Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
17/08/2023

2η Πανσέληνος Αυγούστου – Πανσέληνος 31 Αυγούστου στις 03:35 π.μ. ώρα Ελλάδος

Η 2η Πανσέληνος του Αυγούστου. Πανσέληνος στο Υδάτινο στοιχείο των Ιχθύων. Πανσέληνος Πίστης, θεϊκής συμμετοχής και συγχώρεσης. Πανσέληνος με όρια και βάθος. Το Φεγγάρι στον 8ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου σε σύνοδο με τον Κρόνο ανάδρομο στο ίδιο ζώδιο.

Η Σελήνη σε βαθύ υδάτινο πεδίο έρευνας και αναγνώρισης ψυχικών και συναισθηματικών πεδίων.Σελήνη σε στοιχείο νερού, συναισθηματική, απέραντη, ανοιχτή στο μεγάλο πεδίο της δεκτικότητας, με εξαιρετική ικανότητα αυτοσυντήρησης αλλά και ένας ψυχισμός που εύκολα ανοίγει στις επιρροές και τις συγκινήσεις που έρχονται από το περιβάλλον. Ο πομπός απέναντί της σε στοιχείο γης, έτοιμος να δώσει το φως έτοιμος να τακτοποιήσει και να μεθοδεύσει. Τα Φώτα στον 2ο και τον 8ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου της φάσης αυτής, τα Φώτα σε οίκους ασφάλειας και αξιών τόσο υλικών και συναισθηματικών όσο και ηθικών.

Στιγμή που εξυψώνεται η αρνητικότητα, το όριο και ο περιορισμός φανερώνουν την έλλειψη ζωτικότητας και ενέργειας.

Πανσέληνος εκδηλώσεων και αναγκών, που θα δείξει όρια, σταθερότητα, καθυστέρηση αλλά και σημείο αυτοελέγχου. Πανσέληνος με στοιχεία επιμονής, εμμονής και στοιχεία εγκλεισμού. Σε ένα πλανητικό σκηνικό, όπου πρωταγωνιστής αλλά και σκηνοθέτης αναλαμβάνει ο Κρόνος ανάδρομος από τους Ιχθύς. Κρόνος σε σύνοδο με την Σελήνη, αντίθεση με τον Ήλιο και όλα οριοθετούνται. Εκδηλώσεις και διαθέσεις σε κλοιό χωρισμού, αποχωρισμού, με έντονη δυσθυμία, ψυχικές και συναισθηματικές αναστολές. Καθυστερήσεις και εμπόδια που αποκαλύπτουν και δημιουργούν έντονες δυσκολίες σε υλικά θέματα και οικονομικά ζητήματα, αλλά και ψυχικές συναισθηματικές αναστολές. Στιγμή που εξυψώνεται η αρνητικότητα, το όριο και ο περιορισμός φανερώνουν την έλλειψη ζωτικότητας και ενέργειας. Η ανάδρομη πορεία όμως του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων, μας δίνει ατομικά και προσωπικά μέσα στο περιοριστικό την άδεια και τον χώρο να συνεχίσουμε να αναζητούμε μέθοδο τακτοποίησης. Μας οδηγεί ενεργειακά στο να βιώσουμε την προσπάθεια, την δυσκολία, να αναγνωρίσουμε σοβαρότητα και μέθοδο ώστε ψυχικά και συναισθηματικά να ανακαλύψουμε δυνάμεις ελέγχου και συγκρότησης, ώστε το αποτέλεσμα με τον ανώτερο ψυχικό αυτοέλεγχο να έχει επιτυχία σε πρακτικό επίπεδο.

Συναισθήματα και αισθήσεις που οδηγούν σε κενό, τόσο στην δράση και την έρευνα όσο και στις δραστηριότητες μας με κίνδυνο την έκθεση του Εαυτού.

Ρυθμίσεις και τακτοποιήσεις που πρέπει να συμβούν ουσιαστικά, εκδηλώνει αυτή η Πανσέληνος, κυρίως σε υλικό πεδίο αλλά φέρνοντας στην επιφάνεια κατώτερα συναισθήματα ψυχικού εγκλωβισμού που χρειάζεται να μπουν σε πλαίσιο παρατήρησης. Πιέσεις και όρια οικονομικά και συναισθηματικά που εντείνονται κι άλλο από το τετράγωνο της Αφροδίτης στον Λέοντα με τον Ουρανό στον Ταύρο, στο ζώδιο της ασφάλειας. Πιέσεις ή δυνάμεις για να βρω τρόπο να ανταπεξέλθω και να ρυθμίσω ισορροπίες. Ερωτήσεις που οι απαντήσεις δίνονται μόνο εν μέσω προσωπικής εργασίας αλλά και συγκράτησης. Αυτοσυγκράτηση στην υπερβολή και την σπατάλη. Σπατάλη υλική και συναισθηματική με σκοπό να αναγνωρίσουμε, να νοιώσουμε ειλικρίνεια και ευγένεια, αλλιώς κίνδυνος να βιώσουμε αμέλεια, αδιαφορία. Συναισθήματα και αισθήσεις που οδηγούν σε κενό, τόσο στην δράση και την έρευνα όσο και στις δραστηριότητες μας με κίνδυνο την έκθεση του Εαυτού.

Το τέλος του Καλοκαιριού με αυτή την φάση του Φεγγαριού, και λίγο πριν από αυτή, μας επιστά την προσοχή στην εσωτερική μας δύναμη για συγκρότηση επιτυχίας…

Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο της κυριότητας του στην Παρθένο. Ένας ακόμα δείκτης επανεξέτασης ζητημάτων καθημερινών, οικονομικών και επαγγελματικών. Νους και τρόπος σκέψης σε συνεργασία με την μέθοδο και την οργάνωση με σύμμαχο τον χρόνο, αλλά και τις ασφάλειες επέκτασης στο δυνατό του θετικό τρίγωνο, με τον Δία στον Ταύρο και οι πλούσιες ιδέες, η επικοινωνιακή διαύγεια έχει την ικανότητα να μας οδηγήσει σε πετυχημένες, σταθερές επιτυχίες. Συμβολή σε αυτή την θετική ενεργειακή δύναμη και το αποκλίνον τρίγωνο του με τον Ουρανό επίσης ανάδρομο στον Ταύρο. Το ξαφνικό εδώ γεννά αλήθειες, ο νους, ο στόχος οδηγούνται στο διορατικό και ξαφνικά γεγονότα, ιδέες, στόχοι έρχονται, χαρίζοντας μας αισιοδοξία για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που η Πανσέληνος αυτή παρουσιάζει. Το τέλος του Καλοκαιριού με αυτή την φάση του Φεγγαριού, και λίγο πριν από αυτή, μας επιστά την προσοχή στην εσωτερική μας δύναμη για συγκρότηση επιτυχίας με το ασύμφωνο τρίγωνο του Άρη από τον Ζυγό πια με τον Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω.

Ενεργειακές δυνάμεις τόσο πιέσεων, όσο και αρχή αναζήτησης θεραπείας και αλήθειας του Εαυτού με το συγκλίνον προωθητικό τρίγωνο του Βόρειου δεσμού της Σελήνης τον Κριό με τον Χείρωνα. Θεραπεία, εσωτερικότητα και αναγνώριση ενός σημαντικού πεδίου επούλωσης των πληγών, ανοίγει μπροστά μας. Ξυπνά την δύναμη της δραστηριότητας μέσα από τις κρίσεις. Ενδυναμώνει την συνειδητοποίηση της ατομικής θετικής δράσης. Συγχώρεση ζητά μέσα από το κλειστό πεδίο της συνόδου με τον Κρόνο, το Φεγγάρι. Συγχώρεση και αναγνώριση των ψυχικών δυνάμεων, για προσφορά, Πίστη και ένωση με το ανώτερο, εσωτερικά και εξωτερικά. Σελήνη συγκρότησης και δομής μέσα από εκδηλώσεις πιέσεων και Κρόνιων ενεργειών. Κρόνιες ενέργειες που επηρεάζουν το σώμα, την υγεία φυσικά, ψυχικά νοητικά. Εκδηλώσεις με επιρροή στην δομή και την αλήθεια μας.

Πανσέληνος οριοθέτησης, με πίστη και εμπιστοσύνη στον ψυχισμό, δικαιοσύνη Κρόνιας φύσεως από το ζώδιο των Ιχθύων με αναγνώριση του λεπτού σημείου της θυσίας και της αυτοθυσίας.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα