Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
10/10/2023

Ηλιακή Έκλειψη Οκτωβρίου | Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη στην 21⁰ 7’ του Ζυγού.

Μια σημαντική Στιγμή στον ουράνιο θόλο με την έκλειψη επάνω στην μοίρα όπου ο Κρόνος έχει την απόλυτη έξαρσή του. Τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη στην μοίρα δικαιοσύνης, σε μοίρα που το ενδιαφέρον στρέφεται σε φροντίδα και μέριμνα. Μια Ηλιακή δακτυλιοειδής Έκλειψη που θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως σε θέματα ηθικά αλλά και νομικά.

Έκλειψη που το σκληρό, το πεδίο κρίσεων και το αναπόφευκτο θα είναι παρόν, δίνοντάς μας την αίσθηση του μοιραίου αλλά και του αναγκαστικού, αφού η έκλειψη, τα Φώτα θα βρίσκονται σε σύνοδο με τον Νότιο δεσμό της Σελήνης και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ορθόδρομο πια, στο ζώδιο του Αιγόκερω. Είμαστε καιρό τώρα υπό την επιρροή αυτών των σκληρών, επίμονων, καρμικών ενεργειών και συνθηκών. Συνθήκες υπό την θέση και τον ρυθμό του άξονα των Δεσμών της Σελήνης. Αναθεωρήσεις σε βάθος – σε σχέσεις, συνεργασίες – αναθεωρήσεις στο Εμείς. Έρευνα και έλεγχος για το δίκιο, αναγνώριση διπλωματίας και αλήθειας. Έκλειψη αφαιρετικών διαθέσεων. Έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού.Έκλειψη κρίσεων και συνειδητοποιήσεων σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών.

Τα Φώτα, η Έκλειψη σε όψη συνόδου με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τον Άρη στον Ζυγό.

Καρμικές σχέσεις, εξαρτήσεις από αυτές και πεδίο αποφάσεων που λαμβάνεται μέσα από δυσκολία, έρχονται στην επιφάνεια για να δούμε και να αναγνωρίσουμε πόσο και πού πρέπει να έχουμε και να πιστεύουμε τον Εαυτό μέσα στις σχέσεις. Σχέσεις προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές, συνεργασίες σε κρίσεις και αμφισβητήσεις. Ζητήματα και καταστάσεις που ζητούν επανεξέταση, έλεγχο αλλά κυρίως Διάκριση. Διάκριση και αντιληπτικότητα για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε για τον στόχο και την ισορροπία. Διάκριση στις σχέσεις, περιβάλλοντας ισότιμα τον Εαυτό μέσα στους άλλους. Διάκριση των δεδομένων για σωστές αποφάσεις. Αποφάσεις όπου μέσα στο αφαιρετικό της περιόδου δέχονται βοήθεια από την στενή σύνοδο των Φώτων με τον Ερμή στον Ζυγό. Επικοινωνία σε βάθος και σχέδιο. Σκέψη σε πεδίο δημιουργικότητας, συνεργασίας. Ένας Ερμής με θετική ενέργεια στην δύσκολη αυτή έκλειψη που μας οδηγεί να αναγνωρίσουμε αισθήσεις θετικών αξιών, ευγένειας και κυρίως προσαρμοστική διάθεση.

Όψη που δημιουργεί υλικές, συναισθηματικές και ηθικές ανασφάλειες, τονίζοντας κοινωνικά την αδυναμία, φέρνοντας στο φως νομικά και οικονομικά προβλήματα.

Μια έκλειψη στο ζώδιο του δικαίου, που μας καλεί από όλες τις πλευρές να είμαστε σε εγρήγορση. Ο Ουρανός από τον Ταύρο, πάντα απρόβλεπτος, πάντα νευρικός, σε δυνατή όψη χιαστί με την έκλειψη. Δυναμώνει τα διλήμματα, ενισχύει το απρόβλεπτο, ταράζει τις ασφάλειες. Όψη που δημιουργεί υλικές, συναισθηματικές και ηθικές ανασφάλειες, τονίζοντας κοινωνικά την αδυναμία, φέρνοντας στο φως νομικά και οικονομικά προβλήματα. Προσοχή σε καθημερινές δυσκολίες, καταστάσεις που θα αυξήσουν το άγχος, την ένταση και θέματα υγείας. Ασθενικότητα σε αυτή εκλειπτική περίοδο μαζί με απρόθυμες χαοτικές καταστάσεις με την επίσης διλημματική όψη του Ποσειδώνα ανάδρομου από τους Ιχθύς με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Ζυγό. Σχέσεις που απογοητεύουν, ψυχισμός αδύναμος που νοιώθει εγκατάλειψη και είναι ανέτοιμος να δει την πραγματικότητα, παραδομένος στο θολό και την ψευδαίσθηση.

Σε αυτή την στιγμή, ο Ουράνιος θόλος πάντα μας στέλνει μήνυμα διεξόδου και σωστής καθοδήγησης. Μήνυμα που έρχεται μέσα από τις έννοιες και τις δυνάμεις λέξεις – κλειδιά των Πλανητών, αλλά και των στοιχείων. Αναθεώρηση που μας οδηγεί στην αναγνώριση ζητημάτων που βοηθούν στην πορεία μας αλλά και ζητημάτων ή σχέσεων που δεν έχουν ή δεν έχουμε πια να προσφέρουμε εμείς κάτι. Έννοιες και δυνάμεις που συγκροτούνται επίσης με ένα δυνατό τρίγωνο θετικής ενέργειας του Κρόνου από τους Ιχθύς, με τον Άρη στον Σκορπιό, πυροδοτητή όμως και της επόμενης έκλειψης. Άρα θετική δύναμη που εκ νέου ζητά από εμάς προσοχή, θωράκιση κυρίως στον ρυθμό και την ταχύτητα που ελέγχουμε ή αναλαμβάνουμε οικονομικά ζητήματα, ασφάλειες και δραστηριότητες.

Σαβαϊτικά σύμβολα:

«Το μήνυμα των Συμβόλων για την ⁰ της έκλειψης.
Φάση: Ένα παιδί σε μία βρύση δίνει νερό στα πουλιά.
Βασική Νότα: Το ενδιαφέρον των απλών ψυχών για την ευημερία και την ευτυχία των λιγότερο εξελιγμένων όντων που διψούν για ανανέωση της ζωής.
Τα Σύμβολα μιλούν για την σύνδεση – Σύνδεση παιδιού – με τα πουλιά. Σχέση απλότητας και αυθορμητισμού, με μήνυμα την φροντίδα και τη μέριμνα. Απλοϊκή σχέση σε επίπεδο πνευματικό. Ψυχικό άγγιγμα για την αναγνώριση των αγνών αισθήσεων. Φυσικό επίπεδο για την κατανόηση τν αξιών και της ισορροπίας τους».

 

Namaste

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα