Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
11/11/2023

Νέα Σελήνη στις 13 Νοεμβρίου, στην 20⁰ 43’ του Σκορπιού. Η εικόνα του χάρτη της Νέας αυτής Σελήνης, μας μαγνητίζει, μας κρατά σε εγρήγορση, μας αφυπνίζει αλλά κυρίως μας αναστατώνει.

Αναστατώσεις τόσο από το απρόοπτο και το έκρυθμο, όσο όμως και από το ένστικτο, την διαισθητική μας ικανότητα η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Νέα Σελήνη στην 20⁰ του Σκορπιού, στο Ζώδιο της έρευνας, της μεταμόρφωσης, στο βαθύ Υδάτινο στοιχείο του Σκορπιού, τα Φώτα έτοιμα για διείσδυση. Ο Ήλιος με την δύναμη της θέλησης προς την διεκδίκηση ζητημάτων ζωής, επίμονος αλλά και εξοπλισμένος με άπλετο πάθος. Δίπλα του η Σελήνη στο Ζώδιο της πτώσης της, φορτισμένη με ανεξέλεγκτη ευαισθησία αλλά και καχυποψία. Τα Φώτα σε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια νέα Φάση του Φεγγαριού στον Ουράνιο θόλο, με οξυδέρκεια, ικανότητα εμβάθυνσης αλλά και κατώτερες αισθήσεις εμμονής, κτητικότητας και κυριαρχίας, ανεβάζουν ενέργειες ορμής και εκδηλώσεις προς τις επιθυμίες και τις προθέσεις που πρέπει να δοθεί ανάλογη προσοχή. Προσοχή προς το βαθύ πολεμικό πνεύμα, την φιλοδοξία χωρίς μέτρο αλλά κυρίως την αναγνώριση των αληθινών δυνάμεων του Εαυτού χωρίς υπερεκτίμηση δυνατοτήτων.

Άρης στον Σκορπιό που δύσκολα δέχεται άρνηση, που δύσκολα μπαίνει σε κατάσταση υποχώρησης ή συμβιβασμού.

Σε στενή σύνοδο με αυτή τη Νέα Σελήνη και ο διελαύνων Άρης στο ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά, τον Σκορπιό. Με δημιουργική δύναμη και δραστηριότητα, αλλά χωρίς να χάνει την ενέργεια της επιθετικότητας και της βιασύνης. Μία σύνοδος που πρέπει και οφείλουμε να αναγνώσουμε και να παρατηρήσουμε από δύο πλευρές. Το επιτθετικό, το επίμονο, σε μία βάση ψυχολογικής ενέργειας με πυροδοτήσεις, εντάσεις και εξάρσεις. Άρης στον Σκορπιό που δύσκολα δέχεται άρνηση, που δύσκολα μπαίνει σε κατάσταση υποχώρησης ή συμβιβασμού. Τριπλή ενεργειακή δύναμη πυροδοτήσεων παθητικών και έντονων επιθετικών ενεργειών με αγανάκτηση και χρησιμοποίηση ρυθμών προς επιβολή στόχων.

Ο Ηλεκτρισμός, η ενέργεια του απρόβλεπτου και η επαναστατικότητα στο προσκήνιο, με κύριο ρόλο στην έκφραση και εκδήλωση της Σεληνιακής αυτής φάσης. Ουρανός στον Ταύρο, ακριβείας αντίθεση με τη Νέα Σελήνη και τον Άρη. Επαναστάσεις, υπέρβαση ορίων και διασπάσεις προς το νέο, προς την θέληση και τον στόχο. Ανατροπές, συγκρούσεις που θα φέρουν στην επιφάνεια τη νευρικότητα και οι εσωτερικές αναστατώσεις και αμφιβολίες θα εξυψώσουν αποτυχηματικές διαθέσεις τόσο στο φυσικό σώμα, όσο και σε πρακτικά ζητήματα. Το απροσδόκητο, το φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε την έκφρασή του, ανησυχούμε προς την δομημένη δράση και συντονιζόμαστε με το αδρανές.

Έκρηξη αλλαγών – έκρηξη διαφορετικών ειδών και ενεργειακών ρυθμών.

Ποιος είναι ο οδηγός της αλλαγής, ποιος ορίζει τον σκοπό μέσα από τη δράση. Το αναπάντεχο, το εκρηκτικό θα είναι ο ρυθμός. Μέσα στις ενέργειες της αλλαγής και της ταχύτητας, χωρίς όρια, τόσο η Νέα Σελήνη όσο και ο Άρης σχηματίζουν όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα ανάδρομο στους Ιχθύς που χρωματίζει μέσα στο νευρικό πεδίο, ψυχικές και συναισθηματικές βοηθητικές δυνάμεις. Τρίγωνο διαισθητικό, η βοήθεια του Σύμπαντος να ελέγχουμε τον τρόπο σύνδεσής μας με τα πρακτικά αλλά και εσωτερικά ζητήματά μας. Τρίγωνο υδάτινο, που θα καθοδηγεί τα βήματά μας ήρεμα και όχι βιαστικά, βάζοντας ο καθένας από εμάς σε πρώτο ρόλο το ένστικτο και την εκ βαθέων παρατήρηση προς το Νέο, την έναρξη, τον Στόχο.

Σαβαϊτικά Σύμβολα
Φάση: Υπακούοντας στην συνείδησή του ένας στρατιώτης παρακούει τις διαταγές.
Βασική Νότα: Ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κανείς τα αποτελέσματα της άρνησής του να ακολουθήσει τα πρότυπα μιας επιθετικής κοινωνίας.
Το μήνυμα των Συμβόλων για αυτή την Άρεια Νέα Σελήνη του επαναστατικού ρυθμού μας καλεί να αναγνωρίσουμε ατομικά και συλλογικά την Εσωτερική Ελευθερία προς την απόδειξη του ανεξάρτητου αλλά και διαισθητικού τρόπου εξέλιξης.

 

 Namaste

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα