Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
13/12/2023

Πανσέληνος Δεκεμβρίου | Πανσέληνος στις 27 Δεκεμβρίου στις 2:32 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Λίγο πριν μας αφήσει το 2023, η τελευταία Πανσέληνος του Έτους στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω. Το φεγγάρι ασημί και δυνατό στο Ζώδιο της κυριαρχίας του. Με στοργή, συναισθηματική αντοχή και φροντίδα προς τον Εαυτό, τους άλλους και το οικείο. Η Σελήνη στον Καρκίνο προστατευμένη και δεκτική στον Υδάτινο χώρο του Ζωδίου, με δυνατή ευαισθησία και ψυχικές διαισθητικές ικανότητες.

Συγκυρία, ευκαιρία, συνεργασία με φως και μεταφορά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σε πρακτικό πεδίο.

Πανσέληνος στον παρορμητικό Σταυρό και η ενέργεια κεντρόφυγος από μέσα προς τα έξω. Η εκδήλωση της φάσης αυτής, εκδήλωση έκφρασης της δράσης προς μία συγκεκριμένη και σαφή κατεύθυνση. Ο Ήλιος απέναντι της σε στοιχείο γήινο, στοιχείο ορίων και δομής. Σε ετοιμότητα, σε πλαίσιο για κυριαρχία, καθιέρωση και ανάπτυξη φιλοδοξίας δύναμης και εξέλιξης. Σεληνιακή Φάση σε δυνάμεις από θετικές ενέργειες των Συλλογικών Πλανητών και των δομημένων ευκαιριών. Πανσέληνος ευαισθησίας που ενεργοποιεί και δυναμώνει το θετικό εξάγωνο, θετική όψη του Κρόνου από τους Ιχθύς με τον Δία στον Ταύρο. Εξάγωνο που σηματοδοτεί μία ενδιαφέρουσα συγκυρία, λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς αλλά και τους τρεις πρώτους μήνες του Νέου Χρόνου. Η όψη αυτή, ισούται με την συνεργασία της υπευθυνότητας με την τύχη και την ασφάλεια. Σε ένα διάστημα που οι ενέργειες έχουν δείξει την αμφιθυμία και τον προβληματισμό, οι Συλλογικοί Πλανήτες, Δάσκαλοι, έρχονται σε όψεις με το ευαίσθητο αυτό φεγγάρι, να εκδηλώσουν τα επόμενα σχέδια με οργάνωση, να φανερώσουν ευκαιρίες τόσο υλικές και συναισθηματικές, να θωρακίσουν ασφάλειες. Εκδηλώσεις στις οποίες θα αναγνωρίσουμε ατομικά την ανάγκη της δομής προς το ασφαλές πεδίο δράσης και προς την ύλη, αλλά και προς το συναίσθημα. Πανσέληνος όπου το φεγγάρι δέχεται εξάγωνα από τον Δία, τρίγωνα από τον Κρόνο και ο Ήλιος εξάγωνο με τον Κρόνο, τρίγωνο με τον Δία. Συγκυρία, ευκαιρία, συνεργασία με φως και μεταφορά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σε πρακτικό πεδίο, να νοιώσουμε την εσωτερική συγκέντρωση και να δράσουμε με γνώμονα την αισιοδοξία χωρίς υπερβολή αλλά με προσεκτικά και σταθερά βήματα.

Η εργασία είναι ατομική και μόνο μέσα από την ατομικότητα μπορούμε να συντονιστούμε με την αλήθεια του συνειδητού.

Ο χάρτης της Πανσελήνου αυτής, εκτός από τις θετικές δυνάμεις και όψεις με το δίκαιο και το διδακτικό, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην βιασύνη της σκέψης και της δράσης, από την σύνοδο του Άρη και του Ερμή στον Τοξότη που θα βρίσκονται υπό την επήρεια του θολού με το τετράγωνο τους με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μία όψη στο τέλος της χρονιάς που κρύβει απογοήτευση, θολές επιθυμίες και το πεδίο της εξαπάτησης θα είναι ανοιχτό. Φανατισμοί, εντάσεις, νευρικότητα και ηλεκτρικές ενέργειες, με ξαφνικά νέα που θα αναστατώνουν και θα αποπροσανατολίζουν, είναι αυτό που πρέπει ιδιαιτέρως να ελέγχουμε, ώστε να επιλέγουμε ευκαιρίες, στόχους, ιδέες που έχουν μονιμότητα και όχι κάτι εφήμερο. Η εργασία είναι ατομική και μόνο μέσα από την ατομικότητα μπορούμε να συντονιστούμε με την αλήθεια του συνειδητού, με την συγκεκριμενοποίηση του στόχου και με την πίστη πως οι Έννοιες είναι ζωτικές. Ζωτικότητα που έχει εν μέσω παρατήρησης, αρμονία και ισορροπία των αξιών και μας χαρίζεται σε αυτό, το Φεγγάρι με το τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Σκορπιό, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Το όνειρο με το πάθος σε συνάντηση στο συναισθηματικό πεδίο δράσης του υδάτινου κόσμου. Πλανητικές ενέργειες άκρως δυνατές σε μία Πανσεληνιακή φάση όπου πρωταγωνιστής είναι η ευαισθησία και καλεί για παρτενέρ την αισιοδοξία αλλά και την ευθύνη.

Το μήνυμα των Σαβαϊτικών Συμβόλων και οι εκδηλώσεις ενδιαφέρουσες συμβολίζοντας την ατομικοποιημένη συνείδηση που επιθυμεί να δράσει και να ακολουθήσει την δική της πορεία, με όρια και μέθοδο μέσω καρμικών, αναπόφευκτων οδών. Χρόνος, χρονιά που τελειώνει με εκδηλώσεις που δείχνουν φροντίδα και συναίσθημα, με ολοκληρώσεις αμφίβολων και απρόθυμων ενεργειών. Χρόνος και χρονιά που ξεκινά, που ατομικά ζητάμε επανεκκίνηση, ζητάμε ασφάλεια μετά από την αναγνώριση ζητημάτων εσωτερικών που επανεξετάσαμε.

Ας μας εκδηλώσει αυτή η Πανσέληνος το οικείο και φροντιστικό πεδίο που έχουμε ανάγκη. Ας μας φανερώσει πρακτικότητα και ασφάλεια. Ας μας δυναμώσει την συναισθηματική δράση των συνειδητοποιημένων επόμενων σημάτων και στόχων μας.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα