Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
25/11/2023

Πανσέληνος 27 Νοεμβρίου στον άξονα Διδύμου – Τοξότη. Φεγγάρι αντιθέσεων και ορίων στον Μεταβλητό Σταυρό. Η Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων, ζωηρή έκφραση και πολύπλευρη διάσταση προς την επικοινωνία και την σκέψη.

Σε αντίθεση με τον ήλιο και τον Άρη στον Τοξότη. Με ετοιμότητα και κινητικότητα στην δράση, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είμαστε μπροστά στον χάρτη της Πανσελήνου αυτής, με στοιχεία έτοιμα προς δημιουργική δραστηριότητα, πεδία προς αναγνώριση και εκδήλωση στόχων αλλά και πληροφοριών. Όμως η αλήθεια είναι πως όλα πάντα επηρεάζονται από τον ρυθμό. Και τον ρυθμό σε αυτή την Πανσεληνιακή φάση αδιαμφισβήτητα δίνει ο Κρόνος, ορθόδρομος πια από το Ζώδιο των Ιχθύων. Ρυθμιστής πλανήτης ο Κρόνος Κάρμα, ο Κρόνος Χρόνος όπου τα όρια και οι περιορισμοί θα είναι η βασική εκδήλωση αυτής της φάσης. Ο Κρόνος σε τετράγωνα με την Πανσέληνο και τον Άρη, θα δώσει το εμπόδιο, το φράγμα, τόσο καοσμικά και συλλογικά, όσο και σε προσωπικά ζητήματα εξέλιξης. Φρένο στην δράση εν μέσω φραγμών, χωρισμών, διασπάσεων αλλά και απρόθυμων ενεργειών που θα ενισχύσουν την αδυναμία του σώματος αλλά και του πνεύματος.

Το αποτέλεσμα θα είναι βεβαρημένο με έκρηξη των πολεμικών διαθέσεων, με αδιαλλαξία και επίδειξη της μισαλλοδοξίας.

Τα Φώτα, ο ανυπόμονος Άρης, ο δίκαιος αλλά και αυστηρός Κρόνος σε διαφορετικά στοιχεία του Μεταβλητού Σταυρού. Σε ζώδια πληροφορίας, γνώσης, εσωτερικότητας, πίστης και συγχώρεσης. Σε όψεις και δυνάμεις με σκληρές Γωνίες όπου θα προβληθεί το σκληρό, θα ανυψωθεί το ανασταλτικό Εγώ, θα προκληθεί η αδυναμία του ψυχισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι βεβαρημένο με έκρηξη των πολεμικών διαθέσεων, με αδιαλλαξία και επίδειξη της μισαλλοδοξίας. Σε μία τόσο έντονη κοσμική περίοδο, αυτή η Πανσέληνος με την δύσκολη συμμετοχή του Κρόνου, θα εξυψώσει την βία, τον θρησκευτικό φανατισμό και θα μηδενίσει την αντοχή του αδύναμου κρίκου. Η Εσωτερική ανησυχία, ατομικά, θα ζητά διέξοδο αναπνοής και λύσης, όπου θα είναι δύσκολο να βρεθεί χωρίς οργάνωση, χωρίς μέθοδο, χωρίς Πίστη.

Συνεχόμενες αμφιθυμίες και προβληματισμοί, η διέξοδος φαντάζει μακρινή και η επίλυση των ζητημάτων ονειρική.

Στον Ουράνιο θόλο και οι υπόλοιπες ενέργειες, ηλεκτρικές, διλημματικές και επικίνδυνες. Όψη αδυναμίας, όψη χιαστί, όψη σκληρή του Ν. Δεσμού της Σελήνης από τον Ζυγό με τον.. στους Ιχθύς και όψη χιαστί της Αφροδίτης από τον Ζυγό με τον Ουρανό στον Ταύρο. Επαναστάσεις, ανασφάλεια, κρίσεις, κοσμικές συνθήκες με αμφιβολία και κοινωνικές ανακατατάξεις. Προσωπικές συναισθηματικές κρίσεις με συνειδητοποιήσεις του τι και πώς πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να ολοκληρώσουμε, τι πρέπει να συντονίσουμε. Συνεχόμενες αμφιθυμίες και προβληματισμοί, η διέξοδος φαντάζει μακρινή και η επίλυση των ζητημάτων ονειρική. Εκδηλώσεις της Πανσέληνου που έρχονται για να μας ανοίξουν, οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι και τρόπο διαχείρισης πρώτα της ατομικότητας μας και σε δεύτερο χρόνο με την ανάπτυξη της συνειδητότητας, να διαχειριστούμε αλλιώς και διαφορετικά, συλλογικά και κοινωνικά πρότυπα. Μέσα στην περίοδο της Πανσελήνου και της εκδήλωσής της χρειαζόμαστε κατεύθυνση και ρυθμό αντιμετώπισης των ορίων αλλά και των περιορισμών.

«Τα Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 4η μοίρα των Διδύμων που βρίσκεται η Σελήνη μας μιλούν για επανάσταση με αιτία, για κίνηση με δημιουργική δράση.
Φάση: Ένα επαναστατικό περιοδικό που παρακινεί σε δράση.
Βασική Νότα: Η εκρηκτική τάση των καταπιεσμένων αισθημάτων και των ριζικών συγκινήσεων.
Η εξήγηση των παραπάνω στοιχείων έρχεται εν μέσω του ρυθμού. Η δράση με υπεροβολή προς την κατεύθυνση, θα φέρει ακραία αντίδραση. Η επανάσταση, το όριο αλλά ακόμα και η δράση έχουν δύο μορφές, είτε Επιθετική ενέργεια, είτε Ειρηνική ενέργεια. Όποια και από τις δύο μορφές το άτομο επιλέξει, λόγω ανάγκης την Επιθετική, λόγω αρμονίας την Ειρηνική, η επιθυμία είναι να φτάσει πέρα των εδραιωμένων μορφών».

Πανσεληνιακές εκδηλώσεις που μας ζητούν οριοθέτηση μέσα από διορθώσεις, διεκδικήσεις μέσα από προσαρμοστικότητα και δράση με βάση τον συγκεκριμενοποίηση του στόχου σε ρυθμό εσωτερικό και αισιόδοξο. Πανσέληνος στον άξονα της γνώσης, της επικοινωνίας και της εσωτερικότητας, που έχει την δύναμη να εξωτερικεύσει, να μεγαλώσει και να επεκτείνει τις ανάγκες μας.

 

Νamaste

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα