Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
24/10/2023

2η Έκλειψη Οκτωβρίου | Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα, Ταύρου – Σκορπιού, στις 28 Οκτωβρίου.

Έκλειψη στον άξονα των ασφαλειών των αξιών, των κρίσεων και της έρευνας. Η Σελήνη στο ζώδιο της έξαρσης της στον Ταύρο. Η Σελήνη σταθερή, επίμονη, αποφασιστική. Στο ζώδιο εξύψωσης της σε μία όμως έκλειψη που όλα είναι συντονισμένα προς την ανασφάλεια και όχι προς την ασφάλεια. Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία και ο άξονας των αισθημάτων, της προστασίας να κλονίζεται από υπερβολή, υπερευαισθησία, ανασφάλεια, με έντονες αποκαλύψεις σε θέματα τόσο οικονομικά, όσο και συναισθηματικά. Ο Ήλιος στην αντίθεση του Φεγγαριού και η έκλειψη να δυναμώνει. Με το φως του Ήλιου στο βάθος του Σκορπιού, στην έρευνα και στην επιμονή – εμμονή, του συναισθηματικού βάθους του Ζωδίου. Σύνοδος και συνοδοιπόροι του Ηλίου, ο Ερμής και ο Άρης στο ζώδιο του Σκορπιού επίσης. Έκλειψη Καρμικών ενεργειών, τελευταία στον άξονα του σταθερού Σταυρού, όπου θα μπορούσαμε να πούμε και να δώσουμε το όνομα Σεληνιακή Έκλειψη του Βόρειου Δεσμού. Καρμικές εσωτερικές αλλά και εξωτερικές αναζητήσεις προς την αναζήτηση των ασφαλειών.

Αποφάσεις που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και στην επικοινωνία και στην σκέψη, όσο και στη δράση.

Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία και αισθήσεις σιγουριάς και αισιοδοξίας αλλά Σελήνη έκλειψης, σε αντίθεση με τον Ερμή και τον Άρη όπου η εξέταση, η σκέψη, η έρευνα θα πρέπει να έχουν κυρίαρχο ρόλο, για να δούμε ακριβώς το αφαιρετικό, ανασφαλές της περιόδου. Πιέσεις, αναστολές, εσωτερικές συγκρούσεις και φοβίες – στο σύστημα των αξιών που προσβάλλουν τον ψυχισμό και κάνουν έκρηξη στην αμφισβήτηση – το αδύναμο και το αβέβαιο. Σε πρακτικό πεδίο, οικονομικά αδιέξοδα, συναισθηματικές εμπλοκές που εξυψώνουν την έννοια της αφαίρεσης, έξοδα που αυξάνονται, έσοδα που μετριούνται λάθος και γρήγορα. Αποκαλύψεις, δυνάμεις που μπλοκάρουν και πιέζουν. Αφαιρούν ή ακόμα και διαιρούν καταστάσεις και ζητήματα, τα οποία δεν είχαν διευθετηθεί σωστά και σε αυτή τους την Σεληνιακή φάση θα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο σημείο αναγνώρισης, για να επιλυθούν ή να ολοκληρωθούν. Αποφάσεις που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και στην επικοινωνία και στην σκέψη, όσο και στη δράση.

Ποσειδώνας ανάδρομος στους Ιχθύς, σε σκληρή όψη, ενάμιση τετράγωνο, με τον Ερμή και τον Άρη στο ζώδιο του Σκορπιού αλλά και σε όψη χιαστί, όψη διλημμάτων και ασθενικότητας με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Ζυγό. Αποκαλύψεις που συνοδεύονται από απογοητεύσεις. Αποφάσεις εν μέσω θολών καταστάσεων και πληροφορίες, οι οποίες φέρνουν στην επιφάνεια το επιθετικό, το ασθενικό. Αποκαλύψεις με εκμεταλλεύσεις, φοβίες αλλά και αποτυχίες που χρειάζονται σύνεση και έλεγχο ώστε να γίνει συνεργασία βάσης με την συναισθηματική και δημιουργική δραστηριότητα. Βοηθός – καθοδηγητής σε αυτή την έκδηλη δύσκολη έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού το μήνυμα των Σαβαϊτικών Συμβόλων για την 5η μοίρα του Ταύρου.

Φάση: Μία κρεμαστή γέφυρα πάνω από ένα βαθύ φαράγγι.
Βασική Νότα: Το ξεπέρασμα της χωριστικότητας μέσω ομαδικής εργασίας.
Στο Δεύτερο Επίπεδο: Συναισθηματικό – πολιτισμικό.

Τα Σύμβολα μας μιλούν για την ανθρώπινη ικανότητα της ομαδοποίησης, της συναισθηματικής δύναμης και της ανθρώπινης ικανότητας μέσα από τις δυσκολίες να ξεπερνιούνται τα δύσκολα και τα εμπόδια. Η ματιά και η επιμονή η οποία έχει ως στόχο την εξελικτική συνέχεια καθώς και την επέκταση στον χώρο. Προκλήσεις προς τις ασφάλειες και τις ανασφάλειες, με στόχο την έρευνα για να βγούμε από κρίσεις και εμμονές. Καλούμαστε ατομικά και συλλογικά να δούμε την ουσία και την δομή στην συναισθηματική ζωή, ισορροπώντας και συμμετέχοντας στο συλλογικό σχέδιο. Σχέδιο, το οποίο μας οδηγεί στην ζωή με αρμονία και ανάπτυξη.

Namaste

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα