Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
02/11/2022

Έκλειψη στις 8 Νοεμβρίου. Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στις 16 μοίρες του Ταύρου, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 14:01:56 ώρα Ελλάδος σε σύνοδο με τον Ουρανό ανάδρομο στον Ταύρο.

Σκληρές και περιοριστικές γωνίες με τον Κρόνο σε ορθή πορεία και ένα πλανητικό σκηνικό στημένο και έτοιμο για εκρήξεις φοβιών, ορίων και ανατροπών. Η τελευταία Έκλειψη της χρονιάς με συντριπτική δύναμη αλλαγής προς όλα και όλους. Τα ζώδια του σταθερού σταυρού στο πιο κλειστό σημείο του χρόνου, ειδικά του 2ου δεκαημέρου, αλλά και το σύνολο του Ζωδιακού σε επιρροή αμφιθυμίας με Ουράνιες ανατρεπτικές ενέργειες που επιβάλλεται να μας βρουν, όσο μπορούμε, εντός του κέντρου μας. Ξαφνικές αποκαλύψεις, ασφάλειες και ανασφάλειες με όρια στην επικοινωνία και όρια στις ηθικές και υλικές μας αξίες. Διλήμματα περί χαρισματικής δύναμης και δράσης με τάση υπερβολής, λόγια και σκέψεις που φανατίζουν και αποπροσανατολίζουν. Το απρόβλεπτο που αναστατώνει τον ψυχισμό, τον εμποδίζει να μείνει συγκεντρωμένος στον υλικό και καρμικό του στόχο.

Τεταμένες σκληρές γωνίες, που δεν αφήνουν να δούμε το φως του Χρυσού Ήλιου και της Ασημένιας Σελήνης και τα γεγονότα που επηρεάζουν όλο και περισσότερο τη εσωτερική και πνευματική μας πορεία, ταράζουν για άλλη μια φορά την σταθερότητα.

Καρμική σύνδεση της δύσκολης αυτής Σεληνιακής Έκλειψης με το τώρα, το σοκ, την συναισθηματική ξαφνική αναστάτωση και τον έλεγχο των αξιών, όπου δύσκολα θα αναγνωρίσουμε την ευκαιρία πραγματοποίησης επιθυμιών και κοινωνικής αναγνώρισης. Ενέργεια που δημιουργείται από τις λιγοστές ανοιχτές πτυχές με την όψη εξαγώνου του Πλούτωνα στον Αιγόκερω με τον Δία ανάδρομο στην αναιρετική μοίρα των Ιχθύων.

Το πεδίο έντονο και κλειστό, με εστιακό πλανήτη δυσκολίας τον Κυρίαρχο Κρόνο σε γωνίες πιέσεων με την έκλειψη και τους Δεσμούς της Σελήνης, στενεύοντας και άλλο τα όρια, ανακατώνοντας εσωτερικά και εξωτερικά το δομημένο και το σταθερό.

  • Τι, που, και πως αποφασίζω, στηρίζομαι και σκέφτομαι;
  • Πως διαχειρίζομαι την αναγνώριση των απροόπτων γεγονότων;
  • Πως ισορροπώ την ανασφάλεια και τον όγκο των ευθυνών;

Από τη μία πλευρά η πολυαστρία της Σελήνης, του Ουρανού και του Βόρειου Δεσμού, που παρά την κλειστή και απρόβλεπτη ενεργειακή βάση, μπορεί και έχει να μας δώσει αποφασιστικότητα και ουσιαστική αντίληψη, με την Σελήνη να εξυψώνει μέσα μας τις ανάγκες και τα θέλω μας και τον ανάδρομο Ουρανό να μας οδηγεί ψυχικά και μεταφυσικά στην παρουσίαση της διαίσθησης και της φιλοδοξίας μας. Από την άλλη πλευρά η πολυαστρία του Ήλου, με τον Ερμή, την Αφροδίτη και το Νότιο Δεσμό της Σελήνης, όπου εν μέσω βαθιάς εσωτερικής εργασίας και έρευνας έχει το φως της σκέψης για την ανάδυση των αξιών, με παρατήρηση των παρελθοντικών καταστάσεων για να δούμε καθαρά τι χρειαζόμαστε και τι όχι.

Η μοίρα που λαμβάνει χώρα η Έκλειψη, η 16η μοίρα του Ταύρου για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα ως εικόνα «Μία συμβολική μάχη μεταξύ Ξιφών και Πυρσών».

Άρνηση για εξάρτηση από το παρελθόν. Ο αγώνας και η θέληση για την ασφάλεια και η αναγνώριση των ευθυνών ως σημείο εξέλιξης. Για το άτομο, το σημείο που το Τώρα και η παρούσα στιγμή έχουν την ενέργεια της δράσης όσο δύσκολο και αν είναι το ενεργειακό κοσμικό πεδίο. Το Σύμβολο διδάσκει πως η αποτελεσματικότητα αναδύεται από την ετοιμότητα. Οι αξίες στο προσκήνιο και η εξύψωση της συναισθηματικής ανάγκης για Ελευθερία, εν μέσω αφαιρετικής διάθεσης θα μπορέσουν να μπουν στην τροχιά των Ουράνιων Ύψιστων εξελίξεων.

Βασική Νότα: Φως στο σημείο και άσκηση πάνω στη αποδοχή των επιταγών του Ένδον Θεού.Η βαθιά και πλήρης συγκέντρωση ως το εσωτερικό κέντρο της προσωπικότητας. Η στροφή εσωτερικά και η έρευνα στο μέσα μας θα εξαλείψει το Εγώ και θα συντονίσει το Άτομο με το Σύνολο. Η Πίστη στην εσωτερική μας δύναμη και θέληση θα δημιουργήσει τον τρόπο και θα ανοίξει τον δρόμο για δημιουργική Μεταμόρφωση.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα