχηματισμού.

Πανσέληνος εκδηλώσεων έντονων συναισθηματικών μεταβολών, με εκρήξεις, εσωτερικές συγκρούσεις και ασυνήθιστες αιφνίδιες αλλαγές. Αλλαγές που σηματοδοτούν το τέλος και την ολοκλήρωση πολλών ζητημάτων με διαφωνίες, διαφορές, οι οποίες ζητούν επίλυση, ζητούν ολοκλήρωση. Η Πανσέληνος των Κρίσεων, η οποία εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί και η Πανσέληνος της υπερβολής και του φανατισμού. Τόσο από την ίδια την μοίρα (5η μοίρα του Σταθερού Σταυρού) ενεργοποίησης της έκλειψης του Οκτωβρίου όσο και από τον πιεστικό σχηματισμό t-square με τον Δία στον Ταύρο.

Προτεραιότητες, μεθοδολογία και οργάνωση των αναγκών, των ασφαλειών και των αναζητήσεών μας!

Προκλήσεις, υπερβολές, φανατισμός με ικανότητα άκρατης αναστάτωσης σε θέματα ασφάλειας, σε θέματα θωράκισης. Εκδήλωση ζητημάτων και ολοκλήρωση αυτών, αφού σε αρκετά σημεία γύρω μας, ακόμα και μέσα μας οι αποφάσεις και ο τρόπος δράσης δεν ήταν γειωμένος, δεν ήταν προστατευμένος. Όχι, δεν είναι Φεγγάρι που τιμωρεί. Είναι Φεγγάρι που παρουσιάζει την απόλυτη κρίση, τα μεγάλα διλήμματα, για να αναγνωρίσουμε σε δύσκολη στιγμή την οργάνωση και την συνειδητοποίηση της μεγάλης Μεταμορφωτικής ενέργειας του Πλούτωνα, της μεγάλης ικανότητας δομής σταθεροποίησης του Κρόνου. Οι εκδηλώσεις μας καλούν, να αναγνωρίσουμε σε βάθος τον κρυφό εχθρό, την εσωτερική αμφιβολία μας και με τόλμη, φως και πίστη στην Μεταμόρφωση να καταστρώσουμε ένα πεδίο δράσης, σκέψης και παραγωγικότητας στην κάθε μέρα μας. Προτεραιότητες, μεθοδολογία και οργάνωση των αναγκών, των ασφαλειών και των αναζητήσεών μας, θα είναι αυτό που θα φανερώσει την επιθυμία αλλά και την ικανότητα αλλαγής.

Αναγνωρίζω την αμέλεια, δείχνω προσοχή, μεθοδεύω την ζωή μου.

Πανσέληνος η πρώτη του Χρόνου με δυνατές επίσης καρμικές οδηγίες, αναπόφευκτες επικοινωνιακές αδυναμίες, με ενέργεια που μπορεί να μας οδηγήσει στο επιπόλαιο και την αμφιθυμία. Σε αυτή την φάση του Χρόνου και καθ’ όλη την διάρκειά του δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την ατομική μας εργασία και πως όλα είναι Προετοιμασία για την Εξέλιξή μας. Οι παρουσιάσεις της Σεληνιακής αυτής στιγμής μας υπενθυμίζουν τις ζωτικές έννοιες που πρέπει να δούμε και ποιες έννοιες – συνθήκες πρέπει να αποφύγουμε. Αναγνωρίζω την αμέλεια, δείχνω προσοχή, μεθοδεύω την ζωή μου. Δεν παρασύρομαι χωρίς να ελέγχω, κατανοώ και εμπιστεύομαι τον Επιμελή Εαυτό.

Τα Σαβαϊτικά Σύμβολα, πάντα βοηθητικά στην ενεργειακή τους καθοδήγηση, μας δείχνουν ένα ενδιαφέρον μήνυμα συλλογικότητας και αναγνώρισης των κοινωνικών αξιών μέσα από την ατομική ανάληψη της Υπερπροσωπικής ευθύνης. Σε επίπεδο συναισθηματικό και πολιτισμικό καλούμαστε να εργαστούμε, ώστε να κατανοήσουμε μέσα από το πεδίο της προσοχής που θα δούμε, που θα νοιώσουμε ή ακόμα που θα ακούσουμε την θετική πληροφορία, την θετική σταθερή ευκαιρία που γεννιέται ή ενεργοποιείται για τον καθένα ξεχωριστά από αυτή την έντονη καθοριστική εκδήλωση της Πανσελήνου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα