Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
18/09/2023

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου | Πανσέληνος 29 Σεπτεμβρίου 2023 στον άξονα Κριού – Ζυγού.

Πανσέληνος στον άξονα του Εγώ και του Εμείς. Σε έναν άξονα όπου από τις 17 Ιουλίου βρίσκονται οι δεσμοί της Σελήνης και σε σχηματισμό t- square, με εστιακό πλανήτη πιέσεων και κρίσεων τον Πλούτωνα ανάδρομο στην 27η μοίρα του Αιγόκερω. Αναθεωρήσεις στις σχέσεις, στο Εμείς, σε μοτίβα συμπεριφοράς, στις αξίες, την αρμονία, προώθηση του Εαυτού με αλήθεια και τιμιότητα στο Εγώ και την εξέλιξή του. Εκδηλώσεις και αποκαλύψεις που αφορούν τον ψυχισμό, την σχέση του με το παρελθόν, την οικογένεια.Μνήμες ξυπνούν και ακουμπούν στο ψυχικό πεδίο των εσωτερικών αποκαλύψεων αλλά και αναζητήσεων. Η Σελήνη της Πανσελήνου σε ζώδιο ενθουσιασμού, αυθορμητισμού, στον ανυπόμονο Κριό. Ψυχισμός σε γρήγορη διάθεση και χωρίς να δίνει χώρο και χρόνο στην σκέψη, χωρίς φίλτρο στην δράση, θέλει προσοχή για να συλλάβει και να νοιώσει το μήνυμα της εκδήλωσης. Σελήνη στον 4ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου και ο Ήλιος απέναντί της στον 10ο οίκο, να δυναμώνουν ενεργειακά, τις καρμικές δονήσεις, των Γωνιακών Οίκων (4ου – 10ου) με έντονη ψυχολογική αντιστοιχία των ψυχικών – οικογενειακών καταβολών, της κοινωνικής και προσωπικής ένταξης.

Γωνιακοί Οίκοι, του υποκειμενικού βάθους του ψυχισμού και της Ύψιστης αντικειμενικότητας του Μεσουρανήματος, ο άξονας 4 – 10 με τις κληρονομικές τάσεις σε αντίθεση με τις κεκτημένες αξίες. Με τους δεσμούς της Σελήνης στο Ηλιακό Ωροσκόπιο της Πανσελήνου να δίνουν την καρμική αναπόφευκτη ενέργειά τους στην εκδήλωση και να κατευθύνουν την πορεία μας προς όλα. Μέσα σε στενό πεδίο κρίσεων με τα συνεχόμενα τετράγωνα τους με τον Πλούτωνα, το σημείο της αναγκαστικής μεταμόρφωσης ακόμη ανοιχτό. Αναθεώρηση στις έως τώρα εμπειρίες για την σωστή προώθηση του Εαυτού με ψυχικό αυτοέλεγχο, στην συνέχεια της αποστολής και δράσης του.

Το ατυχηματικό πεδίο εν δράσει, διλήμματα, νευρικότητα, που δυστυχώς προκαλούν με την σειρά τους διασπάσεις, χωρισμούς και ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα.

Μία Πανσέληνος αποκαλύψεων και εκδηλώσεων με ιδιαίτερη χροιά και σε ρυθμό εντάσεων, αφού ο Άρης στον Ζυγό βρίσκεται στην 21η μοίρα του ζωδίου σε στενή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης ανάβει, πυροδοτεί την επικείμενη έκλειψη στον Παρορμητικό Σταυρό στις 14 Οκτωβρίου. Δονήσεις δυνατές, με έριδες και επιβλαβείς συνθήκες να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, να προκαλούν συναισθηματικές φοβίες, ψυχικές συγκρούσεις και το εσωτερικό πεδίο να βάλλεται από αμφιβολία, ένταση και θυμό. Θυμός με απρόβλεπτες ηλεκτρικές ενέργειες, Άρης σε όψη χιαστί με τον Ουρανό στον Ταύρο. Το ατυχηματικό πεδίο εν δράσει, διλήμματα, νευρικότητα, που δυστυχώς προκαλούν με την σειρά τους διασπάσεις, χωρισμούς και ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα.

Οι δυνατές περίεργες διλημματικές ενέργειες σε πεδίο χαοτικό, σε πεδίο ψευδαισθήσεων και ψυχικών αναστατώσεων, σε πεδίο ασθενικών και απρόθυμων ενεργειών με τον Νότιο δεσμό χιαστί με τον Ποσειδώνα, το εν δυνάμει Yod, με εστιακό πλανήτη τον Άρη προς τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό και η προσοχή μας, ατομικά και συλλογικά να οδηγείται μόνο στο έντονο και δυνατό, με την εξουσία να κλονίζεται, με τις κοινωνικές αναστατώσεις και εντάσεις να εντείνονται. Ενστάσεις και επαναστάσεις με διαρκή ζητήματα, απρόβλεπτα, τόσο κοινωνικά και συλλογικά, όσο ατομικά και οικογενειακά. Συναισθηματικές και οικονομικές δυσκολίες εντάσεων και πιέσεων, με το τελευταίο, ακριβείας, τετράγωνο της Αφροδίτης στον Λέοντα με τον Ουρανό στον Ταύρο, προστίθενται στην δυσκολία της έντονης και επιθετικής αυτής Πανσελήνου. Η πληγή στο Εγώ, στον ψυχισμό, σε θέματα που έχουν αρχίσει από την οικογενειακή εστία και τα πρώτα μας ξεκινήματα, είναι και αυτά στην επιφάνεια για εργασία και τρόπο αναγνώρισής τους. Χείρωνας σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό, σε αντίθεση με Την σύνοδο Άρη – Νοτίου Δεσμού, σηματοδοτούν με την σειρά τους και άλλο ένα μπλοκαρισμένο πεδίο δράσης, επιθετικής και ανταγωνιστικής ενέργειας.

Ενέργειες βοηθητικές και αληθινές από το ανοιχτό πεδίο του Εξαγώνου του Άρη με την Αφροδίτη, το τρίγωνο της ισορροπίας των αξιών Αφροδίτης με τον Χείρωνα και τον Βόρειο δεσμό.

Πανσέληνος με εκδηλώσεις επίμονες, με ενέργειες που ξυπνούν κατώτερα συναισθήματα, με τον φόβο και τον θυμό σύμμαχο στην ένταση, σε περίοδο αφαιρετικών διαθέσεων και όλα εσωτερικά και εξωτερικά να μας δείχνουν το όριο και τον περιορισμό. Στιγμή που ατομικά, μας ζητά σιωπή, παρατήρηση, μέθοδο, διπλωματία, ώστε να γίνουμε αρωγός στο συλλογικό, ώστε να δούμε, να αφουγκραστούμε τόσο από το Ηλιακό Ωροσκόπιο, αλλά και μέσα μας, τις ενέργειες της εκτόνωσης της δυσθυμίας. Ενέργειες βοηθητικές και αληθινές από το ανοιχτό πεδίο του Εξαγώνου του Άρη με την Αφροδίτη, το τρίγωνο της ισορροπίας των αξιών Αφροδίτης με τον Χείρωνα και τον Βόρειο δεσμό. Μία σφήνα της αμφιθυμίας που έρχεται να μας θυμίσει την αρμονία που ζητάμε, την δημιουργικότητα και την δραστηριότητα μέσα στο πεδίο των ισορροπημένων σχέσεων. Την δοτικότητα αλλά και την ομορφιά της ένωσης και της προσαρμοστικότητας.

Φεγγάρι και πλανητική στιγμή που έχουμε ανάγκη να αναλύσουμε σε βάθος έννοιες, για να ανασυνταχθούμε και να θωρακίσουμε σκέψεις, δράσεις, ώστε να δούμε την ένωση, να νοιώσουμε την ευκαιρία του μαζί και του Εμείς. Μεγάλος αρωγός στην Πανσεληνιακή αυτή ενεργειακή έκρηξη, ο Ποσειδώνας. Εστιακός πλανήτης του σχηματισμού kite, ανοίγει την διαισθητική του ικανότητα μέσω ενσυναίσθησης, μας οδηγεί να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ναι, ακόμα και ο χαοτικός Ωκεάνειος ενεργειακός χώρος του Ποσειδώνα, εάν είμαστε σε εγρήγορση και συνειδητοί, μπορεί να μας οδηγήσει στον στόχο. Αρκεί αυτός να έχει δομή και εμείς ατομικά να νοιώθουμε και να ακολουθούμε τις αρετές, της συνέπειας και της πειθαρχίας.

Σε Πανσέληνο καρμικών ενεργειών, σε Πανσέληνο πυροδοτήσεων εκλείψεων, σε Πανσέληνο διλημμάτων και ανύψωσης κατώτερων συναισθημάτων, καλούμαστε σε εννοιολογική αναγνώριση, καλούμαστε σε παρατήρηση, σε συγκέντρωση. Αρχικά ατομικά με τον Εαυτό, κατόπιν στο κοινωνικό και συλλογικό πεδίο. Εκδηλώσεις και αποκαλύψεις με στόχο την αντίληψη των δυνατοτήτων μας σε συνάρτηση του Εγώ με το Εμείς.

 

Namaste

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα