Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
09/01/2024

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω | Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 20⁰ και 44’ του Ζωδίου.

Η 1η Νέα Σελήνη του Έτους μας δείχνει τον ρυθμό που πρέπει να κρατήσουμε για το Έτος. Ρυθμός ορίων, δομής και σοβαρότητας. Τα Φώτα στο Ζώδιο του Κρόνου σε φάση Νέων Ξεκινημάτων και ενάρξεων, όπου το σταθερό, το δομημένο θα είναι οδηγός τόσο στις αποφάσεις, όσο και στην αλλαγή. Νέα Σελήνη Καρμικών δυνάμεων, Νέα Σελήνη Μετασχηματισμού, αλλαγής και συντονισμού με ό,τι, μα ό, τι έχει ισορροπία. Ισορροπία και σταθερότητα από τα Ζώδια της Γης, αφού πρώτα όμως γίνει η απαραίτητη συγχρονισμένη ενέργεια με την αλλαγή και την Μεταμόρφωση. Οι Δεσμοί της Σελήνης σε σχηματισμό T-Square με την Σελήνη να πιέζουν, να φέρνουν στην επιφάνεια την πυροδότηση αναπόφευκτων αφαιρετικών ενεργειών και να μας ελέγχουν τα βήματα, τα θέλω, τα όρια. Αναστολές, φοβίες και συναισθηματικοί εγκλεισμοί, με μία Σεληνιακή φάση να πυροδοτεί και να βρίσκεται χρονικά στη μέση δύο εκλείψεων και παράλληλα από τον Άρη στην 5ο του Ζωδίου του Αιγόκερω να πυροδοτούνται 3 εκλείψεις. Θέματα και ζητήματα του Οκτωβρίου να έρχονται στην επιφάνεια για επίλυση και αναγνώριση του τι θα συμβεί, τι πρέπει να κατανοήσουμε από τις επόμενες και άκρως δυνατές εκλείψεις στον Παρορμητικό Σταυρό του Μαρτίου και του Απριλίου.

Η ανάγκη για έναρξη, η ανάγκη για αλλαγή και χρονικά και εσωτερικά είναι Παρούσα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον συνδυασμό που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ζητάμε, επιθυμούμε νέα έναρξη, ισοορρπία και σταθερότητα, όπως το στοιχείο της Γης μας δείχνει, αλλά παράλληλα θα πρέπει να έχουμε, 1ον πειστεί και εργαστεί με αναθεώρηση και αξιολόγηση σχέσεων και Εαυτού και 2ον να έχουμε απόλυτα αναγνωρίσει το πώς και το τι πρέπει να μεταμορφώσουμε. Πλούτωνας στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω λίγο πριν μπει στο Ζώδιο της Ελευθερίας, τον Υδροχόο σε σύνοδο 9⁰ με την Νέα Σελήνη και εμείς ατομικά αλλά και συλλογικά καλούμαστε να δηλώσουμε ετοιμότητα για το Νέο, που τόσο επιθυμούμε.

Ενεργειακό πεδίο πρακτικότητας και ικανότητας διαχείρισης, επίλυσης υλικών και συναισθηματικών ζητημάτων με μεθοδολογία, οργάνωση και προσαρμογή στα νέα ζητούμενα.

Ο Κλοιός σφιχτός, με αναστολές και πιέσεις, να κατανοήσουμε πως οπωσδήποτε κάτι πρέπει να αλλάξει. Η εξέλιξη απαιτεί βήματα, η ανάπτυξη θέλει τόλμη, η δράση θέλει σκέψεις και πράξεις συντονισμένες. Ο Ουράνιος Θόλος της Σεληνιακής αυτής φάσης μέσα στο ασφυκτικό πεδίο των καρμικών ενεργειών ή ακόμη και μέσα στην ασάφεια, μας ανοίγει δρόμο να ακολουθήσουμε, να αφουγκραστούμε και ευκαιρίες και ασφάλειες. Ασφάλειες και ευκαιρίες, εν μέσω θετικών απρόσμενων αλλαγών από την θετική όψη Τριγώνου, του Ουρανού από τον Ταύρο με τα Φώτα. Ενεργειακό πεδίο πρακτικότητας και ικανότητας διαχείρισης, επίλυσης υλικών και συναισθηματικών ζητημάτων με μεθοδολογία, οργάνωση και προσαρμογή στα νέα ζητούμενα.

Τα Ζώδια της Γης στο τιμόνι της καθοδήγησης για την απόκτηση στην παρούσα φάση σταθερών στόχων, παραγωγικής και δημιουργικής ενέργειας για την εξασφάλιση τόσο υλικών αξιών όσο και συναισθηματικών.

Νέα Σελήνη, όπου και οι υπόλοιπες πλανητικές δυνάμεις του Ηλιακού Ωροσκοπίου συνηγορούν στην αλλαγή, συνηγορούν στον έλεγχο θεμάτων που μας απασχολούν προς την εξέλιξη. Όψη Τριγώνου μεταξύ του Δία και του Άρη σε στοιχείο γήινο από τον Ταύρο και τον Αιγόκερω, αλλά στιγμή που η συνάντησή τους αυτή μας εφιστά την προσοχή να αναγνωρίσουμε τι χρειάζεται να αφήσουμε και με τι πρέπει να προσαρμοστούμε. Σημείο αφύπνισης, σημείο δράσης μόνο μέσω της κατανόησης του πλαισίου, των ορίων και του Ρυθμού, αφού και οι δύο αυτές ενέργειες βρίσκονται σε μοίρα εκλείψεων, πυροδοτώντας γεγονότα, αλήθειες, αφαιρέσεις αλλά και επιτυχίες. Τα Ζώδια της Γης στο τιμόνι της καθοδήγησης για την απόκτηση στην παρούσα φάση σταθερών στόχων, παραγωγικής και δημιουργικής ενέργειας για την εξασφάλιση τόσο υλικών αξιών όσο και συναισθηματικών.

Στην 20 του Αιγόκερω, μοίρα της πρώτης Νέας Σελήνης του Έτους, με καρμικές συνδέσεις με τους Δεσμούς της Σελήνης αλλά και το πλούσιο Γήινο στοιχείο να δίνει το παρόν, τα Σαβαϊτικά Σύμβολα μιλούν επίσης για μετασχηματισμό. Μεταμόρφωση και Δυναμική Εναλλαγή, με προκλήσεις που ζητούν προσαρμογή και συνολική ανθρώπινη προσπάθεια.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα